5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Koho volí lid?

Jeho morální vlastnosti byly veřejnosti známé. Nebyl to žádný dokonalý pokrytec. Všichni znali jeho chování, jeho banality, jeho nenávistné řeči, nemorální intriky a celou neuvěřitelně vulgární mediální konstrukci založenou nikoliv na presentaci myšlenek a programů, ale na dehonestaci oponentů. Rath téměř nikdy neměl proti sobě někoho horšího, než byl sám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 24.5.2012 21:43

FUJ!

Tolik lží a demagogie jako v tomto článku - to hned tak nevidí !!

V. Mlich 24.5.2012 16:57

Program nemá nikdo?

Autor má pravdu, když říká, že program sociální demokracie není nic moc, ale neřekl bych, že žádná strana nemá dobrý program. Ovšem jedna věc je program a druhá věc jeho naplnění v koaličním spletenci. Rozumný volič nečeká, že jeho strana v případě zvolení bude zafjfkávat bod za bodem "splneno", ale že program jen vytyčuje linii, které by se strana měla držet. Bohužel v Česku neplatí ani to, jinak by kupř. poslanec pravicové strany nikdy nenavrhoval třeba takový nesmysl jako zákaz kouření atd. Nemluvě o zvyšování daní. A nejen navrhovat, ale i hlasovat, třeba o darování 310 miliard do eurovalu, když předtím sedřeli z důchodců 2 miliardy nezvýšením penzí atd.

P. Schuh 24.5.2012 13:43

Diktatura mafie

Ráth neráth - kradou všichni. Akorát policie toto ignoruje, ikdyž se občas zaměří z nějakého důvodu na jednu jedinou osobu, kterou sice obviní, ale soudy jí patřičně nikdy neodsoudí.

V. Ondys 24.5.2012 14:03

Diktatura mafie

Vždycky jsem říkal soudruhům, že se spolu rozhodně shodneme na silném státu a lišíme se jenom v :))))))) bezvýznamném detailu, jako obyčejný chlap jsem byl vedený tatínkem s válečným křížem za odvahu k přirozené skromnosti a rád se bez silného státu :)))) obejdu ve všech jeho rolích zastupitelných obětavějším člověkem, který dobrovolně přijme nějaký těžký úkol.

:)))))) Váš nadpis je trefný!

B. Hamal 24.5.2012 13:16

V kulisách demokracie

Je zbytečné útočit na sociální demokracii, protože její role v našem politickém systému je těžko nahraditelná. V solidní demokracii se správná strana se sebezapřením pravidelně střídá s nechutnou opozicí, protože jinak by mohlo být zjevné, že jde třeba o cosi jako korporační diktaturu. A ČSSD tuto roli docela dobře a obětavě plní, a je jinak neškodná.

Když hrozí, že opozice těch míst v parlamentě bude zabírat přespříliš, nabízí se spáchat akci. Jenže ptáček Rath byl lapen, ale poslední průzkum volebních preferencí naznačuje jako by se tato kauza minula cílem! Možná by bývalo lepší vytáhnout Rathovy miliony až těsně před volbami, jako tu Kubiceho zprávu. Volič potřebuje ránu do čela když užuž je na cestě k volebí urně, jinak se mu to může v hlavě rozležet.

Ani já nerozumím autorovu závěru, kde říká, že konečně by měla být zvolena strana, která má velké množství členů, nepotřebuje sponzory....Zdaleka největší počet členů u nás má přece KSČM. A že by se sponzoři přetrhli?

M. Kosejk 24.5.2012 11:50

----------

Vždycky jsem byl v tomhle směru dost liberální, ale to se pod tlakem okolností změnilo. Dneska už zastávám názor, že by politici a politické strany neměli být vůbec sponzorovány ze soukromých peněz. Ty příspěvky, co dostávají od státu, by jim měly stačit. Myslím, že velké volební kapaně nejsou v zájmu demokracie. Dnešní marketing politckých stran se změnil v ekvivalent toho, když se mně někdo snaží prodat prací prášek. 

Kdo volí na základě politické kampaně, ten by asi ani neměl volit.

P. Schuster 24.5.2012 11:11

Lékařský stav

Domníval jsem se, že lékařský stav je, jak po intelektuální, tak i po morální stránce vysoce nadprůměrný.

A nyní kariéra pana MUDr. Davida Ratha

V polovině 90. let pan MUDr. David Rath zakládal Lékařský odborový klub, jehož se stal předsedou, a poté byl v období 1998–2005 dvakrát zvolen do funkce prezidenta České lékařské komory.

To naši vzdělaní a morálně vysoce zdatní lékaři nepoznali co je zač? Kdo občas sledoval rozpravy z parlamentu musel mít po pár slovech poslance MUDr. Ratha jasno.

Závěr. Nevěřím, že nějaká nová strana tenhle marasmus vyřeší.Pro úplnost je v poslanecké sněmovně kolem 23 lékařů a v Senátu jich je 13.

V. Ondys 24.5.2012 13:49

:))))))) Náš exodus, váš exitus!

Jeden by si mohl myslet, že už máme uvědomělé proletáře vybavené latinou, ještě že existují lékaři bez hranic jako ostuda všech drathů i ko(ko)ttů s miliony a kalašnikovem místo fonendoskopů.

V. Ondys 24.5.2012 10:28

Proč mu lidé dali hlasy?

Jak jste na to přišel? Obávám se, že se u nás pouze tupě vybírají nejvlivnější gangy, které dosazují kmotry v nelítostném boji o přerozdělování. :))))))) A musíme jenom umřít! :)))))) Nejsmutnější je, když nás to postihne jako neochvějně staré blbce.

J. Urban 24.5.2012 8:26

Po všech peripetiích

od zvonění klíči v 89. jsme se dostali tam, kde jsme. Česko roku 2012 opět spolehlivě dokazuje, že je Biafrou ducha i morálky. Rath je jen špičička ledovce - jsou Bémové, Palasové, Šulcové+Novákové+Vaňhové, Haškové a jiní. Taky bych neměl zapomenout na Roko Velké Šuple, které Ratha k těm sociálfašounům přivedlo.

I. Schlägel 24.5.2012 7:56

Nevím, nevím.

..."Konečně musí být zvolena strana, která má velké množství členů, nepotřebuje sponzory, má program, který problémy řeší, a nebojí se říkat tvrdou pravdu, která je ve skutečnosti velmi jednoduchá: musíme se uskrovnit a pracovat."... A kde se ta strana v české kotlině honem rychle vezme a z koho bude poskládána? Z občanů 4.cenové skupiny? A pokud se vylepší ta cenová skupina u straníků, pořád tu bohužel zůstane ta 4. cenová skupina u voličů, která bude volit osvědčené prodavače deště.

P. Lenc 24.5.2012 8:14

Re: Nevím, nevím.

Pane Schagele,naprostý souhlas,jenom v jedné věci si dovolím oponovat.Ty strany,se všemi výhradami k nim,tu jsou.Problém je nejen ve voličích kteří tak rádi slyší na slova "máte na to nárok" ale vemte si média a jejich,slušně řečeno katastrofální,často naprosto lživé zpravodajství,nebo stokrát opakované vyjádření politiků proč se musí šetřit a poté se sáhodlouze tvrdí,že občan je málo o záměrech vlády informován.Nedělám si a nikdy jsem si nedělal velké iluze o politicích,ale po svých zkušenostech z mnoha spoluobčany i ve svém  okolí se často divím,že máme politiky ještě takové,jaké máme.

I. Schlägel 24.5.2012 8:26

Re: Nevím, nevím.

Myslíte Svobodné? Zatím mi tato strana připadá spíše jako klub. Velkou měrou za to samozřejmě může mediální prostor obsazený zavedenými parlamentními stranami a neschopnost českého voliče rozlišovat podstatné od nepodstatného, populistické od reálného a schopnost registrovat vztah mezi příčinou a následkem. Tak trochu uzavřený kruh. Potřebujeme inteligentního, přemýšlejícího voliče, který se však nemá čím inspirovat, protože ho v předvolebních kampaních válcuje "zdravotnictví zdarma" a podobné nesmysly.

T. Blecha 24.5.2012 9:44

Re: Nevím, nevím.

Třeba se to po příštích volbách zlepší. Svobodní mají šanci se do sněmovny dostat. Mají členskou a přízniveckou základnu dosti aktivní, která získává další členy a příznivce. Kdyby dosáhli na 5% a šli do opozice( nečekám že volby dopadnou jinak než vítězstvím KSČSSD) a možná lidi pak přesvědčí, že existují i nové strany odlišné od VV.

M. Sedláček 24.5.2012 16:33

Re: Nevím, nevím.

Osobně budu volit Svobodné, protože mají jasný a srozumitelný program postavený na idejích, které sdílím (minimální stát, svoboda spolu v ruce s odpovědností jednotlivce za svůj život). Do teď jsem volil parlamentní strany, nyní říkám dost a raději vyhodím hlas "do koše" díky diskriminační hranici 5% a budu mít čisté svědomí, že nepomáhám té současné lůze ČSSDODSTOP09KSČ.

V. Vlach 24.5.2012 8:53

Re: Nevím, nevím.

Současný vládní establišment(i s opozicí komunistů a socany)samozřejmě dělá vše pro to,aby žádné nové strany a uskupení nevznikaly,každý zárodek ihned zadusí a ukáže-li se to nutné přistoupí ke všem "politickým"prostředkům k dehonestaci a postupné anihilaci.Navíc mají garantované finanční prostředky nás všech,které jsou více než výborným prostředkem v boji proti lidu a jeho případným snahám vagenerovat nové strany.Nové strany,aby nové byly ve smyslu o čem je řeč,představují především skoncováním s dosavadními Systémovými prvky,tzn.např.konec imunity,konec výsluh,totální transparentnost,okamžitá odvolatelnost politiků včetně veškeré zodpovědnosti,radikální zkrouhnutí státního aparátu,revize úředníků a revoluční snižování byrokracie.Znamená to zavést jisté velmi důležité prvky do zákonů,naopak některé vymazat,nahradit,zjednodušit,zprůhlednit.Na pořadu dne je revize ústavy.Totální konec dotací,jakýchkoliv,nadřazení národních zájmů v konfrontaci s mračny za kopci zvaných EU,při tom všem garantovaná skutečná demokracie(není možné bez vyrovnání se z minulostí).Zdá se to být hodně radikální změna, vzhledem k tomu jak současný Systém zavšivil tuto zemi,ale jinak se doopravdy nehneme.Škrty,škrty a škrty - to je vizitka jednoduchosti a naprostá absence progresivity současné vládnoucí garnitury,komunisti a oranžoví nenabízí zhola nic a tak voliči by se měli hodně,hodně zamyslet jak se co dělá a při velké účasti ve volbách,kde bude v urně pouze čistý list(maximálně se vzkazem Proč)je jistá naděje.

J. Veselý 24.5.2012 7:30

Ha!

Lidičky pozor!!! Tato velká strana už tu vládla 42 let a kam stát přivedla??? řeči o velké straně jsou škodlivé. Jinak problém toho jak u nás může slušný člověk do politiky(garantováno ústavou) je zřejmý - podivný a protiústavní zákon o 5ti % pro vstup do politiky plus povinnost platit kauci na účast ve volbách která je pro mnoho lidí zcela nedosažitelná = tohle vše blokuje normální lidi a brání ty loupežníky, co tam přišli po listopadu.

T. Blecha 24.5.2012 7:51

Re: Ha!

Pan Podracký nemyslel vládu jedné strany, ale narážel na problém, že naše politické strany mají málo řadových členů, kteří by kontrolovali vedení. Ve všech stranách, snad kromě komunistů, mají členové nějaké hlasovací právo o věcech ve straně. Ale když těch členů je tak málo že se proti zkorumpovanému vedení neprosadí tak je to špatně. Pokud se strana odkloní od své politické filozofie, měli by to být členové strany kteří by měli zasáhnout. Ale protože současné politické strany mají těch členů málo tak v nich mají velkou převahu oportunisté kteří stranu kdykoliv ohnou tak aby se dostala k moci a to je problém našich politických stran. Politika není pro lidí, politika je od lidí. A když lidi na politiku kašlou, politika kašle na ně.

J. Bezděk 25.5.2012 9:32

Re: Ha!

Pane Blecha, máte zajisté pravdu. Pan autor zajisté dnes nenajde velkou stranu s mnoha členy ( komunisty neberu v potaz, ti již měli být dávno zakázáni ), neboť členství, to jsou jisté povinnosti a nic z toho. Ten , kdo je členem nějaké strany, aby z toho měl prospěch, třeba konkrétně hlavně ODS, tak tací členové právě stranu pochovávají. No a v duchu české mentality, proč bych byl v nějaké straně, když mě z toho nic nekápne, že ano ? Dokonce, abych tam dělal něco zadarmo !  A dále, kdo nebyl v nějaké straně, tak neví, s jakými  ( i jinými ) ,  potížemi se musí umět strana vyrovnávat, počínaje různými blázny, konče prospěcháři.  Výsledek je pak, jak v podstatě říká pan Blecha - každý jen kritizuje, ale prstem pro věc nehne - to by musel přece chodit na schůze , něco projednávat  a nedej bože, i něco dělat !

J. Urban 24.5.2012 7:30

David Rath je v podstatě

typickým představitelem současné politické strany v Česku. Trochu se odlišuje jen tím, že své vlastnosti a zájmy ani neskrývá. Typ "fírer" se osvědčil v dějinách už mnohokrát, nejen 1933 v Německu a 1948 v ČSR. Odstraněním Ráta se na politice v ČR (a už vůbec ne v čssd - jak je vidět z postoje Rathových poskoků ve stč. kraji, kde se chystá za hejtmana volba perzóny, kterou si Rát určil) moc nemění, holt si soudruzi pořídí kodované telefony. Politika ČR, neschopna sebereflexe a jakékoliv očisty, se motá v bludném kruhu, který může rozetnout jen někdo zvenčí.

J. Chládek 24.5.2012 7:09

UFOn

Pozor, pan autor je zcela zjevně UFON! Na které planetě jste dosud pobýval a živil se vůní a nektarem květin, abyste posléze spadl do Česka a z blahého rozjímání vás vyrušil až případ Rath? Jak to, že jste potřeboval až tuto podivnou kauzu, abyste horlil o morálce a nemorálnosti? Doposud vás miliadrdové zlodějiny nechávaly klidným, jak to? Asi proto, že státní peníze dvacet let rozkrádané mizely v těch správných, tj. modrých kapsách? A najednou se proberete a zjistíte, že Rath je nemorální? a kdo je z nich morální? Klaus?  Nebo Nečas, který je dvacet let v politice a o všech prasečinách musí vědět, musel se jich totiž účastnit a najednou vytáhne na křížovou výpravu proti korupci? A co Vondra , gangster Kalousek, a další a další zloději - Řebíček, pořád nic? Je mi vás líto, protože tento článek není analýza ale diagnoza - buď senilita nebo opravdu, ale opravdu těžká jednoduchost.

I. Schlägel 24.5.2012 7:52

Re: UFOn

Vy jste opravdu barvoslepý. Modré kapsy? Oranžovou tam v nabídce nemáte? A do sametu rudou, tu jste za 40 let jejich vlády zaregistroval?

R. Langer 24.5.2012 12:04

Re: UFOn

Ale, rozkopali vám hračky? Modrá je zlá barva! Všichni jsou tak FUJ, béé béé. :-D :-D :-D

No, a tohle má volební právo. Co potom chcete? :-P

P. Schuh 24.5.2012 13:48

Re: UFOn

Souhlasím s Vámi. Pravda některé fanatiky hrozně bolí....

J. Bezděk 25.5.2012 9:13

Re: UFOn

Poslechněte pane ( soudruhu ? ) Chládku, když o autorovi nic nevíte, tak držte krok a hubu.  Autor, jako bývalý člen KAN ( nyní je u konzervatistů ) toho vykonal pro vlastenetví národa tolik,  že Vy mu nesaháte ani po podrážky. Autor již jen svým členstvím v KANu prokázal společnosti víc užitlu, než Vy , jako zcela neznámá osoba.  A tu velkou morální stranu, jak někteří píši, tak na tu zapomeňte. V roce 1990 byl obnoven ( z roku 1968 ) KAN a měl asi 11 tisíc členů.  Volitelnost byla jen 2,8 % hlasů. Pánové, vše již zde bylo !  Tento národ ( volič ) nemá nárok na jinou vládu, než jaký je sám. Národ socanů,  je jen národem žebráků. Po socanech nás čeká již jen Řecko. Pane Chládek, ten " senilní " Podracký napsal již řadu knih - co jste napsal Vy " moudrý " dehonestátore ? 

T. Kočí 24.5.2012 6:55

Koho volí lid?

Dokonake vystiženo.

P. Kolář 24.5.2012 6:08

Skvěle napsáno,platí každé slovo.

Jenom malý dodatek.Být předsedou socdem,okamžitě bych vystartoval a začal stranu bránit.Vsaďte se,že to Sobotka neudělá.Bude mlčet,v nejlepším případě mlžit jako vždycky.Bude radši podporovat nátlakové skupiny typu odborů pana Zapletala.Ty za něj udělají špinavou práci a oprávněně se těší,že slíznou smetanu.A naši bojovníci na traktorech čekají totéž v podobě dotací a zelené nafty.Dejte nám peníze abychom byli konkurenceschopní a my vám zato poskytneme levné potraviny.Že se ty potraviny logicky prodraží o ty dotace,o tom skromně mlčí.Jsem zvědavý,kdo další se přihlásí o svá nezazatelná práva na takovou kořist.Zájemců pod křídly socdem bude jistě dost a Sobotka si bude muset brzy pořídit mikulášskou čepici.Od ní je potom k té šaškovské jenom kousek.

J. Malá 24.5.2012 4:50

Nejen Rath...

K poslednímu odstavci Vašeho článku:Vy o takové straně víte?Neexistuje.

A stejný případ je v Moravskosl. kraji- obec Čeladná. Kdysi člen KDU,na poutačích k volbě hejtmana  " Robin Hood z Čeladné!", nyní TOP 09 Pavol Lukša.V době náměstkování na hejtmanství jako starosta Čeladné z této horské vesničky vystavěl  luxusní město pro zbohatlíky , obrovské golfové hřiště včetně několika hotelů a jízdárny-za peníze EU a ve spolupráci se zbohatlíkem Poskerem. Stejně jako Rath v Hostivicích., jen jej zatím nechytli.a protože je poslance m za TOP ani nechytnou.

T. Blecha 24.5.2012 7:43

Re: Nejen Rath...

Podejte trestní oznámení na policii. Ve středočeském kraji to policie vyšetřovala, protože je někdo udal. Pokud máte informace o moravskoslezkém kraji tak šup s nimi na policii. Nebo jste taky podlehl těm trapným řečem levice, že kauza Rath je jen útok současné vládní garnitury proti chudáčkům z ČSSD. A pro upozornění, nejsem příznivcem současné vlády.

P. Pavlovský 24.5.2012 3:55

Skvělá analýza!!!

Mudr. Rath (proč je v politice tolik nemravných lékařů –Bém, Langer, Macek) vlastně není politik v pravém slova smyslu. Je to člověk bez vlastního politického názoru, za kterým by trvale stál, naopak je jako rétor schopen ad hoc hájit i názor zcela opačný než byl ten, který hlásal ještě včera!

Příznačný je jeho politický vývoj od ODS k ČSSD. Od leva do prava, to je normální, přicházívá to s postupujícím věkem, s nabýváním zkušeností a vědomostí o světě. („Kdo nebyl ve dvaceti levičák, nemá srdce. Kdo je jím i po čtyřicítce, nemá rozum.“) Ale z prava do leva? A la herec Vítězslav Jandák, původně na pražské radnici za Republikánskou unii?

D. Rath je bytostný oportunmista, velice schopný maniak s charismatem, působivým především pro lumpenproletariát. Podobný byl konec konců i Dr. Sládek. Kdyby byl už mrtev, myslel bych si, že D. Rath je jeho nový vtělením. I když teď M. Sládkovi vlastně křivdím, ten své fašistické přesvědčení opravdu měl, ten nic nepředstíral.