2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlah 24.8.2007 11:14

Já se ale obávám,

že SZ by knížete nenominovala na prezidenta. Protože názory Schwarzenberga jsou někdy dost pravicové (s většinou souhalsím) a zdá se mi, že SZ možná již lituje, koho nominovali na mnist.zahraničí. Kníže si určitě nemůže rozumět s Liškou apod.

honzak 24.8.2007 11:47

Re: Já se ale obávám,

čistě technicky je to naopak. Vypatlaný ekotrotl si nemůže rozumět se vzdělaným a kultivovaným člověkem.

Šnek 24.8.2007 11:50

Re: Já se ale obávám,

Že se nám na to hrabě vy+ere. On totiž není hloupý.

Šnek 24.8.2007 11:52

Re: Re: Já se ale obávám,

Oprava. Kníže, to je myslím víc.

PetrH 24.8.2007 16:03

Re: Já se ale obávám,

Koho by nominovala nebo nenominovala SZ je přece jedno. Kníže na nich není závislý. Jde o to, koho bude volit ODS a tam je to jasné. Kromě toho má pan Schwarzenberg momentálně spoustu práce jako ministr zahraničí a je tam dost nepostradatelný. Ne, že by Saša Vondra nedokázal poslat kamsi Rakušáky, ale od knížete to přece jenom vyzní jinak. Doufejme, že nám pan kníže ve zdraví vydrží do dalšího volebního období:-)

M.Vacková 24.8.2007 10:59

Šlechtictví zavazuje

Pan Schwazenberg prokázal za krátké působení v křesle ministra zahraničí, že mu přísluší důvěra českého národa, aby byl uveden na Pražský hrad.Jeho charakter, znalosti a pracovitost jsou nespornými hodnotami, které ho k tomuto postu přímo vyzývají. V plné míře lze potvrdit, že závazku plynoucímu z jeho šlechtictví jako člověk stoprocetně dostál.

Šnek 24.8.2007 11:54

Re: Šlechtictví zavazuje

Šlechtictví ale nezavazuje k masochismu. Nikdo po něm nemůže chtít, aby se trápil s takovými trotly.

meloun 24.8.2007 12:20

Re: Re: Šlechtictví zavazuje

R^

AAA 24.8.2007 12:37

Re: Re: Šlechtictví zavazuje

Ano, on totiž kníže Karel není žádný magor. Proto se také obávám, že by s kandidaturou nesouhlasil...

figura 24.8.2007 10:32

Už to tu zaznělo...

...nechte knížete tam kde je.

Štváč 24.8.2007 10:25

V parlamentu ? Bez šance

Klaus si ani nemusí jistit u parlamentních stran navrhnutí Schwarzenberga, protože Zelení mají málo hlasů. ODS, komunisti a zoufalí lidovci dají hlas dnešnímu populisovi i když to komunisti lehce okomentují, přece je socialistický účetní pro ně nejpřijatelnější. A socani navrhnou z trucu buď bývalého komunistu, nebo nějakého neprůchodného, nudného kandidáta. Hloupé vedení na to mají tak akorát. Pro národ to ovšem budou další leta ostudy s tímto sebestředným neználkem.

Honzík 24.8.2007 9:55

Prezident...????

Jsem toho názoru, že prezidentem pro  další  období musí....!!!! být Klaus...ale, po dalších

dvou obdobích by funkci hlavy státu měl zastávát p. Schwanzerberbeg....a´t se komu líbí nebo

nelíbí soudně uvážující člověk ...nezatížený.. komunismem... by to snad..??? mohl pochopit..... 

erre 24.8.2007 9:46

kníže na hrad ne

ne pane Litoši, memyslím si, že jste byl zas tak až v menšině. Hlasy na podporu lidí českého původu, kteří něco v politice dosáhli tady byly již dříve a nebylo jich málo. Holt odmítači čehokoliv jsou vždy více slyšet. Využít pí Albright, bývalou min zahraničí USA už asi nepůjde. Ale kníže si jako ministr vede ještě lépe než jsem čekal. Je prostě formát. Proto ho nechte co nejdéle pracovat tam, kde může být prospěšný. Klást věnce, potřásat lidem rukama, tloustnout na recepcích a na Nový rok v televizi dávat moudra poloopilému národu na to je příliš dobrý. Nechte ho dokončit jeho poslání jako ministra. Pak se uvidí. Jestli on bude chtít aby se uvidělo.

prestigio 24.8.2007 9:09

Ak sa KArel na hrad dostane...

... tak to si len zidobolsevicka lobby oddychne, ze maju dalsi kusok sveta pod  dozorom a mozu nerusene pokracovat v nastolovani NWO.

František 24.8.2007 9:46

Re: Ak sa KArel na hrad dostane...

co to meleš, ty jeden slovenskej nácku!? Běž si radši uctívat Tisa a Hlinku a věrného spojence Velkoněmecké říše, Slovenský štát a nepleť se do našich věcí!!!

ok 24.8.2007 9:47

Re: Ak sa KArel na hrad dostane...

raději si tedy zvolte Klause ;-Djste mimo, chlapče.

AAA 24.8.2007 12:19

Re: Re: Ak sa KArel na hrad dostane...

Na stráž bratko, na stráž; mimochodem, už jste (vy Slováci) uzavřeli mír se Spojenými státy, nebo jste ještě pořád ve válečném stavu? Podle tvých blábolů bych řekl, že válčíte dál. Vydržať!

Harwey 24.8.2007 9:00

Pěkný článek

Souhlas, problém je ze ho nemá kdo nominovat ODS bude nominovat Klause... možná tak zelení ...

Emil Arthur Longen 24.8.2007 8:47

SOUHLAS! DEKUJI ZA CLANEK. VOLIC ODS.

Miloš Zfrantišku 24.8.2007 8:42

Tajtrdlíci na našem

politickém hnojišti nikdy nepřipustí takového člověka na Hrad. Ke škodě nás všech.

honzak 24.8.2007 7:42

17365196

Lituji, ale přispěvatel Neviditelného psa si nepřeje, aby se cenzurovala naprosto běžná slova, jako mnou použitý h/a/j/z/l/í/k. Není to ani  neplacená reklama, vulgární slovo a už vůbec nemá rasistický obsah.

Opravdu si myslíte, že  použití lomítek změní význam onoho slova?

Klonfar

honzak 24.8.2007 7:46

Re: 17365196

diskutérům se omlouvám, ale automatický cenzor mě opravdu nadzvedl! Onen zmíněný h/a/j/z/l/í/k byl v původním příspěvku zmíněn v souvislosti s bursíkem, vůči panu Karlu Schwarzenbergovi bych si takové slovo nedovolil. Za něj totiž mluví činy, nikoliv plechová huba jako u bursíka.

Lubomír Ptáček 24.8.2007 7:15

Zle, matičko ...

Nejen Hašek. Zle, matičko, zle, Švarcenberci zde, napsal kdysi Karel Havlíček. V druhé polovině 19. a první 20. století holt byla taková doba. Tehdy jsme se potřebovali vymezit proti Rakousku - Uhersku, později se tomu říkalo denacifikovat. Zákaz používání šlechtických titulů, dál od Říma - nějak jsme se tu demokracii snažili zdůraznit. Hašek sám byl po vzniku ČSR otrávený (viz předmluva Švejka), kolik "starých struktur" zůstalo u moci: nic nového pod sluncem. A přitom, kdyby na Sibiři padl Hašek do rukou našim legiím, hned by ho oběsili - tak si zadal s bolševiky. Na druhé straně, geniální spisovatel, kterého zná celý svět.

Historie je složitá a je namáhavé se v ní zorientovat. Snad jsme už téměř o sto let moudřejší a shodneme se na tom, že pan Schwarzenberg je mimořádná osobnost a jeden z největších vlastenců - nehledě k jeho odborným a lidským kvalitám.

třetí 24.8.2007 7:04

Zase se spletl.

Myslím pana Litoše. Žádná bouřlivá diskuse se nekoná. Pan KS si opravdu za poslední roky získal neformální autoritu. Musím se sám přiznat, že jsem byl zpočátku k jeho svérázné osobě zaujatý, sám nevím proč. Ale po několika jeho vystoupeních v televizi na různá témata jsem zjistil, že je to pán vzdělaný s velkým přehledem. Jistě by byl skvělým prezidentem, ale nemá ho kdo zvolit. Parlament je holt stranický.

staska 24.8.2007 7:02

Už aby tam byl ...

Schwarzenberg for president !!! To, co dosud předvádí ve své funkci odsouvá jeho předchůdce (a politiky obecně) do role třetiligových žvanílků a narozdíl od současného c.k. Václava I nemá na svědomí podvod jménem kuponová privatizace s tunely z ČR až na ...

anticom 24.8.2007 12:41

Re: Už aby tam byl ...

Pane Litos nevyte nahodou kolik ma Pan Prof. Klaus za sebou mezinarodnich vedeckych praci ? a kolik ma tech domacich ?a jake ma renome v zahranici? a kdo ho jmenoval Profesoriusem? a jake ziskal Doktoraty vzahranici krome  tech z Kirgistanu Uzbekistanu Kazachstanu a Absurdistanu?Mohl by jste to napsat nebo nekdo tady na diskusi? Dekuju. A zdravim Pana Schvarnzenberga a preju hodne zdravi !!!;-D

jara 24.8.2007 14:26

Re: Už aby tam byl ...

Jenom hlupák jako Vy napadá KP.Tak jak byla formulována(aby z prodeje státního majetku měl něco občan),tak byla realizována.Já jsemza tři kupónové knížky koupil auto.Co jste měl např. z privatizace Unipetrolu?(pokud tedy nejste sockomouš-ti privatizovali a inkasovali).Ještě nyní tuto privatizaci vyšetřují prokuratury ČR a Polska.

staska 27.8.2007 8:56

Re: Re: Už aby tam byl ...

Vážený pane, ať Vám vaše auto hezky jezdí, předpokládám že to je to, o co Vám šlo - auto,  a Poldi Kladno ? Škoda Plzeň ? NH Ostrava ? Zetor Brno ? ČKD Praha ? Karlovarský porcelán ? Co je Vám do toho, Vy máte auto.KP nebyla realizována "aby z toho občan něco měl", ale aby byla zlikvidována konkurence. Rozdat fabriky lidem jako Stehlík, Šretr  apod. na jméno, bez kapitálu a bez právního rámce byl PODVOD.Občanům (takovým, jako jste Vy) byly naházeny kosti, aby moc nekřičeli. Jak měla vypadat KP se jeďte podívat třeba do Maďarska, osle !

p.s. Nejste Vy modrej pták, je to tak ... ?

PROKOP BUBEN 24.8.2007 4:48

JE PRAVDOU

 ŽE v osobě Karla Černohorského by na Hradě působil člověk. který by především do zahraničí vysílal pozitivní signály i když by v Koitlince. kde z velké části vadí mnohé, krom populismu, nadutosti, bezpáteřnosti bez smyslu pro humor a karierismu namísto službě, se osobě prvního občana přikládá nepatřičný význam......Asi je to tím, že si většina obyvatel nemůže vážit sebe sama a vlastenectví nahrazuje modlářstvím.....

Domnívám se, že by zemi na Hradě prospěla i pohledná žena, která není husou, a k slepici má daleko........

Ladislav N. :-))) 24.8.2007 3:14

Ano, Karel Schwarzenberg na Pražský hrad.

  ;-)R^ ...!! Ale kdo bude ministrem zahraničních věcí? Václav Klaus?;-P