2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Klvaňův nebezpečný nápad

ParlamentniListy.cz informovaly o tom, že Tomáš Klvaňa natočil pro web Týždeň.sk videoblog s názvem ,,Zbavme se konečně prezidenta“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 11.8.2015 9:08

Nechci být bez prezidenta ! Ať je jí kdokoliv.

Je symbolem dospělosti národa a fertig... Dzp.

Z. Frys 11.8.2015 9:06

Co máte

autore proti anarchii? Jako Svobodný libertarián byste měl mít blízko k anarchokapitalismu nebo minarchismu. BTW, mezistátní vztahy jsou z principu anarchistické.

Nejvyšší dovršení společnosti spočívá ve spojení pořádku a anarchie. (Pierre-Joseph Proudhon)

J. Vlček 11.8.2015 9:00

Re: od roku 1918

Pane Šetko, to aby se "tam" nedostal ten nebo ten, adostal se tam onen, je jen a jen na voličích. Buďme proto rádi, že máme přímou volbu prezidenta a koho si většina voličů zvolí, takového prezidenta bude mít. Ostatní prostě ostrouhají. To není důvod pro zrušení funkce prezidenta. To je prostě demokracie.

J. Vintr 11.8.2015 8:52

Re: od roku 1918

Jedna metoda by byla - vybírat prezidenta losováním mezi všemi občany. Tak by byla jistá pravděpodobnost, že se stane prezidentem normální rozumný člověk ...

J. Vlček 11.8.2015 8:46

Vyškrtnutí funkce prezidenta...

...je zhovadilost hodna jména svého navrhovatele, tedy "Klvaňovina". Strašně bych se divil, kdyby takovýto výmysl nepocházel právě od pražských kavárenských povalečů. Když se této sebrance nemakačenků nepodařilo protlačit na prezidenta svého Karla, tak proč tedy prezidentský úřad nezrusit úplně, že. No prostě Klvaňovina.

M. Šetka 11.8.2015 8:26

od roku 1918

máme republiku. A máme tedy i prezidenta.Proč ho rušit? Jenom proto,že naši poslední dva prezidenti jsou sebestřední zhovadilci? Zkusme se spíše zamyslet,jak to udělat,aby se na Hrad už nikdy podobné kreatury nedostali.

R. Kříž 11.8.2015 7:44

bez hlavy státu není státu, nýbrž anarchie?

to je tedy blábol.. :)

P. Hlosta 11.8.2015 5:36

Re: Povalečským lemplům

oprava: ... To je ale právě o......

P. Hlosta 11.8.2015 5:34

Re: Povalečským lemplům

Taky nemusím Zemana a o knížeti valné mínění nemám. Přesto že nejsem pravdoláskař si ovšem také myslím, že prezident je u nás figura úplně zbytečná. Není to vůbec o mé namyšlenosti. Prezident je pro náš ústavní systém nadstavba z jakési nostalgie na Masaryka. Taková ozdobná věžička v té ústavní stavbě a dává se jí význam o rozhodování z nadhledu. Ve věžičce ovšem může sedět i slepec. Pravda je, že zákonodárci níže mají jakési alibi, kdyby nepřišli na šichtu v rozhodujícím momentu státu. Prostě je to alibistický kolektivistický zhovadilý nesmysl ten náš prezident bez řádných podstatných pravomocí. Ti je ale právě o politice a to si politici hlídají, aby měli situaci ve svých rukách. Třeba i hodně špinavých.

P. Hlosta 11.8.2015 5:24

Prezident u nás? Naprostá fraška!

Prezidentsví u nás je v podstatě fraška! Rozhodující okamžiky v krizi státu?! Jeden člověk rozhodne, třeba i špatně, protože zákonodárný sbor se ani nedokáže sejít - to jistě vzbuzuje dojem, že někdo rozhodnout prostě musí. NENÍ to pravda!!! Nemusí dojít k žádnému rozhodnutí a stát se položí tak jako tak! Že např. E. Beneš nějak rozhodl v krizové situaci? Hlavně zdrhl do exilu, aby neutrpěl ztrátu života, či zdraví a z exilu halekal na obyvatelstvo, ať se nepoddávají okupantům. V exilu měl houby a ne slovo u mocností a dnes je "zákonem" ustanovený za člověka, který se zasloužil o stát. Jsou v tom podepsaní i komunisté - paradox!

NEPOTŘEBUJEME NIKOHO NA HRADĚ!!! Potřebujeme fungující vládu a správu státu! prezident nám ji nijak nenahradí, ač udělá zásadní rozhodnutí, které alibisticky zákonodárci neudělají, nebo nestihnou. Nejvyšší velení vojsk(u nás asi pár tisíc vojáčků a fůra generality) může mít ministr obrany. Aspoň by měl blíže k realitě v krizi.

Co hlavně by se mělo zrušit, to je víc jak polovina státního aparátu! S prezidentem v čele. A může to být třeba i svatý, stejně bude na tom prezidentském stolci jen ozdobná figura. TEDY PODLE NAŠÍ ZMRŠENÉ ÚSTAVY!

T. Pansky 11.8.2015 1:46

Vetsina obcanu nema poneti o rozdeleni moci mezi ...

... moc zakonodarnou, vykonnou a soudni.  Ceska ustava je napsana pomerne spatne, neni vyvazena, nejsou v ni zabudovany pojistky zabezpecujici kontinuitu fungovani statu (pojistky proti nasilnemu prevzeti moci).  Co s tim?  Opravy jsou mozne, ale nelze je delat unahlene.  Jenom proto, ze mame osla prezidentem, neni treba opet menit ustavu.  Nejsme jedini, tech oslu chodi po svete vice.  Potrebne zmeny v nasi ustave: postaveni Senatu na uroven PS, aby jedna komora nemohla prehlasovat druhou.

I. Dekyský 11.8.2015 1:01

Povalečským lemplům

z pravdy a lásky došlo, že proti lidem svého kandidáta neprosadí i kdyby se spolu se spřízněnými sdělovacími prostředky postavili na hlavu - takže zrušit. Nejúsměvnější je skutečnost, že tihle namyšlení hlupáci dodnes věří, že volby jim prohrál inzerát v Blesku a ne oni svým vlastním přičiněním - podlou a id*otskou mediální masáži (která dodnes neskončila) a trapným "svazáctvím". Tihle pitomci dostali spolehlivě Zemana na Hrad sami...

P.S. Zemana nemusím, ale knížepán je stokrát větší h a j z l.

J. Vintr 11.8.2015 0:52

S tím Benešem je to opravdu dobrý příklad

"monokraticky" nás prodal bolševikům ...