19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I-Worm 10.11.2006 12:17

Re: Nad vším se tyčí Klausův zájem být po druhé zvolen

bylo dost, bylo. Ale představte si, že by byl presidentem Pithart! U Klause se celkem dá předvídat, že nějakou skutečně vyloženou hovadinu neudělá, ale u Pitharta?

František 8.11.2006 5:18

Re: Re: Nad vším se tyčí Klausův zájem být po druhé zvolen

Souhlasíte -ale s čím ?

František 8.11.2006 5:16

Re: Re: Nad vším se tyčí Klausův zájem být po druhé zvolen

Vlastní vyjádření je charakteristika sebe. Jsou lidé, kteří rádi argumenty nahrazují silnými slovy, neřku-li nadávkami. S tím se asi nedá nic dělat.:-D

Cesilko :-) 7.11.2006 17:56

Re: Nevím, nevím

Vazeny!!!!!!!!!!!! O prime volbe prezidenta se hovori od roku 1998!!!!!!!!!!!!!Preje si ji nejen lid, ale i politicka "elita", nu a ta ci ona ceska politicka strana podle toho, odkud a kam prave vitr fouka...:-) Nemate pravdu, ze legislativne je dosti casu....:-) Ti panove, co dnes na to ci ono usilovne :tlaci",vpravde o primou volbu prezidenta zajem nemaji, jne to tak hrajou, protze by nemohli volbu preza manipulovat handlovanim s politiky stran druhych....Vhodnych kandidatu na premiera i preza by v CR bylo.....jenze dnesni kolekce "vyznamnych " politiku by si uz neskrtla, a prisli by o posty...Nu, ale clovek nikdy nevi,  kdyby se naslo par sikovnych senatoru nebo poslancu a tu primou volbu by se podarilo uzakonit, treba bychom se jako stat

i nekam do lepsich politickych vod bez "patu" i uspeli pohnout a nebylo by treba v predvecer prezidentske volby litat po Karlove moste a ptat se chodcu: "Nechtel/nechtela ?byste byti

PREZIDENTEM???" :-)

vládík 7.11.2006 17:37

Na rozdíl od ostatních přispěvatelů

považuji článek za zajímavý a neotřelý pohled na "tanečky" posledních pěti měsíců  (a Paroubkův hlad).

DDT 7.11.2006 12:25

Autor se minul povoláním

S takovými slovními obraty měl psát bestsellery a s takovým uvažováním scifi.

Vašek 7.11.2006 12:20

Souhlas s autorem

Václav Klaus má ve zvyku problémy neřešit, ale nějakým (nutno uznat, že většinou noblesním) způsobem se jim vyhnout. To platilo dříve a platí to dosud. Stačí vzpomenout na dělení republiky - na čem se s Vlado Mečiarem shodli, to uzavřeli, na čem se nedohodli to odložili. Nakonec ty odložené problémy musel vyřešit Miloš Becherovka Zeman. Také Klausovo náhlá ztráta paměti při řešení účetního průšvihu ODS mu neslouží ke cti. Zatím to vypadá, že ODS stojí za Topolánkem a já osobně doufám, že příští rok v předčasných volbách pošleme Paroubka tam kam patří -> (Y)

Martin 7.11.2006 12:06

Scifi

To, že neviditelného psa vlastní pan Neff, zjevně podněcuje všechny, aby psali články ve stylu sci-fi. Autor tohoto článku vychází z premisy o zlém černokněžníku Klausovi a cokoli co president udělá se snaží interpretovat jako důkaz o jeho zlovolných úmyslech. Kdy už se konečně někdo bude zajímat o fakta a interpretovat je a ne vymýšlet kraviny. Kdy se tak stane - nevím, ale vím, že to neudělá žádný politolog.

Mard 7.11.2006 11:38

Re: Re: Nesouhlas

Ano, souhlasím s Vámi, pane Halama. Sice nejsem president a určitě nemám všechny jeho informace, ale já osobně bych pověřil (pověřil! nejmenoval!) Paroubka sestavením vlády a získáním dohody o většinové podpoře. Nic by nezískal a to by mu srazilo hřebínek. Na druhou stranu dát Paroubkovi možnost jednat o vládě znamená zabít druhý pokus, protože pověření mu lze těžko odebrat (z mediálních důvodů) a může klidně protahovat situaci tak, aby předčasné volby byly až koncem 2008. Zkrátka vše má rub i líc.

Hariet2 7.11.2006 10:36

Re: Nad vším se tyčí Klausův zájem být po druhé zvolen

Souhlasím...:-/

FS 7.11.2006 10:35

Nevím, nevím

Pokud mě paměť neklame, při poslední volbě prezidenta bylo hodně hlasů z lidu (a dokonce i z parlamentu) o tom, že volba prezidenta by mohla příště probíhat volbou lidu. Po posledních měsících a událostech v nich proběhnuvších, po snížení prestiže politiků a poslanců si myslím, že toto téma se opět objeví v několika málo měsících jako reálná možnost volby prezidenta, a to již v nejbližších volbách. Legislativně je dost času něco podobného vytvořit.

Za tohoto předpokladu jsou autorovy názory liché.

Old 7.11.2006 8:03

Souhlasím,

výstižné.

učitelas 7.11.2006 7:50

Re: Re: Nesouhlas

on by té šance zneužil.

učitelas 7.11.2006 7:49

Re: Nad vším se tyčí Klausův zájem být po druhé zvolen

FRANTIŠek na hrad.On ví jak nato.blb(Y)

Luskoun 7.11.2006 7:44

Nad vším se tyčí Klausův zájem

Plně souhlasím s autorem diskusního příspěvku. Ekonom by měl být hospodář a ne účetní

Halama 7.11.2006 6:12

Re: Nesouhlas

Jestliže jej nemá,tak proč mu tu šanci ztrapnit se nedat ?Není nic jednoduššího.;-P

František 7.11.2006 5:24

Nad vším se tyčí Klausův zájem být po druhé zvolen

František 7.11.2006 5:24

Nad vším se tyčí Klausův zájem být po druhé zvolen

Sleduji politické dění od začátku a pořád se mi potvrzuje co jedině Bursík se odvážil vyhlásit, že všechny ty hrátky jsou jen kolem toho, aby ve vládě byla ODS s ČSSD. Pak bude snadné dosíci toho, aby byl  v roce 2008 znovu zvolen Klaus prezidentem. O nic  jiného nejde. Všichni jsme vlastně zneužíváni Klausem  k dosažení naplnění jeho ctižádosti.Není špatným prezidentem, ale už "dost bolo Klause". Není formát prezidenta, který by mohl být označen za pokračovatele Masaryka a Havla. Je to spíš účetní.Počítá a počítá, jak  zůstat preidentem. Jezdí po republice, protože má na to dost času, a tak sbírá další kladné bodíky. A současně bojuje  na velké politické frontě. Prostě účetní.

saža 7.11.2006 4:51

nesmyslné tlachání

bez paty a hlavy,, autor postrádá vzdělání nebo paměť, pravděpodobně obé

Pavel41 7.11.2006 1:39

O čem, proboha, tato slátanina je?

Vždycky mne zajímalo, jak se vylíhne politolog... Myslím teď, že se prostě musí vyskytnout. Tolik zapšklých blábolů v jednom prostoru se těžko pohledá. Pokud mělo jít o historizující esej, doporučuji prostudovat prameny, pokud si události, vážený pane, nepamatujete nebo nemůžete pamatovat. A pokud by mělo jít o politický pamflet, chtělo by to oživit scénu nějakým pěkným příměrem - když už ne fakta, aspoň zábava!

Mard 7.11.2006 1:04

Nesouhlas

Pane Mlejnku, dovoluji si s Vámi nesouhlasit. Paroubek nemá žádný stoprvní hlas, on možná ani nemá těch sto. Pravděpodobnost, že by byl úspěšný při sestavování vlády je velice malá. Naopak, v ČSSD existuje silná nevůle ke spojování s jejich nepřítelem a to komunistickou stranou. Tyto hlasy jsou potlačeny machovskými způsoby pana Paroubka, ale projevily by se v plné nahotě při vyjadřování podpory vládě ČSSD + KSČM + stoprvního hlasu.