16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bartolom 15.10.2009 8:57

Re: Jaká krize hrozí celé Evropě?

Což o to, Evropa přežije. Raději si pohlídej, abys opravdu, ale opravdu umřel v náruči Václava Klause .. ;-D 

Bugy 15.10.2009 8:56

Re: Jaká krize hrozí celé Evropě?

Ta smlouva je důležitá, protože po její ratifikaci vzniknou další eurokorýtka.  A o co jiného těm eurosocialistickým byrokratům jde?

ovad 15.10.2009 8:50

gabale gabale

Gabale to snad nemůžeš myslet vážně ne? ;-D Prej elitní klub ;-D;-D

Bartolom 15.10.2009 8:44

Re: A, mimochodem,

Sibiř je nekonečná, ruská step je široká a ty jsi neskutečnej vocas. To  chceš dokonat Hitlerovu myšlenku, že Češi půjdou na Sibiř? 

Ale 15.10.2009 8:44

Přečtěte si Gabala

a máte chuť Klausovi fandit. A to mne Klaus s* a s* a s*...

jd 15.10.2009 8:42

Re: Kdyby to nebylo tak tragikomické bylo by to dokonce zábavné.

Reakce Jury je zcela adekvátní současnému stavu. Prezident Klaus nebezpečně zahrává s naší budoucností. Opravdu se za něj stydím.

Ještě poznámka: Většina pisatelů opačného názoru má slovník příp. gramatiku na úrovni 3. třídy ZŠ.

L. P. 15.10.2009 8:40

Podívejme se na EU jako na firmu

Evropskou unii vidím jako firmu, jejímž podílníkem jsme se stali, abychom z ní měli prospěch. Schválení či neschválení jednoho dokumentu nemůže být překážkou jejího rozvoje. Kdo z politiků hrozí, že bez Lisabonské smlouvy nemůže pracovat, měl by jít jinam.

H.K. 15.10.2009 8:40

Jaká krize hrozí celé Evropě?

....radikální kroky k překonání hrozící celoevropské krize, ......

Pokud bude LS podepsána VK, tak krize nebude a pokud bude ratifikována až  po splnění požadavků VK na doplnění LS, tak krize bude?

Několik tisíc let Evropa přežila bez LS a teď nepřežije bez ratifikace ani půl roku.

Bartolom 15.10.2009 8:39

Blíženec je rozštěpená povaha a Václav Klaus je narozen v Blížencích.

Jsou to lidé, kteří sice mají úplné vzdělání, ale názorově jsou uvězněni v kleci partajního 20. století. Dnes se v EU obecně zmenšuje vliv vlád, zároveň se ovšem narozdíl od ČR zvětšuje vliv ne až tak Bruselu, ale hlavně regionů a komunálu. To jsou také příjemci EU peněz. Pokud víte, že ten Brusel vám dal peníze na čovku, hasičárnu, nebo silnici a tu fabriku Belgičani postavili taky jen proto, že jsme v Evropě a všechno to domluvil starosta s hejtmanem, tak se holt panu prezidentovi klaníte méně než by rád... Je to tristní pohled na člověka, který již pár let hledí z okna na panorama určené králům a císařům, a nevidí nic jiného, než viděl z panelákového balkonu na Proseku. Malým lidem velké role nesluší … a jak málo se prezident českého panelákového myšlení hodí do paláce, který postavilo to bývalé EU mocnářství. Pan prezident zřejmě neví, že s Bruselem máme společného i stavitele Klausovy residence - Marii Teresii. Byla to naše společná císařovna.

A.S. Pergill 15.10.2009 8:38

A, mimochodem,

ono se může snadno stát, že do toho proklínaného Ruska budeme utíkat před nesnesitelným národnostním útlakem, jako za dob R-U. A ruská vláda ráda přijme civilizovanější lidi, jako kdysi car.

Bartolom 15.10.2009 8:37

Blíženec je rozštěpená povaha a Václav Klaus je narozen v Blížencích.

Je duchem určitě bohatým a zajímavým člověkem, ale jako člověk narozený v tomto znamení, je vnitřně neuspořádaný, plný chaotických náběhů a nedodělaný. Václav je  démon, který se žene, jako bludná kometa s ohonem beztvarých částic, neschopný ničeho. Už jeho samolibý zjev tváře dovede lidi rozeštvat. Jeho spolupracovníci, kteří pro něho pracují, představují pouhý nástroj. Přestanou-li mu sloužit, dokonale je zneuctí. Neustále vyvolává krize, protože je sám vtělená krize.  Rád by všechno ujasňoval, protože je sám temný a neujasněný. Klaus je slepá síla bez ušlechtilé kázně, Klaus je negace bez organické tvůrčí schopnosti.

Postavíte-li ho do kteréhokoliv oboru, všude projeví pozoruhodné postřehy, ale nikde neprovede dokonalé dílo, neboť podkopává samotné principy. Blíženec Klaus je mizerné torso velkého talentu, který se navenek projevuje jako pokřivené zrcadlo, které odráží znetvořený svět.  Jeho myšlení je postiženo i životní praxí. Vždyť pochází z pokřivené generace, která v krojích pionýra hajlovala za popravu Horákové a učila se lehat patami k epicentru, aby prožila poněkud veselejší pubertu s Miki Volkem, socialistickým rokenrolem, na vysoké stihla pár majáles pod hlavičkou "obrozeného" SSM a nějakou tu stáž na západě. No a pak to přišlo.

Husák zavedl nové charakterové cvičení - protahovaní si důstojnosti vlastním zadkem a náhle šlo o to, nějak tím projít, nebýt vidět, nemuset fandit a práskat, ale karieru, tu uděláme. To jsou "otcové zakladatelé" ODS. V partaji nebyli, byli to námezdní odborníci, kteří zajišťovali chod bolševické diktatury tam, kam musel systém poslat odborníka, ne opici z polibdíra. Oni s bolševikem uměli i tehdy, proto se Klaus komunistů nebojí a rád s nimi mocensky kolaboruje.

Marcela 15.10.2009 8:37

Re: Profesor skutecne nevi

co to melete, eLko, Merkelová se Sarkozym se s Medveděvem objímajhí a rádi a u Klause Vám to vadí?  Kdo chce psa bít, hůl si najde, co? Ještě tu o Kikině a je hotovo. Agument je halt argument.

Vladan 15.10.2009 8:35

Re: Obdivuhodný článek

Já to vidím jinak. Článek je na několika místech demagogický. Autor je prolisabonsky zaměřený, a tak si skutečnost ohýbá podle svého. Například, kde porušil prezident ústavu?

Proč jako argument používá fámy? Někde si přímo odporuje - v rámci "proruské" orientace  mluví o americkém radaru...

Podle mě blábol.

A.S. Pergill 15.10.2009 8:34

Re: Proč mi chování evropských "čelných" politiků

Od sociálfašistické EU, která navíc aktivně podporuje islamizaci Evropy, se všemi negativními důsledky (můžeme se těšit na holokaust několika set milionů autochtonních evropanů a jejich náhradou civilizačně podřadným obyvatelstvem, jak to proběhlo např. v Severní Africe po jejím dobytí muslimy - z několika desítek milionů lidí zbylo pár set tisíc Koptů, kteří přežili v nejnehostinnějších oblastech a domnožili se na dnešní stav, a neprobíhalo to tak jen v této oblasti ale i v mnoha jiných zemích) zase já být izolován chci.

A.S. Pergill 15.10.2009 8:29

Snůška blábolů

1. Smlouvu ratifikuje x neratifikuje president; pokud není spokojen s tím, co se vyjednalo, tak ji prostě neratifikuje, je to jeho ústavní právo, povinnost i zodpovědnost.

2. Naprosto stejně naložila s LS i britská královna, která čeká na jarní volby.Ty s vysokou pravděpodobností vyhrají konzervativci (pokud je EU nestačí zakazat jako "antievropské fašisty"), vyhlásí referendum o LS, a ta v ní bude s největší pravděpodobností odmítnuta.

3. Pokud chcete demokratické řešení, tak bojujte za referendum, jenže to by nejspíš dopadlo poněkud jinak než zmanipulované "průzkumy". Račte také sledovat, kolik lidí podepisuje petici presidentovi za nepodepsání LS.

4. Pokud se za LS a EU bije příslušník národa, který vždy v historii potlačoval evropské civilizační hodnoty a vždy se spojoval s největšími nepřáteli těchto hodnot (byť na to párkrát v historii také šeredně doplatil), pak je vcelku jasné, že tento dokument i směřování sociálfašistické EU jsou proti těmto hodnotám.

P.P. 15.10.2009 8:09

Re: Skvělý článek

Soudím, že existují jen dvě možnosti: buď třetí defenestrace a nebo vystoupení z EU. To by alespoň bylo fér. Stydím se, už permanetně, že jsem čech.

Jura 15.10.2009 8:09

Re: Proč mi chování evropských "čelných" politiků

Jenže já v izolaci být nechci.....at´si Klaus táhne za Putinem a Medvedem.!!

L 15.10.2009 8:01

Proč mi chování evropských "čelných" politiků

Takove mile upozorneni, ze Cesi pujdou na okraj, je na miste. Duvodem je to, ze Cesi chteji na okraj, tak taky budou na okraji. To neni zadne vyhrozovani podobne Mnichovske dohode, to je fakt, ktery VeleProfesor sam chce.

Reknu to jinak. Kdyz VeleProfesor nepodepise LS a nebude odvolan, prirozene je CR v izolaci a at si dela v te izolaci co chce. V tom prece Cesku nemuze nikdo pomoci.

L 15.10.2009 7:57

Profesor skutecne nevi

Profesor nevi, proto si jel pro radu do Moskvy. Z Moskvy nam posila vzkazy.

Jarda 15.10.2009 7:55

Obdivuhodný článek

Ačkoliv nemohu souhlasit se vším, co autor píše, přeci mám obdiv k jasně formulovanému a otevřenému názoru. Tohle je opravdová politická analýza a opravdový NÁZOR podepřený řadou argumentů. Jistě, různí lidé mohou mít různé názory, ale kéž by je podkládali stejně důkladnou argumentací a stejně otevřeně. Díky.

L 15.10.2009 7:55

Re: Skvělý článek

Je to ostuda. Pak se najdou jeste idioti, kteri mu fnadi, protoze pry ten to te EU z Moskvy nandal.

Haui1 15.10.2009 7:52

Proč mi chování evropských "čelných" politiků

připomíná Mnichov? Tam nám taky někteří vyhrožovali, že když nepodepíšeme, že si to šeredně odskáčeme. A přitom jim šlo o jejich dobré bydlo. Asi jsem paranoidní.

Ghilt 15.10.2009 7:39

Klaus - Beneš, Lisabon - Mnichov?

Přirovnávat Klause k Benešovi, proč ne, pak ale musíte Lisabonskou smlouvu přirovnat k jiné smlouvě co se jmenovala podle města, tuším že Mnichov to byl.

helman 15.10.2009 7:28

Skvělý článek

Děkuji, i když smutně, za skvělý článek.

Je to sice jak se říká házení perel sviním, protože více jak polovina národa zajímá jen cena piva a co bude k obědu. Je to konečně vidět i z diskuze. Klaus je jejich prezident. Můj ne, já ho ani nevolil, ani ho nechci, jen se stydím, že musím být v jednom koši s ním a jeho vlezdoprdelkama. Ještě jednou, prosím pište sem častěji.

ll 15.10.2009 7:24

Hybášek zase perlí

"nemá formát T.G. Masaryka nebo Václava Havla". Ano, Klaus není takový intrikán, jako byli Masaryk a Havel. Nesluší se o jejich chování mluvit .

balance 15.10.2009 7:14

Re: Výborný článek, pane Gabale

Příteli eurofederalisto, místo velmi dlouhého a velmi sofistikovaného projevu pana Gabala by možná stačilo, kdybyste se Vy a Vám podobní zasadili o vyhlášení referenda k Lisabonské smlouvě.

Vše by potom bylo jasné, i pro prezidenta. Jak si myslíte, že by to dopadlo? 

NevericiTomas 15.10.2009 7:12

Poslyste

jeste nedavno se tvrdilo, ze LS je jen shrnutim soucasnych smluv, ze nema nijak zasadni vliv na chod unie. Najednou takovy povyk kdyz to nebezi jak na dratkach. Dobre, ze se Klaus sprajcl a dobre ze to donuti lidi zapamatovat si kdy jsme tohle vlastne podepslai a KDO to prosadil.

honzak 15.10.2009 7:05

Re: VK

Jste rychlejší;-D! Zírám, jak pravda&láska společne s Doležalem kopou kolem sebe jak vzteklej kůň. Vypadá to, že se jim nedaří plnit úkoly, zadané z bruselského ústředí (a budou sankce...).

-F 15.10.2009 7:04

VK

Pravdoláskový Gabal se ozval. Zklamal jste mně.:-/

Frank 15.10.2009 7:03

Gabale, co to zase melete?

Co dělá prezident v rozporu s ústavou? A ten, co dává za příklad Havla, si nevidí na špičku nosu. Nebyl to Havel, který za svoje zvolení prezidentem, zaručil komunistickým papalášům beztrestnost? Nebyl to ten Havel, který veřejně sdělil, že Lucernu nebude restituovat, aby se pak o ni soudil se švagrovou? A tak by se dalo pokračovat. Havel byl jenom šašek a šaškem zůstal dodnes. On ten blb řekl, že vždy byl zelený a jezdil a jezdí několikalitrovým Mercedesem. Inu blb, který lže jak na počkání.