6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Když úplatky nestačí

ČSSD prohrála krajské volby a udržela se na prvním místě pouze v Jihočeském kraji a Kraji Vysočina. Ukázalo se, že pokud se ČSSD nepodaří zmobilizovat její elektorát proti vládě jako v roce 2008, politika úplatků nestačí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Svoboda 10.10.2016 10:39

Proč prohrála ČSSD :

Sobotka prohrál především ze zásadního důvodu : na jedné straně je servilní k Merkelové a na druhé tvrdí jak je bijcem za české národní zájmy. Tuto faleš mnozí jeho bývalí voliči odhalili a proto postupně bude muset odejít.

Kdyby soc. demokracie skutečně zdvihla národní vlajku a sebrala stěžejní body programu Okamurovi a dalším menším stranám s výzvou STOP vetřelcům, zásadní ochrana hranic, STOP mešitám a pod., tak věřím, že by vítězství měla v kapse !!!

J. Šimek 10.10.2016 10:54

Re: Proč prohrála ČSSD :

Franto, tohle byly volby do krajů :o)

J. Jurax 10.10.2016 23:35

Re: Proč prohrála ČSSD :

To nevadí, prostý volič takové nuance moc neodlišuje ...

K. Janyška 10.10.2016 10:21

Neznám většího úplatkáře a korupčníka, než je Babiš.

A podle mne i daleko horšího zločince, nájemce nájemce vrahů. Nemám pro to žádné důkazy, Ladislav Jakl si však myslí totéž a napsal to odvážně ve svém článku... Dzp.

V. Novák 10.10.2016 10:14

Ale né - Babiš přece vyhrává rozdáváním koblih!

To vám vysvětlí každý/á a amatérský/á politolog/žka na Psovi.

Tak jich asi bylo víc, no...

J. Šimek 10.10.2016 9:54

Závěry hrubě na vodě.

Autorovo - komunisti se svezli s vládou - je totální blábol. Náhlá ztráta komunistů v počtu 50% mandátů je zdaleka největší fenomén krajských voleb a tím se má cenu zabývat.

D. Polanský 10.10.2016 8:46

U ODS je jeden problém,

jakmile se dostanou k moci, tak jaksi zapomínají na slušnost. Pokud jsou v opozici, lze dokonce s nimi rozumně mluvit. Přesto přeji ODS, aby se stala konečně slušnou stranou.

M. Prokop 10.10.2016 10:13

Re: U ODS je jeden problém,

To je problém KAŽDÉ strany.

A čím více přerozdělování má v programu nebo v praxi, tím větší problém.

P. Lenc 10.10.2016 10:45

Re: U ODS je jeden problém,

Miluji ty řeči o "neslušné" ODS.Nejvíc průšvihů za posledních dvacet let měla "křišťálově čistá" ČSSD, dokonce svrhnutí vlády Nečase tiše, po té obrovské mediální masáži, které dodnes někteří věří, pomalu vyšuměla.Problém dnešní ODS je naopak v příliš slušné osobě předsedy, který se díky slušnosti mnoha lidem jeví nebrůbojný.Holt za slušnost se u nás platí.Ono lhát, fňukat a a nestydatě osočovat druhé jak to umí fízl Babiš, tak na to profesor Fiala nemá.Jde vidět, že mnoha lidem imponuje dacan před slušným člověkem.

J. Kyselková 10.10.2016 15:39

Re: U ODS je jeden problém,

Pane Lenci, já s Vámi souhlasím a to, jak každý peskuje ODSku, ale důkazy nemusí dodat, je všeobecně naučené. Těším se z výsledku voleb, dokazuje, že úroveň ODS si drží. Pan Fiala (je jiný typ než pan Topolánek, který byl skvělý u Moravce v OVM v neděli) - by byl určitě dobrý prezident, ale není rváč za politickou stranu. Má to u rozcupované ODSky asi hodně těžké. Čas přináší stále nová poznání a osvětluje mnohým zpětně pravé, nezmanipulované problémy, jak šly.

J. Kulheim 10.10.2016 17:16

Re: U ODS je jeden problém,

Jsem přesvědčený o tom, že pravicový volič ocení chování, způsob argumentace pana Fialy. V současnosti se slušnost považuje za slabost. Ale to nic nemění na tom, že někteří lidé to ocení. Je pravdou, že v současné době musí jít někdy slušnost stranou. Petr Nečas jednal slušně a dopadl špatně. Kdyby nechal zavřít ty, kteří přišli v noci na úřad vlády, tak se nemusel tahat několik roků po soudech a ODS nemusela padnout tak hluboko. Policejně prokurátorský puč změnil politickou mapu v ČR. Komu je to ku prospěchu?

V takovém případě je potřebné použít stejné zbraně jako protivník. Za jednu facku vrátit alespoň tři.

Panu Fialovi děkuji za to, že se podařilo zastavit propad preferencí. Je to jediná strana, která hájí pravicové hodnoty. Mnozí kydají hovadiny, včetně V.K. staršího. Voliči z devadesátých let je už málo. Ti, kteří měli 50 let, mají 76 let. Ti co měli dvacet, neví většinou o bývalém režimu nic, dnes tvoří největší počet voličů. Ti většinou kašlou na individuální svobodu, oni se chtějí mít dobře za cizí peníze.

M. Prokop 10.10.2016 18:30

Re: U ODS je jeden problém,

"Je to jediná strana, která hájí pravicové hodnoty."

Kéž by.

Proto volím raději Svobodné.

J. Jurax 10.10.2016 23:39

Re: U ODS je jeden problém,

No, přesnější je, že je to jediná strana (míněna ODS), která má šanci hájit pravicové hodnoty; to Svobodní vzhledem k preferencím kolem dvou, nanejvýš tří procent nemají.

J. Kyselková 10.10.2016 19:22

Re: U ODS je jeden problém,

Díky. Já se obávám, že problém pravice bude najít "nebesy osvícené téma" které by chytlo i vyžírky i poctivce. Téma "zjednodušme to!" je velice třeba v tom současném zákonném zmatku, ale vzbuzuje otázku, zda je v lidských silách vzhledem k přechodu na digitalizaci.

Babiš s jednoduchým nápadem, že "všici kradnú" - já jim zatáhnu oprátku i řetězem svých hlídacích mediálních psů - zaujal pravolevo. Konjuktura mu přeje, zatím i nám.

M. Šejna 10.10.2016 7:37

Bartoňovo kouzlo nechtěného

Občanský demokrat Bartoň píše o tom, jak ČSSD prohrála krajské volby a že ODS uhrála slušný výsledek. A tak kouzlem nechtěného popsal člen ODS výsledky voleb z pohledu své partaje, kdy zisk ČSSD (15,25%) označil za prohru, zatímco zisk ODS (9,47%) označil za slušný výsledek.

:-D

J. Schwarz 10.10.2016 7:57

Re: Bartoňovo kouzlo nechtěného

No, pokud někdo sestoupí z první ligy do národní tak to jako vítězství nejspíš nevnímá, zatímco kdo do stejné soutěže postoupí z ligy třetí se raduje. Takže váš údiv, nad tím že pan Bartoň považuje zisk ODS kolem 9.5% / při dřívějších 6-7 % za vítězství a 15% ČSSD při dřívějších 22% za prohru je mimo mísu. "Lex AntiBabiš", který ostatní strany slepily Babišovi spíš pomohl než uškodil, protože nevěrohodně působí tvrzení ostatních stran že jim jde o demokracii a nic než demokracii. Pravice by logicky měla usilovat o zrušení dotací a pak je nebude brát ani Babiš - bylo by to čisté a pravicové. ČSSD, strana, která je ochotná nechat si zařídit billboardovou kampaň oficiálně za desetinu běžné ceny a "odměnit se" takovému sponzorovi inzercí státem vlastněných firem, strana, která nerespektuje pravomocné výroky soudu a neplatí dluhy je zcela nevěrohodná když začne žvanit o demokracii a transparentnosti. Nakonec, kdekdo tvrdí že otázka imigrace nehrála roli, neb s ní hrál nakonec každý. Možná nehrála, ale to že TOP 09 byla "proevropská a proimigrační" a mimochodem vůbec ne pravicová / což ostatně nebyla nikdy / a že ČSSD pokud jde o migranty lavírovala, pořád nechávala otázku přijímání migrantů otevřenou a Sobotkovi poraděnkové patří k vlezbruselistům se na výsledcích těchto stran projevilo a ne že ne.

P. Lenc 10.10.2016 10:57

Re: Bartoňovo kouzlo nechtěného

Sledoval jsem různé předvolební prognózy a ty vesměs říkaly, že Ano získá 25-28%, ČSSD 19-22%, ODS na hranici volitelnosti, případně pod hranicí, naopak TOP09 6,5-7,5%.Pokud nepovažujete zisk ČSSD 15,25% za její prohru a zisk ODS 9,47% za slušný výsledek, potom nevím, co by vás ještě přesvědčilo.Mimochodem, 21% pro ANO je momentálně výsledek, který bude nutit Babiše k pořádnému zamyšlení.

J. Šimek 10.10.2016 11:58

Re: Bartoňovo kouzlo nechtěného

Proč se asi prognózy liší? Protože lidi agenturám lžou. Jinak by se volby vůbec nemusely konat. To vás nenapadlo?

O. Uživatel 10.10.2016 15:53

Uživatel požádal o vymazání
J. Jurax 10.10.2016 23:40

Re: Bartoňovo kouzlo nechtěného

A navíc, pacholci, lžou každé agentuře jinak!!!!

T. Marný 10.10.2016 7:02

Proč by klidně neoznamoval, když, jak to vypadá, byl

opět předem připraven zradit své voliče a dát se dohromady s největšími politickými protivníky, jen aby vyšachovali vítěze voleb. Takže nynější volební systém je potřeby změnit.

A. Bocek 10.10.2016 6:13

Až pomýlení voliči zjístí ,

že kapitalista Babiš není pravičák a současně levičák Babiš nemá sociální cítění ,můžou být další dvě volební období fuč . Blaze tomu , kdo umí z jedné huby sladké i slané řeči vypouštěti.

M. Prokop 10.10.2016 10:15

Re: Až pomýlení voliči zjístí ,

Pokud ovšem zjistí ... a pak si najdou další slibotechnu.

P. Sulc 10.10.2016 1:33

Soc demo nema na

obrovske dluhy, jak pak mohla mit na pivo, burty a koblizky ?

J. Jurax 10.10.2016 23:43

Re: Soc demo nema na

Dluhy nejsou problém. Jeden šéf socanů druhdy říkal, že zdroje jsou (Špidla, neprozradil ale kde), další šéf socanů (Jyrka Paroubek) ondyno pravil, že dluhy se neplatí.

Zdravím :-)