3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Když dva dělají totéž…

Přísloví "když dva dělají totéž, není to totéž" platí i v legislativní činnosti. Do rámusu kvůli novoroční amnestii prezidenta republiky nakonec zazněly i rozumné hlasy, které místo neplodného štvaní a psychopatických výzev k obžalování Václava Klause pro vlastizradu začaly hovořit o praktické pomoci poškozeným, jimž amnestie ztížila přístup k získání odškodnění od obviněných.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 18.2.2013 14:58

Skoro dokonalý návrh

K úplné dokonalosti mu chybí jenom odškodnění pro ty, jejichž profesní kariéra a sociální statut byly dlouhým a nikam nevedoucím souzením nenapravitelně poškozeny, odškodnění pro ty občany kteří o své spravedlivé nároky díky neomluvitelné pomalosti soudů už přišli a především to, ABY SOUDCI A ADVOKÁTI MUSELI TYTO PŘEZRÁLÉ PROCESY DOKONČIT BEZ NÁROKU NA ODMĚNU a v těch případech, kdy poškozeným k odškodnění nepomohou jim hradili ALESPOŇ minulé soudní poplatky a náhrady jim ušlého výdělku ZE SVÉHO!!!

T. Marek 17.2.2013 16:43

Něco tam chybí

Krátce řečeno - nová řízení nezaplatí  ti podvedení, zaplatíme to my všichni. V řízeních půjde vše zase od začátku, soudce a všechny okolo i ty "bezplatné advokáty" to vše zaplatíme. Ti co byli obviněni a amnestování i když nakonec budou odsouzeni k náhradám získají zase nějaký čas, aby si vše poklidili. I kdyby mi toto vše bylo jedno, není mi jedno to, že se naši mocipáni i s panem prezidentem v klidu koukali jak to justice nezvládá a neobtěžovali se s tím nic udělat. Kašlali na to. Ovšem teď se musíme řídit evropskou směrnicí a nemůžeme dále natahovat procesy. Jistě že dlouhé procesy jsou nepřijatelné. A co jste proti tomu udělali pánové? Na co si vás platíme?  Tak mě zajímá, kdo bude za to natahování právně či aspoň společensky potrestán. Skoro bych se vsadil, že nikdo. Finančně pochopitelně oběti a my co platíme daně.

C. Coton 16.2.2013 20:03

Dodatek

ODS a TOP 09 vždy dávaly ve vztahu k majetkovému narovnání s církvemi najevo, že "z cizího krev neteče", a obhajovaly záměr na vyplacení finanční náhrady za nevydaný majetek ve výši 59 miliard Kč, jejíž výše byla stanovena trestuhodně neprůhledným způsobem. 

A moc se nemluví o tom, že církvi slíbili navýšení o inflaci, čímž se při zachování současného růstu částka navýší na 90 miliard. A na navýšení důchodů zapomeňte.

J. Čapková 16.2.2013 10:38

Poděkování

za krásný článek. Pro mě je to volitelná strana, ale prý se do parlamentu  nedostane.  Souhlasím, ODS a Sociální demokracie se o to postarají. Vaše články se mi vždey líbí

F. Svoboda 16.2.2013 13:33

Re: Poděkování

Pro mne je to naopak strana nevolitelná, neboť se ukázalo ,že je to vlastně soukromá firma pana Bárty na kterou naletělo mnoho prostoduchých občanů. Dofám, že po volbách zmizí, jako mnoho jiných rozvracečů vládních koalic ( tím nemyslím pouze současnou tzv. pravicovou ).

C. Coton 16.2.2013 19:50

Jakou?

My máme pravicovou vládu????? Jak jste na to přišel?

M. Pernický 17.2.2013 12:00

Re: Poděkování

 Nevolil jsem VV,ale mluvit o prostoduchostí pane Svobodo,těch voliču VV mi příjde dosti chabe. Vy jste si vůbec nevšiml velmi silné kampaně masmedii po prvních opatřeních pana Víta Bárty ve funkci ministra dopravy a hledání všech možných nedostatku,přitom průšvihy ODS, ČSSD byly překryty , přitom byly mnohem závažnější. VV byly tak znemožnováný,že od nich se distancovaly jejich příznivci, take komentátoří se mohli strhat a nenechali na VV suchou nit,a tato dehonestace trvá dodnes.

J. Vyhnalík 16.2.2013 14:47

Re: Poděkování

VV je marketingový projekt. Byla postavena a budována stejnými metodami, jaké se používají při zavádění nové značky třeba jogurtu. Na tom není nic špatného, naopak si myslím, že stávajícím politickým stranám by hlubší informovanost o tom, jak je veřejnost vnímá a co si od nich slibuje, jenom prospěla.

Problém je v tom, že obraz, který svým marketingem VV u veřejnosti vyvolala byl v naprostém rozporu se skutečností. Nejvíc VV doplácejí na to, že se nejedná o stranu spojenou hlubšími idejemi, ale pouze o skupinu ambiciózních jedinců, kteří se v praxi chovají často nepředvídatelně i pro své kolegy, natož pak pro politické partnery.

J. Boleslav 16.2.2013 17:05

Re: Poděkování

Veverky jsou snad výjimkou komančů to nejodpornější, co se po 89. do parlamentu dostalo.

C. Coton 16.2.2013 19:58

Re: Poděkování

No nevím. Myslím, že  véčeka neodrovnal rozpor mezi programem a skutečností, ale odrovnal je Kalous s Nečasem s mocnou podporou médií. Mimochodem s velice podobnou podporou, jako poskytovaly knížepánu.

J. Boleslav 17.2.2013 11:10

Re: Poděkování

Veverky se odrovnaly samy.