20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
StepanS 23.4.2008 0:00

Může to být také trochu jinak

Závazek převodu zdravotních pojišťoven na akciové společnosti se dostal do programového prohlášení vlády jaksi nenápadně a nepozorovaně do poslední verze, takže lidovci i zelení se stydí přiznat, jak je ODS převezla. Když s touto privatizací pak ODS nečekaně vyrazila do útoku, nastalo v obou koaličních stranách velké zděšení. Regulační poplatky ve řadě případů opravdu nejsou regulační, když pacient zaplatí 30 kč u praktického lékaře, ten ho pošle k odbornému, tam zaplatí dalších 30 kč a pak několikrát znovu za kontrolní návštěvy na které je odborným lékařem pozván,  tak všechny další poplatky mimo provního u praktického lékaře jsou jen zvýšením příjmů lékaře a nic neregulují. Experiment s totálně privatizovaným zdravotnictvím je specialitou naší země a nikde se k němu zatím přistoupit neodvážili. Mocná lobby zájemců o přivatizaci zdravotnictví zřejmě ODS mimořádně motivuje a proto ODS není ochotna k jakékli opravdové diskusi o zdravotnictví a vše protlačuje silou.  

Anonym 22.4.2008 18:47

Opakuji se, ale neodolám

Krátce po poledni jsem tady na NP psal, že Topolánka pro jeho vychování řeznického psa moc nemusím, a pokračoval jsem: ale fandím mu jednoznačně v úsilí zamezit podrazáctvím a švindlům lidovců.

Lidovci, pokud se nemýlím, byli zastoupeni v každé vládě od listopadu 89. A vkaždé se chovali stejně obojetně.

Až do nedávna mi byla sypatická např. pí Šojdrová. Ale co se neukázalo: pro reformy ruku zvedla, avšak vzápětí (prakticky pouze několik dní na to) oznámila, že "přehlédla" jak je to vlastně s těmi regulačními poplatky, a teď proti nim bojuje.

 A mám pocit, že takhle je to, až na několik vzácných výjimek, u lidovců vždycky.

K tomu teď večer dodávám: jak mě správně upozornili ostatní přispěvatelé, lidovci nebyli ve vládě s opoziční smlouvou. Na druhou stranu se stalo na dnešní sněmovně kouzlo nechtěného - pí Šojdrová dnes vzala svůj návrh zpět. Nezbývá než znovu suše konstatovat, že na lidovce není spolehnutí v žádném směru!

BERAN 22.4.2008 17:06

Za osm let v opozici nabrala ODS reformní étos.

Étos by byl, teď ještě ty činy..

Sinatra... 22.4.2008 14:59

Pane...

Pane Bárta onen spor o němž píšete jako zbytečný tak on byl zcela zásadní pro směřování ČR.Kdo onen spor nakonec vyhrál je vidět dle toho kdo je na Hradě.Bohužel Havlovo dramatické pojetí politiky nás stálo deset let prožírání státních teda našich peněz a nárust levice.A konečně poslední výtvor politika soudruha Paroubka.;-(

xxx Kubeš 22.4.2008 14:52

Lidovci

drželi hubu a krok s vládou jen v národní frontě (na něco jiného byli zbabělí). V demokracii se nemusí bát a stali se z nich normální podrazáci.

gerontusinza 22.4.2008 14:00

Myslíte pane Bárto žecsprdnutí je to to nejlepší.......?

Inu proč ne když nemají vlastní mozek...... mimochodem, za rok už ho petřebovat nebudou protože se díky Topolánkovi a Jůlínkovi nedostanou do sněmovny ani knížata jim už dnes nepomohou....... ;-D ta zklamala a to že velice;-P

Anonym 22.4.2008 12:56

Topolánka pro jeho vychování řeznického psa nemnusím,

ale fandím mu jednoznačně v úsilí zamezit podrazáctvím a švindlům lidovců.

Lidovci, pokud se nemýlím, byli zastoupeni v každé vládě od listopadu 89. A vkaždé se chovali stejně obojetně.

Až do nedávna mi byla sypatická např. pí Šojdrová. Ale co se neukázalo: pro reformy ruku zvedla, avšak vzápětí (prakticky pouze několik dní na to) oznámila, že "přehlédla" jak je to vlastně s těmi regulačními poplatky, a teď proti nim bojuje.

 A mám pocit, že takhle je to, až na několik vzácných výjimek, u lidovců vždycky.

Malý Aston 22.4.2008 13:18

Re: Topolánka pro jeho vychování řeznického psa nemnusím,

Řízená střela se stala neřízenou.Když tomu vládl Kalousek,prostě rozdělil role a každý si svou divadelní postavičku hrál ale pod jedním režisérem.Jedna skupina fandila levici a druhá pravici a účast v každé vládě byla zajištěna.Jenže pod vedením Čunka si tam každý ohřívá jen svou polívčičku a divadelní hra nemá režiséra.Takže jedině vyměnit diváky,což nejde nebo vyměnit režiséra a to nechtějí takže bude zrušeno celé jejich divadelní představení.Prostě lidovci končí.:-D

emersonskej 22.4.2008 13:26

Re: Re: Topolánka pro jeho vychování řeznického psa nemnusím,

Tomu moc nevěřím - Lidovci májí poměrně silný pud sebezáchovy, jak předvedli v případě Kalouskova posledního extempore s Paroubko Filipovou koalicí. Oni moc dobře vědí, že by to byl jejich konec ne nepodobný zániku US. Proto si myslím, že ty jejich současné výstřelky jsou jenom tanečkem pro veřejnost !

emersonskej 22.4.2008 13:23

Re: Topolánka pro jeho vychování řeznického psa nemnusím,

V podstatě souhlas - jen s těmi lidovci v každé vládě jste zapomněl na oposmlouvu. Tehdy byli fláterníci na čas mimo koryta a ta neplánovaná "odstávka" je děsí ještě teď. Tudíž si nemyslím, že by zrovna oni chtěli rozbíjet koalici. Bohužel pro ně totiž neexistuje alternativa krom spolku s Puchejřem, a komanči, což jak jistě tuší by byl jejich pravděpodobný konec. Z téhož důvodu nevěřím ani v jejich snahu po předčasných volbách. Lidovecké preference se plácají u nějaký ten pátek tak nízko, že by tím nejspíš riskovali propad pod 5% hranici.

VLK 22.4.2008 13:44

Re: Topolánka pro jeho vychování řeznického psa nemnusím,

Nebyli. V oposmluvní vládě nebyli.

Roy Boehm 22.4.2008 14:01

Re: Topolánka pro jeho vychování řeznického psa nemnusím,

Jakkoliv sdílím Váš odpor k "transparentní" politice Lidovců, musím se jich zastat. V jedné polistopadové vládě zastoupení neměli. A to dokonce po celé čtyři roky vlády Miloše Zemana a oposmlouvy.

Brmboš 22.4.2008 12:36

Mirek Topolánek se už nedostane ani na diskotéku.

Premiér je chodící česká ostuda. Chlastat v jednom baru a pak se jít dolít do druhého možná projde premiérovi u nás, ale ne v cizině. A tato osoba, kterou nechtějí pustit ani na didskotéku má právo někoho peskovat? Já si myslím, že by měl hlavně se nahlas omluvit a pak s pokorou mluvit. Jen u nás po takové ostudě je ticho v novinách. Kolik to asi stálo vládu, že noviny v demokracii, kde je prý svoboda slova drží basu s premiérem? Nebo to není korupce, ale všichni mlčí z lásky?

emersonskej 22.4.2008 13:29

Re: Mirek Topolánek se už nedostane ani na diskotéku.

Pokud vím, tak o tom noviny informovaly, takže v tomto asi žádnou basu s vládou nedrží. Že z toho neudělali takový skandál, jak by si rudoši vašeho ražení přáli a představovali nejspíš svědčí o tom, že šlo pouze o prkotinu, kterou se není nutno dále zabývat !!!

emersonskej 22.4.2008 12:09

Začínám mít stále neodbytnější pocit...

... že si tady opravdu vládu oranžád a rudochů zasloužíme !!!!!!!!!!!!!!

gerontusinza 22.4.2008 14:02

A že jste si toho všiml až teď......Re: Začínám mít stále neodbytnější pocit...

Když tuhle ODS vydáváte za pravicovou stranu, tak se sakra ani nedivte.....;-D;-D

Pete Brich 22.4.2008 17:59

geront je typický pravičák

ODS by volil, kdyby tam nebyl Topolánek, Bém, Nečas, Říman, Langer a dalších asi 3578 lidí a čestným předsedou nebyl Klaus;-D;-D;-D

PB

emersonskej 22.4.2008 22:30

Re: geront je typický pravičák

asi tak...;-)R^

Frankfr,. 22.4.2008 11:55

Topolánku drž se,

dle velmi zdařilého závěru výše uvedeného článku !!!

niky 22.4.2008 10:38

ODS neměla vúbec vstupova do vlády s lidovci a zelenými.

Když výsledky voleb jasně ukázali,že vetšina občanú České republiky jsou levicový až ultralevicový političtí a ekonomičtí diletanti.

VLK 22.4.2008 12:54

Re: ODS neměla vúbec vstupova do vlády s lidovci a zelenými.

A tak měli dělat co?

Kromě toho jedním ze základů úspěchu zelených byla teze, že s komunisty ne. To bl argument, který u velké části jejich voličů přemluvil jejich pravicové svědomí, že můžou dát hlas jim. Neboť jinak by tito voliči vyzdvihli z bláta nějakou jinou pidistranu, která by se do parlamentu dostala nebo ne. A zelení se podle toho po volbách řídili, takže když jim mohl Paroubek nabídnout jen varianty opřené o komunisty, odmítli to.

Lidovcům vzkázalo jejich členstvo dostatečně důrazně, že s komunisty ne. Museli kvůli tomu odepsat svého nejschopnějšího a nejvšehoschopnějšího muže, Kalouska.

A o velkou koalici nestál nikdo. Ani leví, ani praví. Takže co měla ODS dělat? Vypsat nové volby?

Malý Aston 22.4.2008 13:13

Re: Re: ODS neměla vúbec vstupova do vlády s lidovci a zelenými.

ODS nemusí dělat nic.Jak KDU tak i Zelení vědí,že v dalších volbách již nejsou.A tak sice budou okopávat kotníky ale koryta jsou koryta a každý den z poslaneckého platu nebo platu ministra nebo držtašky je dobrý,jen vydržať.:-D

Q 22.4.2008 13:23

Re: Re: Re: ODS neměla vúbec vstupova do vlády s lidovci a zelenými.

Používáte příliš modré brýle. Situace je následovná, lidé jsou dost naštvaní, tak budou volit ČSSD. Někteří nepůjdou volit vůbec, protože v tom nevidí smysl. Voliči lidovců volit půjdou a v parlamentu budou. Zkuste si sundat modré brýle a uvidíte zcela jiný svět, kde lidi zajímají přízemnější starosti, než zda jim budou vládnout modří či růžoví. 

emersonskej 22.4.2008 13:32

Re: Re: Re: Re: ODS neměla vúbec vstupova do vlády s lidovci a zelenými.

Tak si říkám jaképakto asi užíváte brýle vy ?? Oranžovo rudé, nebo rovnou slepecké ???;-D

Pete Brich 22.4.2008 17:56

Dobrá teorie: Naštvaní volí ČSSD, spokojení KSČM.

Jen hlupáci volí něco jiného;-D;-D;-D

PB

pahejl 22.4.2008 19:56

Re: Dobrá teorie: Naštvaní volí ČSSD, spokojení KSČM.

nastvani lide pomohli v minulych volbach v ocekani reforem a nizsiho zdaneni ODS (muj pripad), a pote co se ukazalo ze uplne jedno jestli tu bude vladnou levicova chatra mafianskeho (ods), stalinistickeho (kscm) nebo socialistickeho (cssd) typu, se na pristi volby bud vybrodnou (muj pripad) nebo presunou opet pozornost k nejmensimu zlu. coz v tomto pripade zrejme bude znamenat cssd, navic pokud se socani zbavi paroubka, budou mit vic jak ctyricet procent hlasu v pohode doma. a modrym fanatikum zbydou jen oci pro plac.

drak 22.4.2008 20:09

Re: Re: Dobrá teorie: Naštvaní volí ČSSD, spokojení KSČM.

:-DSouhlasím, momentálně se Paroubek stal pro stranu příítěží!;-O

Pete Brich 22.4.2008 21:16

Tak, tak. Modří mafiáni jsou např. Bob Kraus, křišťálový Stáník, pan Evropa Lánský, Kato;

přepadli IPB, prohráli arbitráž s Lauderem, postavili dálnici do Ostravy, INDOŠ, atd.;-D;-D;-D

PB

egoist 22.4.2008 10:31

netušil jsem

že je Mira takovej borec , díky..

Alfons 22.4.2008 9:50

Mimo mísu

Prosím odkaz kde najdu doplatky na léky a jakým způsobem postupovat při hledání lékárny s nejmenším doplatkem? Děkuji.8-o