18.6.2024 | Svátek má Milan


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdyby Babiš vedl firmu jako stát...

Kdyby Babiš vedl firmu jako stát, tak v takovém případě se obávám, že by velice rychle jím řízená firma zkrachovala a zanikla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 13.8.2014 13:03

Re: Hloupý volič si zvolil.

To si opravdu nemyslím... :-(

V. Čermák 13.8.2014 12:21

Re: Holt nejsou lidi

Ale tak mu dejte šanci, jiní ji taky dostali.

V. Mlich 13.8.2014 12:00

Holt nejsou lidi

Na rozdíl od tradiční strany, co má program, se kterým se každý člen více-méně ztotožňuje a je tudíž předvídatelný, u hnutí typu ANO nelze předem o nikom odhadovat nic kromě toho, že se zná buď osobně s Babišem, anebo s někým z jeho velmi blízkých známých. Vysokým ziskem ve volbách a účasti ve vládě ale potřeba osobností překročila kapacitu tohot systému, tak se na světlo dostávají stále větší a větší podivínové.

A bude hůř. Ale co si lidi zvolili, to mají, snad konečně pochopí, že tudy cesta nevede, byť by byl Babiš jakkoliv svatý, sám to neutáhne.

V. Kain 13.8.2014 11:05

Re: Stát a řízení firmy

Babiš je levičák jako poleno i když hraje komedii,že není.Nikdy bych ho nevolil.O tom kdo to je Babiš stačí když tankuji benzin či naftu.Bez této prolobované zlodějny a bez dotací by nezvládl ani slepičárnu.Mysleli si snad ti co ho volili,že to bude dobrý hospodář? Nebude ani náhodou.Díky stupidním sankcím vůči Rusku tady stoupne o mnoho % nezaměstnanost a to ještě nevíme jak dopadneme s plynem ropou.Ovšem soudruh Babiš jako správný levičák začíná rozdávat.Tu přidá bachařům,tu přidá učitelům a samozřejmě policistům za jejich velmi těžkou a obětavou práci pro společnost.Soudci si přidali sami a poslancům už tečou sliny jak si budou přidávat.Máme na to? Jsme na tom tak dobře ekonomicky,že můžeme miliardy tímto způsobem rozhazovat? Pokud by to byl ministr na svém místě,tak by těm žadatelům o navýšení financí jejich resortů nedal ani korunu a snažil by se umořovat státní dluh.To ovšem ani náhodou.Kupuje si voliče jako správný socan.

Z. Bureš 13.8.2014 11:03

Konfident komunistického gestapa - Babiš........

.....coby ministr financí holdingu AGROFERT, vybudovaného pomocí nomenklaturních bolševických kádrů a řídících důstojníků rudého gestapa - STB......tak tento člověk, který vlastní sdělovací prostředky, který dosazuje své lidi do dozorčích rad největších státních podniků - tak tento gauner je naprosto největším neštěstím pro tuto zemi od 17.listopadu 1989 !!!

Hrůza mne obestírá při vědomí skutečnosti.....kdo se opět dostává do nejvyššího vedení této země - a za jakou cenu !!!

V. Čermák 13.8.2014 10:53

Re: Babiš je jen podnikatel. To na politiku nestačí.

Trochu nadhledu, spontánní, tedy Boží řád přece působí a všichni jsme služebníci Boží, tedy i Babiš a Vy také (podílíme se na tom vývoji ).

V. Čermák 13.8.2014 10:50

Re: Hloupý volič si zvolil.

Ti hloupí možná volí líp ( z dlouhodobého hlediska ) než ti, co si myslí, že jsou chytří a nejsou. Už Hegel tomuto jevu říkal - Lest rozumu.

P. Vítek 13.8.2014 10:39

Re: Stát a řízení firmy

Ale to je duchodcum a pobiracum jedno

P. Vítek 13.8.2014 10:37

Re: Stát a řízení firmy

Stat schramstne zhruba 75%.

Stat nemuze nikdo ridit jako firmu,protoze NENI JEHO

K. Tregl 13.8.2014 10:25

Re: Hloupý volič si zvolil.

Zvratné zájméno "si" je potřeba nahradit zájménem přivlastňovacím "nám". Tak už to bohužel v demokracii chodí, že ti hloupí volí i pro ty méně hloupé.

M. Hoblík 13.8.2014 9:50

Hloupý volič si zvolil.

Zvolil si někoho sobě rovného. Jednooký mezi slepými...

K. Janyška 13.8.2014 9:46

Babiš je jen podnikatel. To na politiku nestačí.

Musí pryč, než bude republika v totálním rozvalu... Dzp.

B. Jelínek 13.8.2014 9:38

Stát a řízení firmy

jsou dvě naprosto a totálně rozdílné věci. Pokud firma negeneruje zisk (není poptávka po jejich produktech) tak firma končí - zjednodušeně řečeno. Nabízí nějakou službu zákazníkům a jen ti rozhodují zda přežije nebo ne. To za předpokladu volného trhu, kdy není propojena jakkoliv se státní mocenskou mašinerií.

Máte možnost "nenakupovat" zdravotní, policejní a jiné služby uzurpované státem? No dost těžko a v každém případě Vás stát skásne aneb daně ve všech formách tj. povinné odvody zaměstnavatele, ze mzdy, DPH, spotřební atd. Uvědomují si "pracující" kolik stát zchramstne z jejich mzdy celkově a většinou jejich jednou zdaněné peníze se znovu a znovu daní?

A propojení stát + Babiš (a jeho kumpáni) není snad třeba komentovat vč. propojení tzv. "odborníků" do jednotlivých resortů a celé státní sféry. Tady už se ani vůbec nic nepředstírá. Prostě čistý crony kapitalismus (ačkoliv to je urážka slova kapitalismus s kterým tento intervecionistický, socialistický, k fašismu vedoucí systém nemá zbla nic společného).