25.6.2024 | Svátek má Ivan


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdyby Babiš vedl firmu jako stát...

Kdyby Babiš vedl firmu jako stát, tak v takovém případě se obávám, že by velice rychle jím řízená firma zkrachovala a zanikla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 13.8.2014 9:46

Babiš je jen podnikatel. To na politiku nestačí.

Musí pryč, než bude republika v totálním rozvalu... Dzp.

V. Čermák 13.8.2014 10:53

Re: Babiš je jen podnikatel. To na politiku nestačí.

Trochu nadhledu, spontánní, tedy Boží řád přece působí a všichni jsme služebníci Boží, tedy i Babiš a Vy také (podílíme se na tom vývoji ).

P. Vítek 13.8.2014 14:35

Re: Babiš je jen podnikatel. To na politiku nestačí.

Rozhazovat cizi(statni)penize nepatri do zadneho spontanniho radu.Tam patri jen odpovednost za svoje.Tezce od nuly vydelane nebo prevzate pouze do spravy od svych pracovitych predku

P. Vítek 13.8.2014 14:37

Re: Babiš je jen podnikatel. To na politiku nestačí.

....a prestante filozofovat,zalozte si vlasni firmu a uvidite o cem to je(a prezijte bez verejnych zakazek a uplatku)

V. Čermák 13.8.2014 16:44

Re: Babiš je jen podnikatel. To na politiku nestačí.

Já si myslím, že Babišova politika je pro firmy lepší, než Kalouskova politika nepromyšlených škrtů.

B. Jelínek 13.8.2014 9:38

Stát a řízení firmy

jsou dvě naprosto a totálně rozdílné věci. Pokud firma negeneruje zisk (není poptávka po jejich produktech) tak firma končí - zjednodušeně řečeno. Nabízí nějakou službu zákazníkům a jen ti rozhodují zda přežije nebo ne. To za předpokladu volného trhu, kdy není propojena jakkoliv se státní mocenskou mašinerií.

Máte možnost "nenakupovat" zdravotní, policejní a jiné služby uzurpované státem? No dost těžko a v každém případě Vás stát skásne aneb daně ve všech formách tj. povinné odvody zaměstnavatele, ze mzdy, DPH, spotřební atd. Uvědomují si "pracující" kolik stát zchramstne z jejich mzdy celkově a většinou jejich jednou zdaněné peníze se znovu a znovu daní?

A propojení stát + Babiš (a jeho kumpáni) není snad třeba komentovat vč. propojení tzv. "odborníků" do jednotlivých resortů a celé státní sféry. Tady už se ani vůbec nic nepředstírá. Prostě čistý crony kapitalismus (ačkoliv to je urážka slova kapitalismus s kterým tento intervecionistický, socialistický, k fašismu vedoucí systém nemá zbla nic společného).

P. Vítek 13.8.2014 10:37

Re: Stát a řízení firmy

Stat schramstne zhruba 75%.

Stat nemuze nikdo ridit jako firmu,protoze NENI JEHO

P. Vítek 13.8.2014 10:39

Re: Stát a řízení firmy

Ale to je duchodcum a pobiracum jedno

V. Kain 13.8.2014 11:05

Re: Stát a řízení firmy

Babiš je levičák jako poleno i když hraje komedii,že není.Nikdy bych ho nevolil.O tom kdo to je Babiš stačí když tankuji benzin či naftu.Bez této prolobované zlodějny a bez dotací by nezvládl ani slepičárnu.Mysleli si snad ti co ho volili,že to bude dobrý hospodář? Nebude ani náhodou.Díky stupidním sankcím vůči Rusku tady stoupne o mnoho % nezaměstnanost a to ještě nevíme jak dopadneme s plynem ropou.Ovšem soudruh Babiš jako správný levičák začíná rozdávat.Tu přidá bachařům,tu přidá učitelům a samozřejmě policistům za jejich velmi těžkou a obětavou práci pro společnost.Soudci si přidali sami a poslancům už tečou sliny jak si budou přidávat.Máme na to? Jsme na tom tak dobře ekonomicky,že můžeme miliardy tímto způsobem rozhazovat? Pokud by to byl ministr na svém místě,tak by těm žadatelům o navýšení financí jejich resortů nedal ani korunu a snažil by se umořovat státní dluh.To ovšem ani náhodou.Kupuje si voliče jako správný socan.

R. Langer 13.8.2014 13:05

Re: Stát a řízení firmy

Přesně. Ale oni na to ti, co ho volili, ještě přijdou. Ale to už bude pozdě.

J. Boleslav 13.8.2014 13:37

Re: Stát a řízení firmy

Taky to tak vidím.

P. Vítek 13.8.2014 14:18

Re: Stát a řízení firmy

Jeho lidi(soudruzi) maji dlouhodobe v planu vybudovat dotacni kapitalismus(cti eurosocialismus).Jen jsem zvedav,co rekne Jancura,Dedek,Bernard a napr Zilkova,az zjisti ktera bije.Tuhle odpovednost jim nezavidim.Oni Babise otevrene podporili.O Janeckovi nemluvim,to je poskok

K. Pavlik 13.8.2014 17:47

Re: Stát a řízení firmy

Pracoval jsem pro dve firmy ktere rozhodne negenerovaly zisk a majitele si rozhodne nestezovali.,Zejmena u male firmy je zisk znakem naprosto uspesne firmy ktera nevi co s penezmi a nebo ma mimiradne pitomeho majitele a ucetniho.