6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo zvítězil v boji proti korupci?

Módní záležitostí posledních let je boj proti korupci, a kdo nebojuje proti korupci, jako by nebyl. Co bylo výsledkem tohoto falešného boje a kdo v něm zvítězil? Co to je korupce a kde se jí nejvíce daří? Známe příčiny korupce?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 2.12.2015 10:36

Re: No pěkně, paní autorko!

Aha, takže sám se neuživíte, nebo jak vašemu příspěvku máme rozumět?

P. Zdenek 2.12.2015 11:58

Re: No pěkně, paní autorko!

Jako volič Svobodných doufám, že i pan Mach sdílí názor na zrušení všech dotací. Dotace jsou zlo, ať se jedná o divadla nebo školky.

M. Zdobinský 2.12.2015 13:48

Re: No pěkně, paní autorko!

To jste si vybral zrovna tu pravděpodobně nejméně korupční kategorii,kde pokud kraj dotuje např.krajské divadlo,tak tam prostor pro korupci moc asi není.Kdo by taky úředníka na kraji korumpoval? Herci ze svých platů? Přesto - kultura je přesně ten prostor pro mecenáše apod,koneckonců historicky to tak kdysi fungovalo. Jinak má autorka 100%pravdu, dotace deformuje trh a často jeden nebo pár lidí s razítkem rozhoduje o milionech(miliardách) ,které jim nepatří.

V ČR dovedeno k dokonalosti. Nedávno jsem nechtěně vyslechl rozhovor dvou "podnikatelů",kteří se vzájemně chlubili,že žijí (a královsky) jen z dotací.To se vám fakt líbí?

J. Lancik 2.12.2015 1:27

Jste si jista pani autorko?

Podle nadpisu Vaseho clanku verite, ze boj proti korupci je uz dobojovan, ja bych si s tim tak jisty nebyl.

T. Pansky 2.12.2015 0:39

Bravo !!! Svobodni ziskavaji lepsi a lepsi kredit. Proc?

Jine strany jsou lide se zaobirat problemy zeme a svoboda obcana je jednim z hlavnich problemu.  Ale zpet ke korupci.  Korupce je primo umerna sile statni moci.  Levice vola po potirani korupce.  Ale to je takove divadlo pro jednodussi lidi.  Levice posiluje roli statu a tim zakonite stoupa mira korupce.  Uvedu priklad: ve spolecnosti, kde stat jako takovy neexistuje, neni zadna korupce.  Jenze aby stat mohl fungovat, potrebuje zahranicni politiku, armadu a policii, finance a soudni moc.  To sebou uz nese jistou miru korumpovatelneho prostredi.  Ale s tim se musime smirit, paklize chceme mit stat.  Jenze potom prichazi dalsi a dalsi ministerstva, ministri, statni zamestnanci a s tim roste i mira korupce.  Uz nam to doslo, jak nam levice lze, ze bude bojovat s korupci???

R. Brzák 2.12.2015 9:47

Re: Bravo !!! Svobodni ziskavaji lepsi a lepsi kredit. Proc?

Souhlasím. Avšak jen pro zamyšlení - jestliže někdo posiluje moc státu, což vede ke zvyšování korupce, zvyšování závislosti jedinců na státu a zvyšování přerozdělování, což jsou všechno kategorie, které jdou proti svobodě a odpovědnosti - není ten někdo levicový, ať už mává jakýmkoliv praporem?