23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo zavinil policejní dvojprezidentství?

Ministr vnitra Martin Pecina vrátil bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho do služebního poměru. Na jeho bývalém místě však sedí jeho nástupce Martin Červíček. Nyní bude nutno tuto téměř patovou situaci nějak vyřešit. Jak k ní vůbec mohlo dojít?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 11.12.2013 14:31

Dočká se i Jakeš?

Stále ještě probíhá "válka" o ovládnutí státních zastupitelství, soudů a policie, jejímž očividným výsledkem je kriminalizace politiky realizovaná "komusi" nepohodlných politicích. Ve válce a o válce se pravda obvykle neříká, nicméně skutečnost, že se o ní téměř mlčí, je zlověstná. Téměř všechny automatickém zprávy návratu "prezidenta" Lessyho vycházejí od ministra Peciny. A ten zřejmě lhal, když tvrdil, že musel Lessyho vrátit do policejní funkce. Komunisté, Sobotka a jedny policejní odbory podporují Lessyho, druhé policejní odbory a např. prezident Zeman podporují pana Červíčka a to vše probíhá současně s politicky motivovaným přerozdělováním masmediální moci díky němuž se např. postoje vyjadřující oprávněný údiv nad tím, že náš stát byl bezprecedentně švýcarskou justicí oloupen nejméně o 14 miliard v masmédiích neobjevily a na internetu byly vymazány. Zřejmě u nás skutečně končí "budování (blahobytného) demokratického "kapitalismu" a mizí i šance na uhájení zbytku naší suverenity.

http://zpravy.e15.cz/domaci/udalosti/prilis-horlivy-pecina-lessyho-do-funkce-vracet-nemusel-rika-posudek-1045805

M. Urban 9.12.2013 13:45

Co je a není mafie?

Když vyšetřování GIBS zasáhne někoho koho nemáme rádi, tak je potřebný. Když je tomu naopak, tak se jedná o zlovůli. Pokuď, ale vím, tak rozhodnutí o tom, jak se s těmito zjištěními naloží již není na GIBS.

J. Chaloupka 9.12.2013 9:42

Celý problém je v tom, že neschopnost ve funkci není důvodem

pro propuštění, nebo alespoň odvolání a vrácení na úroveň, na kterou dotyčný stačí. Je to problém celého hospodářství, také zákoník práce něco takového nepřipouští. Takže řada docela dobrých (ale ne tak dobrých, aby zvládli práci, na kterou byli postavení) pracovníků se potýká s bossingem, protože jinak se toho pracovníka nezbavíte. A tady nás to stojí pěkné peníze za všechna ta stání a řízení.

P. Gabriel st. 9.12.2013 9:41

Kubiceho rozhodnutí u počátku zmatků.

Účelová postava účelového ministra Kubiceho účelově zasáhla proti jednomu policejnímu prezidentovi a účelově, místo pověření výkonem, jmenovala do funkce Červíčka a Klaus jej v zápětí povýšil na generála. Evidentně vše v zájmu jedné ze soupeřících skupin proti jiné soupeřící skupině uvnitř policie. Lze se jenom dohadovat o možných souvislostech s amnestií lumpů a mafiánů. A že roli veverky v bubnu hraje další účelová postava Pecina? To je kouzlo nechtěného, které by snad již mohlo probudit většinu našich nechytrých spoluobčanů, aby si uvědomili, kam vedou a do jakých důsledků jejich nechytré volby v každých volbách!

P. Papež 9.12.2013 20:06

Re: Kubiceho rozhodnutí u počátku zmatků.

Červíček byl brigádním generálem jmenován 28. října 2013, a to byl už půl roku prezidentem Zeman. Článek mně osobně připadá velmi tendenční , zavalující čtenáře různými paragrafy. Ve včerejší debatě na ČT1 zaznělo z obou protistran dost argumentů. Mně osobně jen překvapilo jmenování Lessyho policejním prezidentem v době kdy na jižní Moravě bylo vedeno vyšetřování o napojení "Toflova gangu" na policii. On Lessy, vysoký policejní důstojník jižní Moravy, o ničem nevěděl? Buď špatný policista nebo jeho "zametení" do Prahy?