2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
čtenář zdrojů 21.2.2009 19:18

Re: morálka jen pro pitomce

pošli mi svůj mail. Já ti ta jejich skripta do něj naskenuji.

Ladislav N 22.2.2009 4:48

Re: Miroslav Šejna IP: 88.102.148.xxx - ignorant zdrojů

Klidně to hoď na web ČSSD jako "politické odhalení".... ;-D

Papouch 21.2.2009 14:33

Re: morálka jen pro pitomce

Jakepak "uderne jednotky", vzdyt to bylo v dobe perestrojky a zrovna ti dva uz tenkrat psali o normalni trzni ekonomice.

čtenář zdrojů 21.2.2009 14:43

Re: morálka jen pro pitomce

Ano, to psali. A většinu skript napsali společně s Jiřím Havlem. Byli to totiž tehdy kolegové, kteří na textech skript pro studenty spolupracovali. Rozdíl je v tom, že ti dva jsou dnes pravičáky, zatímco Havel skončil u socanů. No a to se neodpouští.;-)

Sly 21.2.2009 17:13

Az se soudruh Havel take rozejde s marxleninismem

jako ti dva panove, budu rozhodne klidnejsi. Ve sve sklenici budes mit klid...

L'ego 21.2.2009 18:40

Re: morálka jen pro pitomce

Bohužel, abych použil příměru jednoho německého pana doktora, takováto logika je pro zastánce páně Ševčíka, Schwarze, Klause atd. nepochopitelná.

Sly 21.2.2009 19:55

Logika dr. Goebbelse?

Neni mi znamo, ze by zrovna tito peli chvalu na direktivni stalinskou valecne-gulagovou ekonomiku, budovanou za hrejive atmosfery statniho teroru. Notabene v dobe, kdy i Milous Jakes mlel o tom, ze s tou socializaci to cs. soudruzi trochu presvihli.

A i kdyby v tomto smyslu psali, dnes podobne hovadismy ani v nejmensim nezastavaji.

Havel a Rath bohuzel ano.

L'ego 21.2.2009 11:49

Když už zmiňujete Havla (předvolební kampaň)

Měl byste dodat, že citování Stalina nebylo nic výjimečného. Co takhle podívat se do prací nyní hvězdných neokonzervativních ideologů a velkých fandů von Hayeka Schwarze či Ševčíka, bývalých komunistických kádrů (v případě NERVU byli, jak o tom píše v Auditu pan Macháček, v KSČ kromě mladých všichni)  I v pracích pana prof. ing. Václava Klause by se našel lecjaký zajímavý citát.

Jak jistě uznáte, stát se s komanče neoliberálem je poněkud větší obrat, než na sociálního demokrata.

Ladislav N 21.2.2009 12:01

Re: Když už zmiňujete Jiřího Havla, "ekonomického experta" ČSSD...

My měli z politické ekonomie za komunistů člověka, který byl velmi inteligentní a přednášky vedl tak, aby nám nasadil do hlav pochybnosti o komunismu samotném i o komunistickém kocourkovském hospodářském systému. Ač jistě musel být tehdy v KSČ, aby mohl pracovat, rozhodně dnes nehlásá komunismus a jeho ekonomické principy,  jako "nekomunista" s komunistickým myšlením Paroubek nebo jeho poskoci.

A v tom je podstata rozlišení jedněch od druhých. ;-)

L'ego 21.2.2009 12:17

Re: Když už zmiňujete Jiřího Havla, "ekonomického experta" ČSSD...

Aha. Takže Havel je zlý bývalý komunista, kdežto Ševčík nebo Schwarz nebo Kohout jsou dobří bývalí komunisté... No, de gustibus... Podle měj pánové Schwarz a Ševčík prostě jen vyměnili Marxse za von Hayeka a uvažujou nadále naprosto totalitně - vytěsnili etiku a nikomu nenaslouchají - to je jejich jediná integrita

Ostatně stejně jako náš pan prezident (který psal dipolomonou práci o dovozu náhradních dílů v RVHP - zkuste ji někdy na VŠE dohledat :-D) a který také popírá zodpovědnost jedinců za současnou krizi (stejně jako za podvody při privatizaci). 

Jen nechápu, že se tomu nevěnují média, podle mě tyhle extrémní obraty jsou mnohem zajímavější než nějaký posun ksč - soc.dem.  Zvlášť, když podle našich tzv. komentátorů (dojemný případ je Steigerwald, rovněž bývalý kádr KSČ) mezi těmi stranami žádný rozdil není.

Ladislav N 21.2.2009 12:42

Re: Když už zmiňujete Jiřího Havla, "ekonomického experta" ČSSD...

Mě zajímá způsob myšlení konkrétního člověka a jeho schopnost učit se nové věci.

Jiří Havel se toho z ekonomie po roce 1989 zřejmě mnoho nenaučil. Otázkou je, lze-li vůbec člověka hlásajícího socialismus považovat za ekonoma.

Na rozdíl od Havla jsou Ševčík, Schwartz a Kohout vzdělaní lidé, kteří nejenom že rozumí ekonomii tržního prostředí, ale navíc ještě jsou schopni publikovat texty, které mají hlavu a patu a lze je doporučit vlastním dětem ke čtení a prostudování, stejně tak si neudělají ostudu v otevřené veřejné diskusi.

V partajní budově ČSSD zase sídlí "Masarykova dělnická akademie" a lidé, kteří v ní aktivně působí, (viz příklad - Jelínek na NP) neumí napsat slušný text, s nímž by mělo smysl vážně polemizovat.       Rozdíl mezi oběma skupinami je asi takový, jako byste chtěl porovnávat úroveň žáka ZŠ, který nedospěl do posledního ročníku, s vysokoškolským uznávaným odborníkem.

Ekonomové Ševčík, Schwartz ani Kohout nepotřebuji politiku k tomu, aby se uživili. "Experti" ČSSD jsou na působení v politice často existenčně závislí. J.Havel je typickým příkladem partajního kádra jdoucího programově tam, kde to může hodit i "něco bokem". 

Ladislav N 21.2.2009 12:54

překlepy

Schwarz, samozřejmě.

Pete Brich 21.2.2009 14:29

Re: Když už zmiňujete Jiřího Havla, "ekonomického experta" ČSSD...

R^PB

Petr 21.2.2009 18:32

Re: Když už zmiňujete Jiřího Havla, "ekonomického experta" ČSSD...

ČRo 6-studio STOP Najděte si!Ten Váš Schwarz tam plácal,že se divil i redaktor...:-P

L'ego 21.2.2009 18:35

Re: Když už zmiňujete Jiřího Havla, "ekonomického experta" ČSSD...

ekonomové Ševčík, Schwarz nepotřebují politiku k tomu, aby se uživili? Děláte si legraci? Kdo myslíte, že je jejich chlebodárcem :-) (nejsou to náhodou CEP a VŠE :-D, tedy jinak řečeno, fanoušci Vaška Klause a fanoušci Vaška Klause).

Asi se neschodnem stran kvality textů těchto pánů. Ševčíka jsem několikrát slyšel i četl - nevidí si ani na špičku nosu. Víte, odborník se od politika liší především tím, že pochybuje a snaží se naslouchat i jiným názorům!!! A právě sebereflexe a otevřenost je to, co pánům Ševčíkovi, Schwarzovi a Kohoutovi naprosto schází - kdyby jim nescházela, museli by naprosto změnit rétoriku: začít od sebe. Takhle jen nahradili jednu totalitu jinou.

Sly 21.2.2009 22:00

Totalita neni to, ze sve nekonformni nazory na hlavni proud ekonomie

muzete psat bez jakehokoli postihu na web. Totalita odlisne nazory trestala.

Fanousci Vaclava Klause nejsou nastesti tak nebezpecni jako fanousci Adolfa Hitlera nebo Josifa Stalina. VSE ani CEP nejsou ve vlastnictvi Klause, i kdyz je fakt, ze marxismu tam psenka nekvete. Vsichni vami jmenovani se uzivi v soukrome sfere, mediich nebo skolstvi, at bude ve Strakovce kdokoli.

Tedy pokud to nebudou vyznavaci Stalina nebo vyznavaci Hitlera. CSSD nam ukazuje, ze tyto nazorove platformy mohou v jedne strane koexistovat.

L'ego 21.2.2009 23:50

Re: Totalita neni to, ze sve nekonformni nazory na hlavni proud ekonomie

Tady si krapet nerozumíme. Totalitou rozumím  "totalitní myšlení" a myslím tím řečeno s klasikem toto:  troufalost ducha, víraubez úsměvu, pravdu, kterou nikdy nezachvátí pochyby. Ďábel je zamračený, protože ví, kam jde, a jde neustále tam, odkud přišel.

To podle mě velmi dobře vystihuje způsob uvažování pánu Ševčíka a spol. (a bohužel i Václava Klause). A je to, mimochodem, to jediné, co spojuje jejich veřejný život před a po roce 1989. (Apropos, ten německý doktor filozofie, o kterém  jsem psal v příspěvku výše, který nebyl reakcí na Váš příspěvek, ale na začátek vlákna, nemá s Goebbelsem nic společného. Jak jste na to proboha přišel???)

VŠE ani CEP samozřejmě ve vlastnictví prezidenta nejsou. Nicméně VŠE žije z našich daní a rozhodující vliv na osobní politiku mají Klausovi a Šefčíkovi kamarádi; druhá instituce tyje částečně rovněž z našich daní (jako všechny think-tanky prostřednictvím grantů) a většinově pak (doufám) z příspěvků ideologických souvěrců. Tipnete, kdo to asi bude?

Stalin a Hitler a další hesla se jen účelově využívají v kampani. A ta kampaň je vedena proti ČSSD, vůči níž jsou čeští novináři zaujatí. Do úst si tato hesla, pokud mě pamět neklame, rádi brali politici z prava i z leva. I Mirek Topolánek. Neříkají vůbec nic o politických programech, jenom to, že politici jsou v ČR hulváti a že to veřejnosti nevadí.

Ladislav N 22.2.2009 2:43

Re: L'ego IP: 195.83.178 ...Stalin a Hitler a další hesla se jen účelově využívají v kampani. A ta kampaň je vedena proti ČSSD

Stačí si "Mudrce Ratha" poslechnout v audiozáznamu LN, co přesně říkal o Hitlerovi. ;-) Holt socialisti musí držet spolu.... ;-P

jeff 21.2.2009 13:41

Re: Když už zmiňujete Havla (předvolební kampaň)

Jak jistě uznáte, stát se s komanče neoliberálem je poněkud větší obrat, než na sociálního demokrata

To že je sociální demokrat? Kdepak, bolševik jak vymalovaný.

Pawel 21.2.2009 11:28

Dotaz

Pravičák je v česku  něco jako čistá rasa??Každý jiný je zmetek polointeligent?

milan007 21.2.2009 11:32

Re: Dotaz

I tak by se to dalo definovat :-D

Ladislav N :-))) 21.2.2009 11:49

Re: Dotaz

Pokud se Paroubkových komunistů a jejich ekonomické (ne)gramotnosti týče, pak zcela určitě. ;-)

janabok 21.2.2009 11:51

Re: Dotaz

R^...

kajik 21.2.2009 13:52

Re: Dotaz

Ne, každý kdo není pravičák není hoden zvát se člověkem, neb jeto lůza, socka, povl a komunista....

jirka.s. 21.2.2009 16:47

Re: Dotaz

Správně, kajiku ! Lůza socka, povl, komunista! Jediné dilema pro mne nastává, co z toho je vlastně horší! ;-P

Mozek 21.2.2009 11:27

Dělá to samé.

Frýbort kritizuje za něco, co nyní sám dělá. Rovněž on pochlebuje současné moci a bere za to pěkné peníze, jako ti v minulém režimu. Opravdu by měl raději zkusit toho zahradníka.

milan007 21.2.2009 11:36

a bere za to pěkné peníze

To už tak bývá, že za práci člověk dodtává peníze. A na pěkné peníze musí něco umět. Ale jak se podle Vaší závistivé poznámky zdá, nebude Váš případ :-D

Ladislav N :-))) 21.2.2009 11:54

Re: a bere za to pěkné peníze

ta je tak, když si do nickname dá to, co mu chybí nejvíc... ;-D

Mozek 21.2.2009 12:12

Re: a bere za to pěkné peníze

Rozdmychávání nenávisti, jak činí pan Frýbort mi právě připomíná nedávno minulou dobu, kdy novináři rovněž za Jidášký peníz psali o tehdy nedávno minulé kapitalistické době. Jaký je v tom rozdíl?

Ladislav N 21.2.2009 12:48

Re: a bere za to pěkné peníze

Když napíše o hlupákovi a nevzdělanci, že je hlupák a nevzdělanec a doloží tyto skutečnosti příklady, není to žádné "rozdmýchávání nenávisti", ale pouhé konstatování faktu. Že to ve jmenovaných a jejich klanu vyvolává nenávist, je logické. Komunistický režim a jeho ideologie jsou na lidské nenávisti a závisti přímo založené. Rv