26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Každý to sledoval

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Oteplovač 26.2.2008 7:48

Re: Re: Mýlíte se, pane Reiniši

No, to jste si naběhl. Za tím, že Země obíhá kolem slunce, je věda. A to přímo exaktní. Každý trouba se může pokusit to vyvrátit. Za hypotézou, že za globální oteplování je zodpovědný člověk žádná exaktní věda není. Jen počítačové modely a snaha ovládat lidi. Jak říká Richard Feynman, je to kárgokultistická věda. Nikdo se nemůže tu hypotézu pokusit vyvrátit, protože nenabízí žádnou teorii - proto je tak populární mezi lidmi, kteří o přírodních vědách vědí prd.

čtenář zdrojů 26.2.2008 8:10

Oteplovači,

přečtěte si ještě jednou, na co reagujete. pak Vám dojde, že jste nic nepochopil.

No a pokud jde o ten CO2, pak bycom jistě byli rádi, kdybyste nám vysvětlil, proč jeho objem stoupl z 275 ppm na 390 ppm (tj. o 42%) během posledních 150 let, zatímco v minulém minimálně půl milionu let dosahoval maximálně 290 ppm. Jistě máte nějaké přirozené vysvětlení, když lidstvo je v tom nevinně. Poté nám jistě jako většina místních klimaskeptiků vysvětlíte, proč se vědci mýlí, když tvrdí, že CO2 způsobuje skleníkový efekt. No a nakonec sem jistě hodíte nějaký důkaz ,  že se vlastně vůbec neotepluje, protože je přece jasné, že žádné oteplování nevídíte a nikdy jste neviděl.

Oteplovač 26.2.2008 8:25

Re: Oteplovači,

Ale pochopil. Je to pokus o "ironii". CO2  Vám rád vysvětlím.  Jak jistě víte, tak v mořské vodě je asi 70x více CO2, než v celé atmosféře.  Jak známo, rozpustnost plynů ve vodě klesá s rostoucí teplotou.  Takže se  z nějakého důvodu otepluje, a výsledkem je, že stoupá koncentrace CO2. Nikdo netvrdí, že CO2 nepřispívá ke skleníkovému efektu. To jste si vymyslel. Akorát neplatí Vaše primitivní kauzalita, že čím více CO2, tím vyšší teplota. V dávné minulosti byly v jedné z ledových dob koncentrace CO2 více než 12 x vyšší. Dost údajů nasvědčuje tomu, že růst teploty předchází růstu koncentrace CO2. Dále jste si vymyslel, že někdo tvrdí, že se neotepluje. Teplota se vždy hýbá nějakým směrem, záleží jen na tom, jaké časové měřítko zvolíte. Za posledních 10 let se třeba neoteplilo vůbec.

huhu 26.2.2008 0:11

nechat si poradit od Evropy ?

na tom mišmaši, že všichni jsoou stejně špatní  je nejnaivnější ta naděje v Evropu. Snad jste nemyslel přímo Špidlu ? 8-o;-)

Sony 26.2.2008 2:35

Re: nechat si poradit od Evropy ?

Souhlas  a  nadšení s geniálním rozpoznáváním stavu dle očí na fotografii což nedokáže ani tomograf!Klaus asi nepochopil že zdroje jsou - půjčí Vám rád a každy!:-D