9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Karty na stole

Mrtvola rozpuštěné Poslanecké sněmovny ještě nestačila ani začít chladnout, volby ještě nejsou vypsané, ale soudruh Filip je už podstatně explicitnější, než býval. V rozhovoru pro iDnes.cz (Šéf KSČM Filip: O vydávání majetku církvím budeme chtít referendum", 21.8.2013) říká zcela jasně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Běhounek 25.8.2013 15:12

Re: No, kdyby se někdo zajímal o můj názor,

opravdu po zkušenostech z 38 nebo vzhledem k jasné impotentnosti Evropy a její rozhádanosti ve vojenských zásazích

V. Vaclavik 25.8.2013 15:11

Re: Poslední věta má ale i inverzi

"Ovšem svoboda bez materiálního dostatku také za moc nestojí."

Pajsl nade vse, to je pravy vyznam vaseho vyroku. Je to uvazovani nehodne cloveka, kdyby zvirata mohla uvazovat, presne takto by to rekla. Ovsem kdyby doopravdy mohla uvazovat, nikdy by nic takoveho nerekla. Takze me z toho vychazi, ze vy jste neuvazoval, alespon jiste ne do nejake hloubky.

Uvazovat na urovni materialniho nedostatku v dnesnich modernich casech, ve tretim tisicileti, je na hlavu padle. Obstarat si zakladni zivobyti nikdy nebylo v historii cloveka tak snadne a jiste. Co jeste byste chtel, abyste pripustil taky nejakou tu svobodu, ktera je u vas zrejme nekde na zadnim miste?

To uvazujete v tech relacich, ktere vam vstipila v mladi obcanska nauka o vykoristovatelske tride atd atd? Charakterni lide by takhle nikdy se svobodou nekupcili.

P. Běhounek 25.8.2013 15:10

KOMUNISTICKÉ LŽI NEBO DEMAGOGIE

jednostrané vypovězení smlouvy ze strany státu by vedlo k arbitráži, komunistický požadavek již nelze v právním státě uskutečnit

K. Oldřich 25.8.2013 11:42

Re: Ano- tak jako tento národ

Jestli jednou nedejbůh dojde k maléru budou blbci z nezákladnám naříkat, že nás západ zradil. Tak jako se dodnes leckterý mamlas diví, že západ v osmašedesátém nepomohl našemu "legálně zvolenému" komunistickému vedení. Před Hitlerem ČSR kapitulovala a demobilisovala. Dneska už jsme dál. Dneska už rovnou odmítáme obranný systém. Pokrok nezastavíte.

K. Oldřich 25.8.2013 11:33

Re: Poslední věta má ale i inverzi

Pane Polanský, vždyť to píšete sám. S bolševikem přijdete o svobodu, ale materiální dostatek Vám to nezajistí. Mě by stačilo třeba materiální minimum ve svobodě. A to se zajisti dá. Jistě to není snadné, nikoli však nemožné.

K. Oldřich 25.8.2013 11:28

Jen maličkost

S nějakou ústavou si bolševik nikdy dvakrát hlavu nelámal. Však on by se zas nějaký ten Jičínský našel. Jinak to máte všechno přesně.

R. Sikora 24.8.2013 23:50

n

výborné...

V. Váňa 24.8.2013 18:02

No, kdyby se někdo zajímal o můj názor,

také bych před NATO rozhodně upřednostnil vojenský pakt EU, pokud by vznikl.

K některým mezinádrodně-politickým krokům NATO mám obrovské výhrady.

I když - k EU rovněž.

Ale mělo by to alespoň větší logiku.

V. Vaclavik 24.8.2013 16:31

Re: Chybi vam tam jedno pravo

Vidim ze se nikdo nehlasi, nejmene nas povedeny konzervativni autor.

Svedomi nevim jake je pravo, rad bych aby me to autor vysvetlil, a k te vire - verit si prece muzu kdykoli cemukoli, zrejme tu jde o pravo na jeji verejne konkretni praktikovani. A v tom pripade, co kdyz ja mam svetskou viru, ze podnikani se nejlepe provozuje, kdyz se na nem lide dobrovolne domluvi, vcetne podminek spoluprace, a kdyz zkusim neco takoveho praktikovat v praxi a narazim na pracovni zakony a mozna i na kvoty a bude me predepsano, jake standardy musim splnovat abych mohl vubec zacit neco vydelecneho delat?

Je konzervativni takovy nazor, ze jen iracionalni vira v nadpozemske bozstvo ma pozivat pravni ochrany, a ze racionalni svetske uvazovani ma byt svazovano povolenimi a predpisy zleva zprava? Dekuji ale ten vas konzervatismus nechci.

V. Hajková 24.8.2013 15:27

Re: Velmi správně!

To  tedy  máte   "" VELIKOU  ČEST  "  -   fuj  nějak  se  zvedl   žaludek!   A  v  čem  je  p.  Kubalčík  neprozíravý-  to  jste  nějak  neprozradil : ))))))))

P. Scheck 24.8.2013 14:49

Omyl

Za druhou část napsaného o panu Kubalčíkovi se omlouvám. Přečetl jsem si jeho článek znovu a beru zpět. Reagoval jsem spíše na některé mladší členy KSČM, kteří se sice nestačili za totality zpronevěřit, ale jejich naivní neprozíravý přístup hraničí s velkou hloupostí.

P. Scheck 24.8.2013 14:32

Re: Velmi správně!

Paní Hájková, já mám "tu čest" se bavit se skutečným agentem STB a členem KSČM. Je mu přes 60 let, ten toho stihnul docela dost. Nemířil jsem přímo na pana Kubalčíka - ten je, řekněme poněkud ehm "naivně neprozíravý" (ale jsou pro to i tvrdší výrazy).

V. Hajková 24.8.2013 13:51

Re: Po přečtení rozhovoru s panem Šťastným

Ale  ano-  s  tím  co  píšete   na  konec   souhlasím.  Bohužel-  ráno  jste  to  skutečně  divně  formuloval!  

V. Kusý 24.8.2013 11:57

Re: Po přečtení rozhovoru s panem Šťastným

Paní Hajková a pane Rečku, kdybyste četli co je psáno, tak by vám bylo jasné, že mám, navzdory poněkud nešťastné formulaci to, že si ostatní přečtou článek a ne to, že bych volil komunisty.Znám však poměrně dost lidí, kteří jsou odhodláni volit komunisty spíš z trucu a proto, aby situace vykrystalizovala.Pokud se budeme křečovitě snažit udržet status quo, budeme přešlapovat na místě.Možná, píši možná, by vítězství levice konečně přinutilo ty, kteří se u nás označují za pravici, aby (hlavně ODS), vyčistili své řady od morálního póvlu a pak by možná pravice měla u nás opět šanci.Ale vždy je potřeba si sáhnout na dno, aby došlo ke změně.Na tom trvám. Probatum est.

A. Reček 24.8.2013 11:42

Re: Po přečtení rozhovoru s panem Šťastným

Pane Kusý, pro vás platí to, že pokud nelze volit ODS, musí se volit KSČM?  Volit někoho jiného už nelze?

V. Hajková 24.8.2013 11:16

Re: Velmi správně!

Vážený-  pochopila  jsem  ,  že  p. Kubalčíka  nazýváte   agentem STB  a  čl. KSČM??    Pokud  ano-   kdy   to  všechno   stihl??   V  roce  1989   mu  totiž  bylo  17  let! 

V. Hajková 24.8.2013 10:39

Re: Po přečtení rozhovoru s panem Šťastným

Nejste   náhodnou  nějaký   hysterický??   Ono  v  Praze   je  jediná  možnost  volit  ODS    nebo    svinské  KOMOUŠE??    Svatá  prostoto

D. Polanský 24.8.2013 9:57

Poslední věta má ale i inverzi

Jak známo, kdo upřednostní materiální výhody před svobodou, nebude mít nakonec ani svobodu, ani materiální dostatek. Ovšem svoboda bez materiálního dostatku také za moc nestojí.

KSČM u moci, to je vtip, to dřív budeme všichni vyznávat Alláha. To je jako tvrdit, že třídy se stále klasifikují podle Marxe. Svět je již jinde.

Ono když chybí témata, tak hurá nadávat na KSČM. Levné, lehce se to píše,  lidem se to líbí, akurát problémy současné společnosti to neřeší.

V. Kusý 24.8.2013 8:46

Po přečtení rozhovoru s panem Šťastným

z pražského vedení ODS jsem přesvědčen, že mnoho spoluobčanů poté, co učiní stejně jako já, bude volit KSČ.Pokud tak licoměrní bastardi vedou pravicovou stranu, má levice dveře ne dokořán, ale vyvalené i s futry.

H. Grúbr 24.8.2013 8:38

Re: Stejně, jako při probírání vyhnání němců po válce

situace se pochopitelně týká všech, já jen reagoval směrem k autorovi článku, jako představiteli těch, kdo brečí až už je pozdě.

V. Hajková 24.8.2013 7:26

Ano- tak jako tento národ

začal  vřískat-   proti   AMERICKÉMU  -  obrannému   radaru.  Věřím,  že  jednou  a  nebude  to  trvat  dlouho- strčí  hlavu  do  písku  , až  SOCKOMOUŠ   bude  jednat  o  našem  vystoupení  z  NATO!  

V. Hajková 24.8.2013 7:18

Re: Stejně, jako při probírání vyhnání němců po válce

Ano-   tento  národ  se  choval  po  17.listopadu-  1989-  přesně  tak,   jak  před  ním!   Bohužel  snad  v  žádné   zemi  tábora  ""MÍRU"   pod  vedením  ruského  bolševika,  neprošlo   komun.  stranou  tolik  členu  - jako v  ČSSR!   Žádný   z  těchto  národu  se  nechoval   za  hegemonie  SSSR  -  PAPEŽTĚJI   jak  sám  papež-   tak  jako  ČEŠI!   Jen  si  to  dnes-  nikdo  nechce  připustit!   Napsal  jste  tuto   větu  ::""Od začátku jste se jich měli bát, teď už je pozdě, poté, co jste

předvedli a zprofanovali demokratické principy to máte spočítané."""  Kdo   se  ""JICH""  měl  bát''??   Vás  se  to  netýkalo??  Vy  to  nemáte  spočítané??  Dám   Vám  příklad::  komunističtí  ředitelé  bank-  podepisovali  ""šílené  ""  uvěry   na  ještě  šílenější  privatizační  projekty-  těm  nejvyšším  komunistickým   aparátčíkum !!  Jak  by  se  tito  lidé  mohli  vyhoídit  ze  svých  postu-  když  VÁCLAV   HAVEL  -  udělal  předsedu  vlády-   toho   největšího  komouše  z  nich  ČALFU???   Prostě  -  byl  SAMET  ! 

H. Grúbr 24.8.2013 5:48

Stejně, jako při probírání vyhnání němců po válce

je zde zcela opomíjen vliv času a příčinná souvislost. Od roku 1989 zde vládla demokraticky volená jakože elita, která se tady chovala dle hesla: co možeš urvi, co nemožeš zku.vi. A teprve teď se někteří začínají bát nástupu komunistů. Tak to je dobré. Od začátku jste se jich měli bát, teď už je pozdě, poté, co jste předvedli a zprofanovali demokratické principy to máte spočítané.

V. Vaclavik 24.8.2013 5:46

Chybi vam tam jedno pravo

a necham vas hadat, ktere.

"základních občanských svobod: víry a svědomí, projevu a shromažďování...

a stát jej má nechat při konzumaci těchto práv pěkně na pokoji. "

P. Scheck 24.8.2013 1:04

Velmi správně!

Pane Kubalčíku, velmi správně! Mám "tu čest" se bavit s agentem STB a členem KSČM (kde jinde by mohl zakotvit). Je to jasné, oni teď po moci vůbec netouží, protože by se ukázalo, jak jsou slabí a jen kecají...Jenže o to jsou nebezpečnější. Jejich síla je v hlouposti velké části voličstva a když se nedaří i "chytrý začíná věřit nesmyslům". Ale to není z mé hlavy.

P. Scheck 24.8.2013 0:53

Velmi správně!