27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Karolína Peake to dotáhne daleko

Politickou hvězdou končícího roku se nepochybně stala Karolina Peake. Její zásluhou skončily Věci veřejné ve vládě, ale ta přesto přežila, neboť se nám vylíhla nová ministrana LIDEM. Za odměnu jí a její předsedkyni čerstvě připadlo i silové ministerstvo obrany.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 21.12.2012 12:19

Píková Karolína má vskutku ohromnou budoucnost!

Vždyť vzdor všem obavám, nepopiratelně ukázala i velké vojenské předpoklady, když z Ministerstva obrany vystřelila jako raketa. Čímž nechci za  tuto frašku upírat  zásluhy řídícímu palby, modrosoudruhovi Nečasovi.

J. Stejskal 20.12.2012 22:37

Pan autor se mýlí.

Paní Peake nemá politickou budoucnost. Nikdo se o ní nepopere. Podepsala si to prvním dnem na MO. Už nemá co nabídnout. Hajzlíků, kteří podrazí kohokoliv je tu neurekom. Možná, že do desátého ledna všichni vychladnou a spočítají, že na ty hypotéky nemusí dosáhnout a nějak to upytlíkují. Ale po příštích volbách tam paní Peake nebude, i kdyby hrála v lajně s Jágrem.

J. Václavíková 20.12.2012 22:50

Re: Pan autor se mýlí.

Proč ta averze?

P. Gabriel st. 21.12.2012 12:27

Re: tak popravdě

že vyhodila generála Picka, který se posesouvá, ledva na něj zadupe Barták, aby potvrdil, že armáda potřabuje šmejdy Cassa, i když je přesvědčen, že nepotřebuje, to je jenom dobře! Ještě mu měla na cestu orvat výložky a lampasy a zdegradovat jej na svobodníka. Takové "hrdiny" je třeba držet od velení co nejdál. Problém je v tom, že to neudělala z tohoto důvodu. Ani ji to nenapadlo. U šéfa vyzdrojování je to podobně. Hlavní problém je v tom,  že  se její čachrářství střetlo s armádním čachrářstvím Nečase a Klause  aniž nastal průnik množin. O jak silné zájmy jde je vidět z toho, že N+K jsou schopni pro ně zrušit vládu, jakkoliv mizernou!

J. Václavíková 21.12.2012 15:07

Re: tak popravdě

A tu frašku, kterou sehráli před národem! Havel by jen zíral na ten tyátr.

L. Písařík 20.12.2012 20:42

Cvrlikají vrabci

...že si pro instrukce chodila do Omnipolu.

K. Pavlik 20.12.2012 16:48

Z vonka (z Kanady) to vyzera

Z vonka (z Kanady) to vyzera ze se vam Necas zblaznil.

Vim ze tomu moc nerozumim, jen tak na svoji obhajobu chci poznamenat ze svuj cely zivot v Kanade volim pravicovou stranu i kdyz to ani tady neni tez vubec jednoduche - v minulych volbach jsem se musel strasne premahat. Nas kandidat (zde kazdy obvod voli sveho kandidata) vypadal jako zcela neschopny [skoda ze nemohu pouzit presnejsi vyraz - neproslo by to asi kontrolou neviditelneho psa] - coz se pozdeji prokazalo [jeho naprosta neschopnost].

J. Václavíková 20.12.2012 18:01

Re: Z vonka (z Kanady) to vyzera

Zdnuka to tiež tak vyzerá!

J. Frankl 20.12.2012 15:10

Tak Jelínku,

nějak Vám to nevyšlo.Osm dní není dlouhá kariéra!

M. Hoblík 20.12.2012 14:01

Myslím si, že paní Peaková dobře činí!

Jsem při ní a také si myslím, že je hloupost, aby do obrany mluvili vojáci. je třeba armádu rozehnat, Hradní stráž a Vojenskou kancelář prezidenta republiky převést pod školství a Ministertsvo obrany zrušit. Potom by paní Peaková mohla postavit nové ministerstvo k obrazu svému. Nebo to raději ne? 

P. Schuh 20.12.2012 12:26

Diktatura elit

Škoda mluvit. Oni si tam nahoře stejně udělají, co budou chtít. Demokracie, nedemokracie.....

V. Mlich 20.12.2012 11:47

Mně je z ní veselo

Když tolik lidí kvičí, asi jim šlápla na kuří oko. A to je jen dobře. Jinak by se podle mě celé MO klidně mohlo zrušit. Nikdo nás dnes neohrožuje a pokud nás některá velmoc zatouží anektovat, tak to udělá i s těmi pár tanky a letadly CASA a nebude se nás na nic ptát, všechno závisí jen od toho, jak to uvidí ostatní velmoci.

D. Procházka 20.12.2012 16:18

Re: Mně je z ní veselo

Výborné pojednání - tak do hospody.

J. Tachovský 20.12.2012 11:27

Kdyz Necasovi Peakova tak vadi, tak proc ji nevyrazi

J. Vavrochová 20.12.2012 4:30

Paní ministryně má nárok na 100 dnů hájení,

jako každý jiný člen vlády. Že se ti dva pánové, pan prezident Klaus a pan premiér Nečas, domnívali, že bude jen jakousi loutkou ve smyslu "aby se vlk nažral a koza zůstala celá", je jejich problém. V každém případě jejich "povzbudivá" vyjádření na adresu paní ministryně svědčí nejen o jejich nevychovanosti, ale i o absolutním pohrdání občany našeho státu.

Pokud pan premiér Nečas sestavuje vládu tak nezodpovědně, jak zatím předvedl, a musí ji každou chvíli obměňovat a pan prezident Klaus trvale prosazuje vlastní názory, aniž by respektoval názory vlády a zvoleného parlamentu, pak je možná dobře, že tato ambiciózní mladá politička používá vlastní rozum a dělá věci po svém; vyměnit tři lidi na postech svých nejbližších spolupracovníků, to dělají přece všichno noví ministři, dokonce mění více lidí a nikomu to zatím nevadilo! Ani panu premiérovi Nečasovi, ani panu prezidentovi Klausovi. Tak proč to teď vyvolává u nich takové vášně? A proč to vyvolává tolik vášní na internetových diskusích?

K. Pavlik 20.12.2012 0:53

Nechte ji zit

Nechte ji zit, at ukaze co umi. Je to jeji ministerstvo. Ono se asi blbe neco ridi kdyz ji do toho kecaji hnedla dva.

L. Krajicek 20.12.2012 1:06

Re: Nechte ji zit

A co jako má ukázat, že umí? Nakupovat F 16 místo grippenů nebo další zbytečné "slevněné" pandury?

Možná si ještě tak nasadí blembák a zajede k nějakému týlovému útvaru na nějaké zahraniční misi.

J. Vyhnalík 20.12.2012 2:53

Re: Nechte ji zit

To ministerstvo je naše a ne její! Právě tohle porcování si státní správy v rámci koaličních vlád je živnou půdou korupce.

Kdysi jsme si pronajali Gripeny, bylo to nejspíš podplacené, ale teď Alexandr Vondra právě s generálem Pickem dojednal lepší podmínky prodloužení smlouvy a otevřel tak dveře k dalšímu jednání o ještě lepších podmínkách. Gripeny se vzhledem ke zkušenostem našich pilotů jeví jako efektivnější řešení, na druhou stranu by to mohlo být pákou kterou by se dali USA dotlačit k ještě výhodnějším podmínkám.

Každopádně odchod Alexandra Vondry a vyhození generála Picka fakticky naše šance na dojednání lepších podmínek poslalo do říše snů. Ty miliardy rozhodně nepatří Karolíně Peake. Jsou tedy dvě možnosti, Buďto je pro paní ministryni prioritou upevnění její pozice na ministerstvu i za cenu ohrožení projednávaných smluv, nebo je pro ní prioritou, aby o těchto smlouvách rozhodovala ona a lidé, které sebou přivádí. Ani jedno mi nepřijde jako dobrý důvod z pohledu daňových poplatníků.

P. Lenc 20.12.2012 8:54

Re: Nechte ji zit

Také to tak vidím.

L. Písařík 20.12.2012 20:45

Re: Nechte ji zit

Vidíte, příteli, nechali ji žít, není to úspěch?