5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kapři po krk v dluzích

Kapři si rybník sami nikdy nevypustí, zní okřídlené rčení, často zmiňované při realistické korekci příliš idealistických očekávání v politice. Jakmile obecný zájem narazí na úzký zájem politické elity, je takřka jisté, že zvítězí to druhé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Mejstřík 22.8.2013 9:54

Nejjednodušší řešení

A přitom je to tak jednoduché-odstřihnout všechny strany od státních příspěvků.

Ať si každá potřebné prostředky vybere mezi svými členy nebo vygeneruje potřebné finance klidně i transparentním podnikáním, kupříkladu vlastním vydavatelstvím apod.

Alespoň by prokázali, že rozumí tomu, jak podnikat a hospodařit. A to by byla slušná záruka fungující ekonomiky státu. Ne to-jen 1x za rok natáhnou ruku pro státní příspěvek.

Potom se není co divit, že si časem začnou myslet, že to tak může udělat každý, tak proč lidi furt mrmlaj, vždyť je to tak jednoduché...

V. Bok 22.8.2013 9:59

Re: Nejjednodušší řešení

Ehh ... dobře, tak to tam budem mít Babiše s Bakalou navždy. Ono stačí, když máme jejich lidi denně na ČT 24. Nikdo jiný moc šance nemá, podělit se o zbylých 5%...

R. Langer 22.8.2013 13:37

Re: Nejjednodušší řešení

No když si je stádo zvolí, tak je bude mít a nic jiného si holt prostě asi nezaslouží...

M. Pernický 22.8.2013 19:13

Re: Nejjednodušší řešení

 Jsem proti tomu ,paneLanger,nazývat druhé stádem,vy jste pravděpodobně ,od roku1989 ohluchnul ,oslepl,částečně i jinak zasažen a nepochopil co prováděly parlamentní strany pro tuto republiku,včetně všichní komuniste zakuklení v soudech ,ministerstvech,org.státní správy,pseudopodnikatele atd. Horší to nemůže být kam jsme to dopracovali.

M. Pechr 22.8.2013 23:59

Re: Nejjednodušší řešení

...i může...

J. Vyhnalík 22.8.2013 15:35

Re: Nejjednodušší řešení

Geniální nápad.

Pak stačí, aby si bohatý mecenáš založil svoji Pravou pravou stranu (c) a Novou novou levici (c), případně to doplnil Nezávislou nezávislou stranou (c). Vše pak doplnil masivní mediální kampaní a snadno dosáhne volebního zisku srovnatelného s nejlepšími výkony z éry budování rozvinutého socialismu.

B. Brousková 22.8.2013 19:14

Re: Nejjednodušší řešení

Pokud budou strany financovány pouze z členských příspěvků, není co řešit. Nejvíce členů mají komunisti a protože jejich poslušnost vedení je příkladná, tak budou ochotni před volbami i trochu přitlačit a více otevřít své šrajtofle či konta.Takže je jasné kdo volby vyhraje. Zatím je to u nás  začarovaný kruh. Bez peněz se volby vyhrát nedají. Nejvíce peněz u nás mají kmotři. Jenže ti pochopitelně chtějí za své peníze protislužby. Jediná možnost jak jim peníze vrátit, jsou státní zakázky. A jsme zase na začátku.

P. Pavlovský 22.8.2013 6:28

Sněmovna SE JIŽ ROZPUSTILA,

o čem je tu ještě řeč?

V. Hajková 22.8.2013 7:14

Re: Sněmovna SE JIŽ ROZPUSTILA,

Pokud   jste  nepochopil-   nic  překvapujícího!   Občas  sice  napíšete  i  rozumné  slovo-  dnes  včetně   vašeho  kývání  na   překroucená  slova  p.  Němcové  od  Neffa   v  uvodníku  je  to  bída  s  nouzí!

I. Schlägel 22.8.2013 7:18

Re: Sněmovna SE JIŽ ROZPUSTILA,

O nadcházející volební kampani a drobné prekerce, z čeho ji zaplatit. Tak že je to o pokračování kmotrů v politice.

A. Reček 22.8.2013 8:08

Re: Sněmovna SE JIŽ ROZPUSTILA,

Řeč je hlavně o financování stran.  V neděli jsem byl v sousední vesnici na dožínkách, které jako v některých jiných dědinách mojeho okresu pořádají lidovci a výtěžek z těchto akcí jde do jejich kasy. Nedivím se, že nepotřebují za svými zády mít pasáky či kmotry, kteří by je přikrmovali.  Na podzim budou dělat hody a v zimě plesy a na jaře svatodušní smažení vaječiny.  Pokud to budou dělat i jiní, penízky ve stranické kasičce budou mít.

P. Pavlovský 22.8.2013 8:24

Re: Sněmovna SE JIŽ ROZPUSTILA,

Kdyby všechny strany  sháněly peníze pouze takovýmito relativně nevinnými způsoby, byl by tu snad ráj na zemi :-)

V. Bok 22.8.2013 10:00

Re: Sněmovna SE JIŽ ROZPUSTILA,

Jak jsem psal výše. Občané Babiš s Bakalou přispějou ... mám pokračovat?

V. Mlich 22.8.2013 11:30

Nerozpustila se

Jenom odhlasovala návrh pro presidenta na rozpuštění. Od návrhu na otevření stavidel do vytečení rybníka je dlouhá cesta. Posledně taky už běžela kampaň na předčasné volby, když to ústavní soud zastavil. Letos si dá načas, možná nechá lidi i odvolit, a až pak vyhlásí výsledek za neplatný. Pokud by náhodou nevyhovoval hlavnímu Hýbateli.

J. Boleslav 22.8.2013 17:44

Re: Nerozpustila se

Hlavní H7batel je podle Vás kdo?

J. Boleslav 22.8.2013 17:44

Re: Nerozpustila se

...Hýbatel...

V. Grycz 22.8.2013 0:45

Je to tak,

poslanec s dluhy či půjčkami je katastrofa. Musí držet hubu a krok. Co dostane na ,,papírek,, to odhlasuje.