6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam s nimi?

Hodně voličů zklamaných z porážky Jiřího Drahoše formuluje své názory tak, že by voliče Miloše Zemana poslali na Východ a speciálně komunisty do Severní Koreje. Kam ale poslat ty, co volili Jiřího Drahoše? Na Mars?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 12.2.2018 22:49

Re: Bohužel

Já za vulgarismy nepovažuji jenom vyřčení slov považovaných formálně za vulgární, ale celý Zemanův projev v souvislostech, kdy lže, překrucuje, ostouzí, a ještě se pak zbaběle vymlouvá, že ho někdo "špatně informoval", že jenom převzal chybné informace "z cizích zdrojů". Tak se nechová solidní prezident státu, ale jenom darebák,

blb nebo psychopat.

J. Kanioková 12.2.2018 21:26

Ano, souhlas,

Fiala je filozof, řečičkář, ale rozhodně ne lídr

Š. Hašek 12.2.2018 20:47

Re: On vtip je taky v tom,

Přesné.

Š. Hašek 12.2.2018 20:46

Re: Bohužel

Já to zkrátím, pane Nováku 475,

president republiky použil tři vulgarismy za své pětileté funkční období. Sedlo to. Někdy to bylo i v neformální diskusi.

Mám nejasný dojem, že sprostota se nezakryje mazáním medu lásky, pravdy, štrasbruselismu. Mám jasný dojem, že Pehe by zasloužil docela nafackovat.

L. Novák 12.2.2018 20:23

Re: Babiš je gauner. Současný. A Zeman taky..

Jste si jist tím, že máte obě půlky stejně velké? ;-)

L. Novák 12.2.2018 20:02

Re:

Fiala není typ člověka na to, aby vedl politickou stranu a byl schopen úspěšně konkurovat (ne je napodobovat) populistům-socialistům. Má sice vzdělání, které je pro něj velkou předností, ale vůdcovské nadání mu chybí. To je jednoduše dar přírody, který buď v sobě má nebo ne. Topolánek ho měl, ale prošustroval jej s Dalíkem, na němž byl závislý.

P. Götze 12.2.2018 19:53

To ale nic na fialovi nemeni.

J. Vlček 12.2.2018 19:48

Re: Babiš je gauner. Současný. A Zeman taky..

Nemyslím si, pane Nováku, že vy s vaším vypláchnutým mozečkem můžete posuzovat svůj zdravotní stav, natož stav někoho jiného.

L. Novák 12.2.2018 18:30

Re: Babiš je gauner. Současný. A Zeman taky..

Vlčku, vás jsem tady nedávno dával za příklad jako blba, který není schopen pochopit smysl psaného textu. Nemyslím si, že se na této diagnóze dá něco změnit. :-)

L. Novák 12.2.2018 18:28

Re: Bohužel

Když vám vyhovuje Zeman, tak je jasné, že máte o slušnosti svéráznou představu. Zeman je ztělesněné křupanství nabalzamované destiláty. :-P

J. Kanioková 12.2.2018 18:20

Bohužel

"Neustálé bazírování na „slušnosti“ (s tím ostatně nepřišel první Drahoš, ale před podzimními volbami do sněmovny Petr Fiala!) je přímo průzračně čistým extraktem destilované politiky."

Bohužel pro ODS, je čistým extraktem destilované politiky také Petr Fiala!

V. Student 12.2.2018 17:18

No moment...!

Jak to, kam stěhovat voliče Zemana? Nás je většina, tak snad kam odstěhovat ty ostatní,ne? Ne, protože mě tady voliči DRahoše nevadí, i když jsem u nich hloupé vesnické budižkničemu.

S. Donát 12.2.2018 16:34

Re: Babiš je gauner. Současný. A Zeman taky..

Větší půlka? Půlky jsou vždy stejně velké, proto jsou to půlky.

Z. Lapil 12.2.2018 15:59

Re: Nesouhlasím.

Čeština obsahuje něco, čemu se říká přívlastek. Takže politická korektnost není korektnost, tuzemský rum není rum, pomazánkové máslo není máslo, holandský řízek není řízek, lidová demokracie není demokracie a nemáte zaručeno ani to, že když půjdete na Spirituál kvintet, že to bude kvintet.

Z. Lapil 12.2.2018 15:50

Re: Jaký pán, takový program

Za to může Drahoš, nečetl jste billboardy?

Vážně - já netuším. Já jsem dost proti, i když peníze na udržení imigrantů mimo hranice bych dal možná i vlastní :-).

Vrátíme-li se ke zdroji - nechápu, jak mohl někdo uvěřit Zemanovi, z jehož pětiletého prezidentování se tři až čtyři roky toto děje, že v jeho dalším období s tím něco udělá. A je celkem jedno jestli nechce nebo nemůže. Jelikož spíš nemůže (nemá do toho co mluvit, může nanejvýš někoho ukecávat), tak je celá "výzva" a volební téma "imigranti" bouře na úplně jiném rybníku.

Copak Zeman, to je politik a politik dělá, co mu voliči dovolí a voliči zase ve významném množství volí toho, kdo je ukecá (já nejspíš taky), ale tvrdit o novinářích, kteří mu na to naskočí, že fandí Drahošovi, to mi hlava nebere.

Jestli ono to nakonec opravdu nebude tím, že polovina lidí, kteří v mládí jedli chleba, má podprůměrnou inteligenci.

J. Schwarz 12.2.2018 15:22

Re: Jaký pán, takový program

Tak dobře, zpráva o přípravě kapacit pro deset tisíc migrantů je fake, ale proč tedy dáváme stamiliony neziskovkám na pomoc imigrantům a na jejich integraci?

J. Schwarz 12.2.2018 15:13

On vtip je taky v tom,

že málokterý volič Zemana či Babiše tvrdí, že se touží odstěhovat do Ruska nebo alespoň u nás zavést podobný styl vlády Naopak "demokratům" se tady skoro nic nelíbí, na "západě" je všechno lepší, pokrokovější, lesklejší. Přitom jim nic nebrání na ten západ kdykoli odejít, vydělat tam pětinásobek toho co tady, k tomu tam zažívat euforii z toho jak jsou všichni kolem tolerantní, usměvaví a radostní / Kraft durch Freude / a zároveň si užívat diversity... No není to úžasné, když si člověk může na jediné ulici zajít do etnické restaurace provozované snad jakýmkoli etnikem na Planetě včetně dajaků a orinockých arawaků? Není krásné žít mezi lidmi tak tolerantními, že je nepřekvapí ani chlápek na vodních lyžích na dálnici do Frankfurtu v masce karnevalové tanečnice?

I. Mertl 12.2.2018 14:29

Babiš = člověk konsensu

Bravo, autore! Babiš to prokazuje každým činem, proto jeho snem je menšinová vláda s mlčící většinou v parlamentu, pokud je tedy ta žvanírna vůbec zapotřebí.

M. Valenta 12.2.2018 14:13

Re: Oni by z nás nejraději udělali nevolníky.

Generále, nevolníkem jste se učinil sám.

Z. Lapil 12.2.2018 13:59

Re: Jaký pán, takový program

Ta desinformace fakt existuje. Fakt taky je, že je tak evidentně pitomá, že dlouho nepřežila.

Petici rozebírat nechci. Nemyslím, že byste byl ochoten nechat se přesvědčit a přesvědčovat mě, to je taky ztráta času.

A. Alda 12.2.2018 13:46

Když jsem kdysi pradávno studoval gymnasium,

nařídili nám v rámci "slovanské vzájemnosti" dopisovat si s Lužickými Srby v NDR.

Bylo to velmi poučné. My jsme jim psali česky a oni nám lužickosrbsky a psali jsme si o tom, co nás tehdy zajímalo, a vyměňovali jsme si texty a noty a foty apod. Fakt to bylo velmi poučné. Např. jak všichni měli dvojí jméno: slovanské a jiné germánské. A jak na obálku se musela psát ta germánská adresa, protože jinak by to nedošlo ani v případě, že by doručovatel byl rovněž Lužický Srb.

Velmi mne to tehdy ovlivnilo. A ovlivňuje mne to dodnes, i když už je to skoro půl století.

V. Novák 12.2.2018 13:41

Re: Kdo je hloupá ovce ?

Můj příjmenovec se evidentně nedokáže zbavit komplexu méněnecnnosti jinak, než předstítáním vícecennosti...

V. Novák 12.2.2018 13:40

Re: Jaký pán, takový program

S touto desinformací jsem se nesetkal.

Jak tu Výzvu, pro Gotta!, označit jinak než jako vítačskou - a nadřazeneckou? I Drahošova parta to zřejmě pohopila a pokusila se tu nejnadřazenečtější část zcenzurovat; když to nevyšlo, protože na netu se špatně maže, prohlásli ji za "preambuli" a prohodili odstavce, aby to tak nevypadalo.

A. Alda 12.2.2018 13:39

Oni by z nás nejraději udělali nevolníky.

Už dnes nás za ně v podstatě označují.

S. Kors 12.2.2018 12:46

Kdo je hloupá ovce ?

Pane Nováku, vzhledem k tomu, že píšete slušně česky, dá se předpokládat, že jste rovněž Čech.

J. Vlček 12.2.2018 12:39

Re: Babiš je gauner. Současný. A Zeman taky..

Dle vašich tvrzení, pane Nováku, lze soudit, že váš mozek je častým vyplachováním již řádně vyprán. Tu vyplachovací kůru podstupujete v pražské kavárně? Hmm, je vidět, že máte přehled a dovedete si vybrat pro sebe to nejlepší. Jste prostě pašák.

J. Jelínek 12.2.2018 12:03

Re: Jaký je rozdíl mezi Čechy a Lužickými Srby?

Vaše trápení na mou hlavu.

J. Vlček 12.2.2018 11:33

Re: Nesouhlasím.

Paní Těhanová, nikdo nezpochybňuje původní význam korektnosti jako takové. Jde o to, do jaké zvrácené podoby se tato korektnost dostala. Je to jako třeba původní význam slov demokracie, populismus a podobně, se různými přívlastky od svého původního významu dosti vzdalují.

L. Novák 12.2.2018 11:29

Re: Jaký pán, takový program

Zeman nebo konkurenti mohou mít "politický program" jaký je napadne a hloupí voliči jsou schopni mu uvěřit. Stejně je to jedno, protože žádné pravomoci politický program uskutečňovat český prezident nemá. Může jenom dobře reprezentovat svou kulturní úrovní a myšlenkami, jak to dělal Masaryk nebo Havel, a nebo taky dělat ostudu po celé zeměkouli, jak se to daří Zemanovi. Toť vše. Kecy o "politickém programu" jsou mimo realitu. Nejsme v USA.

L. Novák 12.2.2018 11:24

Babiš je gauner. Současný. A Zeman taky..

A Češi jsou hloupé ovce. S tím nikdo nehne... Ta větší půlka se chová podobně i v jiných zemích, kde přirozený vývoj přeťala totalita s dlouhodobým výplachem mozků.

Podívejte se třeba do Ruska. Tam mají hokejové kluby dorostenců a mladých názvy jako "Křídla sovětů Moskva" nebo "Rudá armáda Moskva". Podívejte se na MHL, tam to uvidíte... :-P