4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam s ní?

Parafráze otázky, položené kdysi Janem Nerudou, se nemusí nutně týkat jen starého slamníku a jiného odpadu, ale také odcházejících osobností politického života.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 5.4.2013 21:51

že ta baba někomu stojí za článek,

ať třeba sype ptáčkům

J. Urban 5.4.2013 21:54

Re: že ta baba někomu stojí za článek,

a toho Jemelíka už nebudu číst, ztráta času

B. Rybák 8.4.2013 18:03

Re: že ta baba někomu stojí za článek,

Pokud z toho vyplývá, že pod jeho články nebudete nic psát, tak Vám budu velmi vděčný.

M. Kosejk 5.4.2013 18:08

-

Když ministrem zahraničí může být člověk, který opakovaně podráží pozici ČR ještě před začátky jednání s EU a MMF tím, že hlasitě říká, že ČR by měla hnedakceptovat vše tak, jak je to ložené, tak velvyslance může dělat úplně každý. 

F. Eliáš 5.4.2013 9:38

Proč se trápíme neexistujícími problémy?

Staří lidé se většinou odebírají na zasloužený odpočínek. Stejných starých dam, jako je paní Lívie je u nás desetitisíce.  Je u nás i hromada mladších i starších, které jsou výrazně schopnější. Co to toho Zemana popadlo, že ji navrhl a ještě trapně celý případ medializoval?

M. Varadinková 5.4.2013 16:53

Re: Proč se trápíme neexistujícími problémy?

Trapně to medializoval Schwarzenberg.

P. Jášek 5.4.2013 9:36

Opravdu si myslíte,

že Vám Hájek přepustí místo přepisovače JEHO myšlenek pro hlupáky?

B. Rybák 8.4.2013 17:39

Re: Opravdu si myslíte,

Protože takové místo určitě sháníte, tak jistě dobře víte, že takové místo u pana Hájka není a nemůže být, protože hlupáci jeho textům nedokážou porozumět a nemohou u něho tudíž pracovat ani jako přepisovači.

L. Lacinova 5.4.2013 8:41

M. Vasaryova

Pani Vasaryova bola menovana za velvyslankynu v roku 1990, ked tu neboli ziadni nekomunisticki karierni diplomati. Dnes uz menovanie velvyslanca bez akejkolvek praxe v diplomacii do statu, ktory berieme ako dolezity, nemalo byt mozne.

P. Jášek 5.4.2013 9:34

Re: M. Vasaryova

a kdo v té době mluvil v Československu sedmi jazyky, že?

Pardon, mimo Ransdorfa :o(

B. Rybák 8.4.2013 18:00

Re: M. Vasaryova

To by jste měl vysvětlit např. Francouzům nebo Američanům. Velvyslanec by dnes měl být především ekonom, který rozumí politice (a je tedy schopen podporovat ekonomickou politiku své země).

Nevím, jestli byl velvyslanec ve Stockholmu, pan P. Kolář, který ke zděšení diplomatů demokratických států, při ze zahraničí řízenému sarajevském puči, zradil svou vládu, karierní či nekarierní diplomat. Vím, že to bylo diplomatické prase, které bylo za svůj diplomatický zločin vlastizrádnými EU-hujery odměněno velvyslanectvím v Moskvě. A o tom to je.

E. Dadák 5.4.2013 8:09

Děkuji za Váš názor !

J. Mannheim 5.4.2013 8:04

paní Livie velvyslankyní? určitě ano!

třeba v Papui Nové Guineji - pod dvěma podmínkami - že s sebou vezme manžela a že tam zůstanou minimálně 20 let

P. Maleček 5.4.2013 7:04

Paní Livie na hrad - raději prešburský

No pane autore srovnat použitím klasikova výraziva paní Livii s pardon proch.... slamníkem, toť hodně drsné kafe. I já u paní Livie, v soukromí díky jejímu entrée při obhajobě jejího zhrzeného manžela po sarajevském pšouku (zvaném atntátem stejně jako později v Chrastavě) nazývám Kvíliíí i já ctím její odborné kvality.

Byť její angažmá při krytí černého financování ODS, které bylo důvodem onoho sarajevského pšouku, zrovna nesvědčí o jejích morálních kvalitách, stejně jako když spoluřídila různé pojišťovny či Čezy s pomocí informací, která za kdovíjakých okolností mámila ve společném loži z premiéra vlády.

Ale diskutovat o jejích kvalitách či morálním profilu je zbytečné. Protože návrh na její delegování na velvyslanecký post na Slovensku, vypuštěný (mezi polknutím rozžvýkané tlačenky a jejím zapitím hltem slivovice) z úst prezidentových není ničím jiným než jedovatou Zemanovou střelou do zad jeho konkurenta z prezidentské kampaně. A zároveň úlitba tomu, kdo Zemana i s celou rodinou podporoval stejně jedovatými šípy mířenými do ty týchž zad Zemanova konkurenta, ke všemu příznivce Klausova úhlavního nepřítele, jedno že nyní již umrlého.

Pikantní je, že v případě pokoření Šláfenberka jmenováním paní Kvílie velvyslankyním na Slovensku, bude v Prešburku uvitána nadšením hajlováním obrozených Hlinkových gard, které budou vítat dceru otce, který do roztrhání těla sloužil zájmům Čechy utlačovaných Slováků, hlavně při likvidaci otravných Źidů.

No bude to náramná prča. Nejvíc se bude chechtat sám velký už brzy kardinálem Dukou kanonizovaný Václav. Ale to jen do chvíle, kdy se dozví, že o jeho z peněz uloupených solárním byznysem čerstvě zrekonstruovaný zámeček projeví v rámci církevních restitucí sám svatý otec František se slovy - nic víc nešlechtí ducha než chudoba. A duch celé rodiny Klauzojc, co si budeme povídat, šlechtění potřebuje jak prase drbání. Paní Kvílii nevyjímaje.

S. Vaněček Šauerová 5.4.2013 2:23

Pan Jemelík opět mate. Jenom náhodou ?

Vláda schválila seznam nových velvyslanců již 10. února 2013, tedy v době, kdy Miloš Zeman nebyl inaugurován. Mezi schválenými velvyslanci byl i kariérní diplomat Jaromír Plíšek, mise : Bratislava, viz http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/insider-vlada-schvalila-nove-velvyslance-exsefa-us-deu-do-kanady/899962

Krom jiného, Václav Klaus seznam velvyslanců rovněž schválil a Jaromíra Plíška představil na své poslední cestě na Slovensko, viz Karel Schwarzenberg v Událostech dne 28. 3. 2013, zde

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/220704-zeman-chce-za-velvyslankyni-v-sr-klausovou-schwarzenberg-ji-odmitl/

Pokud jde o srovnání s jinými diplomatkami, není známo nic o tom, že by některá z nich zahajovala kariéru v 70 letech bez předchozích zkušeností. Dále není nic známo o tom, že by Livia Klausová disponovala prověrkou NBÚ na stupeň PT (přísně tajné), která je pro velvyslance povinná. Tato skutečnosti v minulosti přinesla různým lidem problémy, např.  koncem  r. 2010 Petru Gandalovičovi před jmenováním velvyslancem USA. Za poslední, je poněkud zvláštní, že paní Livie, která se v národovecké, xenofóbní prezidentské kampani vymezila spolu s celou rodnou proti Schwarzenbergovi, se necelé dva měsíce poté chce stát jeho loajální podřízenou.

Posírka Petr Nečas k tomu, že jde o vládou dávno schválené velvyslance, neříká nic. Tohle se Vám, pane Jemelíku, příliš nepovedlo, jakkoliv chápu Vaše motivace. Tvrdit ale, že Schwarzenberg nemůže zapomenout porážku, je zlovolnost. Schwarzenberg trvá na tom, co MZV navrhlo a vláda České republiky schválila.

S. Vaněček Šauerová 5.4.2013 2:33

P.S. : Miloš Zeman včera v přímém přenosu opět fabuloval..

Tvrdil totiž, že zprávu týkající se Livie Klausové "odmítl komentovat". Původní zpráva ČT (odkaz viz již shora) nicméně zněla takto :

Prezident Miloš Zeman navrhuje na post velvyslance v Bratislavě Livii Klausovou, manželku bývalého preziodenta Václava Klause. Osobně to s ní projednal a záměr oznámil ministru Schwarzenbergovi. "Prezident Zeman by si přál, aby se Livia Klausová stala velvyslankyní na Slovensku", řekla ČT mluvčí prezidenta Hana Burianová (ČT? Události, 28. 3. 2013). Poté následovala reakce Karla Schwarzenberga.

Pokud uvolnila Zemanova tisková mluvčí o své vůli (nikoliv tedy ze Zemanova pokynu) takovou informaci, dostala už padáka ?

M. Varadinková 5.4.2013 11:13

Re: P.S. : Miloš Zeman včera v přímém přenosu opět fabuloval..

Další Vaše tradiční prolhané zpravodajské hry?

Nejprve zprávu oznámila pravdolásková ČT (bez uvedení konkrétního zdroje), čímž nahrála Schwarzenbergovi, aby vše mohl vyslepičovat a nebylo to na něj. Ten se pak začal do Klausové navážet . V té době ještě Zemanova mluvčí odpovídala, že o ničem neví. Teprve následně, v době, kdy média již byla plná Schwarzenbergových neprofesionálních slepičích pindů, Zemanova mluvčí potvrdila, že Zeman si tam Klausovou opravdu přeje.

M. Varadinková 5.4.2013 11:20

Re: P.S. : Miloš Zeman včera v přímém přenosu opět fabuloval..

Informaci o prezidentově přání, aby se Livia Klausová stala velvyslankyní na Slovensku, přinesla Česká televize. Prezidentova mluvčí Hana Burianová iDNES.cz krátce nato sdělila, že o ničem takovém neví.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/zeman-chce-klausovou-za-velvyslankyni-na-slovensku-fym-/domaci.aspx?c=A130328_102313_domaci_jw

S. Vaněček Šauerová 5.4.2013 15:45

Aha. Takže v Událostech ČT 28.3.2013 (odkaz nahoře) mluvil její duch.

:-))

M. Varadinková 5.4.2013 16:52

Re: Aha. Takže v Událostech ČT 28.3.2013 (odkaz nahoře) mluvil její duch.

Nikoliv. To jen Vy úmyslně zaměňujete časovou posloupnost.  Události se vysílaly večer, ale to téma už bylo v médiích dopoledne. A dopoledne mluvčí o ničem nevěděla.

Padáka by měl dostat Schwarzenberg, protože on to byl, kdo to mediálně rozehrál. Vypustil to zbaběle skrze své spřátelené lidi v ČT, aby mu to přihráli jako otázku,  a pak už jel sám na plné pecky. "Diplomat".

No jak taky chtít od lesnického burana diskrétnost a diplomatické chování, že? Není to poprvé, co vyslepičil, co neměl (viz Areva), ale tentokrát to bylo od něj cílené. Prostě je zvyklý si brát na pomoc "svá" média a organizovat diskreditační kampaně, jak to ostatně vždy dělával i Havel.

S. Vaněček Šauerová 5.4.2013 21:56

Ano, paní Varadinková. Vy máte vždycky pravdu, jak nakonec (nejen zde) leckdo ví.

Slovník máte taky stále stejný. Trošku hysterický, často vulgární a dryjáčnický, ale nevadí, co taky chtít od Slušovic. Míváte taky pěnu u úst, když si dopisujete s paní Václavíkovou ? :-)

Btw., tím, že ještě pětkrát opíšete, že to byl Schwarzenberg a ne Váš další vykutálený prezident, se to pravdou nestane. Jste jak malé dítě, ne, beru zpět, vlastně horší. Takové pitominy, jaké zde píšete, by ani má 11ti letá neteř z pusy nevypustila. Mám vážné podezření, jestli to nebude alkoholem. Něco jako jistá zim. :-)

Tak spánembohem.

B. Rybák 8.4.2013 17:31

Re: Pan Jemelík opět mate. Jenom náhodou ?

Je zvláštní, že obavy o prověrku nemáte např. u pana Remka. Je logické, že tím spíše takovou prověrku musí mít ministr i zahraničí. Jak ji mohl dostat např. pan Kavan (spolupracovník STB)? Má ji pan Schwarzenberg? Pokud ano, tak se ptám, jak je možné, že ji dostane občan cizího státu? Co když v rodinné tradici jíž ospravedlňuje své švýcarské občanství má i předávání informací tamní rozvědce?

To že nebyla paní Klausová jmenována velvyslankyní v době prezidentování V.K. je dokladem jeho i její serioznosti. Velvyslanec musí být přijat i "druhou" stranou, což se v případě velvyslance na Slovensku nestalo. Takže je vše podle zákona i mravu dobrého. Ona tuto zemi rozhodně reprezentovat umí.

T. Pansky 5.4.2013 0:50

Osobne nevidim jediny duvod, proc by zena ...

... exprezidenta Klause mela byt pouzita v diplomatickych sluzbach.  K tomu autor clanku pouzil velmi nevhodny priklad: pani Clinton, kreta slouzila ctyri roky jako ministrine zahranicnich veci USA a nadelala v zahranicni politice velmi nakladne skody.  Tyto liberalni pohledy jsou velmi nakladne diky navozenym skodam, ale predevsim velmi nevezpecne ve svych dusledcich.  top0625top@live.com

P. Jášek 5.4.2013 9:29

Re: Osobne nevidim jediny duvod, proc by zena ...

A nebyla ona Clinton náhodou zvolena senátorkou a také kandidátkou na prezidenta???

P. Pavlovský 5.4.2013 0:36

"Neznám důvod, proč by paní Livie nemohla funkci velvyslankyně zvládnout."

Já také ne. Ale znám důvod, proč by paní Livie neměla být velvyslankyní práve v SR. Je prostý: Nedělá se to! M.Zeman to jistě ví, ale pan Jemelík ne. Nebo se tak jenom tváří a dělá se hloupějším než je?

Žádný demokratický stát nevysílá do cílové země lidi, kteří odtamtud pocházejí. Důvod je nasnadě: Potenciální střet zájmů.

Kolik Rusů a Ukrajinců má dnes naše občanství. Napadlo by někoho vyslat takového člověka na misi do Moskvy či Kyjeva? (Totéž platí i o všech dalších zemích býv. SSSR i Jugoslávie.) Poslali bychom do Ankary českého Turka? Do Vietnamu českého Vietnamce?

Někomu se to může zdát paradoxní: rodák zná jazyk, tamější poměry, má tam kontakty atd., jenomže to vše je potenciálně i na škodu, a proto se to prostě nedělá. Kamkoli jinam, jenom ne do rodné země!

Kolik je českých rodáků v USA, v Kanadě, v Austrálii, v Izraeli..... Nikdy k nám nebyl odtamtud žádný vyslán jako vyslanec, i když v tamních diplomatických službách Češi jsou. Ani tu M. Allbrichtovou, která toho v Česku opravdu moc nenažila!