3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalouskovo typické lidovectví

Člověk může či nemusí mít pochopení pro pokusy těžce zkoušené ODS nějakým způsobem zaujmout voliče, kteří se od ní – jak ukazují průzkumy veřejného mínění – stále více odvracejí. Není divu, že využila mimořádnou nahrávku, kterou ji svým, dá se říci zcela nenáhodným, a proto nikoli za chybu považovatelným výrokem nabídl na sjezdu ČSSD Jan Mládek a je jen logické, že se pokusila na svém zasedání Výkonné rady přijít s několika návrhy na usnadnění podnikání v České republice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Šafránek 30.3.2013 13:51

Re: Zajímalo by mne,

Nebojte, já to nečtu. Já se ptal jen ze zvědavosti.

D. Polanský 30.3.2013 19:55

Re: Zajímalo by mne,

Ekonomického vědce, ale bacha, ekonomika není věda.

O. Prochazka 30.3.2013 21:17

Re: Zajímalo by mne,

Ekonomika je hospodářství, vědou je ekonomie.

T. Kohout 30.3.2013 4:20

"ekonomická věda"?

Poměrně dost směšné označovat cosi za "ekonomickou vědu". To je asi taková "věda" jako předpovídání počasí. Někdy to vyjde, většinou ne. Pak se napíše ("zdůvodní") proč to nevyšlo. A tím se živí miliony předvídačů a vykladačů. Směšné.

J. Schwarz 30.3.2013 9:25

Re: "ekonomická věda"?

Ale minimálně stejně směšní jsou ti, co chtějí "řídit společnost" pomocí nařízení a sociálně inženýrských regulací. Pokud není vědou ekonomie, není jí ani sociologie a politologie a státní příkazy nemají žádnou "vědeckou" oporu - jen se v plné nahotě ukazuje, žeš celá slavná "společnost" je jen soubor jednotlivců bojujících všemi prostředky o vlastní profit. Jakkoli jsou ty prostředky sofistikované a berou v podvědomě úvahu  vlasní možnosti.

M. Kosejk 30.3.2013 3:29

lidovectví

Ano lidovectví, jinak pojmenované jako haďáctví, je normální český fenomén. Před volbami plno keců o morálce, po volbách přiklonění se na stranu budoucího premiéra, kterému záhy začnou podrážet nohy a nejpozději do 2. pol. volebního období začnou hrát na notu opozice, aby s ní po volbách mohli znovu usednout ve vládě. A před volbami už jen dělají, že s vládou vlastně nic společného neměli, že za všechnu může strana premiéra, čímž si zalibizují to, že po volbách přejdou na opačnou stranu, která je čirou náhodou ta, která sestavuje vládu.

A Kalousek z této líhně pragmatického levičáckého podrazáctví pochází. Velmi dobře fungoval ve vládách ČSSD, kde spolupracoval se Sobotkou.  A je to na něm poznat. Stejně jak Sobotku ho nenapdne racionalizovat  správu daní a efektivitu státu - a tak vyžaduje jen vyšší daně a rozpočet podle ideologicky nastaveného schodku.

V. Kain 30.3.2013 9:52

Re: lidovectví

My se z toho marasmu nevyhrabem.Jak to tak vypadá,tak po řádných volbách se opět budeme setkávat se starými známými profláklými ksichty.

M. Kosejk 30.3.2013 12:29

Re: lidovectví

Nevím, proč myslíte, že primární problém je v profláklých ksichtech. Spíš bych problém viděl v tom, že voliči do systému vždy hodí nějaký granát v podobě nových ksichtů. Byla to např. SZ - a výsledek? Paralyzovaná energetická koncepce, podpora ekotunelů, hádky o píčkvinách atd.  VV (LIDEM) zažíváme teď - už úplná fantasmagorie. A TOP09?  Jediný Kalouskův cíl je dominance nad ODS - vše ostatní jsou jen prostředky pro tenhle cíl. A kdo to bude příště? Okamura? Babiš? Zemanovci?

J. Boleslav 30.3.2013 16:19

Re: lidovectví

Naprostý souhlas.

M. Stuchlik 30.3.2013 22:48

Re: lidovectví

A jsou ty staré xichty méně výbušné granáty?

:-)

J. Štrobl 30.3.2013 1:12

Hmm,

slova, slova slova - chtělo by se říci kecy.

S. Sedlák 30.3.2013 2:16

Re: Hmm,

Asi je to na Vás složité.

Nebo že by potrefený okřídlenec, který nelétá?

M. Varadinková 30.3.2013 0:31

Ale ten Jiránkův vtip jste měli popsat na plnou hubu!

Nebo nesmíte ani naznačovat?:-)))))))

http://www.kreslenyvtip.cz/vladimir-jiranek/renomovani-historici-tvrdi-ze-lidovci-byli-vzdycky-svine-neni-pravda-jsou-i-ted/1915

J. Boleslav 30.3.2013 16:22

Re: Ale ten Jiránkův vtip jste měli popsat na plnou hubu!

Moc hezké a pravdivé. M"žu potvrdit z vlastní zkušenosti. Správný lidovec se vždy přitulí k vítězům.