30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kalousek, evropské dotace...

V ruchu událostí kolem VV a ministerských demisí by mohla uniknout pozornosti názorná ukázka, jak funguje vládnutí v Nové Evropě. Stačí si dát dohromady pár skutečností.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 25.3.2012 11:50

Ano!!!

Slepota našich "hlídacích psů" (koho, čeho, čích?) vůči těm nejničivějším aférám u nás (ztráta našich masmédií, včetně hanebně k prohře vedenému sporu s CME), ztráta našeho "stříbra" (cukr, pivo, strojírenství, sklo,..) vstup arogantních cizích bank, lákání montoven, torpedování rozvoje naší infrastruktury (dálnice,vodní cesty...), vyhozené peníze za: Gripeny, Pandury, Airbusy, FV, biopaliva, ochranu přírodních i lidských parazitů,..., je skutečně zarážející i v tom případě, že připustíme, že jejich hlavním motivem je pouhý zisk (proč tedy nevyužívají tak skvělých příležitostí, jako byla např. klimategate, korupce v EU?). Odpověď je jednoduchá: Oni pracují pro své vlády (tamní inzerenty) a jejich a ne tedy naše EU.

G. Novotný 24.3.2012 18:35

vyčpělý blábol

Nechápu, proč se autor s tímto článkem unavoval, aso sklon k grafomanii a na nic pořádného nemá schopnosti. Mix starých kauz a tendenčních dohadů bez argumentační analýzy. Ale takový už bývá internet.

G. Novotný 24.3.2012 18:36

Re: vyčpělý blábol

oprava: Ale i takový bývá internet.

B. Rybák 25.3.2012 10:38

Re: vyčpělý blábol

Proč nás unavujete s tím co nechápete a zjevně nejste ochoten, či schopen pochopit.

J. Kanioková 24.3.2012 16:33

Taky si myslím, že Kalousek vidí svou budoucnost v Bruselu..

Jeho občasné výrony eurohujerství vnímám podobně, jako slova právního historika J. Klimenta, který v roce 1939 vítal německou okupaci mimo jiné těmito slovy: "Pro nás samostatnost byla neštěstím. Tvoří se impérium a my si musíme v jeho rámci najít skrovné místo."

Jestliže někdo nevnímá, jaký je EU propadák, tak fakt pochybuji o jeho logice. Dokonce už i to Německo má problémy - "Nálada v německém průmyslu už druhý měsíc za sebou překvapivě poklesla. Navíc se v největší ekonomice eurozóny začíná projevovat pokles objednávek ze zahraničí." http://ekonomika.idnes.cz/ekonomika-nemecko-0m5-/eko_euro.aspx?c=A120323_103605_eko_euro_fih

A to profitují z toho, že německé nadnárodní firmy ovládají Evropu a čerpají zisky z dceřinek v periferních zemích a taky produkce subdodávek odtamtud jim jistě vychází levněji, než z doma. Pravda, na druhé straně posílají Němci přes EU fiskální transfery na "pomoc" těmto zemím, ovšem nezištně to nedělají ani náhodou. Potřebují nás pro svůj odbyt! Proto tak tlačili a tlačí na pilu...

Když oni ti eurohujeři tak "ušlechtile" argumentují, hlavně solidaritou... a taky že "jsou důležitější hodnoty,

než bezbřehý růst"...no a teď mají nezaměstnaní dost času, si těchto "hodnot" užít... Americké přísloví "Trochu si odpočiň, chvíli se zasni a už ti klepe bída na dveře."

J. Charvát 24.3.2012 16:47

Re: Taky si myslím, že Kalousek vidí svou budoucnost v Bruselu..

Paní Kanioková, jako vždy s Vámi souhlasím, jenomže nemám odpověď na logickou - a neodbytnou - otáku, jaké máme alternativy. Podotýkám, že v jakési předtuše jsem pro vstup nehlasoval, nicméně už tam jsme. Tak co s tím?? Vy znáte nějakou nosnou ideu?

J. Kanioková 24.3.2012 18:42

Na nosné idey by je určitě dost chytřejších a zkušenějších,

ovšem prvořadý je tlak dostatečného počtu těch, kteří na takové změny budou odhodlaně tlačit, budou ochotni pro to cosi i obětovat. Pokud jich bude větší počet a budou ochotni pro to i jít či přijet na pořádnější demonstraci, určitě se takové osobnosti dostanou do popředí. No, a to je právě ta bída, nejsou ty davy, které by to požadovaly. Dokud budeme všichni, co si tohle o EU myslíme, sedět na zadku, ani pes po nás neštěkne.

Ze zkušenosti vím, že teprve pořádný náraz na "hubu" lidi probouzí... Bohužel, leckdo se tu probouzí, jen nevnímá, v čem vězí ty největší příčiny, kde je ten základní zdroj. Lidi jsou schopní plnit Václaváky, chtějí defenestrovat vlastní (ne, že by někteří nezasloužili), jen jim nedochází, že nebýt těch bruselských šíleností, leccos by bylo jinak.

Taky jsem tehdy volila proti, jenže bylo nás málo.. A děsně mě štve, když čtu pravdivou argumentaci z doby před LS od těch, kteří pak poslušně sklapli kufry. Třeba Topolánek -

http://www.fragmenty.cz/archiv/iy337.htm

B. Rybák 24.3.2012 19:32

Re: Na nosné idey by je určitě dost chytřejších a zkušenějších,

Ano. Musíme se snažit, aby naši občané neměli vymyté EU-mozky, snažit se, abychom byli připraveni využít každé slabé chvíle toho "hada", který nás polyká (vždyť on se už začíná dusit tím, že si ukousl více, než může spolknout). Náš realismus a náš humor už významně přispěl k rozleptání 3 věčných říší.

J. Šimek 25.3.2012 8:58

Re: Na nosné idey by je určitě dost chytřejších a zkušenějších,

A co je teda ta nosná idea ?

Co je to "takové změny". A co je TO v "budou ochotni pro to cosi obětovat" ?

J. Šimek 24.3.2012 11:03

Nelze rozeznat fakta od pomluv a spekulací.

Asi záměrně ...

E. Vašátko 24.3.2012 6:25

Promiňte moji nevzdělanost, jsem jenom prostý sekáček trávy

jak praví klasik Cimrman, nicméně nějak jsem tomu Vašemu vtipnému příspěvku nerozuměl. Jestliže je náš ministr financí lotr a vy o něm něco ošklivého víte, tak proč na něj nepodáte trestní oznámení ? Jinak se stáváte spoluviníkem. A jestli ne, tak buďte laskavě zticha. Ne, že bych toho pána miloval, ale už mě lezou krkem všechny ty tajemné náznaky různých lumpáren a já nevím čeho ještě., kterých se kdosi kdesi kdysi dopustil. Vaše řeč budiž ano ano, ne ne a co nadto jest od zlého jest, takže prostě žádné zbytečné kecy a když něco vím, ta do toho.

J. Krásenský 24.3.2012 7:01

V duchu Járy Cimrmana

Autor naznačuje, (a jelikož není Smrtka, může si to zřejmě dovolit), že Kalousek je skutečným Esem mezi kriminálníky (od dob svěžího vánku {Pozor! neplést s vichrem z hor!} je jednička poněkud zavádějící označení). Je jen logické, že nebyl dosud chycen. Přátelé, uznejme, co by to bylo za Eso, kdyby se nechal chytit!

Ostatně... tuším, že jej čeká kariéra v Bruseli.

J. Krásenský 24.3.2012 7:05

A pokud nezemře,

bude tam žít šťastně až do smrti.

J. Boleslav 24.3.2012 11:04

Re: A pokud nezemře,

Tak tak. Kalousek je nevinej, přece se kdysi svým bývalým bratrům ze všech svých hříchů veřejně vyzpovídal, i nějakou slzu tehdy uronil. Takže od té doby už je čistý jak lilium a všechno proti němu jsou to jen podlé pomluvy.

I. Malypetr 24.3.2012 11:00

Re: Promiňte moji nevzdělanost, jsem jenom prostý sekáček trávy

Uniká vám smysl článku,kterým je upozornit veřejnost na daleko nebezpečnější kauzy které díky odposlechům,bouračce a jiným roztodivonstem se dějí leč nejsou vám naservírovány.Bém už není primátor,takže již nemůže škodit dí ODS,premiér mu domluví a vyřízeno.Janoušek se z podminky a zákazu řízení zřejmě nevyvlékne a tím to končí.A jak znám práci české justice odposlech nebude důkaz,A máme to.V článku popsané kousky pana Kalouska jsou všeobecně známé,nicměně bez nahrávky či přístupu k důkazu se nikam nedostanete takže dopadnete jako pan Michálk a ten ještě ke všemu nahrávky měl.Průměrně inteligentnímu jasné,nevím jak sekáček trávy mé shrnutí pochopí...

B. Rybák 25.3.2012 10:57

Re: Promiňte moji nevzdělanost, jsem jenom prostý sekáček trávy

Vtip je v tom, že on je lotr chráněný (podobně jako kormoráni na našich rybnících, bobři v našich chráněných hájích, mraky špačků na našich vinicících, kůrovci v našich staletých hvozdech, špidlové, grosové, paroubkové, tošovští, pilipové, bursíkové, palasové...naše bohatství v plen svým (budoucím) chlebodárcům dávající).

Jistě Vám tedy lezou krkem všechny ty pseudoaféry, převážně EU-skeptiky rukou "našeho" EU-tisku postihující, odhalení grandiózních korupčních EU-praktik (našich EU-šibalů: Kalousek, Bursík, Gross, Palas...) na např. ministerstvu obrany, MŽP...tím bránící.