26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Jsme odsouzeni k prohře

Když dva dělají totéž, nebývá to vždy totéž. Tak třeba já když zjistím, že čekám miminko, do druhého dne po zjištění zaručeně přiberu dvě kila, i kdybych držela hladovku. A do doby, než se mimi narodí, zaručeně přiberu kil třicet.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kyselková 29.12.2015 16:34

Re: To je jádro pudla: ODS se už nikdy nedostane do situace,

Pane Chaloupko, to jsem ráda, že mi to vysvětlíte ! Co vlastně ta pravice je ?

M. Starý 29.12.2015 10:06

Třídní boj a nenávist

Nejen 40 let komunismu, ale i 25 let po Listopadu je u nás ve znamení boje "levice" proti "pravici". Žádný průnik programů - jeden hot, druhý čehý. Třetí cesta je špatná jak říkal tatíček Klaus. Ale blízká se na lepší časy. Voliči to dali tvrdě najevo ODS, v příštích volbách čeká studená sprcha ČSSD. Zatím body sbírá ANO, ale jsou to protestní body, ale na těch se bez jasného programu dlouhodobě stavět nedá. Věřím, že se zde objeví nějaká pravostředá strana, která s reformovanou levostředou ČSSD budou schopny tuto zemi střídavě vést bez extrémů.

M. Prokop 29.12.2015 11:05

Re: Třídní boj a nenávist

Takže ODS ne, ČSSD ano? Proč?

M. Starý 29.12.2015 13:12

Re: Třídní boj a nenávist

Klidně to může být i ODS, když se jí podaří vstát z mrtvých. Třeba voliči zapomenou na kmotry a premiéra, co si vydržoval za státní peníze konkubínu, která "dřela jako kůň"...

Po příštích (prohraných) volbách čeká zemětřesení i ČSSD. Uvidíme, co na troskách těchto stran vyroste nového.

M. Prokop 29.12.2015 14:14

Re: Třídní boj a nenávist

Já jen, že doufáte ve spoluvládnutí nebo střídání ČSSD, která má té zlodějny a korupce "na triku" ještě více než ODS.

A na rozdíl od ODS i v programu.

T. Kočí 29.12.2015 9:45

Stejně

Bych nechtěl být NĚMEC.

K. Vyšata 29.12.2015 9:38

Máte paní Šichtářová

ve svém hodnocení vlády malý rozpor. Vláda neboří jen staré, ale právě na EET a Kontrolním hlášení se dá ukázat, že se snaží zavést nové, pro ekonomiku velmi potřebné zákony. Pokud budou v parlamentu poslanci typu Kalouska, nezbývá než se řídit výhradně vlastním hodnocením a opozici nebrat v úvahu. Opozice jednající jen pod heslem škodit za každou cenu, proti každému zákonu bez ohledu jak je potřebný, nelze zvát k jakékoliv dohodě. Zvlášť když za jejího vládnutí nebrala nynější vládce, bývalou opozici k ničemu a prosazovala vše silou.

Pohled na EET, je zvlášť u ekonomky střízlivě posuzující současnost, je docela podivný. Že by byla také trochu zaháčkována na bordýlek v naší "vstřícnosti" platit daně?

J. Brožek 29.12.2015 10:02

Re: Máte paní Šichtářová

Zatím vláda jen a jen bořila a likvidovala nic nového nepřinesla - s výjimkou několika tunelů na státní rozpočet ve prospěch Babišových firem.

A EET? Podívejte se, kolikrát to ve světě existuje a funguje!!!! Nikde na světě, s výjimkou jedné balkánské země - to má být vzor?

Takže místo zavádění Německých zákonů sem taháme balkánské praktiky. Vůbec není divu, že tyhle balkánské praktiky budou při sebemenším posunu kormidla v politice zase zrušené.

K. Vyšata 29.12.2015 10:24

Re: Máte paní Šichtářová

Zatím vláda bořila zlodějiny Kalouska a Nečase, u kterých největší ekonomické úspěchy byly založeny na okrádání bezbranných. No a další etapou je nastavit zákony tak, aby se zmenšila možnost daňových úniků.

EET se zavádí z jednoho důvodu, nejsme Němci, ale Češi. Až budou podnikatelé na takové úrovni v poctivosti jako naši sousedé, potom nebude třeba žádné EET. EET není spása, jen trochu umravní rozbujelou představu, že podvod není nic k odsouzení. Navíc EET je perfektní politický nástroj, na který kvazipravice naběhla svojí horlivou obranou podvodníků. Výsledky obou zákonů, Kontrolního hlášení a EET, společně s registren účtů budou zřetelné před volbami do sněmovny a pro Fialu s Kalouskem smrtící ranou. A spolehlivě zaručí, že se takové tragikomické postavy nedoustanou nikdy k moci.

J. Brožek 29.12.2015 10:30

Re: Máte paní Šichtářová

O zlodějinách Kalouska nebo Nečase nic nevím. Co vím jsou desítky a stovky miliard, které ukradl Sobotka (spolu s celou CŠSD, samozřejmě) ať už to byly OKD, MUS, fotovoltaika, nebo teď poslední tunel ve prospěch Agrofertu opět za miliardy a opět na tzv. biopaliva.

Bez ohledu na to, jestli jsme Němci nebo Češi, tak balkánský praktiky nikde neověřené tahat do ekonomiky je průšvih. Znovu a znovu - nikde na světě tohle nefunguje - je v jedné zemi na tom balkáně. Dokonce ani Berlusconi si nedovolil shromažďovat o své konkurenci to, co chce Babiš.

K. Vyšata 29.12.2015 11:06

Re: Máte paní Šichtářová

Otázka zlodějin Nečasovo vlády so bude každý vykládat jak se ho to jejich odírání dotklo. Mě ano.

Jestli bude pokračovat Sobotka v nastavené spolupráci s Babišem, bude příští vláda na stejném základě, akorát se možná zbaví kvelurantů z KDU-ČSL. Babiše můžete podezírat z kdečeho, ale nikdy se netajil že vstoupil do politiky aby zlepšil podnikatelské prostředí v zemi. Samozřejmě bordýlek a netrestané zlodějiny mu hodně vadily i jeho podnikání a v neposlední řadě i ostatním podnikatelům. Tak využil znechucení voličů z vlády parazitů, téměř vyhrál volby a dost kvazipravičáků svým úspěchem vymetl ze sněmovny. Dostal do ruky moc a úspěšně jí pro sebe a pro všechny obyvatele státu využívá. Zatím velmi dobře. Ten neustálý řev nenávisti které jeho počínání provází je pochopitelný, ty miliardy které postupně odstřihuje od parazitů je musí hodně bolet.

J. Brožek 29.12.2015 12:22

Re: Máte paní Šichtářová

Zatím každá strana u vlády byla ve vládě dvě volební období za sebou, takže klidně je možné, že tihle ještě jednou vydrží. Ovšem už teď je spousta lidí, kterým vadí to, jak si Babiš ohýbá zákony ve prospěch svých firem a jak desítky miliard putují ze státního rozpočtu do jeho impéria. Zatím jediné co udělal je to, že ukradl desítky miliard prostřednictvím zákonů, které si protlačil. A to že to lidem začíná vadit je fakt a postupně to bude vadit víc a víc lidem tak jak to postupně bude dalším a dalším docházet. A pak už to nespraví úplatek pohozený před volbami nějaké skupině.

M. Prokop 29.12.2015 11:07

Re: Máte paní Šichtářová

On ví, neb nejspíš bude ANOnistou (nebo komunistou).

K. Vyšata 29.12.2015 11:21

Re: Máte paní Šichtářová

Pane Prokope, máme něco společného, Váš a i můj hlas ve volbách je na stejné úrovni a stejně důležitý. Tak snad pochopíte, že vůbec nezáleží co jsem, ale hlavně jak budu volit. Třeba vás bude při dalších volbách víc a znovu se budete snažit podvést voliče sliby o budoucí prosperitě. Ale opravdu si mylíte, že už vám někdo bude věřit?

M. Prokop 29.12.2015 14:17

Re: Máte paní Šichtářová

Zde nevolíme, ale diskutujeme.

"Takže snad pochopíte", že je mi jedno, jak budete volit (aniž bych v tom směru choval nějaké naděje).

Ty poslední dvě věty je úplná pitomost, jelikož nevíte zda jsem kandidoval nebo koho jsem volil (ODS to nebyla, i kdyby, věřit se jí nedá ani více, ani méně než všemožným socanům včetně Bureše).

K. Vyšata 29.12.2015 16:23

Re: Máte paní Šichtářová

Protože vaše příspěvky jsou většinou v rozporu s tím jak hodnotím situace já, domníval jsem se, že jste příznivec něčeho, co se označuje podivně za pravici. Já taky nejsem ani pravičák, ani levičák, jsem realista "bez vyznání".

R. Langer 29.12.2015 13:28

Re: Máte paní Šichtářová

Ono to nefunguje ani na tom Balkáně...

M. Prokop 29.12.2015 11:06

Re: Máte paní Šichtářová

"ale právě na EET a Kontrolním hlášení se dá ukázat, že se snaží zavést nové, pro ekonomiku velmi potřebné zákony."

Tak ukažte, to by mne moc zajímalo. Zatím jsem četl všude jen ideologické žvásty.

M. Prokop 29.12.2015 9:24

Lze kopírovat zákony,

ne však lidi, kteří je užívají.

J. Slanina 29.12.2015 9:08

Zlatá slova:

"To právě proto, že každá nová vláda vynakládá víc energie na boření všeho starého, co předešlá přinesla, než na stavění nového."

P. Čulík 29.12.2015 8:20

Těch důvodů je víc

My jsme od roku 1945 začali budovat socialismus, později snad i komunismus a skončili s tím experimentem v roce 1990. Těch 45 let se jen tak lehce nedožene. Zatímco firmy v Západní Evropě nabíraly zkušenosti a obsazovaly trhy, my jsme zaostávali a když jsme se otevřeli světu, nebyli jsme konkurenceschopní. A tak západní firmy koupily naše a investovaly do nich a teď z toho těží. Viz mladoboleslavská Škodovka, kde to dopadlo docela dobře, není to jenom montovna, ovšem zisk si bere VW. Lepší řešení nebylo. Plzeňská Škoda šla českou cestou, český manažer Soudek ji dovedl ke krachu, teď se teprve dere nahoru, m.j. ovšem za peníze zakázek od ČD a DP Praha. Prosadit se proti firmám jako je Siemens jde opravdu těžko a dobýt zpět trhy trvá i desítky let.

B. Rudolf 29.12.2015 7:37

říká se

Říká se, že mnoho špatných věcí se stalo nikoliv proto, že by špatní lidé měli takovou sílu, ale proto, že většina dobrých lidé mlčela. V rámci ekonomických reforem se podařilo umlčet většinu tím, že ti "schopní" ji poučovali o tom, že:

a) Co není v rozporu se zákonem, je v pořádku, a neměli bychom to kritizovat.

b) Že lhaní a podvádění je součástí svobody, která je základním lidským právem, a neměla by být omezována zákony.

Tu první větu říkali přímo, tu druhou nepřímo. Říkali, že odsuzovat a trestat lhaní a podvádění by natolik omezilo naše svobody, že by to byl návrat do totality.Obojí bylo (řečeno oblíbenými slovy Václava Klause) "falešné a prázdné". Zdá se, že nám to konečně došlo, a v tom vidím dveře do budoucnosti.

J. Bruner 29.12.2015 4:13

co by se změnilo

kdybychom byli jednou ze spolkových zemí? Ponechme stranou jedinou rozdílnost a tou je jazyk. Změna by rychle začala ve dvou oblastech.Zavedení eura a zvýšení mezd. To by mělo rychle za následek zvýšení kupní síly a tím rozvoj služeb. To co dělá německou úroveň je, že si lidé mohou dovolit celoplošně si nechat vyrobit či objednat část toho, co potřebují k řivotu od druhých.Tím má více lidí práci a naopak více lidí volný čas. To je volný trh se sociálním akcentem.

K. Pavlik 29.12.2015 4:44

Re: co by se změnilo

No Podkarpatska Rus za prvni republiky mela podstatne nizsi mzdy nez zbytek republiky. Stejne mzdy meli jen policajti, ucitele apod.

J. Bruner 29.12.2015 8:18

Re: co by se změnilo

potvrzujete moji úvahu. Za stejnou práci stejnou mzdu. Podk,Rus byla zemědělská a i tam byly stejné mzdy, tedy nižší. V naší republice nyní je stejný život jako v Německu, stejná produktivita práce, jen ty mzdy jsou bezdůvodně nižší. Pokud bychom měli euro, tak by nic jiného nezbylo.

J. Brožek 29.12.2015 8:39

Re: co by se změnilo

Takže tvrdíte, že např. v Portugalsku jsou stejné mzdy jako v Německu, protože obojí platí Eurem. To je zvláštní, když v Portugalsku jsou průměrné mzdy na polovině těch Německých.

Mzda opravdu nezávisí na tom, jakou měnou se platí v dané zemi. GB má svou libru a jejich mzdy jsou vyšší, než v tom zmiňovaném Portugalsku. Nějak vám to nesedí.

M. Prokop 29.12.2015 9:25

Re: co by se změnilo

Stejná produktivita práce? Fakt? Čím to měříte?

R. Langer 29.12.2015 13:15

Re: co by se změnilo

Ano, produktivita práce německého i českého dělníka (řemeslníka, obchodníka a dalších) je prakticky naprosto stejná, ba dá se spíše tvrdit, že produktivita Čechů je VYŠŠÍ. Není totiž jediný důvod k tomu, aby byla nějaká jiná, tu práci totiž dělají všichni stejně. Nebo si snad myslíte, že německý pekař peče na 160% pekaře českého? Nesmysl. Finanční ohodnocení tomuto ovšem neodpovídá, což je ale dáno historickým (komoušským) vývojem, nikoliv nějakou "produktivitou".

R. Langer 29.12.2015 13:22

Re: co by se změnilo

Přesněji řečeno, ty naše mzdy jsou následkem toho dluhu vzniklého za komančů, který ovšem podle komančů nikdy neexistoval, jak rádi a často lžou.

K. Pavlik 29.12.2015 14:38

Re: co by se změnilo

Produktivita prace byla dulezita kdyz si muj dedecek babicku bral. Dnes je to jine.

Po nejvetsim americkem obchodnim retezci se doslova plouzi zamestnanci takze kazdy strasne chytry clovek by si myslel ze by se mela polovina z nich vyhazet. Teprve kdyz se zamyslite proc je nevyhodi si uvedomite proc je pocitani produktivity prace dnes k nicemu.