3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fg 30.4.2009 16:25

Re: Nejspíše to udělá jako Klaus s těmi 100 Mega

a vysoudil?

JIrka13 30.4.2009 12:43

To víte, že by byl blbej,

kdyby to nechtěl. A upřímně řečeno se mu ani nedivím. Půl roku zachraňovat někomu p*del a výsledek bude, že by se ve svých letech musel živit docela sám!  Když má mandát tady ještě na dvě léta.

Mimochodem podmínka Tošovského když bral předsedování v úřednické vládě byla také že se vrátí do Státní banky.

PAvell 30.4.2009 12:43

PECINOVA MISE

Pecina se ukázal jako věrný vykonavatel Vůdcovy vůle, když neuvěřitelným způsobem pseudolegalizoval vracení 30,- Kč. Teď bude nasazen na zametení všech potenciálních průšvihů socdemácké mafie, které se odkryly za Langra.

I-Worm 30.4.2009 12:52

Re: PECINOVA MISE

odkrylo se prd! Kde jsou obvinění? Je někdo stíhán?

možná tedy, že se něco odkrylo, ale s tím se teď kšeftuje, něco za něco.

Pavel Červinka 30.4.2009 12:41

Státní úřední ?

S nářkem autora docela souhlasím. Taky se mě nelíbí role, do které se pan Pecina vystavuje. Mám však jednu podstatnou připomínku, která se týká faktu, který je zhoubou státní správy obecně., tj. směšování státní správy a politiky. Pan Pecina není státní úředník, byť se do té role staví sám a staví ho tam i novináři. Pan Pecina je politik. Nic víc. Jako takový na tom postu, na které byl stranickým handlem dosazen, nemá co dělat. To je skutečně místo pro profesionálního úředníka - odborníka, který má na ten post nějaké kvalifikační předpoklady, nikoliv pro politika dosazeného do křesla stanou. Jedno jakoukoliv. Politikem má být pouze ministr. Ostatní, včetně ředitelů státní organizací tedy i té pana Peciny, ať je profesionální úřednictvo.

Proč se nikdo neptá jak je možné, že stále není účinný zákon o státní službě ? Odkazy na finanční zátěž jsou opravdu jenom chabou výmluvou.

Pepa Jetel 30.4.2009 11:47

Nesouhlas s článkem.

Pokud vím, byl Pecina osloven, sám se nikam necpal. A vzhledem k tomu, že jeho případné angažmá ve vládě bude velice krátkodobá a možná nepříliš záviděníhodná záležitost, nedivím se mu, že se nechce vzdát svého výborného místa. Je to prostě součást jeho podmínek, za jakých je ochoten tuhle práci vzít. Je na Fischerovi, jestli ho za těchto podmínek chce.

Neřeším lidské ani odborné kvality Peciny. Jenom to, čemu se Čermák diví. A taky se mi nelíbí, že některé jeho údery jdou pod pás.

fg 30.4.2009 16:26

Re: Nesouhlas s článkem.

tak proč neřekne, že to nebere?

jmeno 30.4.2009 11:35

Elita??

Prcina coby spolecenska a urednicka  "ELITA"????...to snad ne.....doufam, ze az tak hluboko v Cesku situace jeste neni,,,:-)

Minutus 30.4.2009 11:03

byrokratický čuník jménem Pecina

Pane Čermáku, tohle je kanál. Už se nemůžete uživit, tak chcete do politiky? Zmýli jsem se ve vás, nejste nestranný novinář, jen novinářský póvl, prodejná děvka, která napíše cokoli, jen když to sype. Chápu vás, finanční tlak je asi silný a jako expert na kompy byste se asi už neuživil. Je mi vás líto.

jirka.s. 30.4.2009 12:10

Re: byrokratický čuník jménem Pecina

S tebou, VITO, ale ta Nesmrtelná teta cvičí, viď ??? Za zveřejnění článku na Psu se totiž dostane autorovi maximálně poděkování od pana Wagnera, což je celkem pochopitelné, protože platit za ty slinty například takové Bosé hlavě či syslovi by rozhodně neodpovídalo tržním vztahům!

BTW: Když už máš celé odpoledne ho/vno co na práci, zkus napsat něco zásadního třeba do haló novin, tam takové jako ty vyloženě přeplácí!!!:-/

PAvell 30.4.2009 12:44

Re: byrokratický čuník jménem Pecina

;-DR^

Minutus 30.4.2009 13:05

Re: byrokratický čuník jménem Pecina

Nechápu, co znamená VITO, ale to je tvůj problém. A nemyslel jsem tím přímé honoráře na Psovi. Jde o to se zalíbit těm správným lidem, ale to jsi asi ještě nepochopil. To nic, třeba z toho vyrosteš PITO.

Jara 30.4.2009 10:53

Nejedná se o bezvýznamnou funkci

Pecina byl Paroubkem cíleně vybrán na Ministerstvo vnitra pro špinavou práci, kterou tam má pro ČSSD dělat. Zahlazování stop a vytahování jiných proti ODS. Stejně cíleně byl kdysi Grossem na špinavou práci vybrán i Paroubek, aby na ministerstvu pro místní rozvoj zajistil co nejvíce peněz pro starosty a ostatní lidi z ČSSD. Viz Péťa, Doležal apod. Gross pro tento cíl neváhal obětovat ani Ministerstvo obrany a Ministerstvo spravedlnosti

Pavel 30.4.2009 10:00

Tak většinou,

ti co mají důvěru, tj. ví se o nich, že rádi dělají špinavosti pro jiné,  nemluví o tom a ještě nejsou vzhledem k zásluhám drazí, tak je jich v naší lumpen demokracii velký a trvalý nedostatek. Pak se leckdy vezme za vděk i opilcem bez vzdělání ... . Třeba v ČT určitě ... .

Hrobník 30.4.2009 9:56

Zkušenost z praxe

Hřbitovy jsou plné nenahraditelných lidí ...

občan 30.4.2009 9:33

Velmi výstižné

Pane Čermáku díky, velmi výstižně shrnuto (hlavně role pana Babiše.-tuším také agenta STB?)

JiKa 30.4.2009 8:47

autorovi

Autorovi článku: Zajímalo by mne zda pan Pecina skutečně napsal..."nezalsoužím si být... ", jak je uvedeno v tomto článku. Pokud ano, pak se jednalo o blog a tam se zase občas překlep vyskytne, pokud ne a překlep udělal autor toho článku, pak..."zalsuoží si být penalizován..." a podobné nesmysly by měl přestat psát.

I-Worm 30.4.2009 12:54

Re: autorovi

nenapsal spíše "nezasouložím si..." ?

Enigma 30.4.2009 8:41

Destrukční komando v novém kabátě?

Paroubek není politik. Je to člověk pohybující se po desetiletí ve světě výpalného, černých kšeftů, tajných kont, praní špinavých peněz v občanském sdružení bývalé manželky. Paroubek není schopen jednáním přistoupit na kompromis. Ty mafiánské metody, jejichž jedinou zbraní je vyhrůžka typu, ,,máš jedinou šanci, přistoupit na moje návrhy a já tě možná nechám žít". A přesně tyto metody Galerky přinesly do naší politiky to nesnesitelné ovzduší nesnášenlivosti, výhrůžek, boje o moc všemi prostředky. Tady už dávno nejde o politickou soutěž.

Paroubek se bál Langera. Proč? Langer vyházel socanské retušéry a připravoval se velký třesk. Paroubek to  přece sám mnohokrát zmínil. To byl ostatně jeden z důvodů proč musela padnout vláda. Pecina je ten správný paroubkův člověk. To co jsme tušili v mnoha rozhodnutích tohoto muže, jakož i při jeho tajném jednání na benzince s panem Babišem, to se potvrdilo. Potvrdil se i pravý význam té schůzky. Pan Pecina tvárně a povolně „zařídil“, že pan Babiš, věrný sponzor socanských politiků může dále svoje imperium rozšiřovat, slučovat, vytvářet monopol. Paroubek také nikdy nemíní spravovat zemi. On se potřebuje dostat ke státní kase, hodlá vyvolat chaos a v nastalém nepřehledném zmatku rozdělí funkce, zařídí dotace a při tom klepne přes prsty pár úspěšných za jásotu svých obyčejných lidí. To je jeho cíl. On nemusí být státotvorný. Morálka a starost o mezinárodní prestiž našeho státu je mu  ukradená. Jestli dá Pecina plat na charitu nás nemusí bolet.

fox 30.4.2009 9:09

Re: Destrukční komando v novém kabátě?

R^R^R^

I-Worm 30.4.2009 12:58

Re: Destrukční komando v novém kabátě?

píšete, že není politik, a vzápětí ho popisujete definicí politika - co je to za blbost?

Paroubek že se bál Langera? Proč? Vždyť sám Langer má máslo na hlavě a připravoval tak leda nové proroctví své vědmy.

Šoumen 1.5.2009 12:06

Re: Destrukční komando v novém kabátě?

Ten Babiš, je ten co vaří v tý televizi?:-D:-D:-DR^

Dodo 30.4.2009 8:11

Souhlas

Je to ten T. Pecina, co radil socanům jak obcházet zákon v placení 3O Kč a nebýt popotahován. Mně osobně je z něj blivno.

Láďa 30.4.2009 8:10

Není první ani poslední

Pecina není sám. Takto nenahraditelný byl již nejvyšší bankéř za Havla (podívejte se na podpis na dvoustovce), stejně je na tom počítající Rybář i Nejvyšší sestra, co nás zachrání před Mexikem. :-)

advista 30.4.2009 7:59

Ministerský vedlejšák.

Národ si zkrátka zvyknul na vedlejšáky, ovšem ten ministerský ten už stojí zato.;-)

Bac L'Jean 30.4.2009 7:57

pane Čermáku, dnes jste mně opravdu zklamal...

Takový styl psaní by seděl spíš tak do Blesku, atp. Bez ohledu na obsah, ať už jsou Vaše nařčení pravdivá - zda nebo nakolik nehodlám řešit - od Vás očekávám něco mnohem lepšího, než tuto sprostotu. Rv

A na závěr, mám li parafrázovat autorova přirovnání do říše zvířat:

Dobytku Čermáku, vy KRÁVO, příště nám NADOJTE jakkostní článek Vaší úrovně a né takovej HNŮJ!

Jana 30.4.2009 8:56

Re: pane Čermáku, dnes jste mně opravdu zklamal...

Já v něm nis sprostého ( narozdíl od vašeho příspěvku) nevidím.

Jakub S. 30.4.2009 12:45

Re: pane Čermáku, dnes jste mně opravdu zklamal...

Asi tak, připojuju se. Ve všem souhlas!

chv 30.4.2009 10:21

Re: pane Čermáku, dnes jste mně opravdu zklamal...

Ale Pecina nebo Paroubek, tohle nemaj za potřebí!!

pepa 30.4.2009 12:21

Re: pane Čermáku, dnes jste mně opravdu zklamal...

ty seš ale trumpeta a hovado