4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaka 2.5.2006 9:28

K Vaším dvěma aspektům, Aleši

.."Skutečně bohatá země se vyznačuje i mírou solidariti právě k těmto skupinám lidí.A co největší bohatou (koupěschopnou) střední třídou."..

opravdu máte pocit, že jsme dnes Skutečně bohatá země? Máte ekonomické vzdělání a rozumíte všem ekonomickým výsledkům? Že už máme tak skvělou a výkonnou ekonomiku, abychom si mohli dovolit být velmi velkorysí? I na tu velkorysost si musím nejdřív "vydělat".Vy nečtete o neskutečném zadlužení, které bude muset splácet ještě generace našich vnuků? Jistě, míra solidarity svědčí o vyspělosti třeba i jen jediné rodiny, která někoho - podporuje, dotuje, sponzoruje, opatruje - Ale ta rodina na to musí nejdřív mít příjmy, její vlídnost nesmí být příliš na její úkor. A ten, koho podporuje, by se měl chovat s velkou pokorou, měl by vyjadřovat vděk a neměl by toho využívat víc, než je nezbytně nutné !

A druhý aspekt - co největší bohatá střední třída - Vy máte pocit, že tady nějaká taková už existuje? Vy jste si nevšiml, že socialisti právě dělají tvorbou zákonných podmínek vše pro to, aby vznikala v mnohem těžších podmínkách, než je ve světě obvyklé? Jestli věříte socanské samochvále z úst Paroubka, Sobotky, Škromacha apod., je mi Vás docela líto, protože tak rozumíte světu a souvislostem dost špatně.

VLK 5.5.2006 11:56

koupeschopna stredni trida

To je tech 10%, o kterych mluvite v prvni vete. Tedy 20%, pokud jim nebudete hazet klacky pod nohy, jako dnesni CSSD. A dalsich x% jejich rodinnych prislusniku a y% jejich zamestnancu. A ne zamestnanci montoven, kteri umi jen primontovat dva srouby a kdyz je maji prisroubovat jinam, tak potrebuji skoleni. Takovi urcite tou stredni tridou nebudou. 

Patrim do toho y a jsem spokojen a hrd. Mimo jine i proto, ze nasi pravicovi sefove i vetsinou pravicovi zamestnanci dokazou myslet i na ty "duchodce, deti, matky na materske, zdravotne postizene" . Ne proto, ze by "je chranilo statni zrizeni", ale proto, ze vi, ze zamestnavaji rozumne lidi, kteri mysli i srdcem a radi delaji, kdyz vidi, ze jejich vysledky pomahaji i jinym.

A ze Slovenska k nam prchaji vetsinou cikani, kterym zde nabizime lepsi socialni sit. Na rozdil od Meciarovske minulosti.

JH 2.5.2006 8:37

Nechte si své rady!

Pan Maňák by měl zůstat v "svobodné" Francii a nekecat o něčem, čemu nerozumí. Svoboda pro koho? Pro sebranku zlodějských lumpů, vyděračů a vrahů z řad podnikatelů a pravicových "politiků" a "publicistů"!

učitelas 2.5.2006 8:56

Re: Nechte si své rady!

jdi do hajzlu sockoRv

Ivan 2.5.2006 12:53

Re: Re: Nechte si své rady!

To je typická reakce lumpa na slušného občana. Nadávky. Cigán, který okrade cestujícího v tramvaji, mu taky vynadá, když ho cestující chytí. Jak to, že si dovolil ho nazvat zlodějem.

Tzv. podnikatelé se presentují svými skutky. Veřejnost je tedy docela správně vnímá především jako zloděje, darebáky, podvodníky a někdy i vrahy a konstatuje, že, pravda, jsou mezi nimi i slušné výjimky.

Tomas 2.5.2006 15:04

Re: Re: Re: Nechte si své rady!

Ivane tech slusnych vyjimek je xsettisic a tech lumpua gauneru o kerych slysis a ctes v bulvalrnich novinach je jestli do stovky tak moc. Ze by vyjimka byl vetsi nez pravidlo? Zajmavej matematickej obrat :))

V. Hoffman 2.5.2006 8:31

Hm, nie ze by som suhlasil s

Vilemom do poslednej bodky, na moj vkus je v niecom prilis radikalny, ale spochybnovat nutnost institucionalizovaneho prerozdelovania a regulacie /ako to robia niektori diskuteri/ je nezmyselne.

Mozeme sa bavit o miere, pripadne o vhodnosti niektorych opatreni /napr. minimalna dan je specialna zvrhlost, to suhlasim/, ale ked sa ta "humanita" necha na jednotlivcoch, tak sa na nu valna vacsina jednotlivcov zvysoka..... Pre dokazy sa staci pozriet do historie, tak 100 rokov bude stacit. Ono to prerozdelovanie ma svoje historicke pozadie a priciny.

Mimochodom, Trotle, celkove bohatstvo spolocnosti moze znamenat aj to, ze niekto  ma miliardu   a x tisic dalsich ledva zivori. Celkove bohatstvo nic nevypoveda o celkovej spokojnosti alebo celkovom stasti alebo celkovej zivotnej urovni spolocnosti. A potom sa vynara otazka, naco je vlastne taka spolocnost dobra.

Trotl 2.5.2006 11:33

Re: Hm, nie ze by som suhlasil s

Máte pravdu v tom, že celkové bohatství společnosti nevypovídá o spokojenosti jejích členů. Vámi popisovaný příklad je však možný pouze v totaliristické společnosti. V každém jiném případě, by totiž došlo k jejímu zhroucení. Prostě by její členové tuto opustili a našli by si jinou. Následkem toho by i jedinec plně ovládající kapitál oné společnosti okamžitě zbankrotoval. Neb by jej nemohl spravovat. Nikdo by totiž nebyl k dispozici. Jste-li na ostrově ůplně sám, je vám vlastnictví zlata naprosto k ničemu.

Jenda 2.5.2006 16:46

Re: Re: Hm, nie ze by som suhlasil s

No on ten priklad celkem presne popisuje stav ve spouste muslimskych zemi. Par papalasu ma obrovske zisky z ropy a vetsina obyvatelstva je jim u ... Proste proto, ze nepotrebuji ani jejich vyrobky ani jejich dane.

Haf 2.5.2006 0:55

Škoda tak krásných slov

Vo takovým praseti, jako je socdemáckej DUČE. Tak výstižně a slušně popsat jeho přetvářku si ten grázl prospěchářsko bolševickej nezaslouží.

kocourek 2.5.2006 7:34

Re: Škoda tak krásných slov

Moc dobry clanek,ale opravdu nevim,jestli lidi typu Paroubka ho pochopi.Moc bych si pral,aby volici CSSD si tento clanek precetli a zacali bez emoci,stranicke prislusnosti,zavisti,neustalem otaceni se dozadu,racionalne premyslet a pochopit,ze sebe lepsi nebo sebe horsi vlada mi nepomuze ,dokud  JA sam se nezacnu o sebe a svoji budoucnost snazit neco udelat .

Malý aston 2.5.2006 7:55

Re: Re: Škoda tak krásných slov

Nepochopí,socani umí jen psát,číst neumí.To znamená,že to číst nebudou,je dnes pracovní den,dnes to zase levice roztočí, mají připojení na internet z našich daní.

www racek 2.5.2006 9:14

Re: Re: Re: Škoda tak krásných slov

z tvejch moc ne ... jak soudím z hlouposti příspěvků.

Mirek Šejna 2.5.2006 10:45

Malej Astone,

O víkendu jsem se za své prachy připojil coby levičák na www.virtually.cz. Byl tam moc poučný článek od pana Kohouta o rovné dani. A byly tam i příspěvky levicových diskutérů. Z pravičáků se tam připojil jen Kajan a Ševeček. Ostatní pravičáci se nepřipojili. Museli by to totiž platit ze svého. A to modří komsomolci nedělají. Ale možná jim křivdím. Možná si o tomto výjimečném víkendu připravovali mávátka na 1.máj. Tentokrát do pravicového průvodu. Inu zvyk je železná košile.

Aussie Squad 2.5.2006 0:48

Stalinista

Stalinista donaha vysvlečený

Jaka 2.5.2006 9:06

p. Vaňku, či kdokoliv odtamtud -

.."Právě proto, milý pane Steigerwalde, že je dnešní Paroubek tak přesnou kopií Paroubka včerejšího.."

nemáte pravdu a neumíte číst, obzvlášť Steigerwalda. Ten naopak upozornil, aby se lidi tak nevzrušovali nad tehdejšími slovy, že si lidi mají všímat jeho současného jednání! A to velmi pozorně! Protože dnes je p. Paroubek mentálně mnohem horší a nebezpečnější, je to křivák s posedlý ctižádostí

NobodyWasHere 2.5.2006 0:26

Pane Maňák

vypněte si ve Wordu automatický korektor, nebo Vám udělá ještě něco horšího, než že změní spisovatele v ptáka. Jinak bych s Vámi souhlasil

nm 2.5.2006 10:20

Re: Pane Maňák

Mně se "kavkovský rozměr státní správy" líbí.. :-)

Neříká se "krade jako kavka"? Nebo že by to byla straka..  

Vilém 2.5.2006 0:22

SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

Autor nám předestírá obraz státu jako nějakého odporného tělesa. Neexistuje nic humánnějšího než demokratický sociální stát.

Jistěže reguluje - pirátské spády sociopatů. A čím rychleji bude postupovat globalizace, tím jistěji v patách za řáděním firem podle pravidel džungle vyroste stát s pravidly humanity - SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT. Gauneři skončí vždycky v kanálu.:-D

NobodyWasHere 2.5.2006 0:28

Re: SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

je Vaším (doufám, že nesplnitelným) snem.

BTW - jak se Vám podařilo se z toho kanálu dostat ?

Trotl 2.5.2006 0:33

Re: SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

Viléme, co je to ve vašem pojetí humanita? Oháníte se tímto termínem ale vůbec si nejsem jist, že znáte obsah tohoto pojmu. Ještě by jste mohl vysvětlit sociopaty a gaunery. Doufám, že vám to nebude činit potíže. Podotýkám, že mé maličkosti jde o obsah použitých termínů. Abych měl jistotu, že víte o čem píšete.

Lapil 2.5.2006 0:51

Jak funguje Re: SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

Možná se s Vilémem shodnu: v tom, že sociální (světo)stát funguje tak, že těm, kteří přijdou k penězům, ty peníze vezme a dá je někomu jinému. Určitě se shodneme v tom, že tato činnost má nenulové náklady.

Vychází mi z toho, že sociální světostát skrze své náklady snižuje celkové bohatství společnosti.

Vilém 2.5.2006 0:58

Sociální světostát bohatství zvyšuje

protože jsou hodnoty, které se neničí použitím, jako třeba humanita, čím víc jí dáte, tím víc jí dostanete, nedáváte - li ovšem sociopatům, kteří chtějí definice vágních pojmů, aby dokázali, že jsou bezobsažné, zato o celkovém bohatství společnosti si myslí, že jde o součet a neví, že záleží na distribuci, protože z vyšších majetků už BOHATSTVÍ SPOLEČNOSTI nijak zvlášť neroste.

Trotl 2.5.2006 1:13

Re: Sociální světostát bohatství zvyšuje

Viléme, bohaství společnosti plyne z bohatství jednotlivců. Nikoliv naopak. Společnost sama  netvoří individua, ale individua společnost a to nemusí být společnost lidská. Pochopil jste? Jinak řečeno bez individuí neexistuje žádná spolčnost, protože ji nemá kdo utvořit. Nicméně jak jsem pochopil, tohle je pro vás příliš složité. Jinak děkuji za šifrovanou odpověď, zřejmě jste dobře placený provokatér.

Kvetla 2.5.2006 1:53

Re: SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

VVTak máme zase smůlu,že my strarší se už nedožijeme toho,až  sociální superstát začne  fungovat i pro bělochy tady u nás...Opravdu velmi by se nám líbilo jezdit v jeepech a střílet z kalašnikovů aj. jen tak do vzduchu,či sem tam pro kamery novinářů za nějaký ten obulus.Jen kdybychom nemuseli chodit do práce,abychom živili sebe a své rodiny.Zatím se nám nepodařilo najít ani naši,ani organizaci z US,EU,či OSN,která by byla ochotna sem vozit vytápěné stany,elektrocentrály a satelitní přijímače a pochopitelně pravidelné dodávky jídla a léků,uniforem ap..A to i když jsme ochotni slíbit,na rozdíl od jiných,že uznáme stát Izrael. Dokonce jsme ochotni přistoupit na argumenty postupného usmiřování jak ostravského Baníku ,tak i pražské Sparty aj.Když něco kápne i na dlouhodobý pobyt spojený pochopitelně s dlouhodobým studiem nejlépe pařížských sociálních problémů .jsme ochotni uvažovat i o mírovém řešení dlouhodobých a nesmiřitelných meziregionálních konfliktů jako na př.Hradec nebo Pardubice..Samá diskriminace,jen abychom na tu správnou mezinárodní pomoc nedosáhli.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 2.5.2006 3:58

Re: SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

Vileme, podle vasi prispevku usuzuji, ze svym nazorum opravdu verite a z jineho vaseho prispevku na NP vim, ze studujete "pfilozofickou" fakultu. No me kdyz bylo kolem 35 let, tak jsem mela samozrejme take zcela jine nazory nez mam ted, kdyz je mi 50. Ale neco vam poradim a neni to ani drahe. Vezmete 1000 korun, zajdete si na zivnostensky urad a pozadejte o nejaky zivnostensky list. Neco urcite umite. Treba poradenstvi v reklame, kdyz jste ten pfilozof. Pak zkuste nekoli mesicu pri studiu podnikat a zkuste si treba najmout i jednoho, dva zamestnance. A az vam zamestnanec v nejparnejsim lete prinese neschopenku na 14 dnu a vy budete vedet, ze nejde marodit, ale potapet se do Chorvatska, tak sem pak napiste, jak se zmenil vas nazor na kapitalizmus a socialni stat. A nebo az zamestnanec udela vami sehnanou zakazku jaksi "bokem, soukrome" a vam bude tvrdit, ze zakaznik uz nema zajem. A nebo popiste svoje pociti, az budete na konci roku odvadet minimalni dan z prijmu, ktery jste nikdy nedosahl, protoze jste pro studium nemel na podnikani cas.

Dan 2.5.2006 7:37

Re: Re: SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

Pochybuji,že Vilém něco studuje. Stačí si všimnout jeho IP a hned zjistíte,že tady vystupuje pod různými jmény , v diskuzích k většině článků , aby to vypadalo,že podobné názory mají alespoň 3 lidé , den co den , a bývá většinou první hned po 24.00 kdy NP vychází. Stejně tak na virtually.cz. Kdy by potom studoval. To bude spíš dobře placenej šibal.

Harpyje 2.5.2006 12:50

Re: Re: Re: SOCIÁLNÍ SVĚTOSTÁT

 Včera v článku "Levicové šrámy a modřiny" vystupoval pod pseudonymem Pete jako antikomunista a tvrdil, že při přepadení poslance Dolejše šlo o obyčejný opilecký incident. Dnes ráno v reakci na článek "Dolejš jako na objednávku", vystupuje jako Vilém. Třeba je schizofrenik, anebo nemá s kým by si poklábosil, tak se vybíjí tímto způsobem.

Vilém 2.5.2006 13:01

Chachacha

Zkorigujte si svoje vývody, protože jsou nesmyslné. Nikdy neyvstupuji pod jinými identitami a neprezentuji jiné než svoje vlastní názory, které se sice mohou měnit, ale ne tak, aby mi jeden den zmlácení Dolejše nevadilo a druhý den ano.

Možná že vy své výlevy taky prezentujete několikanásobně, nebo jsou pravičáci klonovaní hlupáci bez identity.:-D:-D

Harpyje 2.5.2006 13:16

Re: Chachacha

Ale vystupujete, Viléme, vystupujete. Vy si to pouze neuvědomujete.