29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Jednou budem dál

Ondřej Liška má nepochybně horší startovní pozici, než měl před volbami v červnu 2006 jeho předchůdce Martin Bursík. A není to jen proto, že by Bursík disponoval větším charismatem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Lacina 18.9.2013 23:46

Re: Zelení jsou zemští škůdci.

Nenechte se mýlit. Ne každý studuje filosofii jen proto, že na něj ten obor zbude. :v) Fakta ani tak z principu nechybí, jako jsou z principu (skeptického) zpochybněna. Bohužel je u filosofických fanoušků marxismu módou vypnout své skeptické instinkty kdykoliv, je-li v sázce nějaká spřízněná ideologie (feminismus, enviromentalismus, islamismus...). Ba co víc, mají zpravidla tu drzost nazývat tento postup kritickým myšlením.

Obávám se, že v nastálé politické krizi budou mít největší slovo demagogové. A proti těm toho elektroinženýři mnoho nezmohou...

B. Uhlich 18.9.2013 23:30

Myslím, že hlavním problémem Zelených je to, že...

se "zeleným" nemají v podstatě nic společného...jedná se jen o spolek nepoužitelných lidí, kteří zvolili ekologii jen jako osobní výtah k moci a vlivu. Domnívám se , že většina z nich by se klidně angažovala v jakékoliv partaji, která je tu k dispozici, ale vzhledem k tomu, že je všude tak trochu přeplněno...tak holt zbývá poslední možnost a to - "dělat do ekologie"...no, ..a podle toho to taky vypadá. A připojíme-li k tomu svaté nadšení při "páchání dobra", technickou nevzdělanost a trochu svazácké namyšlenosti a neomalenosti - myslím, že výsledek je poměrně jasný. Zatímco všude na světě se "Zelení" nějak politicky etablovali a netrpí jen environmentálním blouzněním, ale třeba i značnou sociání citlivostí, což jim většinou přináší nezanedbatelný elektorát..naši "zelení" kabrňáci zvládli proti sobě popudit prakticky celou veřejnost, zesměšnit se a ještě totálně dehonestovat celé ekologické hnutí..což je opravdu velmi tristní výsledek, který tedy věru nevím, jak by mohli ještě napravit. Možná, až tahle partička jednoho dne pochopí, že ekologie nemůže znamenat jen bohapusté okrádání obyvatelstva..pak se třeba stane, že se tady objeví dost lidí ochotných je volit....ale jinak si myslím, že přesně tohle teď straně Zelených opravdu nehrozí a je úplně jedno kdo je vede nebo nevede.........

J. Jurax 18.9.2013 23:17

Re: Zelení jsou zemští škůdci.

Hm - ovšem matematika a hlavně fyzika zdaleka nejsou jen o čisté aplikaci logiky, ale zejména o vědomostech a znalosti faktů. Ty filosofovi z principu chybí ... nechyběly-li by, nebyl by filosofem, ale třeba elektroinženýrem :-)

Ono to Matematika i Fyzika jsou jen aplikacemi logiky prozrazuje, že jste filozof :-)

V. Lacina 18.9.2013 22:58

Re: Zelení jsou zemští škůdci.

Matematika i Fyzika jsou jen aplikacemi logiky, a v té jsme my filosofové (nebo alespoň ti schopnější z nás) kovaní. A ne každý z filosofů potřebuje tak vysoké spaní, aby si choval Kapitál pod polštářem (to je dneska tak půl na půl). Hloupé je, že liberální metafyzici Hegelova typu do politiky jen tak nepůjdou...

Jinak s absurdností dotací v energetice (a zpravidla i kdekoliv jinde) v zásadě souhlasím.

F. Eliáš 18.9.2013 22:56

Re: Zelení jsou zemští škůdci.

To, že je někdo filozof znamená, že absolvovoval fildu. Nutně to neznamená, že má větší IQ než standardní foxteriér

F. Eliáš 18.9.2013 22:53

Re: Chraň nás Bůh od zelených pomatenců.

Doufám spolu s vámi. Děsná představa

J. Vyhnalík 18.9.2013 21:36

Re: Za OZE bych hledal jen finance

Nejlépe se dá vydělat náhlých změnách, kdy se povinně nahrazuje stávající technologie něčím novým. Pokud je tomu tak z důvodů lepších technologických parametrů, je to v pořádku. Problém nastává pokud technologický impuls je nahrazen impulsem politickým, pak nahrazujeme to, co dobře funguje, něčím, co funguje hůře na základě ideologicko-lobbyisticko-politického rozhodnutí a s velkými investicemi si zhoršujeme životní úroveň.

L. David 18.9.2013 20:07

Chraň nás Bůh od zelených pomatenců.

Jenom doufám, že se nedostanou do parlamentu a nebudou moci opět škodit!

J. Jurax 18.9.2013 18:56

Re: Zelení jsou zemští škůdci.

No, že je vede filozof, je pro Zelené charakteristické - on takový zelený pfilozóf se v myšlenkovém rozletu nenechá brzdit přirodními zákony ani technickými skutečnostmi a z čiré neznalosti naletí na každou líbivou hovadinu ... ostatně - nic ve zlém - na filosofickou fakultu a na obor filosofie tuplem chodí zpravidla ti, co se s přírodními vědami, najmě s matematikou a fyzikou na gymplu moc nekamarádili a v zásuvce hledají, kde je kladný a záporný pól, přičemž ten třetí drát je mate :-) - aspoň tak tomu bylo, když jsme v roce 1967 maturovali ...

OZE - jmenovitě fofrníky a fotovoltaika - budou použitelný zdroj teprve tehdy, až bude nalezena levná, bezpečná a všeobecně použitelná technologie uložení již vyrobené elektrické energie; do té doby je jejich masové zavádění tak jak je na popud mozků prožraných zelenou plísní praktikováno v EU jen vyhazováním platného oběživa do WC a masivní, z blbosti politiků arciť legálná tunel na peníze daňových poplatníků a spotřebitelů elektrické energie, podlamující evropskou ekonomiku. Totéž platí pro dotovanou biomasu i mísení biosložek do nafty a benzínu.

J. Ráž 18.9.2013 14:39

Zelení mne přesvědčí

o své programové logice, jen když začnou hlásat, že jediným možným důsledkem globálního oteplování zaviněného činností člověka, je doba ledová.

R. Langer 18.9.2013 13:10

Inu, co nového

čekat od Zelených sedmilhářů, zlodějů a podvodníků!

L. Novák 18.9.2013 11:46

Kdo bude platit zelenorudý bilionový tunel OZE?

Až zelené magory přesvědčí výstupy nevěrohodné IPCC, že žvásty o prudkém globálním oteplování vlivem spalovaní fosilních paliv byly jenom bludy hlásané hlupáky a darebáky bez kritického myšlení, budeme už dávno po státním bankrotu a zelení magoři se budou muset stáhnout do kanálů, aby je rozezlený ožebračený hloupý dav nezačal veřejně lynčovat.

V. Lacina 18.9.2013 11:01

Re: Zelení jsou zemští škůdci.

Trochu bych poupravil: Všechno má svá pro a proti. Dokonce i JE. Bída zelených spočívá v tom, že tomu tak v některých případech není. Jsou tak ochotni opustit proces, jehož důsledky a nevýhody dobře známe (a můžeme se na ně připravit) a vyměnit jej za jiný, jen proto, že je nový a VYPADÁ čistěji.

OZE ano, jako paralelní zdroj, ne jako dotovaná "náhrada" opovrhovaného jádra.

Za můj obor je mi trochu líto, že je v Olomouci vede filosof...

V. Lacina 18.9.2013 10:51

Re: Za OZE bych hledal jen finance

Amen.

A. Bocek 18.9.2013 10:16

Zelení jsou škůdci zemští,

voliče by měl varovat nejen průšvih VE a FVE, ale také podpora kukučice na kWh,MEŘO do nafty, energetické štítkovoloviny, NP Šumava , ochrana všech rostlin a živočichů (včetně klíšťat - to byste mě vytočili ).

P. Maleček 18.9.2013 7:00

Se zelenými alias melouny netřeba ztrácet čas

Zabývat se tím co by zelení dělali v českém parlamentu, je to samé jako řešit co bude až se Klaus stane předsedou EU. Zelení jsou nevolitelná strana také proto, jak se podobají melounu - pod tenkou zelenou slupkou se skrývá rudý vnitřek - viz mladý Stropnický a Kuchtová. A když už se tomu někdo vzepře jako třeba Bursík, tak jen proto, aby se dostal k lizu na státním.

Jediné co zeleným nahrává, že volby nejsou v době kdy na třetině polí kvete řepka - ostatně stejně jako Babišovy.

P. Maleček 18.9.2013 6:58

Se zelenými alias melouny netřeba ztrácet čas

Zabývat se tím co by zelení dělali v českém parlamentu, je to samé jako řešit co bude až se Klaus stane předsedou EU. Zelení jsou nevolitelná strana také proto, jak se podobají melounu - pod tenkou zelenou slupkou se skrývá rudý vnitřek - viz mladý Stropnický a Kuchtová. A když už se tomu někdo vzepře jako třeba Bursík, tak jen proto, aby se dostal k lizu na státním.

J. Strakoš 18.9.2013 6:03

Za OZE bych hledal jen finance

Nějak už nemohu ani uvěřit, že politici, včetně zelených, jsou tak hloupí a nevidí, že OZE není trvalým a permanentním řešením. A taky jim dochází, že dotace nikam nepovedou. Podle mne se jen na podpoře jádra nedá tak nabalit. Kdežto na podpoře soláru to jde docela snadno. Pak už je jasné, že pokud porovnávají MW instalovaných výkonů mezi jádrem a kolektory kjedna k jedné, tak to dává smysl.

Pak je tady samozejmě druhá možnost - že tomu, co říkají (např. v tomto článku) věří. Pak je to totální ztráta soudnosti a přijmutí jakékoliv zodpovědnosti. A takoví lidé by stát řídit neměli.

I. Schlägel 18.9.2013 5:44

Zelení se nic nenaučili,

a nic nepochopili. V tom se velmi podobají bolševikům všech vyznání. Práci na záchraně planety čest.

J. Jurax 18.9.2013 2:03

Zelení jsou zemští škůdci.

Pro je zelené typické, že se drží svého zeleného náboženství a realita je celkem nezajímá. Ostatně jen jejich ideologický odpor k jaderné energetice - jedné z mála opravdu čistých a zároveň ekonomických a spolehlivých způsobů výroby energie - by označení zemskými škůdci plně opravňoval.

I když nutno přiznat, že specielně s OZE v tom nejsou sami - za to do značné míry můžou zelení pitrýsci bruselští a fakt, že my jako nesvéprávná gubernie jsme museli ty jejich hovadiny převzít. Zelení to jen připravili. Že to jistá poslankyně za ČSSD učinila svým příšpulkem pro solární tuneláře ještě lukrativnějším a naši čačtí volení zastupiči ze všech stran v tehdejším parlamentu zastoupených kromě ODS tu pyramidální kravinu schválili je už jen taková třešinka na dortu. Zelení mezi zastupiči tehdy ještě nebyli - stali se jimi k naší škodě až po dalších volbách - pošetile voleni jako Noví Spasitelé naivními voliči a samozřejmě taky díky hereckém výkonu Katky JauJau Biomasy, získali značný vyděračský potenciál, čtyři ministry na šest poslanců a zčurdili co se dalo a nakonec se rozpadli. V dalších volbách tuto kekich roli převzali noví Noví Spasitelé - veverky ... s podobným výsledkem.

No a zase se potvrzuje přirovnání Zelených k melounům - nahoře zelený, vevnitř rudý - jejich program je jako by jim při jeho psaní končové vedli ruku.