4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jeden za všechny, všichni za jednoho?

"Obviňují ji, že pije pivo, létá na koštěti na Petrovy kameny a obcuje tam se Satanem," říká na adresu exministryně obrany Vlasty Parkanové a nejspíš mu ani nedochází jistá netaktnost tohoto výroku. Sotva ale může být co vtipnější než právě angažmá pana Kalouska, jenž v resortu obrany strávil dlouhou a plodnou část svého veřejného života.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 15.6.2012 22:31

Kalous se potí

a strachy §ere maggi v kostkách.

P. Maleček 15.6.2012 10:53

Vlastička má konečně hit!

Brdská, ne arizonská pěnice má konečně hit. Jen ta její kapela je nějak divně vystajlovaná. Má policejní uniformy a místo rumba koulemi rytmus tvrdí chrastěním želízky. Toho, že Vlastička začne zpívat se bál už při jednáních o radaru sám premiér Topolánek a to měla zpívat jen s dětským ne jako teď s policejním sborem.

Její učitel zpěvu a dirigent Kalousek udělá vše proto aby ke zpěvu Vlastičky s policejním sborem nedošlo. Ty jeho noty se nesmí před veřejnost dostat. To by pak bylo skutečně jednodušší místo vožení poslanců do vazby zamřížovat za přítomnosti všech poslanců celou sněmovnu a udělat z ní kriminál. Kubice by ušetřil a mohl by to dát na chudáky hasiče.

A taky by měla rychle sbalit Kalouskovy noty nová ministryně kultury. Tuto hodnou a slušnou vesnickou tetku jinak brzy potká osud Parkanové, stejně jako každého kdo dál píská podle Kalouskových not. Co Vy na to velkomožné kníže z Orlíku? Podívejte se do rodových kronik. Takové hochštaplery jako je Kalousek dávali Vaši předci vypráskat bičem.

J. Stejskal 15.6.2012 20:51

Re: Vlastička má konečně hit!

Vy básníku jeden!

P. Schuh 15.6.2012 8:45

Jen do nich !

Někomu se začíná chvět prdka strachy a to zatím policie jenom nežně zavrčela. Co až bude někdo opravdu odsouzen. To bude v parlamentu a vládě hotová panika.....

Je dobře, že policie začíná pracovat, že se nečeká až to do ruky místo policie vezme Lid. to by bylo pro některé opravdu horší...

J. Boleslav 15.6.2012 8:53

Re: Jen do nich !

Pokud se bavíme o případu Parkanové, vyčkal bych s oslavnými odami na policii do doby, než bude známo, z čeho Parkanovou obviňuje. Z dosud známých informací mně zatím nepřijde, že by se nějakým trestným činem provinila.

M. Kosejk 15.6.2012 10:26

Re: Jen do nich !

Trestní zákoník, Hlava II: Trestní odpovědnost, § 16 Nedbalost,

(2) Trestný čin je spáchán z hrubé nedbalosti, jestliže přístup pachatele k požadavku náležité opatrnosti svědčí o zřejmé bezohlednosti pachatele k zájmům chráněným trestním zákonem.

A k tomuto v případě Casa jistě došlo - o nevýhodnosti této koupě nemusíme ani už spekulovat. Není tajemstvím, že Pakanová rezortu nerozuměla - a přitom delegovala vešekrou přípravu smluv na Bartáka a spol. Jednou tam byla šéfová, tak se podle toho měla chovat.  A jestli věděla, že není kompetntní a stejně to zaštítila a donesla na vládu - jasná hrubá nedbalost.

V. Fenzel 15.6.2012 11:31

Re: Jen do nich !

Bez ouředního odhadu neprodáte dnes ani starou stodolu. Že by to JUDr Pěnici v Plzni nenaučili?

M. Kosejk 15.6.2012 11:49

Re: Jen do nich !

A víte vůbec, jak se stanovuje cena obvyklá? Pro cenu obvyklou se používá srovnávací metoda. Jedná se o vyhodnocení cen uskutečněných obchodů v určitém časovém intervalu, které jsou  srovnatelné svým charakterem. Výsledkem této srovnávací metody je obvyklá cena, se zohledněním současné situace na trhu a pro srovnatelné obchody, tedy obvyklá cena ke dni zpracování tohoto ocenění.

A teď se ptám: Byl v posledních letech realizován na území ČR nějaký obdobný obchod s vojenskými transportními letadly? Nebyl! Tedy chybějí parametry pro vyhodnocení ceny obvyklé.

V případě Casa ke škodě státu došlo, ale řekl bych, že soud by shodil případ, který by jen stál na tom, že nebyl vypracován posudek na cenu obvyklou.

J. Boleslav 15.6.2012 17:42

Re: Jen do nich !

Dosud zveřejněné informace mě zatím nepřesvědčily o trestní odpovědnosti Parkanové.

M. Kosejk 15.6.2012 18:27

Re: Jen do nich !

Nechť to rozhodne soud. A nebojte, nikdo ji nevydává peklu - jen orgánům činným v trestním řízení. A pravděpodobně by to skončilo až u ústavního soudu. Ale rozhodně nesouhlasím s tím, aby a priori bylo zpochybňováno rozhodnutí policie. A jako bonus se možná konečně dozvíme, jak to bylo s osou Parkanová - Barták - Kalousek - Háva. Ty letadla smrdí už svou podstatou, protože  absolutně nesplňují parametry, které byly od nich očekávány - a stejně byly vybrány - a bez výběrovky, bez posudku .

J. Boleslav 15.6.2012 18:48

Re: Jen do nich !

S tím samozřejmě souhlasím.

P. Pavlovský 15.6.2012 1:51

V ČR došlo k policejnímu převratu!

 Policie, puštěná ze řetězu korupčníků, spolu s odblokovanými státními zástupci lapají velké, dosud nedotknutelné ryby. Vždyť o všech těch kauzách se už dávno obecně vědělo, nebylo to žádné tajemství: v krajích se bez ustání krade na každém kroku. Celostátně pak silnice, Pandury, Cermat, Grippeny, Český dům v Moskvě, Moskevská uhelná, el. zdrav. knížky, Opencard a konečně CASA. Všichni přece věděli, že letadla armáda nechce a že jsou předražená! Přesto je vláda v demisi koupila.

Arogantní mocní byli bezostyšní, nevadilo jim, že se vlastně o všem ví, stačila jim jistota, že jsou nestíhatelní! A opravdu až do teď nestíhatelní byli! Stejně jako všichni ti, kteří - jak řekl Kalousek - nakupovali výzbroj úplně stejně, jako V. Parkanová - ano, ti všichni by měli být stíháni a ne, že ne! 

I premiér Nečas obviňující policii by měla být stíhán, a to pro šíření poplašné zprávy! Říkal vlastně, že státní policie je manipulovatelná a manipulovaná!

Pokud by to byla pravda, kdo nás, kteří imunitu nemáme, před ní zachrání? Jedině revoluce! Naštěstí je to pro občany jenom planý poplach. Poplach, který vyvolávají poplašení, na které došlo.

Kalousek má pravdu: V. Parkanová není vinna o nic víc, než každý člen Topolánkovy vlády! Všichni věděli, že jde o tunel a všichni zvedli ruce pro. Všichni jsou vinni, politicky i trestněprávně!

J. Boleslav 15.6.2012 8:35

Re: V ČR došlo k policejnímu převratu!

Já bych skutečně počkal na to, z jakého trestného činu policie Parkanovou obviní. Z toho, co zatím vím, mně přijde, že se jednalo maximálně o nějaké manažerské pochybení, za které by případně mohla nést politickou odpovědnost. O trestný čin v žádném případě.

V. Kain 15.6.2012 9:12

Re: V ČR došlo k policejnímu převratu!

Vždyť je to možná jenom manažerské pochybení.Co na tom,že se to těmi manažerskými pochybeními v naší zemi jenom hemží že? Daňový poplatník to zatáhne. Nějaká miliarda sem  a nebo tam co je na tom divného, vždyť to z našich kapes nejde,tak proč se vzrušovat?

V. Kain 15.6.2012 9:07

Re: V ČR došlo k policejnímu převratu!

Pan Kalousek je bezkonkureční intrikán a zametač korupčního smradu který se za ním dlouhá léta táhne.Všechny korupční či zlodějské kauzy šly tak nějak mimo něj,ale Parkanová tak to pr.To bude zřejmě achilova pata Kalouska.Proto taky ten ryk.Jenom proboha aby se nezačali šťourat v armádních zakázkách,tam by se jistě našlo něco co by tomuto starému lišákovi zlomilo vaz.Už neplatí padni komu padni,nyní to je politická zlovůle jak se vyjádřil jeden z nedéle sloužících poslanců Benda včera na Hyde-parku.Pan Benda nám všem řekl,že oni nejsou jako jiní obyčejní lidé,oni jsou něco extra a proto se bude zvažovat zdali vydat Parkanovou či ne.Ona byla zvolena a proto se s ní tak musí zacházet.Můžeme chtít od takových poslanců jako je Benda aby se zasadili o pořádek v našem státě? Takové Bendy už nevolit.Tento chudák je naprosto odtržen od reality skutečného života.

P. Pavlovský 15.6.2012 9:18

Re: V ČR došlo k policejnímu převratu!

takové Bendy...

V životě jsem nevolil ani ODS, ani jejího kandidátaS

Výjimkou je ovšem volba V. Bendy sen. do senátu! Toho bych volil, i kdyby kadidoval za spolek pro pěstování drobného hospodářského zvířectva :-).

J. Boleslav 15.6.2012 17:47

Re: V ČR došlo k policejnímu převratu!

Co se týká Kalouska, tak naprosto souhlasím. Mladý Benda je mně naproti tomu sympatický, i když nějaký intelektuální gigant asi opravdu není.

J. Stejskal 15.6.2012 20:50

Re: V ČR došlo k policejnímu převratu!

Tedy jestli vám je mladý Benda sympatický, tak jste první. O nikom takovém jsem ještě neslyšel.