27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jeden muž s odvahou...

Názor prezidenta Miloše Zemana, prezentovaný v hotelu Hilton, vyvolal v arabském a islámském světě pozdvižení a výzvy k odvetám. Byl jsem přítomen prezidentovu projevu, ale neslyšel jsem, že by použil slovo "islám".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 18.6.2014 1:26

Re: Ono zcela tak neni !

Kdyz muslimove v 7 stol.zabrali byzantske drzavy, nic nemenili, vojaky poslali zpet, pokus se vzdali, jen ty dane nesly do Konstantinopole ale do Damasku. Krestany tehda nechali na pokoji a nenutili je ani ke konversi. Byl proto padny duvod: muslimove slouzili ve vojsku, ale neplatili dane. Krestane nebojovali, ale platili zase dane. A ku podivu, dane byly nizsi, nez vyzadoval cisar. I vladni strukturu krestanskych statu nechali, tak, jak byla, beze zmen. A dila reckych i rimskych ucencu a filosofu prekladali do arabstiny, diky tomu se nam zachovali. Oni totiz pozdeji ti dobri krestane je palili, jako pohanske bludy. O par stoleti pozdeji, v muslimskem Spanelsku se opet dila prekladala z arbstiny do latiny.. On ten islam ve svych pocatcich asi nebyl ten islam, co je dnes. Ono ani to krestanstvi nebylo tehda stejne, koncily pridaly mnoha dogmata a potlacily jina nez prvni cryri evangelia, ona totiz cirkevnim dogmatikum nesla do noty.

M. Zavala 18.6.2014 2:16

Re: Ono zcela tak neni !

to je dobre ze nezijeme v 8.stoleti, ze? A Zeman delal proslov ve stoleti 21.

P. Sulc 18.6.2014 4:51

Re: Ono zcela tak neni !

"On ten islam ve svych pocatcich asi nebyl ten islam, co je dnes."  I blbecek si te vety povsimne. Vam unikla"

H. Lukešová 18.6.2014 0:32

Multikulti politkorektníci věří ve zkrachovalou ideologii.

A je dobře, že u nás část našich českých socanů nejdou jen v šlépějích multikulti politkorektivismu. Jedna vlaštovka sice léto nedělá, ale je zde určitá naděje. Austrálie, Kanada se probouzejí z multikulti, kdo se nestane Australanem, ať táhne domů, kdo chce do Evropy, měl by se stát Evropanem, ale na to jsou politici EU příliš příliš zbabělí.

Š. Hašek 18.6.2014 10:26

Re: Multikulti politkorektníci věří ve zkrachovalou ideologii.

Inu v demokraciích to jde občas déle.

Děkujme za každého politika, který se nebojí kvalifikovaně označit skutečnost.

L. Krajíček 18.6.2014 0:31

Nevím přesně, jaká slova použil Miloš Zeman.

Ale jsem si naprosto jist, že jako politik, byť někdy i prostořeký, nikdy nemohl říct to, co by o islámu mělo být řečeno. Jistě by to nebylo nic převratného, co by nikdo nevěděl.

Dítě, co zvolalo "Císař je nahý!", také neřeklo nic převratného, co by nikdo nevěděl.