30.5.2024 | Svátek má Ferdinand


Diskuse k článku

POLITIKA: Je to peklo

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
muadib 7.4.2006 15:57

pan Jakl

má naprostou pravdu, ale přemíra zákonů je bohužel vyvolána i poptávkou. Jen někdo zmokne volá o zákonu proti dešti. Bohužel lidé jsou frustrováni z možnosti svobody a odpovědnosti za sebe samé a tak raději vítají pohodlnou klec ve formě všech možných zákonů a předpisů, kterými nás laskavý tatíček stát moudře chrání před námi samotnými.:-(

Komik 5.4.2006 22:39

Jednoduchý dotaz

Pane Jakle, když Vás Vaše práce tak frustruje, proč se prostě nejdete živit něčím jiným? Takhle se nám ještě zhroutíte z výčitek svědomí nebo si přivodíte rozkol osobnosti.
Zdeněk Klimeš 5.4.2006 15:50

S velkou pravděpodobností do pekla půjdete.

Podle mého chápání do pekla zaručeně půjdete.A mě osobně jste zklamal.Pokud to nebyl žert,který jsem nepochopil.
muf 5.4.2006 10:12

Tak Klaus to "přežil" ale Jakl zmagořil ze své funkce ?

Pete 4.4.2006 22:38

Pane Jakl,

myslím, že s těmi zákony jste měl svést boj. Jsou to obludnosti a vy je tak cítíte a cítí je tak spousta normálních lidí. Proč jim tedy ustupovat? Ve jménu čeho? Aby byl prezident Klaus přijatelnější většině? Sám víte, že většina se převážně mýlí a že ten kdo vidí zlo má se mu postavit. Cítíte to zlo? Tak proč v 10 případech z 10 uhnete? Nechápu ten článek a zklamal jste mě, pokud to je skutečně tak. Zdraví, P.
soudce 4.4.2006 21:30

zloději Parroubku tak si se rozhodl přechcat Krejčíře a postavit pro svého syna větší dům?::

Ne 4 ale 6 pater a dvakrát většího žraloka?? Ale je to za ukradené státní a Polské peníze a tak se ptáme - je tvůj syn stejná kurva, že to přijme??? Vsad se soudruhu jirko, že se na svobodě kolaudace nedočkáš. A jestli ano tak u Castra na Kubě nebo u těch černochů co s nima tuneluješ kakao a nejspíš v severní korei...
Oteplovač 4.4.2006 19:44

Pane Jakle, do pekla přijdete zcela určitě

Vy jste totiž přesvědčením liberál ( v evropském smyslu slova). Pošlou Vás tam spojenými silami komunisté, socialisté, zelení a fašisté, přidají se i ti z křesťanských stran ba i z dalších stran napravo. Koneckonců to nedávno jasně prohlásil francouzský "pravicový" president Chirac : Liberalismus je stejně zrůdná ideologie jako komunismus. A proto už jen ocituji: Liberalismus – a je dobré si to dnes připomenout – je nejvyšší formou velkorysosti; je to právo, které většina postupuje menšinám, a proto je to nejvznešenější zvolání, které kdy na této planetě zaznělo. Oznamuje odhodlání sdílet existenci s nepřítelem; ba co víc, s nepřítelem, který je sláb; bylo neuvěřitelné, že lidský rod měl dospět k tak vznešenému postoji, jenž je tak paradoxní, tak ušlechtilý, tak proti přirozenosti. A proto není divu, že totéž lidstvo mělo záhy projevit horlivou snahu se ho zbavit. Je to sebeovládání příliš složité na to, aby na zemi zapustilo pevné kořeny. José Ortega y Gasset
Paroub (whocares) 4.4.2006 17:30

Jen si dělejte p*-del

ze zákazu kočičího mňoukání. Někde jsem četl, že v Německu skutečně psi nesmějí štěkat od 12 do 14 a večer od xy do yx ...teda jestli si to taky někdo nevymejšlel...
www racek 4.4.2006 17:33

Re: Jen si dělejte p*-del

hmm, označení paroub jsem zavedl já, před drahným časem... no zkus něco originálního, tvého...
Saša 4.4.2006 17:36

Takových označení jsem už na webu četl

Třeba oranžgutan, buldozerant, puchejř, pablbek, roko...
Ovšem kočkám asi mňoukat nezakáže, aby si to jeho přitelové ze světské familie Kočků nevztáhli na sebe .
zuzanka 4.4.2006 17:29

pan Jakl do pekla nepřijde (leda by tam jeho přítomností trestali opravdové hříšníky)

Má tu chudák ale těžké usínání, ví-li, že jen a jen na jeho doporučení záleží, jestli prezident zákon podepíše nebo ne... Ještěže je to převeliký mistr synonym a prezident se při čtení jeho doporučení týkajících se fuj ale tak otravných zákonů, ještě že to za něj dělá někdo jiný, alespoň nenudí a, jak doufám, se jistě tu a tam i pousměje.
Jiří K. 4.4.2006 17:20

Když to máte tak těžký pane Jakle...

tak by asi bylo lepší najít si jinou práci, kterou budete dělat s radostí a s chutí a nikolivěk se skřípěním zubů a nerad.
 
Pan nejvyšší hradní by si pak mohl najít jiného poradce s vhodnějším vzděláním a kvalifikací!
Loki_F 4.4.2006 17:13

Kocoure, teda za ten legislativní nedodělek

(1+1=2), také přijdete do pekla.
Jákl jej odhalí a Vy vyfasujete obzvláště sofistikovaný trest, zvaný "telecí mučení"! };-D
www racek 4.4.2006 16:23

hezký, pane jákl. občas lze i neco ventilovat ...

holt takový je život. někdy ovšem je i špatný zákon k užitku, pamatujte. nikdo neví ...
jenom prosímvás vneventilujte ven válku mezi úřady. bitva razítek probíhá pernamentně na všech frontách co svět světem stojí a státy existují a úřední i jiný šiml řehtá hlasem velikým ... ale nechat řešit svojí válku novinářům s junge fronte, prosím, nikdy!
ale jinak dobrý. pan president je je občas svatý muž.
Renata D. 4.4.2006 15:17

Jakle, měl jste se víc snažit.

A proč se pane Jakle divíte a děsíte. Vás současný šéf 2x za sebou prohrál volby a tak to tak máte. Kdyby se on spolu s Vámi víc snažil (nebo jste byli schopnější), mohlo to být podle Vašeho gusta a mohl jste doporučovat zákony k podpisu s úsměvem na lících.
 
BESKYDOS 4.4.2006 16:18

Re: Jakle, měl jste se víc snažit.

RENATO snazit by ses mela ty urcite se dej na politiku pak bude fajn
Saša 4.4.2006 13:54

Ty památné dny jsou taky pěkný nesmysl.

Významné dny a památné dny a podobné ptákoviny nejsou vůbec k ničemu. VŮBEC K NIČEMU. Zavedení svátku smysl má. Je to tzv. hypothesa právní normy. Tedy hypothesa: 28. říjen je státní svátek. Disposice je pak: ve svátek se nepracuje. (Zákon o svátcích a zákoník práce.) A sankce je v zákoně o mzdě: "Za dobu práce ve svátek přísluší zaměstnanci dosažená mzda a náhradní volno v rozsahu práce konané ve svátek, které mu bude poskytnuto nejpozději do konce třetího kalendářního měsíce následujícího po výkonu práce ve svátek nebo v jinak dohodnuté době. Za dobu čerpání náhradního volna přísluší zaměstnanci náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku. Zaměstnavatel se může se zaměstnancem dohodnout na poskytnutí příplatku k dosažené mzdě nejméně ve výši průměrného výdělku místo náhradního volna."
Ale památný či významný den je úplně k ničemu, neb je to hypothesa bez disposice i bez sankce. Je to úplně stejná ptákovina jako zákon o tom, že president Beneš se zasloužil o stát. To i přiznání božských poct zesnulému Augustovi mělo větší význam de iure i de facto.
BESKYDOS 4.4.2006 16:22

Re: Ty památné dny jsou taky pěkný nesmysl.

SASKO ovladas zakonik prace bajecne, urcite jsi pilna soudruzka a tak pracujes i o statnich svatcich. TO mas 100procent ke mzde jen tak dale PRACI CEST A VOLNU JESTE VICE
kus masa 4.4.2006 13:07

Autorovi: no jestli mu píšeš tohle a on to podepíše tak jste tam oba na hovnX

Ale mohl bys tyhle svodky co dáváš panu prezidentovi někde uveřejňovat. To by mohlo bejt k užitku.
Esna 4.4.2006 12:58

Vás někdo do té práce nutí?

Pokud Vám, pane Jakle, Vaše práce nevyhovuje, můžete ji opustit.
P.S. Nejlépe i s tím podepisovačem zákonů :-)
honzak 4.4.2006 12:36

po přečtení článku

i části diskuse musím již po stopadesátédeváté konstatovat - zákony a předpisy, jejichž ustanovení se nekontrolují jsou naprosto k ničemu. A obzvlášť zavrženíhodný je socialistý způsob, kdy se nefunkční zákon nahradí třemi dalšími, jejichž dodržování se opět nebude kontrolovat.
Neméně zrůdnou je i eurosnaha všechno rozpitvat a všude vniknout s předpisem a směrnicí. Jaklem zmiňovaný zákon o chovu hosp. zvířat mám někde v pdf z roku cca 1995 a je to PERLA. Kam se hrabe Zákl -1 - 4 ČSLA (a že to před lety 30 bylo taky veselé čtení).
Saša 4.4.2006 16:41

Hlavně by se mělo kontrolovat dodržování nařízení vlády č. 336/2004 Sb.,

které stanoví, že být neživým se rozumí být bez jakékoli možnosti metabolizovat ani se rozmnožovat!
Zbyhnev 1.6.2006 0:00

Re: Hlavně by se mělo kontrolovat dodržování nařízení vlády č. 336/2004 Sb.,

Tedy kratkodoba zacpa a impotence po parbe znamenaji, ze na nas EU uz nemuze? Deme do toho;-P

Jimmi 4.4.2006 10:52

Průser..... nebe je modrý....!!!!!!! :-))))

Já Vám Vaši práci v tomto punktu vůbec nezávidím, ale jestli ono to nebude tím, že ten parlament jde tak od devadesátého druhého (co ho opustilo těch pár lidí, co neměli s politikou vlastně nic společného) permanentně z kopce. Poslanci tam nejsou kvůlivá nám občanům, ale v první řadě kvůlivá sobě.... pak dlouho dlouho nic.... pak možná kvůlivá svým stranám..... pak zase dlouho dlouho nic..... a to je vlastně všechno. Troufám si tvrdit, že to s politickou orientací poslanců má pramálo společného.
kocour 4.4.2006 12:28

Re: Průser..... nebe je modrý....!!!!!!! :-))))

Tak to bychom měli rychle uzákonit, dřív než nám to nebe zezelená. To by byl teprve průser! Jak to, že vlastně ještě nemáme zákon na barvu nebe? Tady evidentně někdo zaspal!  
Modrý pták 4.4.2006 12:38

Já myslím, že jsi se zbytečně zastavil na půli cesty.

Osobně bych se přimlouval, aby byl vytvořen nový úřad, který by soustavně monitoroval veškeré činnosti a jevy a následně navrhoval zákony, které by jevy a činnosti upravovaly. Jsem přesvědčen, že v tomto punktu existuje obrovský prostor pro zlepšení ačkoli parlamentu nelze upřít snahu o nápravu. Ty zákony, které tady pan Jakl uvádí jsou toho jednoznačným dokladem. Kdyby na to byl ten úřad, tak by se to ještě zrychlilo a stoupla by takto navíc kvalita našeho života. Ta je přece jednoznačně měřitelná množstvím přijatých zákonů. V Bruseli to tak dělají a ti o tom přece vědí více. Že ano.
kocour 4.4.2006 12:44

Re: Já myslím, že jsi se zbytečně zastavil na půli cesty.

No, tak začněmež:
 
"Parlament České republiky se usnesl na tomto zákoně:
 
§ 1
1 + 1 = 2.
 
§ 2
Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení."
 
Já vím, má to nedostatky, jednak by se mělo nadefinovat, co se rozumí "1", co se rozumí "+" a "=" a co se rozumí "2", ale nenapadá mne dostatečně precizní formulace, tak to necháme na nějakou novelu. A dál, nějaký šťoura by mohl říct, že to bylo účinné už včera a předevčírem, ale to by pak ten zákon byl retroaktivní. Nějaké další náměty?
jepice 4.4.2006 12:56

Námětů by bylo..

například by se měla zpracovat prozatím zákonem nepodchycená povinnost nezmoknout, pokud neprší, a to se zvláštním přihlédnutím k živnostníkům, ženám na mateřské dovolené a odborovým organizacím s počtem členů menším než 16. 959, kde by zmoknutí bylo povoleno, ovšem pouze v sudé týdny.
kocour 4.4.2006 13:12

Re: Námětů by bylo..

No počkat, proč zrovna v sudé týdny? Sice vůbec netušíme, o co jde, ale určitě je za tím nějaká čertovina, jinak byste to nenavrhovali. A proto zásadně trváme na lichých týdnech! V sudé týdny ať si nemoknou ti ostatní.
jepice 4.4.2006 13:16

Re: Re: Námětů by bylo..

Dobrá, jsme ochotni ke kompromisu. V liché roky to budou sudé týdny a naopak. Ale za to do toho smíme zahrnout výrobce uzenin.