3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Je po volbách

Jaký je hlavní a podstatný výsledek voleb? Stará levice nemá většinu ve Sněmovně. Velká úleva. Není jisté, co bude. Jisté je, že mohlo být hůř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Czernin 5.11.2013 20:21

Doufám v existenci Higgsova bosonu

a také v to, že Miloš Zeman rozbije socany na tak malé cucky, že onen boson bude v tom chumlu zdaleka největší částicí...

V. Roubíček 5.11.2013 19:09

úspěšný blok tandemu KSČ-ČSSD

Naprosto s autorem souhlasím. Také jsem si oddychl, že tandem nezískal hrozivých 55 a více procent, jak úspěšné agentury ukazovaly. Pak jsem i velmi spokojen s tím, že obě prezidentské strany dostaly na čumák.

Opakovaně s nadějí pozoruji, jak je prostý český volič inteligentní, zodpovědný, a nese břímě svých předchozích voleb statečně na svém hrbu.  toto je ta naděje.

Nevím proč se téměř všechna média nechají přemluvit k tomu, aby občany-voliče stále strašili tím, že ničemu občanstvo nerozumí, že za nás musí rozhdnout ti zkušení, v politice obroušení jedinci.

Chybou české kotliny se táhne jak zlatá nit neschopnost se dohodnout. Každý si prosazuje svůj názor, nechce ustooupit. Nehladá se společný jmenovatle. Bohužel ani nyní se nerýsuje společný jmenovatel nespokojených. Ale přesto, naděje i my ještě žijeme. Stojí za to vydržet.

Nabízím jednoho ze společných jmenovatelů: trvat na osobní zodpovědnosti. Za sebe, svou rodinu, svá rozhodnutí.

J. Kratochvíl 5.11.2013 13:58

Pane autore nemáte pravdu a šíříte pouhé demagogie

Tvrdite, že tradiční střídání pravice a levice, které bylo a je dosud motorem demokratické politiky v západních společnostech neplatí nebo se neosvědčilo. Bohužel pro vás, ale  stále se střídají u vlád konzervativní/liberální strany pravice a strany demokratické levice a je to těm státům ku prospěchu.

Ve stále komplexnějších západních společnostech se dělení politiky podle tradičních sociálních zájmů vskutku komplikuje. Než ale odsoudíme střídání„ lib-lab“ jako pojmovou veteš, je třeba si zjistit, zda je onen problém universálním jevem, nebo naopak jen výstřelkem v zemích, v nichž z nějakého důvodu zkolaboval tradiční stranický systém, jako se to momentálně děje u nás.

Zjistíme, že v západních liberálních demokraciích se tradiční osa pravice levice těší docela dobrému zdraví, i když na její periférii bují různé populistické strany a státy. Ty ale nejsou ničím novým. Ale u nás hlavně zkolaboval tradiční stranický systém a o tom tyto volby byly. Volby také ukázaly, že u nás zkolabovaly a zklamaly hlavně pravicové strany a někteří se s tím nedovedou vyrovnat nebo příjmout tyto fakta a proto vymýšlejí nesmysly, včetně autora článku.

P. Pokorný 5.11.2013 16:29

Re: Pane autore nemáte pravdu a šíříte pouhé demagogie

Asi vůbec nemáte ponětí, o čem píšete. A proto taky tak naše politika vypadá. Včera jste psal, co napsal Stráský, přestože to bylo myšleno njinak a nic jste nepochopil. Aby se nerozkrádalo, byla možnost urychleně předat majetek do soukromých rukou. Mozeček nebere, že? Topné oleje - viz včera, sem přešly z Německa a Rakouska od Zelených a stejně melete svou. Dnes zase plácáte kraviny. Naše zem je rozkradená, přesto jsme mezi nejlepšími státy Evropy, krizí jsme prošli skoro nejlépe po Německu a Rakousku a stejně to nestačí. I Kuvajt už nemá na sociální zázemí. Vy ani nevíte, co je pravicové, tak se jděte doučovat. Vy jste smutný případ nevědomosti a hlouposti.

J. Kratochvíl 5.11.2013 17:45

Re: Pane autore nemáte pravdu a šíříte pouhé demagogie

Vážený,nelíbí se mi hlavně to jak se tady přes 20let hospodaří lepé řečeno nehospodaří. Začalo to tzv "privatizací"v 90letech Cílem privatizace není předat majetek lidem, kteří ho zašantročí a vyvezou místo aby ho investovali apod, ale těm,kteří se o něj budou starat lépe než se staral stát a budou ho dále spravovat ve prospěch celé společnosti. Že to jde ukázaly privatizace v některých vyspělích zemích a privatizace u nás to co se stačilo zprivatizovat ještě před Klausem.!!! Navíc nikde není psáno, že státní majetek musí být rozkraden, jak jste na toto přišel.? To mně mozek opravdu nebere.!!!Toto se týká i lehkých topných olejů, kdy se vědělo co děje a Klausův min.fin. Kočárník neudělal celé měsíce nic aby tomu zabránil. Zkrátka Klausovi státní úředníci a ODS zde otevřeně nahrávali státní majetek zlodějům, ale tomu se neříká ve slušných zemích privatizace, to je zlodějna a tunelování,promiňte. Toto také potvrdil Stráský, jak jse o tom psal včera. V současné době již není co privatizovat tak se rozkrádá již mnoho let státní rozpočet přes tzv  reformy jako je v poslední době důchodová, restituce církvím, přes státní IT zakázky atd.atd.... A mezi nejlepší státy Evropy určitě nepatříme, tam máme hodně, ale hodně  daleko. jsem rád, že víte co je pravicové, ale ty vaše pravicová dogmata co zde se snážíte inzerovat tak těm již dnes můhou věřit snad jenom největší pravicoví fanatici, jako jste vy, ale to s pravicovými ideály nemá nic společného.

J. Růžička 5.11.2013 11:10

Smolaři.

Ten Ištvánův puč je musel stát spoustu mravenčí politické práce - a ono to nebylo k ničemu. Pomohli Babišovi, Okamurovi, Svobodným a Pirátům.

J. Vyhnalík 5.11.2013 18:29

Re: Smolaři.

Opravdu? U kořene Nečasova pádu bylo vedle jeho "panické" nezkušenosti i úspěšné proniknutí do Úřadu vlády a vynášení informací organizované Karlem Randákem, jinak bývalým ředitelem tajné služby, dnes placeným jistým, v politice naprosto neangažovaným, Andrejem Babišem!

J. Růžička 5.11.2013 20:53

Re: Smolaři.

Zajímavý postřeh.

V. Roubíček 5.11.2013 19:16

Re: Smolaři.

zatím nemám téměř nic proti Babišovi, Okamurovi, Pirátům atd.

Ale určitě mám proti kmotrům jedné u druhé strany, nelíbí se mi škromach, hašek, bém a tucty dalších.

Když holt jakoby klasické strany totálně chybují a z občanů si utahují, nemohou se divit, že se občan od klasických stran odkloní.  Oklon je totiž  v jeho zájmu záchrany vlasního života.

L. Novák 5.11.2013 10:07

... jedno je jisté: mohlo by být i mnohem, mnohem hůř.

Pravda. Kdyby novokomunisti (ČSSD) a starokomunisti (KSČM) získali většinu, bylo by to na další, ale ne sametovou "revoluci". Naštěstí Babiš s Okamurou vykazují silně nadprůměrnou ekonomickou gramotnost, takže téhle chásce vypálili rybník a socialismus KSČSSD se konat nebude.

J. Pernica 5.11.2013 10:10

Re: ... jedno je jisté: mohlo by být i mnohem, mnohem hůř.

s tou gramotností pana Babiše to nebude až zas tak horké. Spíše umí dobře vyplňovat euro formuláře na dotace a lobovat za legalizaci okrádání občanů ČR (potažmo EU) - biopaliva. Takže v sloganu "Bude líp" bylo vypuštěno jedno zásadní slovíčko - správně zní "Bude mi líp".

L. Novák 5.11.2013 10:30

Re: ... jedno je jisté: mohlo by být i mnohem, mnohem hůř.

I v tom je ekonomická gramotnost. Lepší správně vyplnit, než je vymýšlet. :-P

V. Kain 5.11.2013 11:47

Re: ... jedno je jisté: mohlo by být i mnohem, mnohem hůř.

Bezvýhradně souhlasím.Pokud by socialisté dali s KSČM dohromady víc jak 50%,tak by se s ANO vůbec nebavili a rozjeli by program zdroje jsou a kdyby nebyly tak si půjčíme.Máme přeci nejnižší zadluženost v EU,tak je musíme dohnat.Už se těším jak bude soudruh Mládek přerozdělovat pokud bude ministrem financí.Oni to tomu puchejřovi z ostatních stran zatrhnou.

L. Šarina 5.11.2013 12:10

Re: ... jedno je jisté: mohlo by být i mnohem, mnohem hůř.

Srávně,ale kéž by,

A. Reček 5.11.2013 8:28

Je na tom dost pravdy.

Pokud beru v potaz ČSSD, KSČM a SPOZ, pak v porovnání výsledků voleb v r.2010 s nynějšími volbami, tak ČSSD má úbytek 138 438 hlasů, KSČM má narůst 151 279 a SPOZ úbytek 151 414 hlasů. Tudíž v souhrnu tyto strany pozbyly 138 573 hlasy.  Dá se to porovnat i tak, že oč si komunisté polepšili, to zruinovalo zemanovce a socdemákům zůstal ten schodek 138 tisíc hlasů.  Kde ty letní horké prognózy jsou, kdy tyto partaje měly mít společně napoloviční většinu a jejich fandové byli velice natěšeni na říjnový výsledek voleb. Zemanovci nakonec mohou být rádi, že dostanou aspoň za těch získaných 75 113 hlasů stokorunu.