11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Je po Letné

Tak máme happening na Letné za sebou, uhlíková stopa díky dopravě a všemu tomu kolem byla jako sviňa, telefonní operátoři v okolí kolabovali, servery spalovaly mnohokrát více energie, aby se uchladily, a jede se dál.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rameš 26.6.2019 9:10

Pan Babiš zajisté umí

tvrdě hájit svoje zájmy, jinak by se nestal miliardářem, a "odboj" proti Bruselu se mu náramně marketingově hodí (hle, i zlé může být k něčemu dobré!). Jinak marně dumám, kdo je to páně Holáskovo "my, co tu takhle žijeme". Já tady takhle nežiji.

J. Richtter 26.6.2019 9:08

..........

Komunista, udavač STB, podvodník.

P. Han 26.6.2019 9:07

Re: Hrušky a jabka.

Ovoce je zdravé. Ale spíš neumíte číst.

M. Mikulec 26.6.2019 8:58

Re:

Pane Stirsky, jak mate stále na paměti VŘSR, to je dojemné po tolika desetiletích. Hlavně plivejte na druhé.

J. Ganaur 26.6.2019 8:55

Re: hm

Včera popoledni ,tuším na ČT2, byl pořad o oboře u Orlíku (katastr Milevsko).Na Schwarzenbergovi nezůstala nit suchá nebo, chcete-li, pes by od něj pravou svíčkovou nevzal.Vycházel z toho pořadu jako šmejd.Tak nevím....Asi byste měl na tu ČT občas mrknout.

Také přeji hezký den, ikdyž asi supertropický (fuj, to horko).

M. Mikulec 26.6.2019 8:55

:-))))

Hezky napsáno. Dnešní doba se vyznačuje tím, ze nám nejen zamlčuje, kdo je přítel a kdo nepřítel, ale nemáme už ani rozeznat podstatné od neduleziteho. EU se zásadně zabývá blbostmi a ještě je formuluje do směrnic, ze znějí jako blby vtip.

P. Hlosta 26.6.2019 8:54

Re: hm

Tak jste srovnal ostrost autorova pera do přijatelnosti i pro nenávidící Babiše. Ono šlo autorovi patrně o to, aby dal najevo svůj nesouhlas s odsudky vlády Babiše, protože ten má jen nálepky lumpa a skutečné vládní kroky se tím překrývají. Myslím si, že vládnout se prostě musí. Jestliže vládne naše vláda a ne jí nadřazená, pak lze být relativně spokojený. Současný premiér na scéně EU dělá správné kroky, ač je viněn z přešlapů v minulosti a v současnosti že se jich nezbavil.

Uvidíme, jak si bude počínat příští premiér.

L. Zach 26.6.2019 8:52

Jo, Štěpánkovy texty mi (taky) přijdou ještě strašidelnější.

Ale neměli bychom zapomenout v této souvislosti na hradního mluvku. Ten už na svém Twitteru běžně odkazuje na sputniknews. Což je tedy vyšší level a už není moc kam dál stoupat/klesat. Aeronet je "blízko"...

S. Sedlák 26.6.2019 8:51

Re: Nejen ještěři a štíři vylézají z děr

Lžete. Velmi dobře si pamatuji, jak v tehdejších mluvících hlavách Klaus s Duškem vystupovali, Klaus se prsil a až pořad skončil, tak za Duškem přiběhl a dával mu na sebe telefon, že budou jednat. Já u toho nebyl, lae Dušek to tak popisoval. To sedí i podle jiných Klausových postupů - viz ta rakouská televize.

L. Zach 26.6.2019 8:43

Hezky. Moc pěkně jste to, pane Anděli, popsal. Z Vašeho příspěvku vyvozuji, že si skládáte/vytváříte názor sám - na základě různých informačních vstupů. Třeba i článků pana Holáska, kterého já čtu, abych zkusil pochopit uvažování protistrany. Je celkem předem jasné, kterým směrem jeho text bude směřovat.

Když někdo říká/píše něco ze své hlavy či od srdce anebo papouškuje argumenty že "stranických tiskovin" lze poměrně snadno poznat.

Dost mne baví žádat ty, kdož se ptají "a kdo to všechno platí a stojí za tím?" aby se zamysleli a reálně zkusili popsat, jak onen tajný mecenáš v pozadí dosáhne toho, ze stovky (spíš asi tisíce) lidí s konkrétním jménem a číslem účtu naposílají po pětistovce, tisícovce na transparentní účet Milionu chvilek 6,5 mil. Kč. Ještě mi nikdo neodpověděl.

Transparentní účet Milion chvilek https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=20201117

A. Alda 26.6.2019 8:39

Potěšil jste mne,

jak hezky jste to napsal. Díky.

K. Janyška 26.6.2019 8:31

Dobrá a krásná Letná. Ty projevy tam je nutno zapomeout,

ten vzdor občanů proti příslušným a tam označeným zločincům ne.

Co se děje v EU je úplně jedno. To bylo totiž stanoveno dávno před volbami na setkání jakých si lídrů Evropy v Rumunsku. Tam bylo hasně sděleno, že na volby do EP se !"rou... Dzp.

L. Zach 26.6.2019 8:26

Příště to udělejte - pokud Vám to něco dá, tak jen do toho!

Tomu pánovi, který odvahu měl - to se musí nechat - a přišel na Letnou s transparentem "PANE BABIŠI, NEUSTUPUJTE ZMANIPULOVANÉ LŮZE. ČT A ČRO LŽOU." se nestalo nic.

P. Kmoníček 26.6.2019 8:18

Re: Hrušky a jabka.

A Holásek se zapomněl zmínit o vystřílených Indiánech v USA. Ach jo !

I. Mertl 26.6.2019 7:55

Fuj

M. Hoblík 26.6.2019 7:52

EU je dobře vymyšlený podvod

EU je dobře vymyšlený podvod na hloupé eurovoliče.

A. Novák 26.6.2019 7:46

Pařížská dohoda, kterou Česko podepsalo,

předepisuje neutrální CO v roce 2100. Proto Babiš a spol může rebelovat...

R. Tesařík 26.6.2019 7:42

Re: Nejen ještěři a štíři vylézají z děr

Mýval píše speciálně o Sokolovu

I. Schlägel 26.6.2019 7:25

Hrušky a jabka.

To tvoří podstatu tohoto výpotku.

P. Klíma 26.6.2019 7:10

Děkuji, skvělé a pravdivé myšlenky! 😂

J. Svoboda 26.6.2019 6:56

Re:

Tomu pánovi v první řadě u tribuny s transparentem na podporu Babiše nestalo nic, takže by se nestalo nic ani vám s transparentem proti EU.

Pěkný den.

F. Houžňák 26.6.2019 6:54

Samozřejmě greténi řeknou, že Babiš chránil výhradně

svoji kapsu, to jsou všechno lidi, co se chovají podle anglického přísloví "uřízne si nos, aby potrestal a naštval ten svůj ksicht".

J. Poživil 26.6.2019 6:52

Zkuste si stoupnout na Letné do davu s preskrtlou vlajkou EU a se sloganem rozpustte dotační socialistické zřízení. A uvidíte tu pravou demokracii a všeobjimajici lásku.

P. Pavel 26.6.2019 6:41

Re: Autore

Nediv se, že nic nevíš, když čumíš jen na barandov.

P. Jirkovský 26.6.2019 6:12

Jako vždy

třeskutě vtipnej je pan Holásek. Ten nadhed, ta břitkej sarkasmus .... Kdyby jen nepsal o tom, co vnímá jeho (nemocnej?) mozek, ale o tom, co se skutečně děje.

J. Anděl 26.6.2019 6:03

Re: hm

OK. K prostředku nemám co říct, fajn.

Celkové vyznění demonstrací proti Babišovi nevnímám jako výtku, že se Babiš málo stará o ekologii. Tak mi ten závěr s vypíchnutím nějaké možná trubky - soudě podle jedné z kontextu vytržené citace - přijde poněkud demagogický.

Můžu jen dodat na okraj, že čisté prostředí je relativní pojem. Úplně čisté je prostředí možná tak na operačním sále. Tedy před započetím operace. Jsem pro čisté, avšak ne sterilní. S tím mívají dogmatické ideologie problém, požadují větší než absolutní sterilitu. Zdravý živý systém je dynamický proces se samočistícími prvky (třeba i těmi demonstracemi), nikoliv ochrnutá konzervovaná dokonalost. Což platí jako řekněme výtka či výzva k zamyšlení jak autorovi, tak aktivistům všemožných směrů.

R. Langer 26.6.2019 5:58

Re: Mno

Ano, a nikdo jim dodnes nikoho lepšího evidentně nenabídl. Opozice volům stále evidentně nerozumí a má je za voly, nepoučila se, pořád to jsou holt stejní oslové. :-D

J. Anděl 26.6.2019 5:45

hm

Já nevím. Přečetl jsem jen první odstavec a jsem na rozpacích. Těch věcí mě při čtení napadlo víc, tak jen namátkou - to je fakt chyba, že šlo o pokojnou a kontrolovanou demonstraci, při které nedošlo k žádnému násilí a vandalismu? Já jsem profesionální nedemonstrant, ale vyčítat tomu zrovna tohle?

Proč by si oponenti neměli ani pípnout? Aha, nějak z toho odstavce vypadlo, že asi nebudou moc obsahem ČT. Jak ČT nesleduji, na jednu stranu přicházím o možnost přímo hodnotit její kvalitu, na druhou stranu vidím doslova na vlastní oči, neb málo platné, mé tělo, moje oči žijí v realitě, tohle si nevymýšlím v hlavě, není to jen moje představa: život, ale ani jen mediální prostor není jenom ČT. Lze diskutovat, zda si ČT zaslouží svoje peníze z poplatků, ale prostoru k pípání a samotného pípání všemožných stran a názorových proudů bude určitě více, než dost. Nebo snad lidové milice obsadí namátkou třeba parlisty či podobná média a zakáží jim provoz?

Oponenti budou trestáni? Tady musím opatrně. Ano, občas se stane, že je někde někdo za z mého pohledu bezvýznamnou hořkou či frustrovanou poznámku či pokus o blbý vtip popotahován (a obzvlášť mi je líto, byl-li to vtip dobrý=vtipný, byť nekorektní). Ale jinak moc nevím o tom, že by autoři či diskutující ve zmiňovaných parlistech, tady na NP či třeba různé youtubeři byli hromadně zavíráni, pokutování či jinak perzekuováni. Stav svobody slova je v různých médiích různý (na často diskutovaném facebooku vás navíc snadno vybanuje samotný vlastník zdi, kde prezentuje své postoje a vy si troufnete pod tím příspěvkem diskutovat, to není systémová perzekuce). Ale jsem stále přesvědčen, z toho, co vidím, že je to většinou otázka inteligentní formulace a samotný názor, samotné sdělení si člověk hlídat a korigovat nemusí. Pokud tedy opravdu nechce vyzývat k násilí, to pak musí sdělení trochu kódovat, snad s výjimkou náboženských fanatiků.

Tak jdu zkusit přečíst zbytek. Hezký den přeji.

D. Stirský 26.6.2019 5:44

No, dnes se stává módou psát jako přerostlý puberťák, prim hraje Štěpánek a Holásek druhé housle. Ano, v listopadu budou menší orgie, možná, že Holásek by si raději připomněl VŘSR.

P. Dvořák 26.6.2019 5:12

Re: Mno

Ale že jich je nějak víc oproti chytrolínům.