26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Skalová 26.4.2011 19:38

Autor

poté. co se nepohodl na Hradě, přešel do služeb Topolánka, a nyní Topolánova spojence Kalouska, jako jeho poradce a zástupce v dozorčí radě společnosti Český aeroholding. Kalouskovci se snaží všemožně skrytě shodit nynější vládu vyvoláváním pseudoafér, tak jak už si to vyzkoušeli s Čunkem a Drobilem, který se pokoušel překazit Kalouskův ekotendr, a zkoušejí to na Vodndru, který se snaží zrušit kšefty Omnipolu na obraně. Povedlo se odstranit Bártu, který rušil zajeté penězotoky na dopravě, všichni online slyšíme, jak ho socani právě ve sněmovně zatracují. Kalouskovci se se socany snadno v nové vládě dohodnou, už to mají vyzkoušené..

V. Skalová 26.4.2011 19:45

Re: Autor

Shodnou se dokonce tak dobře, že socani ve sněmovně citují Topolánka.

S. Vaněček Šauerová 26.4.2011 19:47

:-))

http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=696526

http://plesl.blog.ihned.cz/c1-51570180-barta-jeste-nic-nevydelal-ods-vi-ze-to-je-jeho-slabe-misto

V. Skalová 26.4.2011 21:00

Re: :-))

Čtěte pořádně, paní ex-agentko, co jsem napsala. Co píšou spin-doktoři na nějakých webech, není žádným důkazem.

S. Vaněček Šauerová 26.4.2011 21:41

Aha. Všeobecné spiknutí, agenty a spin-doktory se to všude jen hemží ... :-)) To už tady dlouho nebylo.

Moc čtete Adama Bartoše a Petra Hájka, paní Skalová ... :-) Co Junek ? A Bilderberg ? Už dlouho jste nic humorného nenapsala ... :-)

V. Skalová 26.4.2011 22:29

Re: Aha. Všeobecné spiknutí, agenty a spin-doktory se to všude jen hemží ... :-)) To už tady dlouho nebylo.

Myslím, že byste se místo humorů měla spíš zamyslet sama nad sebou, co hlásáte a podporujete. Vaše spin-doktorské floskule dnes ve sněmovně opakovali komunisti a socani téměř doslova. Já s touto vládou nejsem spokojena, nelíbi se mi zvyšování daní a stupidní aplikování bruselských nesmyslů, které jen brzdí ekonomiku, zvyšují ceny a zadlužení rozpočtu a roztáčejí inflaci. Přesto mi poslech hlavně komunistů pomohl si uvědomit, že jiná alternativa tu bohužel není, sockomunistická vláda by nás vrhla mnoho let zpět.

S. Vaněček Šauerová 26.4.2011 22:43

Humor je prospěšný, paní Skalová, navíc těžko odolat, když člověk čte Vaše naučené fráze. Kdo by se nezasmál ? :-)

Váš spiklenecký a zapšklý svět plný nepřátel naštěstí příliš mnoho lidí nesdílí. Btw., zopakujte si ty agenty, máte v tom jakýsi nepořádek. Můžete to zkusit na této stránce. Třeba na panu Ševečkovi ... :-)

V. Skalová 26.4.2011 23:16

Re: Hezký úkrok stranou, když chybí argumenty

Ale užijte si to..  :-))

S. Vaněček Šauerová 26.4.2011 23:45

S a čím bych měla podle Vás, paní Skalová, polemizovat ?

S tím, co se Vám na vládě nelíbí nebo co jste si zrovna uvědomila nebo neuvědomila ? Myslíte si, že to je pro ostatní zajímavé nebo dokonce podstatné ? Nebo že bych měla diskutovat o "spin-doktorech" (hezky jste se to naučila) nebo Bildebergu, případně o tom, že tisíce zaměstnanců Chemapolu byli všichni do mrtě darebáci a pomáhali Junkovi kupovat Lucernu od Havla ? O tom si diskutujte snad raději s někým, kdo má pro podobné pitominy větší pochopení, tady nejsme ve zvláštní škole, sorry.

V. Skalová 27.4.2011 0:40

Re: Aha, humor se nějak vytratil, co?

A ještě by mě zajímalo, co víte o tom, že mi byl dnes odmítnut přístup na Virtually. Jestli jste náhodou někde "nepřimluvila". Asi jako jste se "přimluvila" za pana Devátého...

L. Kubeš 26.4.2011 17:20

Proč hrad podporuje Bártu ?

Politická strana jako sekta s jediným vůdcem, kterého členové strany bezmezně obdivují a jsou pro něho ochotní udělat cokoli, to je přeci dávný ideál Václava Klause, a když mu to v ODS pokazil Topolánek, tak se zhlédl v Bártovi, kterému se to podařilo uskutečnit.

S. Vaněček Šauerová 26.4.2011 19:05

Proč hrad podporuje Bártu ? To je přece snadná odpověď.

Pro Klause veverky znamenají 21 hlasů, jimiž může značně ovlivňovat vládu a P. Nečase. Dobře to bylo vidět na Klausově kritice reformy důchodů. K té se přidal Bárta, to bezprostředně po schůzce s Klausem. Všimněme si : zatímco Klaus kritizoval reformu "zprava" (je pro nezásluhový důchod, důchod - dávku proti chudobě, zbytek ať si každý našetří sám a dobře přitom ví, že jde proti dřívějšímu nálezu Ústavního soudu), sbírá především radikální levicové a pracivové voliče, vulgárně řečeno hlasy z ulice. Ani to není náhoda. 

Na druhé straně, pro veverky je podpora Klausem naprosto klíčová, protože drobný majetkový delikvent Klaus má u veřejnosti stále vysokou podporu. S Nečasem si ovšem hraje jako kočka s myší. I proto by měl Nečas hodit ručník do ringu.

J. Urban 26.4.2011 23:24

Re: Proč hrad podporuje Bártu ? To je přece snadná odpověď.

Vidím to velmi podobně! Děkuji!

M. Varadinková 26.4.2011 12:35

Ano, schizofrenický blábol

M. Varadinková 26.4.2011 12:53

Re: Ano, schizofrenický blábol

Nevím jestli to prezident četl, spíš myslím, že ne, že dostává jen nějaký "výcuc" z médií, protože kdyby měl číst všechno, tak by nedělal nic jiného.  Navíc byl v době, kdy celá ta Bártagate vypukla, v Jižní Americe. Zajímavé je, že to četl Schwarzenberg (nebo možná dokonce předem věděl, že s tím MF dnes vyrukuje?) a  ten o tom prohlásil,že pitomec Bárta pouze řekl to, co si všichni ostatní "jenom myslí". Každý sponzor politické strany má totiž nějaký svůj byznys plán, i Řebíček a Dalík měli své byznys plány, samozřejmě i Topolánek. U nich Vám, to, pane Haasi, nevadilo? Tzv. deABLizace je uměle vyvolaný problém.

Zajímavé je, kdy změnil názor Nečas, protože v době, kdy nesl na Hrad demisi Bárty, se vůbec nezmínil o tom, že chce odvolat ještě další dva ministry. Co se stalo tak zásadního, že během několika hodin změniíl názor? Jestliže premiér se chová takto chaoticky a nezodpovědně, je jedině dobře, když aspoň prezident si zachová chladnou hlavu a postaví se proti destrukci vlády, za kterou v současné chvíli žádná lepší náhrada není. Nebo je? Jaké bylo cílové řešení těch, co chtěli vyštípat z vlády jednu koaliční stranu? Předčasné volby a pak vláda TOP 09 se socany?  Nebo rovnou vláda TOP 09 se socany? 

S. Ševeček 26.4.2011 11:45

Zrada, zrada, zrada !

S. Ševeček 26.4.2011 11:47

Re: Zrada, zrada, zrada !

(Sorry za netext - enter byl rychlejší)

Stesky starého zbrojnoše. Kalósek ku pomoci !!! (Walter Scott - Quentin Durward)

Anebo Plesky?

A. Reček 26.4.2011 9:04

Je na tom dost pravdy.

Chci jen dodat, že kromě médií před volbami na mínění občanů k volebním stranám značně působily i průzkumné agentury.  Bylo evidentní jak některé protěžovaly ČSSD a některé ODS, ale to není nějaká novinka.  Zvláště STEM, fandící ČSSD se sekla ve své prognoze nejvíce. 

T. Pansky 26.4.2011 11:36

Re: Je na tom dost pravdy.

Kdyz se podivate po svete, funguje to stejne.  Vede to k tomu, ze lide musi uvazovat.  Kdyz se agentura sekla v predpovedi, znamena to, ze agentura spatne provadi svoji praci a je tudiz neverohodna a kdo ji cituje, je neverohodny take.  Proto musime byt naprosto adresni a pamatovat si, kdo a co predpovidal a kdo to citoval.  To same plati u medii - nektera jsou neverohodna a nektera (nekteri novinari) delaji svoji praci velmi poctive.

J. Vavrochová 26.4.2011 6:19

Vydatně schizofrenický blábol.

T. Pansky 26.4.2011 1:49

Pane Haasi, vzdy stojite za precteni !!! Dnesni clanek je jeden ...

... z vasich nejlepsich.  Dovolim si pridat nekolik osobnich pripominek: 1)  Prezident ma relativne silnou pozici k uklidneni nebo naopak rozcereni politickych vod.  Komu dnes cesky prezident slouzi?  Pravici, levici, vsem, nebo svemu egu?  Osobne jsem presvedcen, ze prima volba prezidenta by pomohla uklidnit ceske politicke "nebe", ale hlavne by pomohla vtahnout obcany zpet do politickeho zivota.  2) Osobne jsem alergicky, pokud politici mluvi o mediich.  Ano, nektera media jsou levicova, jina pravicova.  Nektera jsou vice bulvarni, nektera se snazi dodavat overovane informace.  Je ale na vuli obcanu, co budou kupovat.  Pro politiky je hodnoceni medii tabu.  3)  Pokud bluvime o ceske politice, mluvime temer vyhradne o praci Poslanecke snemovny.  Proc?  Protoze ceska ustava strani stranam, ne obcanum.  Senat je zatlacen do pozadi.  Prave postaveni Senatu na uroven Poslanecke snemovny by mohlo uklidnit situaci a opet - vtahnout obcany zpet do politiky diky primo volenym zastupcum.  ...  Soucasna silne stranicka politika je produktem politickeho systemu ukotveneho v ustave.  Jsem presvedcen, ze je potreba novelizace, ale jsem si vedom toho, ze prave stranam (businessmanum napojenych na tento system) toto vyhovuje a budou se branit posileni obcanskych svobod. 

Z. Švrček 26.4.2011 13:18

Re: Pane Haasi, vzdy stojite za precteni !!! Dnesni clanek je jeden ...

Proboha, proč si myslíte, že poslanec přímo volený občany bude odolnější proti svodům nějaké zájmové skupiny, která si umane ochránit svůj byznys, nebo si jej naopak ustanovit?  Naopak, takového člověka, který za sebou nemá žádnou strukturu, která by jej hlídala a umravnila (byť to trvá někdy setsakra dlouho), by bylo možno korumpovat zásadně pohodlněji! Nevykládejte mi tady o sekretariátech, nebo o pojistce přímé odvolatelnosti přímo zvoleného. To jsou jen berle. Senát je na tom dnes líp jen proto, že není přímo účastný možnosti měnit vládou navrhované normy a pokud to udělá, není mu to mnohdy platné. Nic se nezmění na tom, jak dolní sněmovna funguje jen tím, že se zvolí přímou volbou. Podle mne je dnešní politika jen zrcadlem úrovně nás voličů, tedy i straníků. 

  

T. Pansky 26.4.2011 17:10

Re: Pane Haasi, vzdy stojite za precteni !!! Dnesni clanek je jeden ...

Zda se, ze jsme na uplne opacnych polech v pohledu na fungovani politiky.  Vy verite v umravnovani politiku stranickymi sekretariaty (na ktere mate jako volic pramaly vliv), ja verim v primou demokracii, kdy si volici maji sanci hlidat politiky sami.  Jak jednoduche.