26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Filek 21.4.2010 7:26

dluh

Pane doktore,plně souhlasím.Vysvětlete to Paroubkovi a jeho přisluhovačům /dRath a spol.

V. Skalová 21.4.2010 16:37

Re: dluh

Ale ti to moc dobře vědí, pitomí nejsou, jen mazaní. Dobře vědí, že nejsnáz se k moci dostanou tím, že hlupákům naslibují hory i s horákama. A tak to dělají. Co bude s těmi ostatními, to je jim jedno.

J. Veselý 21.4.2010 6:59

Ano

Je to hrůza kam se řítíme, ale je nutno opakovat co už napsal někdo rychlejší přede mnou - já ty dluhy neudělal. Ať za ně pyká a zaplatí je ten kdo je udělal.

O. Malstoka 21.4.2010 9:52

Re: Ano

Je otázkou zda jste také nepobíral různé příspěvky a dávky, včetně bonusů a stravenek.

h. buddemeyer 21.4.2010 17:40

Re: Ano

Mastolka nech toho! to mizive procento co lide na davkach vyberou se mozna rovna 1% co dostanou strany za volice z nasich statnich penez!

T. Vodvářka 21.4.2010 6:11

Někdy hmota vítězí nad rozumem

Všechno je to pěkné, články o rodinném rozpočtu, výzvy podnikatelů /těch opravdových/, diskuse v NP. Ale to by, vážený pane profesore, nesměli být neustále v televizi, v rádiu a nyní i na plakátech ti, kterým je nějaký rozpočet zcela volný. Místo toho, aby se jejich volebním programem stala odpovědnost a práce, slibují, že za hlas pro ně nemusíte s prominutím zvednout zadek. A ono se to krásně poslouchá, že nemusíte nic dělat a neumřete hlady. Jak možná víte, v každé populaci je přibližně třetina pitomců /dr Slavomil Hubálek/. Jejich volební hlas je stejný jako Váš. Třetina lidí v populaci nikdy nebude pracovat dobrovolně, naopak se bude dívat, jak z Vaší poctivě vydělané a naplněné prkenice cosi uzmout. Nedívají se na Vás jako na příklad, jak si vydělat a mít se dobře za své. Takže - pokud nebude platit, že bez práce nejsou nejen koláče, ale ani kousek chleba, bude to dál stát za paroub.

J. Měrka 21.4.2010 1:44

Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

Vážený pane doktore,  s Vaším postojem k vyrovnanému rodinnému rozpočtu (ještě lépe s nějakými těmi úsporami) samozřejmě souhlasím. To by ovšem nesmělo být u nás (v Evropě, natož v USA) téma "odložená spotřeba" a „plýtvání“ tabu nejenom pro děti ve školách, ale hlavně pro jejich rodiče. Výzkumy v této oblasti prokazují, že výchova k sebekázni by byla prospěšná. Teď jenom - kdo dnes by asi tak uměl jít příkladem? Nikoho takového nepotkávám, byť doufám, že tyto vzácné exempláře sem tam existují i u nás. 120 000 Kč pro každou maminku, která zaručuje, že její dítě bude přínosem pro společnost, by bylo více než žádoucí. V daných mantinelech by ale rovnostářské nadělování každé mamince spíše způsobilo populační explozi v těch řadách spoluobčanů, kteří o výchovu nezdárných dítek zrovna moc nedbají, takže řady voličů chtivých plýtvání bez ohledu na zítřek by po čertech rychle zhoustly. Co by to při naší současné hře na demokracii přineslo, snadno domyslet. Pokud někdo najde recept na řešení dříve, než se to ... Ale ono už to asi nepůjde? Pokud se zde objeví optimista s rozumnou argumentací, rád se nechám potěšit.

Jestliže jsme měli deficit v době (vý)prodejů čehokoliv, jak zvládneme dluhy teď, kdy "špajzka" je prázdná?

J. Strakoš 21.4.2010 6:14

Re: Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

Možností je IMHO relativně dost. Omezení sociálních dávek - nenechat lidi bez práce umřít hladem, ae zároveň jim nenechat peníze na rozhazování. Sjednotit výběr sociálního, zdravotního pojištění plus daně. Zavést jednu zdravotní pojišťovnu a jeden z ústavů zrušit (ne omezit, to tam zůstane stejné množství lidí). Revidovat ekologické předpisy a zjistit, zda někde neplatíme mnohem více jen proto, že jednou byla politická vůle. Zavést změny v zákonech - zodpovědnost osob, které uzavírají státní zakázku. Aby se každý při podpisu zatraceně dobře díval, zda cena není přemrštěná. Apod.

No a nakonec zavést další zákon, který nedovolí zvyšovat dluh a časem povede k vyrovnanému rozpočtu. (po vzoru, tuším, Švýcarska)

Ale ani k jednomu nedojde. Bohužel.

J. Bakulová 21.4.2010 8:59

Re: Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

to jsou zase jen hesla, pane, nemýlím - li se pak VV. Myslíte, že lidé kteří ztratili práci si žijjí nad poměry? Ti ne, to mnohem spíše ti, kteří nikdy nepracovali, a ti budou dávky pobírat pořád dál, zejména mají - li děti, o které se až tak moc stejně nestarají. Korupce je prolezlá vším, ale všechny politické strany bez výjimky ji budou hledat tam, kde někdo vezme směšnou částku a nikdy ne tam, kde se uplácí miliony, však se jich to týká všech. Já bych moc ráda zvolila takovou politickou stranu, která bez milosti vyloučí ze svého středu každého podrazníka a vysvětlí proč.  Jestliže to ale bude dělat jako ODS, tj. vykopne Topolánka za co vlastně, za pár hloupých vět ? a jinak nechá v krajích mocné mafiány v klidu, to není styl, který bych obdivovala. Malé strany jsou většinou bez úhony, ale to jen proto, že se ještě nedostaly k moci. Až přičichnou, začnou být stejní

J. Chládek 21.4.2010 9:05

Re: Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

Zajímavé je že na prvním místě máte omezení sociálních dávek, aby lidi bez práce neměli na rozhazování. Kdybych hledal někoho jako příklad člověka, který spadl z višně a rovnou na hlavu, nemohl bych najít lepší exemplář než jste vy. Zkuste rozhazovat z asi 7 tisíc a něco, které bere nezaměstnaný za měsíc. Co se týče Zdravotní pojišťovny souhlas, ale výběr zdravotního a sociálního pojištění sjednotit s daněmi naprostá blbost - je vidět, že o problematice jste si nepřečetl ani řádek a trousíte moudra. Zkuste  třeba krátký článek Mir. Opálky otištěný dne 4.4. 2008 na netu - Britské listy a zjistíte jaké dopady tato problematika má - nemáte o nich ani tušení...  Především je nutné- před jakoukoliv reformou ať zdravotní penzijní, prostě jakoukoliv, dát do pořádnu legislativu ČR - jen v rychlosti - zřídit znova Finanční pollicii, nový zákon o výběrovém řízení u státních zakázek - veřejně na netu výsledky -kdo se zůčastnil, kdo vyhrál a proč, po ukončení   jaké vícepráce pro KDO JE ODPOVĚDNÝ ZA ZAKÁZKU atd. zákon o střetu zájmů, zákon o přiznáváni majetku všech večejně činných lidí a jejich příbuzných - aby manželka politika, která v životě vydělávala jen 2500 Kč nebo vůbec nepracovala, neměla náhodou majetek za miliardu, zrušit společnosti s neznámými vlastníky, kariérní řád státních zaměstnanců aby při každé politické změně nebylo na úřadech zemětřesení, organizační schemata KÚ, MÚ podle počtu obyvatel - počet zaměstnců, atd. atd. bylo by to nadlouho. Veškeré hospodaření všech státních a samosprávných orgánů na netu do posledního halíře - teprve nedávno jsem se dověděl, že rozpočet HM Prahy je sestaven z kapitol, ale za jaké položky se peníze vydávaly nikdo nezjistí(!) - úžasné(!)při rozpočtu v hodnotě ministerstva. Přijít s návrhem jakékoliv reformy při tomto stavu  legislativy považuji za přípravu zločinu. Zkuste pochopit, že nejsou jednoduché odpovědi na složité otázky.

J. Hruška 21.4.2010 10:18

Re: Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

Správně! Kde je tzv. intelektuální elita národa? Co vymyslí disidenti? (2010 slov?) Co představí ochránci lidských práv?(Chartu 2010?) Co navrhnou výzkumníci? (prognostický ústav?) Co přednesou profesoři na školách? (marxismus?) Kde jsou různí aktivisté? (na komínech?) Co káže církev? (katechismus?) Co soudí právníci? (z Plzně?) Co dělají vojáci? (zbrojí?) Čím se zabývá byrokratická třída? (vládne?) Vidím jen samé selhávání (soběstřednost?). Ozvěte se alespoň Vy všemožní umělci! (k pravopisu?)....

P. Čech 21.4.2010 13:33

Re: Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

Existuje jedno zásadní řešení, po jehož zavedení a provedení budou jednoduše řešena ostatní. Je jím zásadní změna ústavy a změna volebního systému a zákona. Je třeba zavést přísně většinový volební systém s přímou volbou jednotlivých kandidátů. Zavést přímou volbu prazidenta republiky. Zavést skutečně svobodné volby, kdy nikdo a nic, ani ústava nebude voličům diktovat jak mají volit a už vůbec ne koho mají volit (politické strany). Schválit zákon o všeobecném referendu k zásadním otázkám řízení a fungování státu, zejména u otázek, které nebyly obsahem předvolebních programů kandidátů (Zadlužování státu v cizině a pod.).V tom všem vidím řešení neutěšeného stavu v ČR. Bez tohoto nikdy lépe nebude. A o tom to je.

L. Severa 21.4.2010 14:54

Re: Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

Nezjednošujete to? Nevím jak přímá volba prezidenta, většinový volební systém, všeobecné referendum může snižovat zadlužování státu. Zmínka o skutečně svobodných volbách, že ústava předepisuje voličům jak mají volit - Přečetl jste si vůbec co jste napsal?

P. Čech 21.4.2010 15:07

Re: Symptomy jasné, ale jak s léčbou?

Ústava voličům přímo předepisuje poměrný volební systém a volební zákon potom, že musí volit politickou stranu. A nejen to. Voliči je dovoleno volit kandidátypouze z jedné politické strany. To podle Vás není diktát jak volit a koho volit? Zadlužování státu (půjčování si peněz od kohokoliv v zahraničí) je přímým zásahem do fungování státu. K jakémukoliv zadlužování musí mít právo se vyjádřit všichni občané a to zejména proto, že žádná z politických stran a žádný z kandidátů toto nemají a nikdy neměli ve volebních programech. Nemají tedy k tomu mandát občanů.