8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

POLITIKA: Je Babiš predátor?

Politici „napříč poraženými stranami“ hovoří o Andreji Babišovi jako o „predátorovi“. Dosáhl na bezmála 30 % hlasů. Byli Klaus, Zeman, Topolánek a Paroubek s ještě lepšími volebními výsledky také predátoři?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 31.10.2017 11:43

Re: Babiš je standardní

Zákon neurčuje, kdo smí a nesmí být ve svěřeneckém fondu, to, že se vám nelíbí, je pouze váš a váš problém. Jinak uvidíme co bude. Když Babišovi podaří stejná prosperita u státu, jaká se mu dařila u firmy, můžete si uchopit pravou ruku do levé a gratulovat si. Že žijete v takové zemi.

I. Schlägel 31.10.2017 11:41

Re: Chce si majetek udržet a nenechat ho rozkrást,

Skulinky jistě zná. Bude jich využívat nebo je bude zacelovat? Ku prospěchu svému nebo obecnímu? Typuji A. B bych netipoval u nikoho s výjimkou matky Terezy. Ale třeba Andreje rodiče, strana a vláda vychovali k tomu, aby preferoval veřejné blaho před vlastním. Já tomu nevěřím. Vy ANO?

L. Písařík 31.10.2017 11:39

Re: Babiš je standardní

Vůbec ne naivní, Těhanová, ale zoufalý z toho, jak to tady vypadá, zoufalý z toho, že pokrok je za 20 let minimální a naše životní úroveň se od úrovně v rozvinutých zemích spíše vzdaluje, než přibližuje a nikdo nic nedělá, leda mlátí plechovou hubou ( Zaorálek, Kalousek). Neodpověděla jste, jestli znáte někoho, kdo to dokáže. Myslíte, že Babiš neudělal dost v tom, že zabránil krást DPH? A co víte, o firmě, které bylo kleknuto na krk? Bylo všechno v pořádku? A myslíte, že Babiš měl, jako ministr volnou ruku, jak ho omezoval Sobotka a navíc ANO bylo pořád jen druhé. Doporučuji zanechat úvah o naivitě a spíše se více orientovat. Úpně nakonec, od naivity jsem se dávno oprostil, je mi 74+.

I. Schlägel 31.10.2017 11:37

Re: Babiš je standardní

Pokud má být někdo něčeho schopen, musí být k tomu zejména ochoten. Uvidíme, zda je Babišovi obecní kabát bližší než jeho vlastní košile. Svěřenecký fond? Ach, málem bych zapomněl. Se zkoumáním osob a obsazení v orgánech onoho fondu jste se asi dostatečně neseznámil. Pokud toto má zajistit odstřižení se Andreje od jeho vlivu na svůj majetek, je to nedostatečné opatření.

M. Těhanová 31.10.2017 11:19

Re: Ve způsobu podnikání

Omlouvám se, s tím predátorstvím jsem myslela, že to bude jasné.

M. Těhanová 31.10.2017 11:15

Re: No, predátor ...

Nevrátil se z dlouhé cesty. Jen si asi, podobně jako já uvědomuje, že ODS nemohla nikdy své sliby plnit, jelikož měla vždycky koaliční strany, které ji podkopávaly a s nimi v tomto směru velmi dobře spolupracující opozice.

Když bylo nejhůř, že by snad ODS mohla něco prosadit, tak se spojili a vládu svrhli.ODS takhle nejednala, proto levicové vlády mohly dovládnout do konce mandátu.

M. Těhanová 31.10.2017 11:06

Re: Babiš je standardní

Proč aspoň něco nenapravil za 4 roky této vlády? Kromě nárustu byrokracie a klekání na konkurenční firmy. Proboha , jak vy jste naivní, když si myslíte, že tento člověk chce něco napravovat.

J. Karlík 31.10.2017 11:00

Re: Babis

Ono je snad po 2 světové? Do stejné řeky 2x nevstoupís. Jenomže, kurnik, to neumite myslet jinak, než politicky? Nevěříte ústavě? Jste čím dál, tím stejnějsi.

L. Písařík 31.10.2017 10:54

Re: Babiš je standardní

Bývalé Babišovy podniky řídí dnes svěřenecký fond, poněkud jste zaspal dobu. Ke druhé části vašeho příspěvku: Znáte někoho jiného, kdo je schopen napravit zlořády v politice i hospodářství? Já tedy ne.

F. Svoboda 31.10.2017 10:39

" Pomoc lidovců ".

V článku mě zaujala věta "Topolánek neodolal tlaku Paroubka a komunistů ... " Autor zapomněl, že Topolánkova vláda byla neustále torpedována z posice svého kaoličního partnera tj. lidovců, kteří sice podepsali společný vládní program, ale vše dělali proti němu. Takto se vyznamenala předvším dvojice Šojdrová a Hovorka, kteří okopávali vládu ze všech sil a přispěli rovněž k jejímu slábnutí až do hořkého konce !!!

J. Chaloupka 31.10.2017 10:30

Pěkný program nestačí, musíte věřit, že ta strana

má lidí, schopné ho uskutečnit. No a ty lidi má asi jen Babiš, proto dostal dost hlasů. Ostatně zatím nenapsal jediný ředitel Babišových podniků (holding Agrofert) nic proti němu. Buď má dobrou ruku na výběr ředitelů, nebo vlastní nějako kvalitní personální agenturu, která mu schopné ředitele dodává.

J. Chaloupka 31.10.2017 10:27

ČSSD nemusel rozvracet, ta to zvládla sama. Poslední

chybou bylo, když Sobotka vyhodil Babiše z vlády, namísto aby jeho úspěchy prodal jako svoje, a tím umožnil, že měl dost času na kampaň. Kdepak asi Sobotka teď je? Ani manželka ho už nemusí.

J. Chaloupka 31.10.2017 10:24

Chce si majetek udržet a nenechat ho rozkrást,

jako státní. Ostatně zná všechny ty skulinky, které bohužel ani "nejlepší ministři financí na světě" neznají.

J. Chaloupka 31.10.2017 10:23

ODS byla "pravicovou" stranou do té doby, než

pravičáci prohlédli, že křesla jsou jí bližší a stala se zakuklenou levicí. Proto už netáhne. I Babiš je spíše pravicový, ale to by ODS musela "obětovat" Fialu, který jako člověk žijící celý život z našich daní, zarputile opakuje, že s byznysmenem nepůjde. No, myslím, že pravice neutrpí odchodem do opozice a možná i Fialy.

A. Pakosta 31.10.2017 10:16

Re: Ve způsobu podnikání

Paní Těhanová,

s Vašimi texty to bohužel není o nic lepší. Z tohoto posledního Vašeho příspěvku třeba není vůbec vidět, na koho svým textem reagujete. A přitom by stačilo zvolit si u daného textu možnost "reagovat", namísto zakládání nového vlákna, a nebo aspoň ve svém příspěvku dotyčného oslovit. Přispělo by to nemálo k přehlednosti zdejší diskuse.

I. Schlägel 31.10.2017 10:12

Babiš je standardní

finanční predátor, který využije všech výhod, které mu nedokonalé české právní prostředí umožňuje, aby navyšoval svůj majetek kam až to půjde. Je to naprosto přirozené. Každý v jeho pozici a s jeho touhou po majetku by se choval stejně nebo spíše hůře. Přesto ho má část národa za spasitele, který pozvedne v kotlince morálku. Tak s chutí do toho, Andreji.

P. Maleček 31.10.2017 10:08

Babiš - kdyby jen predátor, on i psychopat.

Ne, Babiš není predátor, je to echt predátor, navíc s jasně psychopatickými rysy. Pravdu má Babiš v tom, že si ho naše prý demokratické partaje, hlavně ODS, ODA, ČSSD a ty ovládané Kalouskem samy vyrobily. A to svým, kecy o demokracii krytým, systémovým rozkrádáním státu a tím u většiny občanstva vyvolaným znechucením demokracií.

A na takto oslabenou demokracii zaútoči Babiš (byť se na té destrukci sám podílel, jen ne na té uplácené, ale uplácející straně). Jako zkušený echt predátor by na silný a obrany schopný organismus nikdy nezaútočil. Ale když viděl tu samo se ničící demokratickou trosku, tak prostě nezaútočit nemohl. A zmocniv se díky socansko-lidovecké touze být u koryta fukce financministra, začal ji brutálně zneužívat ve svůj byznys prospěch. A jako vysoceinteligentní psychopat to dokonale maskovat, i díky tomu, že ze sebe udělal strůjce vládních úspěchů, kterému ti zkorumpovaní (jedno že i jím) a neschopní házejí klacky pod nohy.

To jako další důkaz jeho psychopatie. Ne té brutál-primitivní, ale vysoceinteligentní. Přesto však i těmto psychopatům chybí mozková centra generující stud, lítost, pocit viny či vcítění se do situace těch co poškodili. Viz Radkin Honzák na www.aktualne v textu "Portrét psychopata" - níže stručný výběr.

Není žádnou vzácností, že se vypracují až na hlavy států. Protože - Dovede velmi úspěšně působit na své sociální okolí. Má kouzlo osobnosti a často neodolatelný šarm. Umí se vetřít do přízně takovým způsobem, že oklame i profesionály.Je patologickým lhářem. Umí fabulovat o své velkoleposti, o svých skvělých plánech. Má neobyčejně vyvinuté manipulativní schopnosti. Přesvědčivě předestírá své plány, je-li konfrontován se zcela odlišnou pravdou, dovede se z toho bleskově vylhat.Zcela postrádá pocity lítosti a viny. Naprosto klidně a chladně prohlašuje, že se necítí vinen.Vede parazitický způsob života, bezskrupulózně bere vše. Závěrem Radkin varovně říká. Nutno se k nim chovat jako k drátům na zem spadlým. A hlavně je nevolit!

P. Götze 31.10.2017 10:03

Re: No, predátor ...

pane Prokop, vy jste se asi vratil z nejake dlouhe krasne cesty po svete a vubec nevite, jake populisticke reci nam tady treba socialni demokrate a koneckoncu i ODS (danove priznani na jednu A4 apod.) rikali cele ty roky. A mezitim tekly a dodnes tecou penize z CEZu do balkanskych dobrodruzstvi, kazdy statni podnik je jedna tragedie za druhou a ty populisticke reci pred kazdymi volbami, no to any nema smyslu rozebirat. Ze vy ty populisticke reci vidite az nyni, no tak to je teda paradox. Ale proc ne.

M. Valenta 31.10.2017 9:57

Re: Babiš byl "vetřelecem" na politické scéně,

V jiných případech Vám zjednodušování tolik nevadí, že. Nebo my snad chcete tvrdit, že Babiš spadl z čistého nebe? Nespadl. Bez neschopnosti minulých elit by tu nebyl nebo alespoň ne v tak gigantickém rozměru.

M. Prokop 31.10.2017 9:12

Re: Babis

Většinou voličů zajímal i program komunistů (1946), ulhaný podobně jako Burešův. A i oni si dokázali koupit některé funkcionáře.

Lidé jsou čím dál, tím stejní.

M. Prokop 31.10.2017 9:10

Re: Babiš byl "vetřelecem" na politické scéně,

Skoro závidím, jak vy to máte jednoduché.

M. Prokop 31.10.2017 9:09

No, predátor ...

Ono se vždycky objeví nějaké slovo, kterého mají všichni plné huby i klábosnice a význam nikdo moc nechápe.

Bureš je prostě hrubě populistický a ulhaný politik, který lhaním shání voliče kde se jen dá, kde vycítí nějakou nespokojenost. Své sliby splnit nemůže, navíc mu jde hlavně o osobní zisk a moc, tak je otázka času, než na to lidi přijdou, že si všechny ty buzerující úředníky, kteří na ně zakleknou, zaplatí oni, překážet budou jim a ne Burešovi.

J. Karlík 31.10.2017 9:07

Re: Babis

Takže p. prof. neřekl _ zvykejte si, před volbami říkáme to samé co po volbách. Totiž, s Babisem nikdy. Sundejte si růžové brýle mámení. ODS ma v programu také zrušení EET. Jeden z důvodů jejich nevolitelnosti. V kopci se nepřepraha. Podle předsedy svazu malých živnostníků patří EET budoucnost, a on určitě nemá zájem na likvidaci podnikatelů, jak neustále melou odpurciEET. Zvykejte si, že většinu voličů zajímá program ANO, ne program ODS.

M. Valenta 31.10.2017 8:59

Babiš byl "vetřelecem" na politické scéně,

vzešlý z mizérie Klaus-zemanovské éry, kdy si oba výtečníci mysleli, že už to mají na furt a tím "predátorem" už dávno je. A v záloze čeká Okamura. Děs a běs. ČAU.

M. Těhanová 31.10.2017 8:32

Re: Babis

Melete kraviny. Např ODS svůj program měla. Ale ten vás nezajímal. To " s Babišem nikdy" z Fialy ždímala média. On sám o tom nikdy nemluvil. Mluvil jen o programu. A svůj postoj k Babišovi má podložený argumenty.

Ale ty vás zjevně nezajímají, ostatně jako většinu jeho voličů.

M. Těhanová 31.10.2017 8:26

Ve způsobu podnikání

je rozhodně predátor. Opravdu si myslíte, že v politice bude jiný?

I díky takovým, jako jste vy, to dopadlo tak hrozně. Vaše texty se vždy daly interpretovat dvojím způsobem.

J. Karlík 31.10.2017 8:14

Babis

není predátor. Neberte tradičním stranám jejich program! S Babisem nikdy! Na tom získaly svá upocena procenta. Teď musí svůj program plnit.