16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 10.11.2009 22:53

Re: žvasty

Hmm, snad to ani sen nebyl, ale krásná představa, že podobní kreténi jako ty se jednoho dne sebrali a výrazně rozmnožili populaci na Kubě!!! ;-P

hanebnej panchart 10.11.2009 21:19

Re: Kdo koho?

Mraz prichazi z Kremlu,pod krycim jmenem SANTA CLAUS>-

5 O 10.11.2009 21:05

Kdo koho?

Myslím, že bylo by bylo zajímavé, kdo koho odkud řídí. Fišera - když nejdřív ano, potom ne, odhaduji na někoho mimo tutu republiku. Liška - ten si zase zahrál na jazýček na vahách, u toho na Vašíka Pravdoláskového. Je opravdu tristní, když pidistrana, po poučení ze společného vládnutí (vydírání) s vrcholným představením ve formě Kocába, má možnost pořád něco podstatného ovlivňovat.

Gardnes 10.11.2009 20:47

Dynamika změny.

Již dávno bylo ověřeno, že každá změna dodává významnou dynamiku příslušnému procesu. Platí to od fotbalu až po průmyslový podnik, že nový trenér či manažer pozvednou sebevědomí a dodají příslušný drive. V politice se o tom přesvědčil Klaus, když ve svých 3. volbách neuspěl s nevýrazným novicem Špidlou jen díky tomu, že veřejnost chtěla novou tvář. Nemusí to vůbec znamenat, že starý lídr udělal nějaké fatální chyby, ale lide jsou zvědavi, jak si povede nová tvář a proto ji preferují. Topolánek mezi bossy parlamentních stran je určitě na tom nejlépe z hlediska schopn osti, ale jeho náhrada by určitě vrátila ODS na 1.místo. K tomu by pochopitelně musel dát podnět sám Topolánek, aby nešlo o všechna negativa vnitrostranického boje o nejvyšší post. Tak, jako to uměl v pravou chvíli učinit Miloš Zeman. Pochybuji, že by Topolánek si byl toho vědom a že by měl přednostní zájem o ODS před zájmem svým. Věří si, že zvítězí, ale důležité je, co si myslí voliči.

Dindik 10.11.2009 16:07

Re: opravdu Fischer o Brusel stál?

Také to tak vidím, trochu se jim vymkl z rukou - má mnoho sympatizantů a kdyby se nechal zvolit např za TOP, tak oběma pánům pěkně zamotá volební počty. Skoro bych řekl, že z něj mají vítr. Jejich původní linie: co nejdříve volby, vítěz premiérem, poražený eurokomisařem- nevyšla  ateď chodí kolem problému F a nševědí co s tím. Nechají ho - bude problém. Odstraní ho - taky problém ( lidé se naštvou ještě víc).

J.S. 10.11.2009 16:07

Re: žvasty

Jiříku to jste zas měl ten svůj krásný sen, že?

matů 10.11.2009 15:45

Re: žvasty

Jirko ,jirko zařadil jste se do stejne řady jako p.Bartoň,přeji brzké uzdravení.Už s váma nechci polemizovat,nestojíte mi za to.

RomanL 10.11.2009 15:08

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

Tak to jsem zvědavý, jak po volbách začnou šetřit, když si to teď dovolit nemůžeme. Teď to je jenom kdyby, pak to bude doopravdy v (Y). ;-D;-D;-D

Venca 10.11.2009 14:36

Re: Komu vadí Jan Fischer ?

Je to presne tak, Marku, a Barton s ODS jsou z toho na vetvi, ze je na postu premiera nekdo nezkorumpovany, vzdelany a slusny a drze se tesi vetsi oblibe nez nase prezidentka.

gerontusinza 10.11.2009 13:53

Re: opravdu Fischer o Brusel stál?

R^R^

gerontusinza 10.11.2009 13:53

Bartoň, když vy znedůvěryhodňujete premiera tak je jasná jediná věc....

je to fakt člověk na svém místě a navíc slušný...... protože nýmanda vašeho formátu aby pohledal...... jen pokračujte... je to poučné i pro ostatní lidi...;-D

jirka.s. 10.11.2009 13:19

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare ;-(

Sibi 10.11.2009 13:00

opravdu Fischer o Brusel stál?

Kde je potvrzeno, že Fischer měl zájem o místo komisaře v Bruselu? Spíš to na mě dělá dojem, že se ho Paroubek s Topolánkem chtěli zbavit.

Ludva 10.11.2009 12:57

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

Paroubek a jeho předchůdci zadlužovali v době, kdy si to země mohla dovolit - byl nízký dluh a vysoký růst. Pokud by v tom pokračovali i za opačného současného stavu, pak souhlasím, byla by to špatná volba. To jsou ovšem zatím jen pouhá kdyby. reálně v tom pokračovala vláda minulá.

Marat 10.11.2009 12:45

Re: Komu vadí Jan Fischer ?

To je opravdu zajimavé. Rudí  bolševici obviňují z bolševictvý ODS, ač tá strana nechce dělat  vůbec nic bolševického. Kdežto ČSSD společně z KSČM, strany skutečně bolševické podle socdemáku  vůbec nejsou bolševici. Může být v ČR vůbec nějaká partaj pravicová?

lucinapes 10.11.2009 12:32

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

To je fakt, kdyby na to mohl položit pracky JYrka Roko Šuplik, bylo by to mnohem víc, takhle je to jen to, co už se po něm nedá změnit.

lucinapes 10.11.2009 12:30

Re: Sajuz něrušýmych...

byl to sajuz něrušimYJ, když tak. Jistě vás to mrzí, ale u nás se uznává i vzdělání dosažené za I.republiky.

lucinapes 10.11.2009 12:28

Re: V čele s Ing VAE Topolánkem, blbem z Horní Dolní Vodrážkou, "JUDr." Bendou a "JUDr." Řápkovou za další vítězství ODS ve volbách.....

To máte placený od urážky, nebo od hodiny, socánku?

lucinapes 10.11.2009 12:26

Re: fanatický popleta

Vy zjevně stojíte o vítězství na svých pozicích pevně zakopaných sockomoušů, ten fanatický popleta v titulku měl nejspíš být váš nick.

JM 10.11.2009 11:10

TAKÉ PROTO, ŽE SE POBLITICKÉ POBLEMTÁŘE VYHÝBAjí POUŽIT SPOLEHLIVÉ ANALYTICKÉ POMŮCKY

TAKÉ PROTO,  ŽE SE POBLITICKÉ POBLEMTÁŘE VYHÝBAjí POUŽIT SPOLEHLIVÉ ANALYTICKÉ POMŮCKY, tak tomu nepochybně bude.     Mohl by někdo najít pro slušného člověka ve veřejné službě lepší ocenění, na závěr kariery, než je místo  reprezentanta ČR v Bruselu, se všemi společenskými úsluhami a materiálními prebendami?  Navíc s kredem u občanů ČR , že "...přišel když jsme ho potřebovali, odchází když to potřebujeme...."    To samozřejmě neplatí jenom v případech, kdy o peníze jde až na prvním místě! Konkrétně když český poblitický rybník je kapříkovi úživnější než kašny u bruselského dvora. 

Nemodrý 10.11.2009 11:08

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

Pane Ludvo, proboha proč na toho modrého fantického pomatence vůbec reagujete. Je to zdejší "modrý" Pepek Vyskoč, s nimž už, jak z mých velmi občasných návštěv zde se jeví, nikdo rozumný nekomunikuje. Je to prostě hlupák, se kterým je zbytečné ztrácet čas.

Esmerald 10.11.2009 11:00

Re: Pane Bartoni :

Mea culpa, mea maxima culpa !!

Jak jsem jen mohl hned dvakráte zkomolit jméno p. FISCHERA ? Nevím sám.

Esmerald 10.11.2009 10:57

Pane Bartoni :

" Pokud snad Fischer skutečně o místo eurokomisaře stál (což se mi zdá velmi pravděpodobné) a diskusí na toto téma se zúčastnil, jeho obrat je krásným příkladem českého politického kolbiště. " Tolik Váš citát.

Opravuji Vás, že obrat p. Fišera  je spíše příkladem PRO české politické kolbiště. Jste až podezřele a neuvěřitelně mimo. Zatímco opravdová smečka ( ne-li dokonce v plurálu ) se o tyto prebendy a vlivy pere jako smečka dobře vykrmených vlků o místo alfasamce, tento pán, p. Fisher dle mého mínění vzal nabídku pouze k úvaze a naopak, velmi rychle, velmi svižně a velmi rozhodně řekl své " NE(!!!), já vám na to kašlu, já se věnuji své profesi ". Tak charakterní jednání nemá v naší politice žádnou paralellu a tudíž nemůže být příkladem českého kolbiště, ale příkladem PRO to, jak by to kolbiště mělo vypadat.

Osobně jsem tomu velmi rád, jelikož takového premiera tato země snad ještě neměla ale zasloužila by si ho. Možná by měl uvažovat o premiérství volební cestou, pokud by si svůj charakter a způsob zachoval. Na jeho odsunu mimo soutěž a republiku mají eminentní zájem právě ti zprofanovaní a vystrašení rádoby alfasamci, kteří své nenapravitelné škody již jednou napáchali .     

 

Robert 10.11.2009 10:56

Vám zůstává

 Pane Bartoňi, Důležité je, že vám kouzlo zůstává. Většinou mě skutečně pobavíte.

Ludva 10.11.2009 10:38

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

Nevím, o co vám jde. Nic o vás nevím a nezajímá mě to. Podíl na zadlužení máme všichni, co pobíráme od státu nějaké dávky nebo platy nepřiměřené příjmům rozpočtu. Většina zdejších přispěvatelů obviňuje ze zadlužení socialisty, ale pravda je, že zatím zadlužovaly všechny vlády. Ale jistě jste si všimnul, že dávám přednost vládě velké koalice, právě proto, aby se hospodaření země stabilizovalo na déle než jedno volební období. A taky proto, že politika má vyhovovat co největšímu počtu občanů, nikoliv jedné skupině, jak to předvedla minulá vláda. A rozhodně nepodporuji rozdávání dávek práceschopným lidem. Včetně rodičovských a dětských přídavků a výsluhových rent.

jirka.s. 10.11.2009 10:20

Re: Vítězství pravice?

;-(R^;-(R^

jirka.s. 10.11.2009 10:19

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

Když ti to napíši ještě jednou, ale opravdu už naposled, budeš už konečně schopen to vstřebat??? 8-o

"Francek vízek, ty a tobě podobní oranžgutani vynikáte perfektním uměním úhybných manévrů při snaze z vás dostat jasnou a srozumitelnou odpověď na jasně položenou otázku!!!

 "O to více JSME se prý zadlužili" Odpověz, jak jsem se konkrétně zasloužil o zadlužení tohoto státního útvaru ???" ;-P

Marek 10.11.2009 10:04

Komu vadí Jan Fischer ?

Premiér Jan Fischer vadí kovaným modrobolšvikům jako je autor tohoto textu pro svoji nestrannost,schopnost,slušnost i chápání své role jako služby pro stát a jeho občany.Během několika týdnů si získal uznání v europarlamentu a jeho podpora od více než 80 % občanů ČR mluví za všechno.Když si vzpomenete na verbální úlety bývalého premiéra,jeho buranské a vulgární chování na domácí scéně i v zahraničí,nemůžete se divit,že by si lidé přáli Jana Fischera a jeho vládu nastálo.

Ludva 10.11.2009 10:01

Re: A proč by vlastně měla pravice vyhrát ?

Programové prohlášení první i druhé Topolánkovy vlády mělo několik společných vizí. Tou první byla ekonomická reforma, která měla zabránit dalšímu zadlužování budoucnosti. Druhou vizí byla změna zahraniční politiky, založené na speciálních vztazích s USA. Třetím společným kamenem byl boj proti klientelismu a  korupci.

Vlajkovou lodí, která měla zaručit stabilní a vyšší růst HDP a tím snížení zadlužení země, byla ekonomická reforma. Tehdejší ministr financí Kalousek ještě v roce 2007 sliboval snížení schodku veřejných financí na 2,3 % HDP. Samotné zavedení reforem Topolánkova batohu bylo zpomalení růstu české ekonomiky z pěti na tři procenta. Podle  ČNB způsobila Topolánkova reforma zvýšení inflace nejméně o tři procenta.

Spirála zadlužení se nejen nezastavila, ale z důvodu světové hospodářské recese se ještě prohloubila. Topolánkova vláda může být nyní ráda, že hospodářská krize zakryje chyby její dlouhodobé politiky. Příkladem může být Julínkova zdravotní reforma a zavedení regulačních poplatků. Namísto deklarovaných úspor výdaje na zdravotnictví rostou letos rekordním tempem, a to přesto, že se zmrazily platby za státní pojištěnce. Zdravotní pojišťovny totiž zaplatily v prvním pololetí za léčení o 11% více než loni a výdaje za léky na recept se přes zavedení poplatků zvýšily o neuvěřitelných 17 procent.

Váš osobní přínos k zadlužení není důležitý, jde o systém.

jirka.s. 10.11.2009 10:00

Re: fanatický popleta

No, ty kdyby ses umrkal, tož to už nerozchodíš!!! ;-P