16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 21.4.2010 8:27

Pane Hvížďalo

ten John z VV to má vymyšlený vcelku jednoduše a přitom geniálně. On nebude s nikým. Nebude padlý na hlavu, aby se zavázal na 4 roky k nějaké koalici. Je velmi pravděpodobné, že hlasy VV budou potřebovat při hlasování v PS ti i oni, jasná většina zase nebude. No a Radek John už bude umět hlasy těch svých oveček dobře prodat. A až bude nějaký průšvih (korupce, ostuda, tunel), tak on v něm nebude, on byl přece v opozici!

P. Čech 20.4.2010 12:09

Rozumní doufají

ČSSD by byla jistě přijatelnou strano pro mnohé, ovšem bez lidí jako je Paroubek, Sobotka, Škromach, Vlček atd. Nezbývá tedy než doufat, že bude utvořena jakákoliv koalice bez socialistů a komunistů. Socialistů v současném složení. Ideální by sice bylo, aby většinu tvořily současně mimoparlamentní strany. K tomu ovšem s největší pravděpodobností nedojde, protože voliči, kteří volit chodí jsou povětšinou hloupí a schopní uvěřit jakýmkoliv předvolebním blábolům představitelů současných parlamentních stran, přestože s nimi mají špatné zkušenosti. Stále a opakovaně vstupují do téže řeky, ikdyž ví, že to je nesmysl. Takto plní záměr tvůrců naší ústavy a volebního systému, který tento stav produkuje.

J. Kombercová 20.4.2010 17:41

Re: Rozumní doufají

Tak proč už sakra k urnám nepřijdete vy chytří? Kde jste?

P. Čech 20.4.2010 18:55

Re: Rozumní doufají

Prozatím jsem u urny vždy byl, ikdyž to nepokládám v současném volebním systému za smysluplné. Nikdy jsem ovšem nevolil současné ani minulé parlamentní strany, od nichž se změny nikdy nedočkáme. Jak je vidět, tak zbytečně. Potvrzuje to jen moje přesvědčení, že při současném znění ústavy, současném volebním systému a zákonu a neexistenci zákona o všeobecném referendu je jakákoliv volba v ČR nesvobodná, nedemokratická a zbytečná. Ony výše zmíněné instituty totiž zcela záměrně  a "dočasně" zakotvily v našem systému moc stále stejných politických stran a změnit to může pouze většinový volební systém, kdy budou voleni jednotliví kandidáti a ne politické strany. A o tom to je.

J. Láníček 20.4.2010 22:43

No a u toho většinového systému -

- je volen kdo ? To nejsou zástupci politických stran ? A kdo by si tady mohl dovolit zaplatit ze svého volební kampaň ? To bychom tu měli nejspíš vládu  miliardářů a multimilionářů, nebo spíš jejich poskoků, kterým by naši bohatí spoluobčané  zorganizovali i zaplatili volební kampaň. Jako příklad by mohl posloužit třeba Bush ml. v USA (tedy myslím jako  příklad poskoka místních zbrojmistrů a naftmistrů) ! A kontrolní otázka. Víte, kdo tady dlouhé roky prosazuje obecné referendum a kdo jej naopak tvrdošíjně odmítá ? Nepamatujete na časté  výhrady již otce zakladatele ODS, že politika se nemá dělat z ulice ?

J. Láníček 20.4.2010 22:21

A ODS by byla přijatelná bez lidí

jako je Langer, Bendl, Bém, Gandalovič, Nečas a TOP 09 bez Kalouska, pana knížete atd. atd. Nejlepší by bylo, kdyby to tady vzali do rukou zahrádkaři, myslivci, rybáři a hasiči. No a ještě by tam mohl být místo zelených nějaký nový progress - nový jazýček na miscee vah - třeba zástupci Facebooku. Když tak sleduji ty jejich názory a iniciativy, to by bylo opravdu to pravé oživení naší politické scény ! To jsou po všech stránkách tak vyspělí jedinci, že pro ně by neměl být problém zmáknout penzijní i zdravotnickou reformu již během prvního volebního období. Jen aby si ze všeho nejdřív neuzákonili, že práce člověka nešlechtí, ale hyzdí !

K. Kužel 20.4.2010 6:54

Předvolební urážky...

jsou jedna věc a koaliční vyjednávání po volbách druhá. Velmi dobře si dovedu představit koalici ČSSD a TOP09. Pan Kalousek je velký pragmatik a kníže pán jistě nevzal předsednictví, aby seděl jedno či dvě volební období v opozici. ČSSD by mohla nechat partnera udělat nějaké reformy, čímž by se TOPka zcela znemožnila a ČSSD by zůstala stranou.

Ostatně hlavním cílem založení TOP09 byla pravděpodobně likvidace ODS nebo alespoň její přidušení, aby pravda a láska konečně zvítězily. To by bylo takovou koalicí asi dosaženo.

http://karelkuzel.blog.idnes.cz

T. Pansky 20.4.2010 2:00

Neco by mohl pan Hvizdala lepe vysvetlit: ...

... jak by se pripadna velka koalice mezi ODS a CSSD mela odlisovat od soucasne velke koalice ODS a CSSD?  Znamenalo by to, ze dalsi ctyri roky tu bude bezvladi, kdy se obe strany ve vlade blokuji, ale udrzuji si pod palcem penezovody?  Soucasny stav je absolutne neudrzitelny.  Dokonce i Lidovky a CTK brebralo vymysl o urednicke vlade.   Druha vec, kterou by mohl pan Hvizdala objasnit je teze o politickem patu.  Takovy stav podle ustavy neexistuje.  V minulosti nastaly problemy, protoze se politici (predevsim ODS a CSSD) rozhodli ignorovat Ustavu Ceske republiky.  Nase lenost a pouzivani nepatricnych nesmyslu ve masmediich tuto situaci pouze umoznuje.  top0625top@hotmail.com

P. Čech 20.4.2010 12:13

Re: Neco by mohl pan Hvizdala lepe vysvetlit: ...

Současná vláda není vládou úřednickou. Musela by být vládou nepolitickou. A to není, protože členy do ní panu Fischerovi nadiktovaly politické strany. Lépe řečeno on si je nechal nadiktovat. V tom udělal obrovskou chybu a teď za to platí tím, že jeho vláda je zcela neakceschopná.