4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak Zeman (ne)vetoval daňový balíček

Prezident Miloš Zeman se rozhodl nepodepsat „daňový balíček“ a vrátil ho k dalšímu opatření. Podle některých ústavních právníků tak Zeman zákon vetoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Strakoš 1.1.2021 6:05

Tohle je problém s právníky - i argument v článku je postaven na práci jednoho z nich, takže jiný může mít opačný názor (a nemusí vracet titul)

Spíše je hloupá ta vlna dohadů a pod. - Zeman stále žije, takže při nejasnostech měl projít jediný dotaz - Vetoval jste? A Zeman měl říct ano nebo ne.

Z. Lapil 1.1.2021 11:56

Pan Bartoň vám odpovídá dopředu: rigorózní práce má oponenta plus schvalovací/zkušební komisi. Proto jí věří víc, než osamocenému střelci v televizi.

P. Hatina 1.1.2021 1:01

Mimochodem, domnívám se že nikoliv. A "domnívám se" že tam Zeman to odůvodnění uvedl. ovšem ve formulaci proč s tím zákonem nesouhlasí. Neuvedl tam onu signifikantní frázi "toto je mé odůvodnění". ale ten důvod tam uveden byl.

A proč medle , domnívám, se? No protože text tohoto dopisu se dal ještě ve středu ráno na internetových médiích v jednom z prvních příspěvků celý najít a přečíst. Tam jsem toto četl - ale mohl jsem se v rychlosti zmýlit, to přiznávám..

Jenomže, dneska už se ten dopis v médiích nalézt nedá - i jestli tam někde ještě je, už je přehlušen ohromnou masou dalších "zpráv", ve kterých masy novinářů, politických analytiků, právníků, ústavních expertů, politiků, význačných osob, astrologů, psychologů a vůbec jen citují a opakují částečně a nepřesně onu jednu osudovou Zemanovu větu že "uvedený zákon vrací" - a jen k tomu se vyjadřují.

Ovšem - minimálně ústavní znalci by si měli prostudovat ten dopis celý, než se k němu i jen mediálně vyjádřit...

Š. Hašek 1.1.2021 0:44

Viz Ústava ČR.

Nečtenáři ústavy naší republiky budou mít asi delší pré, než bylo s nečtenářkou Peroutky. S jeho vnučkou. Jistou Kaslovou.