26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak Zeman (ne)vetoval daňový balíček

Prezident Miloš Zeman se rozhodl nepodepsat „daňový balíček“ a vrátil ho k dalšímu opatření. Podle některých ústavních právníků tak Zeman zákon vetoval.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sura 1.1.2021 13:47

Dědek při své inteligenci ví, že už nikoho nezajímá a že zejména ta polovina občanů, která nedokázala zabránit jeho zvolení, čeká, až mu skončí mandát a půjde od válu. A tak alespoň vymýšlí neustálé ofuky, aby se o něm aspoň psalo.

"Balíček" ani vetovat nemusel. Balíček totiž nebyl poslán "Rekomando".....

J. Vlček 1.1.2021 13:32

K tomu, aby člověk mohl porovnávat osoby podle jejich myšlenek a konání, nemá zapotřebí lézt komukoliv do zadku. To je pouze vaše utkvělá představa. K tomu stačí jen nestranný a nezaujatý přístup k věci.

Ať se vám to líbí, nebo ne, tak si troufnu říct, že takových, co se v politice vyznají tak, jak se v ní vyznají prezidenti Zeman a Klaus, zase až takový přehršel v této zemi není. ;-)

J. Vlček 1.1.2021 13:10

Chválím a ztotožňuji se, to je ovšem trochu mimo naši mísu. A co dál?

J. Vlček 1.1.2021 13:06

Pane Strmisko, opozice není od toho, aby házela klacky vládě pod nohy, ve smyslu čím hůře, tím lépe, což naše milá "demokratická" opozice činí od chvíle, kdy se opozicí stala.

Namísto toho aby, když už vládu kritizuje, předložila své představy o tom, či onom, ohání se jen prohlášeními, my bychom to dělali lépe. Ano to všichni viděli, jak to dělali, když k tomu měli příležitost.

Rozkradeno kdeco. Co normálně fungovalo, to dokonale roze.rali, příkladem školství... a není potřeba vyčíslovat další pomníky jejich odborných zásahů. Každý si dosadí sám. Rv

P. Kmoníček 1.1.2021 12:32

Jsou také pravidelně zváni lhář z Hradu (řekl soud) i podvodník s dotacemi, ale ti odmítají, protože se bojí debaty a protiargumentů. Jó, blábolit jen své rozumy bez obavy, že někdo okamžitě zareaguje a jejich lži uvede na pravou míru, to pro ně není. Zajímavé je, jak jim to někteří méně přemýšlející "žerou".

V. Čermák 1.1.2021 12:14

Jednoduchý ideolog jak narazí na Zemana, má jasno a ventiluje. Zde je vás ovšem povícero...;-D

P. Milan 1.1.2021 12:09

Naopak, to první.

Jen se vždycky najde nějaký vlezdoprdelista, který ty hlouposti vykládá jako moudrosti.

P. Milan 1.1.2021 12:06

Jsou dvě možnosti, "mistrný tah" vrchního hradního čučkaře, nebo pitomost jeho čučkařů v KPR. Já se držím Hanlonovy břitvy.

Z. Lapil 1.1.2021 11:56

Pan Bartoň vám odpovídá dopředu: rigorózní práce má oponenta plus schvalovací/zkušební komisi. Proto jí věří víc, než osamocenému střelci v televizi.

P. 1 1.1.2021 11:27

Je evidentní, že v Reflexu nezveřejnili karikaturu. V Reflexu zveřejnili přesný popis smutné skutečnosti, která vládne na hradě.

P. Kmoníček 1.1.2021 11:23

Pro začátek si do svých poznámek pro budoucnost napište jmeno Ronald Reagan. A až najdete na Wikipedii kdo to byl, tak si ho podtrhněte !

P. 1 1.1.2021 11:23

Jinými slovy, delirium hradního čučkaře jsou jeho podržtašky sto vykládat jako "hru s opozicí", a to buď v zoufalé snaze popřít fyzický a mentální rozklad hradního čučkaře nebo proto, že jsou sami v deliriu, takže jim nedochází, že neschválení burešova daňového paskvilu by způsobilo problém jen a pouze burešovi a jeho vládním podržtaškám.

J. Houška 1.1.2021 11:05

1) Hloupostí pramenících z neznalosti problému už prezident veřejně navykládal spousty. Obzvláště trapné pak je, když ty hlouposti vykládá tím svým blahosklonným mentorujícím tónem.

2) Ale nemyslím, že tuhle konkrétní hloupost udělal přímo prezident osobně.

J. Strmiska 1.1.2021 11:03

Pane Vlčku, nevzpomínám si na nějaké podpásovky opozice vůči prezidentovi nebo Babišovi, asi nemám sloní paměť jako Zeman. Pokud ovšem považujete politiku opozice vůči Babišovi za podpásovky, tak to jste na omylu. Od toho tady ta opozice přece je, aby vládě oponovala. Jinak bychom byli ve stavu blahé paměti opoziční smlouvy, tolik oblíbené právě Zemanem a Klausem a která mimochodem pomohla Babišovi vytunelovat Unipetrol.

R. Meišner 1.1.2021 10:58

Zeman si s opozicí hraje jako kočka s myší....a opozice mu znovu a znovu skáče na špek. .jak roztomilé.

J. Vlček 1.1.2021 10:50

Vaše příspěvky jsou dokladem toho, že se u vás pomatená mysl projevila i bez té úcty. ;-D

J. Vlček 1.1.2021 10:45

Řekl bych, že to, co nemůžeme ani náhodou očekávat od vás. ;-D

I. Jouza 1.1.2021 10:45

Mít "úctu" k panu Zemanovi po tom všem co tady předvedl, předvádí a jistě ještě předvede svědčí přinejmenším o pomatení mysli.;-D;-D;-D

J. Vlček 1.1.2021 10:43

Copak ta péče o druhého? Vás už snad ten covid dostal? ;-D

I. Jouza 1.1.2021 10:41

Co jiného můžete čekat můžete čekat od pana Bartoně?

I. Jouza 1.1.2021 10:39

Pane Bartoň už jste se nechal očkovat?;-)

J. Vlček 1.1.2021 10:38

Řekl bych, že hloupost je to poslední, co lze od prezidenta očekávat. ;-D

J. Vlček 1.1.2021 10:33

Zajímavé je, pane Valento, že jste doposud nepřišel ani jednou se sdělením, jaký mistrovský tah provedla třeba vaše kancléřka. Možná mi to nějak uniklo, ale o žádném takovém vašem příspěvku nevím. A že těch tahů bylo, co? ;-D

J. Houška 1.1.2021 10:33

Ono to bude asi jednodušší. Prezident chtěl vrátit zákon nevetovaný, ale bez podpisu, tak, jak se už předtím vyjádřil. A ukázalo se, že diletanti v kanceláři prezidenta nejsou schopni tuto prezidentovu vůli jednoznačně a formálně správně převést do psaného textu.

Prostě Hanlonova břitva: "Nehledejte zlý úmysl tam, kde je dostatečným vysvětlením hloupost."

M. Valenta 1.1.2021 10:22

Vybral si jednu ze tří možností a Bartoň z toho promtně vyrobí mistrný tah. Možná myšleno jako dárek k vánocům. So geht das.

J. Vlček 1.1.2021 10:15

Pane Strmisko, zkusil jste někdy spočítat, nebo se alespoň zamyslet nad počtem podpásovek vůči prezidentovi, či Babišovi, ze strany "demokratické opozice", neboli bloku "antibabiš"? To byly ovšem samozřejmě podpásovky férové, že. ;-D

J. Vlček 1.1.2021 10:04

Pane Kmoníčku, pro úplnost a jasnější obraz vaší osoby, zkuste napsat, jestli existuje někdo, ke komu tu úctu chováte. ;-D

J. Strmiska 1.1.2021 10:01

Zaujali mě dva poslední odstavce. V první autor článku s uspokojením konstatuje, že se Zemanovi opět podařilo vytočit politiky svým ne zcela jasným sdělením, zda daňový balíček vetoval či ne. Pokud tak učinil záměrně, tak opět ukazuje, že jeho jedinou starostí je jak kde koho naštvat, slušně řečeno. V prezidenském slibu po zvolení, prezident slibuje dbát blaha občanů. Tak tímto konáním o blaho občanů nedbá ani náhodou, spíš naopak.

Ve druhém odstavci, už zřejmě ve spolupráci s Babišem, "mistrným tahem", jak píše autor článku, zaskočil Zeman opozici brzkým vyhlášením termínu voleb a tím opozici komplikuje financováním předvolební kampaně.

Prezident má být přece nadstranický. Tak jaktože zvýhodňuje Babišův spolek (strana to podle mne není a demokratická už vůbec ne) před ostatními stranami a koalicemi? Ono to vypadá, že po inspirací v Číně, by byl nejraději, kdyby se tady opět obnovil systém vlády jedné strany. Babiš o to usiluje evidentně, viz jeho prohlášení: "My nejsme ani nalevo ani napravo, my jsme tady pro všechny", rozumněj, ostatní strany jsou zbytečné.

Smutné je, že i autor článku obdivuje Zemanovy "mistrné tahy", což není nic jiného než nefér podpásovky.

F. Navrátil 1.1.2021 9:48

Česká televize má vybranou skupinu hostů, které pravidelně zve. Takový host musí splňovat v první řadě ideová kriteria stanovená partou ovládající ČT. Proto jejich vystoupení, včetně otitulovaných ústavních právníků, berte jako vystoupení estrádních umělců.

P. Kmoníček 1.1.2021 9:48

Hlavně ho velice baví dělat "dusno". A jak píšete výstižně, dělá to s jemu vlastní jízlivostí. To je prezident, ke kterému mám mít úctu ?