29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak zabít eurovolby

Je půlka května 2018, volby do parlamentu byly před půlrokem a naše zem stále nemá vládu s důvěrou. V televizi sledujeme politické hrátky a marnou snahu Babiše, vítěze voleb, sestavit vládu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 15.5.2018 23:17

Jen bych opakoval

co tu napsal v diskusi kolega. Pokud by chtěl pan Babiš "sosat" eurodotace, není hloupější investice než do eurovoleb. Eurodotace nevznikly pro Babiše a neskončí kvůli němu. A i kdyby ANO získalo posty všech českých europoslanců, nezmění vůbec nic. Nevím jaké skvělé politologické vzdělání autorka má, ale na to snad stačí selský rozum a obyčejné počty z I. stupně základní školy.

J. Jurax 15.5.2018 21:59

Re: Spíš co z toho budou mít Svobodní

Tak především - nestanu se hlasem Svobodných ani jakéhokoliv politického uskupení či hnutí, eventuálně i strany. Nevidím k tomu důvod - zas tolik mne specielně Svobodní neberou a nehodlám si život kazit politikou a politikařením. Nebavilo by mne to.

"Ono to hodně záleží na médiích, koho prezentují a koho ne". Ale taky záleží na každém jak se do nich dokáže dostat, jaký má kolem sebe tým na PR a tak dál a podobně.

"nepředpokládáte doufám, že média se budou věnovat zvláště Svobodným, liberálům bez významných sponzorů a skandálů." Ano - pak si ovšem Svobodní významné sponzory i skandály musí opatřit; skandál je reklama zadarmo :-) ... chtějí-li se ve vysoké politice prosadit. Taková jsou pravidla hry, podle nichž všichni hrají - a pidistranička nemá šanci je změnit. A média se budou věnovat i liberálům, když bude o čem psát, aby si to lidi četli, byla sledovanost a tudíž prachy z reklamy.

A Váš poslední odstavec praví to co já - bez charismatického, průbojného, drzého a hubatého, zdaleka viditelného lídra nemají šanci.

M. Prokop 15.5.2018 21:47

Re: Předčasné volby nikdo nechce

Ano.

M. Prokop 15.5.2018 21:46

Re: Spíš co z toho budou mít Svobodní

Tak popořadě: Co kdybyste se stal ve Vašem malém moravském městě hlasem Svobodných vy? Nebo čekáte, kdo to udělá za Vás? Internet snad máte a najít stránky Svobodných a přihlásit se není zase až tak obtížné.

Mach se dostal do EP a slyšet ho bylo celkem dost. Ono to hodně záleží na médiích, koho prezentují a koho ne.

Rezignoval proto, aby se mohl naplno věnovat volbám - IMHO správně.

Slyšet bylo, ale člověk musel poslouchat a hledat - nepředpokládáte doufám, že média se budou věnovat zvláště Svobodným, liberálům bez významných sponzorů a skandálů.

Souhlas, Pajonk neumí ani to, co Mach. Ovšem vybírat lze jen z toho, co je k mání. Mach rezignoval správně. Nedosáhl (jím) vytčených cílů, rezignace je na místě.

J. Jurax 15.5.2018 21:46

Re: :-) :-) :-)

Ale vcelku srandovní je ...

J. Jurax 15.5.2018 21:44

Re: S pobavením sleduji, jak Svobodní

Ehm - máte-li pravdu s těmi liberálně založenými voliči, pak ať to raději zabalí. Nemají naději, zejména když se ani neumí zviditelnit. Volby jsou o tom oslovit a nalákat, potažmo zblbnout co nejvíc lidí, aby volili právě ty jedny jediné správné. Kdo to nechápe, měl by založit stolní společnost a ne stranu s ambicí na parlament. S pravdou a ušlechtilými úmysly (dokonce i kdyby byly opravdu ušlechtilé) se do parlamentu nedostanete - to může stačit tak na dědině, maximálně menším městě a vyjímečně na kraji.

Jejich program by měl šanci oslovit víc voličů než jen echt liberály, jenže ti se o něm ani o straně nic nedovědí, poněvadž se neumí propagovat.

Kolikrát byl Pajonk za poslední půlrok, ba rok v celostátní TV? Nejspíš ani jednou ...

K. Janyška 15.5.2018 21:34

Re: Přijde mi to jako

Špatně umístěno, pardon... Dzp.

J. Jurax 15.5.2018 21:34

Re: Ale kdepak

Protože Mach měl punc euroskeptika a volen byl tudíž euroskeptiky, jichž bylo dostatek. Jestli ten punc uplatnil i v EP se ovšem neví.

A do parlamentu se na euroskepticismu - mnohem hlasitěji podaném - vznesl Okamura. Na vcelku neznámé Svobodné bez pořádné dlouhodobé propagace a viditelného lídra "s gulema" - při vší úctě k panu Machovi - se tak už nedostalo.

K. Janyška 15.5.2018 21:33

Re: SOCIALISMUS EU NIČÍ ŠANCE EVROPANŮ A OHROŽUJE JE NA ŽIVOTĚ.

A do toho Evropská unie se zcela obrácenými záměry.

Cožpak to nevidíte ? Cožpak jste všichni slepí ? EU na LS je silou anticivilizační, tedy brutálně socialistickou !!!

Pokud EU má být, musí stát na stejném principu, jako lidský svět, tedy na negativní smlouvě, umožňující respektování základního principu svobodného lidského světa, principu já pán-ty pán.

3 velká negativa jsou: mír, svoboda a spravedlnost. Stojí a rostou výhradně na negativních, tedy zákazových, pravidlech chování. Musíme tento postulát respektovat !!! Jinak si budeme škodit, zabíjet se a ubližovat si donekonečna. Dzp.

K. Janyška 15.5.2018 21:33

Re: Přijde mi to jako

A do toho Evropská unie se zcela obrácenými záměry.

Cožpak to nevidíte ? Cožpak jste všichni slepí ? EU na LS je silou anticivilizační, tedy brutálně socialistickou !!!

Pokud EU má být, musí stát na stejném principu, jako lidský svět, tedy na negativní smlouvě, umožňující respektování základního principu svobodného lidského světa, principu já pán-ty pán.

3 velká negativa jsou: mír, svoboda a spravedlnost. Stojí a rostou výhradně na negativních, tedy zákazových, pravidlech chování. Musíme tento postulát respektovat !!! Jinak si budeme škodit, zabíjet se a ubližovat si donekonečna. Dzp.

K. Janyška 15.5.2018 21:33

SOCIALISMUS EU NIČÍ ŠANCE EVROPANŮ A OHROŽUJE JE NA ŽIVOTĚ.

Lidský svět na evropském kontinentu vznikl tak, jak vznikl a uspořádal se tak, jak se uspořádal. Tedy jako kontinent národních států. Kdyby to mohlo být jinak, bylo by to jinak. Ale ono to je tak a nedá se s tím hnout.

Spontánní síly, které v čase a v prostoru neosobně tvarovaly lidský svět v Evropě se nikoho na nic neptaly, čím také, když neumějí mluvit, a jen a jen upospořádávaly a uspořádávají. To ony, ne člověk !!!

Tohle když slyší moralisté všeho druhu a konstruktivističtí racionalisté, kterých je ovšem na světě drtivá většina, jsou k němu bohužel vedeni v ujetých neomarxistických školách, se cítí uraženi. Nechtějí připustit, že podléhají plně obřím neosobním mechanismům, jejichž pravidla tvoří jejich mysli a člověk je jimi zcela řízen.

Civilizace je dělením a osamostatňováním a konkurencí, ne spojováním, ne kolektivizací a ne spoluprací. To každý, kdo má alespoň elementární přehled jasně vidí. Starobylé říše, R-U, SSSR a jeho tzv. světová socialistická oustava, pokusy Německa za Hitlera, Jugoslávie, ČSSR a tak dále jsou toho důkazem. Jsou důkazem toho, že civilizovaní lidé nechtějí a nepotřebují nad sebou žádný dohled a preferují svoje národní státy. Katalánsko, Skotsko, Bavorsko, Belgie, Texas a tak dále jsou dalšími ohlasy téhož.

J. Jurax 15.5.2018 21:28

Re: Ale kdepak

Ehm - i kdyby se povedlo do toho putovního cirkusu navolit sebevědomé zastánce našich (co to je našich - národních?) zájmů, což je reálně nemožné už jen proto, že ti navolení primárně zastávají zájmy své a svých chlebodárců a/nebo rodných stran, pak jich by tam byli cca 2,7 procenta. Takže s 2, procenta hlasů by i ti nejsebevědomější zastánci našich zájmů, i kdyby vstávajíce lehajíce nemysleli na nic jiného než na blaho vlasti a národa, zmohli akorát kulové s přehazovačkou.

Celý ten putovní cirkus i s humbukem kolem voleb do něj je jen stafáž, mající EU dodat zdání demokratičnosti.

J. Jurax 15.5.2018 21:19

Re: Předčasné volby nikdo nechce

Ať tam páky má nebo nemá - mimochodem jako premiér je členem ER - přes europoslance je nezíská. Ti jsou spolu s celým svým putovním cirkusem jen přeplacená stafáž bez reálného vlivu dodávající EU zdání demokracie.

J. Jurax 15.5.2018 21:14

Re: Spíš co z toho budou mít Svobodní

No, Svobodní nemají osobnosti a nejsou ochotni investovat do svého zviditelnění a do vhodného akcentování svého programu, jenž má potenciál oslovit mnohem víc lidí než jen klasické liberály.

Žiju na malém moravském městě druhdy okresním a pravím, že kdybych nechodil na Psa, tak o existenci Svobodných pomalu ani nevím ... a když jeden o něčem neví, ani na netu to cíleně nehledá.

Navíc Mach se s velkou slávou dostal do EP s nálepkou euroskeptika, která ho tam vlastně vynesla, aby po nějaké době tiché existence - slyšet o něm nebylo - rezignoval. A ve volbách do sněmovny Svobodní propadli, protože o nich nebylo slyšet; a poté Mach rezignoval i na předsedu. A o nějakém Pajonkovi, co jim teď šéfuje, jsem nikde neslyšel, nikde se o něm nepíše, nikde stranu nepropaguje, celostátně je neviditelný.

A koho není vidět, toho lidi nevolí ... vesměs idiotské šoty v TV pár týdnů před volbami to nezachrání, protože obecně neznámá strana je šmahem počítána k exotickým až obskurním uskupením, které se tam vyskytují překvapujíce svou samotnou existencí.

J. Jurax 15.5.2018 20:50

Přijde mi to jako

poněkud komplikovaná teorie postavená na premise "On tam (u eurovoleb) své lidi potřebuje, protože jeho podniky (pardon, ony vlastně nejsou jeho, ale patří fondu, který ovládá jeho rodina) potřebují sosat eurodotace, jinak zkrachují".

A ta premisa mi nějak nesedí - totiž co pár poslanců za ANO zmůže v putovním cirkusu EP, jenž je v podstatě jen stafáží dodávající EU zdání demokratičnosti a němž má ČR přiděleno ohromujících cca 2,7 procenta hlasů? Je to vidět i na tom, na co naši současní europoslanci zmohli dodnes - na nic a kulové s přehazovačkou; ostatně víc ani při svém počty nemůžou, o kdyby náhodou táhli všichni za jeden provaz ku prospěchu své vlasti, což ovšem nehrozí, protože jsou to vesměs eurohujeři. Na co by tam tedy šéfanonosta své lidi cpal? A to ještě nerozebírám to sosání dotací a bez nich hrozící krach.

J. Kanioková 15.5.2018 19:47

Jste pošuk, který umí jen urážet. Běžte do pihele !

J. Kanioková 15.5.2018 19:43

Chtěla jsem napsat přesně totéž

Eurohujeři o důvěryhodnosti, chichichi

J. Kanioková 15.5.2018 19:40

1*

K. Janyška 15.5.2018 19:03

Re: Spíš co z toho budou mít Svobodní

Svobodní by museli začít stavět na znalosti kompozitivní teorie, aby přišli s něčím, co je pravda. Ale jak, když ji nerozumějí stejně, jako miliardy jiných... Dzp.

M. Prokop 15.5.2018 17:35

Re: Spíš co z toho budou mít Svobodní

Liberálů v klasickém významu slova (což jsou Svobodní) je zde prostě málo. Pokud by začali chtít to samé, co většina občanů tohoto státu, tedy socík rudý, oranžový, černý, hnědý, modrý s hvězdičkami, pak by teprve vyli zbyteční, takových stran zde je plná (_!_).

J. Kouřil 15.5.2018 16:40

Spíš co z toho budou mít Svobodní

Asi nic, protože stále nechápou, co chce většina občanů tohoto státu nebo nejsou ochotni pro to něco udělat. Nelze jim to vyčítat, strana, která by se zajímala a chtěla prosadit co chtěji občané, tu už dlouho nebyla. Jsou na podobné pozici jako Pražská kavárna.

Z. Rychlý 15.5.2018 16:21

Re: S pobavením sleduji, jak Svobodní

To je prostě fakt, který má na svědomí prožitek socialismu. Lidi socík nevnímají jako vězení (i když bylo), ale pro většinu byla strava a byt téměř "zadarmo". Že to bylo na úkor rozvoje bohatství společnosti je jim pořád šumafuk. Utvrzuje je v tom i fakt, že současná náhrada socialismu je ve své velikosti promrhávání (existuje sprostější, ale výstižnější slovo) a prošustrovávání zdrojů tomu socíku rovnocenná. Ke společnosti lidí zodpovědných za sebe, rodinu a nejbližší okolí, máme ještě hodně daleko. Trochu zjednodušeně řečeno - ve vězení bylo pro ně líp, měli své jistoty, teď se musí starat.

Takový materiál ovšem nepředěláte tím, že jim sdělíte, že existuje spontánní řád, a ještě jim to sdělujete debilním způsobem, jako znovu nalezený troll Kajan. Nebo k nim trousíte moudra jako tahle svobodná dobromyslná paní, nebo si vezmete jako vlajkovou loď EET a kouření v hospodách. To jsou možná zajímavá témata k diskusi, ale jsou zcela okrajová pro většinu lidí z výše uvedené množiny. Nebo ten ostrov na Dunaji.

Daně, vzdělávání a podnikatelské prostředí - toho se držet a pořád dokola. Kdysi Laissez Fair zveřejnil postup, jak na snížení státního dluhu - pracovat na tom, zpřesňovat a publikovat, pak by snad mohli být Svobodní zajímaví pro významnější procento voličů. Konspirativní ptákoviny o záměrech sosanů jsou k ničemu, ani zasmát se tomu nedá.

M. Prokop 15.5.2018 16:03

Re: Předčasné volby nikdo nechce

Důvěryhodně = dle vás servilně, poslušně?

J. Tolman 15.5.2018 15:32

Re: Předčasné volby nikdo nechce

pro EU budeme ušmudlánci z Východu, dokud se budeme jako ušmudlánci z Východu chovat. Až se začneme chovat důvěryhodně, změní se i jejich postoj k nám.

M. Mikulec 15.5.2018 15:12

Re: Předčasné volby nikdo nechce

Babiš by měl přestat ohrnovat nos nad Okamurou a V4. Pro EU budeme vždycky ti ušmudlánci z Východu, lidé druhé kategorie. Tak to je. Co by tomu řekl Brusel? Ten řekne vždycky něco a nikdy nic dobrého. V4 se snaží rozhádat a rozbít.

V. Novák 15.5.2018 14:54

Re: Proč ? Protože je nutno ochránit Babiše od trestního

Vy toho o promlčení moc nevíte, že?

V. Kain 15.5.2018 14:51

Re: Předčasné volby nikdo nechce

Vážně? Babiš má páky tak akorát ma ptáky a potom ještě doma.V EU s ním nikdo nemluví a právě tam by se potřeboval zakousnout.

J. Pospíšil 15.5.2018 13:59

Re: Proč ? Protože je nutno ochránit Babiše od trestního

Nebude promlčená, protože stíhání začlo před promlčením.

M. Čihák 15.5.2018 13:07

to je slabý i na blondýnu

.

J. Anděl 15.5.2018 13:00

PS

Odpověď na na konci položenou otázku může znít "srandu".

Lepší než se trápit.