5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak vyhrát krajské volby

S blížícími se krajskými volbami naskakuje většině českých, ale i moravských a slezských politiků husí kůže. Vezměme to tedy popořadě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Votava 20.4.2012 9:36

Vidina pana Petra

je velmi pěkná, ale nerealizovatelná. Pravda zemské uspořádání je historické a "povýšit! v něm kraje na okresy by s trochou úprav také šlo. Co by to ale přineslo. Nové zemské úřady a zemské úředníky plodící při hodně optimismu jen nepotřebné formuláře, ve zkutečnosti zmatky.  Odtud plyne otázka co je to úředník? Nechci si dělat patent na rozum, ale letiré zkušennosti napovídají, že by se dalo  říci, že jets to  člověk  který nechce , nic rozhodnout, mít nulovou odpovědnost za svou práci,  a těm, kteří mají snahu  dělat něco nového, nebo nepotřebného, to co nejvíce komplikovat, hlavně naprosto nic neříkajícími nařízeními, protože ničemu nerozumí, případně úplně zbytečnými předpisy, ale majícími  touhu brát za svou nepotřebnou činnost co nejvyšší plat.

Jak je tedy rušit, přirozený vývoj je pomalý, hladem to nejde, nezávidím politikům, kteří vždy slibují snížení administrativních pracovníků, ale ti je po volbách věšinou přesvědčí, že je potřaba zbudovat nový odbor na rušení odborů pro rušení již dříve zrušených odborů atd.

Jen doufám, že budou mít lidé rozum, a zvolí kohkoli, mimo komunistů, protože ti většinou zruší vše.

V. Novák 19.4.2012 17:52

Samozřejmě, že je to nepoužitelné.

Odkud ovšem berete to přesvědčení, že voliči, kteří přežili odstranění krajů, pak nové založení krajů a odstranění okresů, byli nadšeni opětným odstraněním krajů a zaváděním okresů, to netuším.

Osobně jsem přesvědčen, že by takové straně zatleskali jednou rukou (o čelo) a poslali ji do nebytí.

Nechte být - však on volič není blbec, jak si asi představujete a netřeba ho vodit za ručičku. Pokud ČSSD "vládla" k jeho prospěchu, zvolí ji znova. A pokud ne - no tak zvolí nějaké ty lokální Přátele Ouholiček nad Rokytnou. ODS těžko. TOPku taky těžko.

J. Schwarz 19.4.2012 8:08

Za růst počtu

úředníků mohou legislativci "napříč politickým spektrem". Na zvládnutí paskvilů, které dokázali v rámci svých "legislativních smrští" vyplodit  by se snad musel stát úředníkem každý čech, včetně kojenců a starců nad hrobem. Poslanci a ministerští úředníci by neměli dostávat plat - naopak, jejich majetek by měl propadnout státu na umoření škod, které svým počínáním   národu přivodili.

R. Langer 19.4.2012 12:06

Re: Za růst počtu

Přesně!

O. Kadlec 19.4.2012 2:05

Ach pane, pane,

kam na to chodíte?

podle mého pozorování je to právě obráceně. kraje byly přijaty bezproblémově a obyvatelstvo by jejich zrušení nebylo nakloněno - a to ani kdyby nějaký demagog třískal na všechny strany nejmodernějším zaklínadlem, totiž šetřením.

Z. Rychlý 19.4.2012 0:58

...být vysokým činitelem takové strany, je neuvěřitelně náročné....

Ano, je to náročné pane Andrle, ale jen pro slušné lidi. Pro chamtivce a nenažrance je to naopak velmi snadné.