1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak vidím letošní parlamentní volby

Letošní parlamentní volby přinesly na politické scéně zemětřesení. Přestože proběhly v období mimořádné prosperity, které se naše země těší již několik let, jejich výsledky jsou znamením protestu proti převládajícím poměrům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Houška 25.10.2017 7:55

Václav starší to měl letos prý jednodušší. Volbou mladého volil toho, kdo reprezentuje jeho pohled na svět. Zbývá jen zjistit, jestli je to víc Babiš nebo Okamura. Posledně jmenovaný je oficiálně zatím v nemilosti, protože odsál Institutu část dotací vyplácených z Bubenče, ale kdo ví...

D. Polanský 25.10.2017 7:12

Problém je, že většina politických stran

by chtěla výsledky podle svých představ a ne podle představ voličů. Většina politiků se urazila: co si ta lůza dovoluje, nevolí podle našich potřeb a představ!

P. Maleček 25.10.2017 5:11

Babiš, protikorupčník - korumpující ODS s ČSSD.

Ano Babiše k moci vynesla přdevším lež o jeho protikorupčním boji. Je však otázkou proč hlavně ODS a ČSSD papaláši tuto jeho lež nevyvrátili. Vždyť moc dobře vědí, že Babiš korumpoval až hrůza. Kdyby nekorumpoval, byl by sotva regionálně známým uzenářem.

Problémem ODS s ČSSD je však to, že Babiš korumpoval právě je. To papaláši těchto partají, za úplatky do svých kapes a partajních pokladen Babišovi umožnili za pár šupů se zmocnit majetku státu či stát dojit přes pro Babiše nastavné dotační programy.

No a tak museli k Babišovým protikorupčním lžím držet zobák. A podle toho dopadly. Však i "hrdinný" mladý Klaus proti Babišovi ani nekvák.

S. Kalužík 25.10.2017 1:12

Dlemého názoru spíše, než pohrdání voliči

výrokem:"příkladem zoufalství a bezradnosti voličů" by to zoufalství a bezradnost "sedělo" na autora :) Jen nějak opomněl komentovat "úspěch" jeden a půl procenta strany jeho srdci nejbližší :)

O. Zuckerová 25.10.2017 0:33

Neočekávaně vysoká preference Pirátů

je zřejmě výsledkem volby nejmladších voličů, které okouzluje romantický kvaziprotestní název strany, jinak politkorektní až hrůza, a její "ajťácké" charisma. Tomu odpovídá i skutečnost, že se jako jediná vítačská strana dostali na tak vysoká procenta: mladí jsou 1. indoktrinovaní ze škol a 2. politika samozřejmě tvoří jen malou část ze širokého spektra zájmů, vlastních jejich věku. Proto jsou náchylní rozhodovat se jen na základě citových dojmů.