16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak vidím letošní parlamentní volby

Letošní parlamentní volby přinesly na politické scéně zemětřesení. Přestože proběhly v období mimořádné prosperity, které se naše země těší již několik let, jejich výsledky jsou znamením protestu proti převládajícím poměrům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 25.10.2017 14:56

Re: Páni,

Nevím koho jste pane Hanzale volil, ale pokud to je některá strana která se do parlamentu dostala, tak tlačte na ni., ne na ODS.Já jsem volič ODS a jsem rád, že ODS drží předvolební lajnu.

P. Lenc 25.10.2017 11:50

Re: Páni,

Ano pane Rychlý, náhle je "marginální strana" bez významu tím, kdo "není schopen domluvy".Opravdu zvláštní, že to je pouze zase "ta ODS".Když ODS vytvořila koalice na které doplatila tak to přece byla ta zlá ODS, a když ji nechce z dobrých důvodů uzavřít, tak je to zase ta zlá ODS.Ano, mnoha lidem "ta ODS" leží v žaludku a kdyby byla pozlacená, což samozřejmně není, tak těmto lidem bude vadit, že je pozlacená.

Z. Rychlý 25.10.2017 12:11

Re: Páni,

Já bych nezoufal, všichni si potřebují trochu ponatřásat peříčka. Až dojde opravdu na lámání chleba, pak se ukáže. Nakonec to politické stupňování 1.nepřítel. 2.úhlavní nepřítel, 3.koaliční partner možná dojde k naplnění. ODS si jistou facku zasloužila. Dostala ji a snad se poučila. Já jí zatím fandím, ale nemusí to být věčně.

M. Valenta 25.10.2017 9:05

Na podobné "canci" jsme si už u Weigela zvykli,

neboť pokládat úspěch nebezpečného žvanila Okamura za pozitivum může opravdu jen blb nebo někdo z IVK. A ODS bych naopak doporučoval dávat velký pozor na trojského koně VK mladšího.

No a ten zbytek nestojí za komentář.

F. Matousek 25.10.2017 9:38

Re: Na podobné "canci" jsme si už u Weigela zvykli,

jenze on ten "žvanil Okamura" co vám tolik lezí v zaludku nazývá veci pravým jménem. A to je to, co vsechny ostatní partaje nedelaly a proto na to dojely. Kdyby se ODS po vzoru Rakouského Kurze jasne vyhranila proti chybám a aroganci EU, proti migraci, stáhla by Buresovi nejméne 10% volicú. Presne jako se to povedlo Kurzovi v Rakousku.

Dnes musíme být rádi, ze tam ten Okamura je.

R. Houška 25.10.2017 10:09

Re: Na podobné "canci" jsme si už u Weigela zvykli,

Ale ten Okamura, bohužel, opravdu jen nazývá věci "pravými jmény". Skutek pak utek. S Úsvitem se do parlamentu prokecal s odvolatelností politiků a přímou demokracií. Nakonec to bylo hlavně o fakturách za marketing, které podepisoval jak za dodavatele, tak za odběratele, a zbylým 7 straníkům nedal ani líznout. Teď to bylo o muslimech, ale vzhledem k tomu, že EU stopla kvóty, o čem to bude příště? Jedinou jistotou u této parodie na japonské ctnosti, je ta fakturace. K té dojde zase, musíme si počkat pouze na formu. O některých osobách, co se spolu s ním prolhaly do parlamentu, se nemá smysl ani zmiňovat (Rozner a ta soudružka, co viděla utíkat imigranty směrem k Letkovu). Smutné je, že k tomu, aby to člověk poznal, nemusí mít IQ přes 120, a přesto tohle 11% lidí žere...

M. Valenta 25.10.2017 10:30

Re: Na podobné "canci" jsme si už u Weigela zvykli,

ODS se vyhraňovala dost, ale mnohému voliči to zjevně nestačí. Touží po heslech typu "zatočíme s parazity" či "znárodníme televizi" no a je obsloužil Pitomio.

R. Langer 25.10.2017 12:01

Re: Na podobné "canci" jsme si už u Weigela zvykli,

Toho vyhrazování ODS jsem si fakt nijak zvlášť nevšiml...

A. Alda 25.10.2017 10:48

Volil jsem Realisty.

Ale budou-li předčasné volby pro nemožnost sestavit vládu, budu na truc volit Okamurovce.

P. Horak 25.10.2017 17:38

Re: Volil jsem Realisty.

1. Kdyz se obcas dostanu na NP, vidim desitky komentaru od Vas, take od pana Lenze. Zrejme mate velmi mnoho volneho casu (penziste ?) a velkou potrebu se zlobit.

2. Jestlize jste volil Realisty, tak se mi zda ze Vam politologicke studovani spolecnosti moc nejde. I panu Tomskemu jsem pred volbami, kde kandidoval (a pysne o tom psal na NP) poznamenul, ze se jako analyttik/politolog asi minul povolanim, at se radeji venuje necemu jinemu, produktivnimu. To plati i pro pana Robejska s jeho cilem 20 % hlasu.

3. Trucovani je ovsem dosti detinskost, ktera se nejvic objevuje u tri az petiletych. Asi se v penzijnim veku citite velmi mlad.

4. Mozna by nebylo od veci, kdybyste se na NP podelil s tim, jak jste osobne prispel k soucasne prosperite v CR a kde a cim je Vam ublizovano.

J. Macků 25.10.2017 9:00

Základem boje proti korupci je chudý stát.

Napadání se, kdo co ukradl je zbytečné, dokud se neodstraní zdroj pro rozkrádání a tou je nebubřelý státní rozpočet, nabubřelý stát. Kradli všichni v nejrůznějších zájmech, soudruh Bureš se tváří jako neviňátko, ale účastnil se také v nemalé míře, kde by jinak přišel ke svému majetku, doufám, že ani ti nejoddanější koblihožrouti uznají, že si k němu nepřišel jako úředník PZO nebo ředitel nějakého z jím privatizovaných firem. Určitě neodstraní rozkrádání vyšší počet státních úředníků, ať již na nějakých kontrolorů, přes pracovníky v orgánech trestního řízení. Lidé by měli pochopit, že není dobré vše, co je státní, mnohdy, ne-li většinou je lépe, když si o penězích rozhodují sami, než když je dostávají nějak přerozdělené.

J. Jelínek 25.10.2017 9:05

Re: Základem boje proti korupci je chudý stát.

Znáte to přísloví o sousedovic koze?

M. Těhanová 25.10.2017 10:00

Re: Základem boje proti korupci je chudý stát.

Bohužel, většina lidí nechápe, že chudý stát je míněn takový, který nám na svůj provoz vezme co nejméně peněz a bude mít jen potřebný počet úředníků. Na provoz státu naší velikosti by docela stačil poloviční počet. Dá se někde dohledat a udělat graf, jak a za kterých vlád stoupal počet úředníků?

Neberu argument, že vznikly kraje. V tom okamžiku se měl snížit počet lidí na ministerstvech. Ubyla jim přece práce, nebo ne?

A. Alda 25.10.2017 10:51

Když vznikly krajské úřady,

zanikly okresní úřady.

P. Portwyn 25.10.2017 15:45

Re: Když vznikly krajské úřady,

Nojo, ale úředníci zůstali, protože zůstaly "pověřené obce".

Systém okresů de facto existuje (dokonce včetně cedulí na silnicích), protože jezdit do krajského města kvůli kdejakému papíru je nesmysl.

Z. Lapil 25.10.2017 18:26

Re: Základem boje proti korupci je chudý stát.

Fakticky nejsme ve při, ale slovo Chudý se mi nelíbí. Spíš bych použil slovo minimální nebo dokonce minimalistický.

Protože i když se stát omezí na armádu a pár dalších věcí, tak - je-li chudý - nemá na pořádné flinty, a to je špatně.

Nesedí to i čistě jazykově: opakem chudého je bohatý. Je snad bohatý stát definován tím, že - řekněme - potřebujete ke stavebnímu povolení víc razítek?

A. Alda 25.10.2017 10:50

Souhlas.

Čím je stát bohatší, tím větší je korupce.

Ovšem v úplně chudém státě se korupci také daří: stát své ouředlnictvo platí jen symbolicky a nechává je, aby si vydělalo prodáváním státní moci.

J. Macků 25.10.2017 11:03

Re: Souhlas.

Obvykle platí, že líný státní úředník je špatně placený, obráceně to neplatí.

A. Alda 25.10.2017 11:43

Lenost by měla být základním kvalifikačním kriteriem pro

státní úředníky. Protože pilný státní úředník, to je svrab, bída, neštovice a neštěstí.

R. Langer 25.10.2017 12:04

Re: Souhlas.

Ne, to tedy fakt neplatí. :-)

J. Jelínek 25.10.2017 8:57

Institut Václava táty

by se měl především zajímat o to, jak dostat juniora do vedení ODS. Jinak vyjde veškerá snaha na prázdno.

J. Sova 25.10.2017 10:26

Re: Institut Václava táty

Teď, když se bude Klaus junior podruhé rozvádět se ta možnost asi vzdálila. To se k lídrovi konzervativní strany nehodí.

Možná svou konzervativnost členové strany v tomto případě odhodí.

R. Langer 25.10.2017 12:05

Re: Institut Václava táty

Dnes beru za normální konzervativní chování to, že si po rozvodu (dnes zcela běžná věc) nebude brát nějakého chlapa. ;-)

I. Polák 25.10.2017 7:56

Ó jak krásné freudovské uřeknutí...

"tradiční metody manipulace veřejností přestávají fungovat". Nebo to ani není uřeknutí?

R. Houška 25.10.2017 7:55

Václav starší to měl letos prý jednodušší. Volbou mladého volil toho, kdo reprezentuje jeho pohled na svět. Zbývá jen zjistit, jestli je to víc Babiš nebo Okamura. Posledně jmenovaný je oficiálně zatím v nemilosti, protože odsál Institutu část dotací vyplácených z Bubenče, ale kdo ví...

D. Polanský 25.10.2017 7:12

Problém je, že většina politických stran

by chtěla výsledky podle svých představ a ne podle představ voličů. Většina politiků se urazila: co si ta lůza dovoluje, nevolí podle našich potřeb a představ!

P. Maleček 25.10.2017 5:11

Babiš, protikorupčník - korumpující ODS s ČSSD.

Ano Babiše k moci vynesla přdevším lež o jeho protikorupčním boji. Je však otázkou proč hlavně ODS a ČSSD papaláši tuto jeho lež nevyvrátili. Vždyť moc dobře vědí, že Babiš korumpoval až hrůza. Kdyby nekorumpoval, byl by sotva regionálně známým uzenářem.

Problémem ODS s ČSSD je však to, že Babiš korumpoval právě je. To papaláši těchto partají, za úplatky do svých kapes a partajních pokladen Babišovi umožnili za pár šupů se zmocnit majetku státu či stát dojit přes pro Babiše nastavné dotační programy.

No a tak museli k Babišovým protikorupčním lžím držet zobák. A podle toho dopadly. Však i "hrdinný" mladý Klaus proti Babišovi ani nekvák.

J. Karlík 25.10.2017 8:30

Re: Babiš, protikorupčník - korumpující ODS s ČSSD.

Zato vy kvakate pořád.

M. Těhanová 25.10.2017 10:06

Re: Babiš, protikorupčník - korumpující ODS s ČSSD.

Babiš nejvíc získal za socdem vlády. Zajímejte se víc o fakta.Tím nechci tvrdit, že mu žádný z politiků nešel na ruky. Ale myslím, že ti už tam nejsou.

Vyjma snad jediného, bohužel.

S. Kalužík 25.10.2017 1:12

Dlemého názoru spíše, než pohrdání voliči

výrokem:"příkladem zoufalství a bezradnosti voličů" by to zoufalství a bezradnost "sedělo" na autora :) Jen nějak opomněl komentovat "úspěch" jeden a půl procenta strany jeho srdci nejbližší :)