29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
TBB 31.1.2007 17:17

Re: důvěrný dokument

Pamětníku, taky leccos pamatuju. A je dávno známo, že to, co někdo o někom nebo o něčem na MZV byť jen naznačil, věděli ti potrefení během 10 minut a do příštího rána to věděli skoro všichni. Takže uniknutí informací z důvěrného zdroje se nelze divit a pokud je pravda to, co se píše o autorovi článku J. Novákovi, ani se nedivím, že podobnou denunciaci ochotně šíří dále.

Souhlasím s Vámi, že jde o vnitrostranický materiál, ale zcela jistě vycházející z kvalifikovaných informací a analýzy nezávislého auditora. Osobně vnímám situaci na MZV jako ještě horší, než je v dokumentu popsána a konstatované krytí pouze vlastních zájmů je u nadpoloviční většiny zaměstnanců jejich první přirozeností. Prales by se měl vyklučit a spřízněné klany rozprášit. Zatím k tomu nikdo neměl odvahu ani sílu a společné tanečky všech, kteří se na MZV dostali ke korytům, se konají napříč partajemi.

DS 31.1.2007 8:27

hrůza

Ono je samo o sobě podivné,že strana s 6 poslanci zastává 4 ministerská křesla a zrovna ty důležitá jako MZV a MŠ

Jura Jurax 31.1.2007 8:56

Re: hrůza

To není jen hrůza, to je taky bezskrupulózní vyděračství. Totéž platí o lidovcích - duch páně Luxův se vznáší nad vodami a mne si ruce. Jinými slovy - to je politická kultura u nás. Nebo z jiného pohledu - zákon trhu (nechat si pořádně zaplatit nedostatkové zboží - v tomto případě poslance).

carda 31.1.2007 6:50

zeleny mor

se zacina rozlezat ale je to i jen boj o koryta a to jim svym neuvazenym pristupem pri sestavovani vlady umoznil ten chlap s gulema bez myslici hlavy

Frank 31.1.2007 7:58

Re: zeleny mor

To je svatá pravda. Stačí si vzpomenout na pohádku "Jak Káča k moci přišla". Nemluvě o uslintaném bernardýnu. Zdá se mi, že z Kamínka se stal balvan.

Kotec 31.1.2007 10:33

Re: zeleny mor

Radši byste rudý mor? Nebo všeobjímající diktát konzumu?

jm0 31.1.2007 10:56

všeobjímající diktát konzumu

jo!

:))

Honza 42 31.1.2007 11:09

Re: Re: zeleny mor

Rudý a zelený mor jsou jednovaječná dvojčata. Já radši svobodu. A konzumentem jsem od narození jako každé jiné zvíře. Vy si klidně žerte Amarony.

Kotec 31.1.2007 11:43

Re: Re: Re: zeleny mor

Svobodu? Asi jste neslyšel, že svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého. Já vím, klišé, ale odpovězte mi na následující otázky:

1) Je v pořádku, že kamiony, zejména tranzitní, které nejvíce poškozují vozovky, za ně téměř nic neplatí? Zatímco vlaky za dopravní cestu ano? 2) Je v pořádku, že automobily parkující leckde neplatí žádný poplatek za zábor veřejného prostranství, a to i tam, kde se takového prostranství silně nedostává (např. na sídlištích)? 3) Je v pořádku, že pokud vytřídíte téměř všechen odpad, platíte stejný poplatek za odvoz popelnic, jako ten, co ho netřídí? 4) Je v pořádku, že o objednávání veřejné dopravy se nerozhoduje (většinou ani s poradním hlasem) dle požadavků obcí, ale podle momentálního rozpoložení úředníků kraje či ministerstva? 5) Je v pořádku, že cena elektřiny z uhelných elektráren je nejnižší, ač má jednoznačně nejvyšší dopady na životní prostředí a zdraví obyvatelstva? 6) Je v pořádku, že léčba nezodpovědných občanů (kteří si své zdravotní komplikace způsobili sami) probíhá z veřejných zdravotních rozpočtů? 7) Je v pořádku, že si často nemohu rozhodnout o tom, jestli mi za barákem postaví dálnici či cokoliv jiného a když už tedy to je ta veřejná stavba, zažádat o kompenzaci onu dotyčnou firmu, že mi snížila hodnotu nemovitostí? 8) Je v pořádku, když většina velkých staveb není diktována jejich potřebností, ale potřebou stavebních firem?? 9) Je v pořádku, že autobusy musí stát ve stejných zácpách jako osobní auta s jedním člověkem atd.

Neříkám, že to vše zelení navrhují. Ale jsou to věci, které svobodu každého člověka výrazně omezují.

Sumo 31.1.2007 12:41

Re: Re: Re: Re: zeleny mor

A co má tohle všechno společné s tímhle blábolem dobrým tak do let padesátých.

Ahá, už jsem Vás pochopil, zeleným pr.el nesmrdí, že ?

Frank 31.1.2007 13:10

Re: Re: Re: Re: zeleny mor

Předpokládám, že chodíte zásadně pěšky, svítíte petrolejkou a místo nákupu v  obchodě se napasete na přilehlé zahrádce. A co se týký odpadu, tak není tak dávno, kdy načapali nejvyššího zeleného, který všechno cpe do jedné popelnice a žádné třídění. Takže suma sumárum zelení jsou prospěchářská pakáž, která by se nedostala v žádné straně ke korytům, tak založili stranu vlastní a oblbují lidí. A je docela smutné, že to spousta lidí žere. Nevím, odkud jste se vrátil, ale i kdejaký trouba ví, že od 01.01.2007 funguje pro kamióny mýtné, pokud ovšem víte, co to je. Co se týče poškozování zdraví to je sice pěkná věc, ale jak by jste to chtěl prokazovat? U soudu nebo ustanovit komise pro posuzování svévolného poškozování zdraví? Je pravda, že automobily parkují na veřejných prostranstvích a to většinou zadarmo. No a co? Tento způsob života s sebou přinesla civilizace. S tím se jeden musí smířit a pokud ne, tak v Zimbabwe takové problémy ještě nemají. Zajímavé, že jste neuvedl ve výčtu svých hodnot kouření a to i pasivní, které poškozuje zdraví plošně a to celému národu, než nějaké hnědouhelné elektrárny někde na severu. Jestli si myslíte, že vámi zmiňované otázky vyřeší zelení, tak jste kandidát do ústavu duševního zdraví.

EmillXX 31.1.2007 20:24

Re: Re: Re: Re: zeleny mor

No, pokud autobus kvůli dopravní obslužnosti veze 5 lidí, je to totéž, jako když v autě sedí jeden. Plně obsazené osobní auto odpovídá napůl obsazenému autobusu. Částka, kterou stát vybere na dani z pohonných hmot představuje u osobního auta cca. 1 Kč na kilometr, u kamiónu či autobusu několik korun na kilometr. Je to VÍCE než se dává na stavbu a údržbu pozemních komunikací. Jistě, kamióny pöškozují silnice řádově více, než osobní auta, skoro totéž ale platí pro autobusy.

Těžko můžete chtít právo veta na výstavbu komunikací, souhlasím ale, s přiměřenou náhradou a současná situace v tomto směru NENÍ v pořádku. Ale zase je pravda, že existence dopravního spojení hodnotu mnohých nemovitostí zvyšuje. Zvyšuje ji také možnost zaměstnání v místě a samozřejmě rozrůstání se měst.

Samozřejmě podle požadavků stavebních firem se mohou řídit pouze STÁTNÍ A VEŘEJNÉ stavby. Neumím si představit, že by mě stavební firma nutila, že mě někde postaví barák, už z toho důvodu, že na něj nemám.

A na základě čeho mě stát nutí kupovat předraženou elektřinu z větrníků?

Rudovous 31.1.2007 22:12

Re: Re: Re: Re: zeleny mor

Pane Kotče,

je v pořádku, že mi zelení tuneláři vnucují zákonem stanovenou předraženou, zbytečnou a přírodě škodící elektřinu větrníkovou? Té se vyrábělo nejvíce, když ji nikdo nepotřeboval, neboť část vedení byla vlivem vichřice na zemi. Podle MF Dnes se pan Pávek jen usmíval a mnul si ruce, kolik elektřiny prodal ...

Ze zeleného pokrytectví je mi špatně, neboť namísto ukázkového "harmonického soužití s přírodou" někde mimo civilizaci (které je VELMI nepohodlné, že), se jenom ženete po teplých kancelářích, dobře placených funkcích a dotacích, nejlépe v Praze, symbolu to bezedného konzumu ...

Rudovous 31.1.2007 21:53

Re: Re: zeleny mor

Jsem pro všeobjímající krutý diktát konzumu!!! Ten, do kterého s nasazením života prchají především lidé z oblastí, kde se žije prostě, nekonzumně a "v harmonickém souladu s přírodou" (Afrika).

Ivan Nový 31.1.2007 4:20

ha, ha, ha, ...

Oni by Zelení mohli i o to ministerstvo přijít :-))) ODS už tolik nepotřebuje tuto vládu :-)))

Ivan Nový 31.1.2007 4:24

A víte proč?

Lidi si oddechli od Paroubka a zjistili, že jim je bez něho dobře :-))))

Halama 31.1.2007 7:45

Re: A víte proč?

Ale Vy jste si neoddechl,co ?Vám pořád leží v žaludku.Copak Vám udělal ? Převrh kyblíček ...;-D

Jura Jurax 31.1.2007 8:59

Re: Re: A víte proč?

Nepřevhrhl mi kyblíček, ale jako socan mi krade a rozfrcává peníze, které platím na daních a pojištěních, jejichž placení se jako zaměstnanec nemohu vyhnout.

Ivan Nový 31.1.2007 10:44

Halamo,

to je jen empatické konstatování :-)))) Přeberte si to, jak umíte :-)))) On si pan Paroubek cíleně budoval image nepostradatelnosti, jen zapomněl na jedno, že taková image má i svá úskalí - sejde z očí sejde z mysli; no a když se ta nepostradatelnost přežene, tak jednoduše otravuje.

zelenej 31.1.2007 3:57

večerníček v akci II.

Posledním počinem Jaroslava Nováka je založení tzv. levé frakce v SZ a snaha přivést Stranu zelených blíže k Jiřímu Paroubkovi a ČSSD. Využil k tomu nespokojenosti Evy Holubové, t.č. na druhém místě Moravskoslezské kanididátky, a jejích sympatizantů. Eva Holubová původně aspirovala na pozici lídryně kandidátky, avšak před republikovou radou svou pozici na kandidátce neuhájila a byla odsunuta až na čtvrté místo (dohodla si však pak s Petrem Orlem, který byl na druhém místě a pozice si prohodili). Poté, kdy tzv. levá frakce zveřejnila seznam svých členů, se však řada členů SZ ozvala s tím, že je jejich jméno v seznamu členů "frakce" uvedeno bez jejich vědomí.

Pod taktovkou Jiřího Paroubka došlo v pondělí 29.5. k setkání předsedy ČSSD a Evy Holubové. Jaroslav Novák a Eva Holubová pak ve středu 31.5. uspořádali tiskovou konferenci, na které kritizovali vedení strany. Toto a ostatní nepředvídatelné jednání Evy Holubové nakonec vyústilo v žádost předsedů deseti krajů a předsednictva SZ o odvolání Evy Holubové z kandidátní listiny. Petr Štěpánek

zelenej 31.1.2007 3:56

Večerníček v akci

Za vznikající frakci mluví Večerníček

Novinář a vydavatel Pivního Kurýru Jaroslav Novák alias Večerníček se snaží vytvořit frakci ve Straně zelených.

Novinář Jaroslav Novák, vystupující též pod přezdívkou Večerníček, se nejprve v médiích označoval za bývalého člena Strany zelených. Posléze přiznal, že členem zelených nikdy nebyl, ale údajně Stranu zelených pomáhal v Brně zakládat. Nikdo z původních zelených si jej však nepamatuje, a proto je pravděpodobnější, že si v této věci opět vymýšlí.Letos na jaře se Jaroslav Novák rozhodl zasáhnout do předvolební kampaně. Jeho prvním terčem byl předseda ODS Mirek Topolánek, na kterého Novák, ač sám sebe až donedávna označoval za pravicového voliče a příznivce ODS s výhradami k některým osobám ve vedení strany, údajně podal trestní oznámení.

Druhým terčem Jaroslava Večerníčka Nováka se stala Strana zelených. Nejprve oznámil novinářům, že podal trestní oznámení na předsedu Martina Bursíka. Následně se pokusil svolat setkání údajných autentických zelených a bývalých členů SZ na 19. dubna ve Svitavách, avšak neuspěl. Dalším pokusem bylo svolání tiskové konference na Vysočinu. Na této tiskové konferenci měli podle pozvánky odstoupit z kandidátní listiny někteří kandidáti zelených. V sobotu odpoledne sice dorazili na místo konání novináři, ale žádný Jaroslav Novák nebo člen Strany zelených. Opět tedy neúspěch.

Jaroslav Novák tak uspěl až kontaktováním Simony Pavlicové a JiříhoBlahuty z Moravskoslezské kandidátky. Uspořádali v Praze společnou tiskovou konferenci, na kterou odmítli vpustit jiné členy Strany zelených. Vyhrotili tím svou jednostrannou pomlouvačnou kampaň o incidentu mezi Jiřím Blahutou a manželem krajské lídryně Věry Jakubkové. Předsednictvo Strany zelených oba kandidáty z voleb odvolalo.

hulda 31.1.2007 3:35

"Schwanzenberg" je sice pekne,

ale aby vam soudruh knize Schwarzenberg nedal po cuni, ze ho oznacujete za "horu ocasu", coz se da prelozit z jazyka jeho rakouske vlasti jeste mnohem, mnohem hure.

dvd 31.1.2007 6:07

Re: "Schwanzenberg" je sice pekne,

A co takhle, voni troubo, se nejprve trochu seznámit s jayzkem německým? Pak by snad z nich takovéhle hámotiny nevypadávaly.

Pavel Kolberk 31.1.2007 1:33

Šlechtický titul občana S.

Titulovat a označovat občana S. šlechtickým titulem výslovně zakazuje Zák. 61/1918 Sb. a dále Zák. 243/1920 Sb. (sankce do 15.000,- Kč nebo až dva týdny vězení) a dále Zák. 268/1936 (možnost pokuty až 20.000,- Kč nebo až 2 měsíce vězení)!

ja 31.1.2007 2:20

Re: Šlechtický titul občana S.

ale co kdyz ted dotycny opravdu slechtic je ? co pak ? ja bych spis byl pro nejaky novy zakon, treba x/2007 - kdyz nekoho nazvu soudruhem, okamzite vysetrovani, kdyz se nenajde polehcujici okolnost, tak precedens caucesku

Milaz 31.1.2007 6:28

Re: Re: Šlechtický titul občana S.

Jestli jste to nepochopil, tak od roku 1920 v českých zemích šlechtici nejsou!

Andyo 31.1.2007 6:59

Re: Šlechtický titul občana S.

ale prdlajs, Kolberku. 61/1918 říká, že "Bývalí šlechtici nesmějí užívati svého rodného jména s přídomkem nebo dodatkem vyznačujícím šlechtictví." a zákony o vyznamenáních opravdu nehrozí sankcemi někomu za to, že někoho jiného nějak tituluje.

Občan S. šlechtický titul neužívá, přesto zůstal šlechticem. Narozdíl od jiných, co i kdyby se titulovali Jeho výsost, tak by zůstali jen kmány:))

Sch.Glosátor První 31.1.2007 10:28

Kromě toho, Kníže Karel Schwarzenberg není bývalý šlechtic.

Ježto se narodil později. Kromě toho původ a šlechtictví jsou zákonem zrušitelné jako kulatost Země ;-D

Sch.Glosátor První 31.1.2007 9:53

Pokud ovšem najdete žalobce, a soudce, který by to odsoudil.

Zkuste podat trestní oznámení a uvidíte jak s takovou pitomostí vyběhnou. Kníže Karel Schwarzenberg je šlechtic. Každý si může říkat jak chce. Jen v úředním styku se k tomu nepřihlíží. Uvedené zákony na tom nic nezmění. Z hlediska ústavního práva a Listiny základních práv a svobod přinejmenším pozbyly účinnosti. A proč Karla Schwarzenberga nazývat knížetem ? Protože přinejmenším to nase*e hodně lidí, kteří si to plně zaslouží. :-)

richard 31.1.2007 17:19

Re: Šlechtický titul občana S.

Jdi do háje, přesně takoví fanatici jako jsi ty svého času sestavovali aristokraty do seznamů a pak je jen kvůli jejich původu popravovali (Robespierre, Lenin, Stalin), nebo "pouze"  zavírali do lágrů a posílali k PTP, krádeže a zplundrováni jejich soukromého majetku nevyjímaje, včetně toho  majetku, který lze hodnotit i jako kulturní památku celého českého národa.  Jako občan  tebe i tobě podobné žádám, abys nechal pana knížete Schwarzenberga i ostatní zbytky naší české šlechty, jejich původy, rodové tituly  a popř. i občas navrácené zbytky jejich majetku na pokoji a neobživoval svinstva, za která se jako přesvědčený republikán musím jenom stydět.