29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se pravda a láska přeměnily v lež a nenávist

Když se v listopadu 1989 složil komunistický režim, zdálo se, že pravda a láska opravdu zvítězily nad lží a nenávistí. Lidé byli nadšení a věřili, že demokracie slavně pokořila totalitu. V roce 2016 je všechno jinak. Zprofanovaná Pravda a zprostituovaná Láska se přeměnily na lež a nenávist a chapadla totality už zase demokracii rdousí. Co se to stalo?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 8.7.2016 9:39

Re:

A kdopak pane Humle volil Koblihy, kdopak volil všechny ty Marksové, Diensbiery, Mládky, Sobotky?Žeby Paroubkovi Marťané?

R. Langer 8.7.2016 10:50

Re:

No, občas mi to tak připadá. Protože normální člověk to prostě udělat nemůže. To se rozumem prostě nedá pochopit.

P. Maleček 8.7.2016 5:09

Ano, lež a nenávist zvítězily - v Štěpánkově hlavě

Hned v úvodu, i pro mě je nepřijatelné v co se zvrhla EU a jako příčinu vidím návrat levicově totalitního socialismu. Ale pravda a láska jako tvrdě konzervativní principy s tím nemají nic společného. Stejně jako Havel, který je současnými levičáky zneužíván.

Štěpánkovi jaksi (účelově) uniká, že kdo žije v pravdě a lásce nemůže být vykonavatelem toho, co předvádí současné politické elity, podporované agresivními šiky sluníčkářských aktivistů. Ale ani toho co předváděli a předvádí Štěpánkem milované prý echt konzervativní elity s Klausem v čele.

Ony totiž ty levicové vyčůránky (i Babiše) v ČR k moci dostali právě "klauzovci" tím, jak veřejnosti znechutili pojmy demokracie a pravice. A to svým systémovým rozkrádáním státu, které vyvrcholilo za čistého echt pravičáka Nečase, kdy stát byl řízen podle toho, kdo a jak uplatil jeho konkubínu, cvičící s ním jak s tajtrdlíkem. To s cílem dostat se k lizu na státním.

A tak není divu, že tím vytočený volič (víc z krvavé pomsty než zdravého rozumu) zvolil ty, kteří nám dnes vládnou prý v zájmu lidskoprávních lepších zítřků, ve skutečnosti zas v zájmu své moci a kapsy. No a při tom zneužívají pojmy pravdy a lásky stejně jako "klauzovci" pojmy demokracie a pravice.

R. Tesařík 8.7.2016 9:30

Re: Ano, lež a nenávist zvítězily - v Štěpánkově hlavě

Nějak jste to celé zmotal.

H. Gene 8.7.2016 11:09

Re: Ano, lež a nenávist zvítězily - v Štěpánkově hlavě

A ještě k tomu má pravdu, co?

P. Han 8.7.2016 13:45

Re: Ano, lež a nenávist zvítězily - v Štěpánkově hlavě

A lásku.

P. Harabaska 8.7.2016 10:19

Re: Ano, lež a nenávist zvítězily

A kdo nám to Havlovo jméno vlastně zneužívá? Sériový výrobce Havlových kontemplativních laviček, vdova po dramatikovi, která vybírá poplatky za použití jeho jména, nebo anonymní vtipálek, který odpadkový koš před stánkem pizzérie na konci ulice v Poděbradech příznačně nazvané Divadelní opatřil ještě dnes čitelným s pomocí šablony vyvedeným nápisem Odpadkový koš Václava Havla?

P. Dvořák 8.7.2016 3:29

Žádná pravda a láska z listopadu 1989

nemohla zvítězit nad lží a nenávistí. Ona tady ve skutečnosti žádná pravda a láska nebyla.

V celospolečenské náladě se totiž naprosto ztratil fakt, že vyslovením něčeho, neprovádím důkaz téhož.

Jinak řečeno, společností byla přijata absurdnost situace, ve které platilo: "Tak jsem to vyslovil a tím jsem to dokázal."

F. Krejčíř 8.7.2016 10:34

Re: Žádná pravda a láska z listopadu 1989

:OD pravda pravda.

jo, prostě lidi neumí diskutovat, natož argumentovat, což nám běžně předvádí prezident. A jelikož to neznají z televize a z poslanecké sněmovny, tak zapomněli, že to lze.

no, ale kremloboti, se kterými se tu setkáváme, nejsou placení za diskuzi, takže kdyby to nakrásně uměli, dělat to nebudou, leda mimo pracovní dobu.

I. Teren 8.7.2016 3:22

Orwellova antiutopická fikce

Orwell bol optimista.

R. Langer 8.7.2016 10:39

Re: Orwellova antiutopická fikce

Ano, poslední dobou mám též takový pocit.

Z. Čábelka 8.7.2016 0:42

Spolu mluvící soudruzi

Soudružky a soudruzi, co spolu zase mluví, jsou na tom stejně blbě jako ti před padesáti lety. Stále to jsou a budou stejní ubožáci, kteří jen lezou, lezou až tam vlezou stále těm uvědomělejším. Třeba se dočkáme toho, že někteří se zase pomýlí a budou opět vyvrženi :o))). To bude zase psina. Taková Rudá Jiřina a spol by si to klidně mohla zopakovat :o).