5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se podniká v eurosocialismu?

Podnikatelský stav schytává jednu podpásovou ránu za druhou. Nejenom od zaprutilých bolševiků, kteří jej nenávidí jako třídního nepřítele, ale bohužel i od současných "demokratických" uzurpátorů moci, již se navenek tváří jako zastánci volného trhu, spravedlivé ekonomické soutěže a podporovatelé tvůrců produktivních hodnot, nicméně jejich hlavní zábavou je šmátrání v peneženkách daňových poplatníků a sociáldemokratické přerozdělování s odkloněnou malou domů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 2.2.2013 9:54

Re: V eurosocialismu

Dá se to i tak říci.Krmelce je zatím čím krmit.Zatím.

J. Kulheim 2.2.2013 9:41

Re: Bohužel, rozebral jste to naprosto přesně...

"Váš pojem kapitalismu v čechách jej donutí buď ukončit živnost a nechat se zaměstnat...."

Pane Zelenka, nevím v které zemi žijete. V.K., na rozdíl od vás, udělal mnoho chy a určitě by mnohé udělal jinak.  Nakonec nerozhodoval sám. Máme parlamentní demokracii a realizace jeho záměrů byla schvená vládou a parlamentem. Vy jste nic pro restruktualizaci socialistického hospodářství nedělal a pravděpodobně jste toho mnoho nepokazil.

V které to zázračné zemi žijete. Sotva se začalo budovat tržní hospodářství v ČR, přicházejí nařízení z Bruselu a budujem ten jejich socialismus, který se moc od moskevského neliší. "Zkušení a světaznalí" ekonomové z Německa si nedokázali poradit s transformací hospodářství v NDR. Už stála 30 našich rozpočtů.

Pravice v ČR nikdy neexistovala. ODS je napravo od středu. Eurosocialismus k k nám přináší stále nové dirigistické mechanizmy.

M. Frank 2.2.2013 9:37

Re: Bohužel, rozebral jste to naprosto přesně...

Nadlouho ne, nejsme Německo. KSČSSD dojdou prostředky do jednoho, maximálně dvou let, pak bude státní bankrot a začne se od nuly.Pak bude záležet na míře zblbnutí obyvatelstva, buď nastartování úsporného, nesociálního státu, nebo občanská válka. Tipuji si bohužel to druhé.

S. Netzer 2.2.2013 9:05

Re: V posledním stádiu zhloupnutí

Se svými 8 poslanci v EU parlamentu má Die Linke určitě silnou většinu, aby svými absurdními návrhy ovlivnila dění v EU. :-(

I. Schlägel 2.2.2013 8:54

V eurosocialismu

už v podstatě o klasické podnikání ani nejde. Celý standardní funkční kapitalismus se pomalu ale jistě redukuje na distribuci veřejných peněz s pomocí krmelců, kam se vyvolení chodí pravidelně a bez rizika napást.

P. Zelenka 2.2.2013 8:48

Re: Bohužel, rozebral jste to naprosto přesně...

Článek přesně popisuje stav kapitalismu vytvořeného Klausozemanovci. A neohánějte se tu vámi oblíbenými tématy eurohujerstvím, či nepolitickou politikou. Ta chobotnice odsávající naše společné peníze a politika prolezlá lží a nenávistí především ke kritikům tohoto stavu, to je to, co všechny štve. Klausovci svojí arogancí a kmotry spustili devastaci pravice a zemanovci svým jít vládě po krku začali devastaci politické kultury. Podnikatelé se zhoršujícímu stavu přizpůsobí, přesunou své firmy jinam, ale co živnostník? Váš pojem kapitalismu v čechách jej donutí buď ukončit živnost a nechat se zaměstnat či jít na UP nebo se přesune na melouchaření. Každopádně to nás vyjde velmi draho. Stát potřebné peníze bude tahat z občanů a bude šetřit ve státní správě nebo pojede na dluh. Tohle ja váš kapitalismus? Vaše pojetí dravého kapitalismu bez pravidel vehnalo strašně moc voličů k levici. Odklon pravicových voličů ODS pociťuje již delší dobu, ale myslím, že parlamentní volby budou pro ODS Titanikem. Je to škoda. Pro osobní prospěchy zahozena pravicová šance pro stát. Tak bohužel na dlouho vlevo v bok.

M. Kosejk 2.2.2013 8:37

Jak se u nás podniká?

Blbě. Politika celé EU je založena na státních zaměstnancích. Tahle skupina je politiky nejvíc kourmpována v očekávání budoucí politické podpory. A čím je státních zaměstanců víc, tím větší vůli mají politici, aby státní zaměstnance korumpovali.  Ve státních službách se sice většina lidí změní v zkostnatělá individua, ale levicovým politikům to vyhovuje - lidé, kteří sají prostředy od státu - jsou na státu také existenčně závislí - a tak jejich obvyklou volbou je levice.

P. Lenc 2.2.2013 8:37

Re: Podnikání v eurosocialismu

Naprostý souhlas.O tom to je.

E. Tocháček 2.2.2013 8:32

No jo, máte pravdu.

Drtivá většina z nás si obstaráváme prostředky na živobytí prodejem své práce. Politici, úředníci, dotačně-poradenské agentury apod. od nás naši práci nekoupí.

V. Kusý 2.2.2013 8:29

Re: V posledním stádiu zhloupnutí

Nedost na tom, že se něco takového vůbec vylíhne v něčí hlavě, či dokonce více hlavách?A dlouholi bude trvat cesta této "myšlenky" do Bruselu?

S. Netzer 2.2.2013 7:40

V posledním stádiu zhloupnutí

budete tak nanejvýš Vy, paní Kanioková. Co má die Linke, pidistrana, kterou volí sotva 5% dederónů (v Niedersachsen se nedostala vůbec do parlamentu) společného s Evropou?!

J. Sinnreich 2.2.2013 3:04

Zdaneni v USA

Se svym prispevkem k socialistickemu prerozdelovani prispel i Barack Hussein Obama.Od 1. 1. 2013 vyprsely danove ulevy z ery prez.G. W.Bushe, takze i americky podnikatel se musi pricinit aby utahl byrokracii a nove socialni programy (Obamacare). Prece jiz prez. Gottwald prohlasil: "at plati bohati".Na to se vzdycky najdou hlasy vdecnych volicu.

J. Vyhnalík 2.2.2013 1:37

Re: Podnikání v eurosocialismu

Máte pravdu, že lékaři, učitelé, policisté atd. jsou nezbytní a užiteční, ale oni peníze pouze spotřebovávají a nevydělávají. Na jejich platy je potřeba vydělat v podnikatelské sféře.

Protože bez lékařů, učitelů, policistů se neobejdeme, musíme se starat o to, aby bylo dost podnikatelů a tam, kde si na sebe lékaři, učitelé atd. dokáží vydělat, nechat je vydělávat a peníze z daní věnovat jenom na ta nezbytné činnosti, které si na sebe vydělat nedokáží.

A o tom je tento článek.

I. Poljaková 2.2.2013 0:43

Podnikání v eurosocialismu

1. "Státní zaměstnanci nepřinesou do společného měšce nic. " Lépe by bylo se zeptat - tvoří státní zaměstnanci TAKÉ hodnoty? Zdravotníci léčí lidi, aby byli práceschopní. Učitelé vychovávají nové zaměstnance  i manažery a vůbec pečují o potomky těch, co jsou v práci.   Vědci usnadńují práci a prodlužují práceschopnost. A možnost  většiny těchto lidí ( kteří umožňují provoz soukromého sektoru) prodávat své schopnosti za tržní hodnotu je omezená -  cenu jejich práce víceméně stanoví stát.

2. Podnikání v době eurosocialismu je pro poctivé podnikatele dřina. Ale:  pro jiné podnikatele ráj.  Dotace sem, dotace tam; svézt se na veřejných penězích z toho a onoho programu, vyzískané zakázky, sem tam tunel, spekulace; práce na černo, sídlo v dańovém ráji, ...

J. Kanioková 2.2.2013 0:15

Bohužel, rozebral jste to naprosto přesně...

Evropa už je snad v docela posledním stádiu zhloupnutí, o tom mě přesvědčila včerejší informace, že levice v Německu chce "bohaté" podnikatele zdanit 100 procenty...