29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se panství elit hroutilo v dubnu

Když jsem před více než rokem zahájil pravidelné přednášky nad knihou Prolomení hradeb, začalo na ně přicházet mnoho vyloženě zoufalých lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Církva 17.5.2019 11:50

Re: U některých jde o posedlost

Škoda že ten rozdíl nevidíte Klaus odešell z aktivní politiky celkem v pohodě nebýt amnestie. I poté se angažuje v IVK a na konferencícjh má rozumné názory. To se o Paroubkovi napsat nedá.A Paroubek nikdy nebyl symbolem, zatímco Klaus st. v dobrém i zlém symbolem pravicové politiky byl.

Máte samozřejmě pravdu že návrat Klause už nebude to co bývalo, ale proč by syna nepodpořil?!

M. Kolář 17.5.2019 10:24

ale kde bude lovit ?

No uvidíme... Dle mého názoru se toto seskupení stane jakousi konkurencí pro SPD a možná může oslovit určitou minoritu dnešních voličů ANO. Dnešní voliče ODS již těžko osloví, neboť ti, kteří se nenechali ošálit zradikalizovaným proto-fašismem SPD nebo autoritativním korporativistickým PR-oligarchismem ANO, tak již zřejmě neučiní... To mohli udělat dávno.. Proč by to nyní dělali kvuli projektu Klause jr., když tento nabízí pouze jinak nazpívanou stejnou písničku hysterické radikalizace a útoků na liberální instituce...

R. Tesařík 17.5.2019 10:31

Re: ale kde bude lovit ?

Hezkej chobůtek jste mu nasadil.

M. Moravcová 17.5.2019 11:45

Re: ale kde bude lovit ?

Jak vy můžete vidět do hlav jak bývalých, tak současných voličů ODS, to mi hlava nebere. Třeba já Klause volit budu, pokud budou propagovat to, co dosud a nikdy jsem se s tím netajila. Jenže do vašich prognóz vůbec nezapadám.

J. Kanioková 17.5.2019 12:52

Já taky, i když jsem ODS už dlouho nevolila

Z. Velínský 17.5.2019 10:21

Jsem rád, že ODS není jako ČSSD

Vy byste tedy, pane Hample, více ocenil, kdyby ODS navenek přehlížela a bagatelizovala všechny excesy pana Klause jr., a kdyby je formálně přikrývala - jen proto, že s panem Klausem jr. mají zaručenou určitou část volebních hlasů?

Já ne. Já naopak více oceňuji, když se otevřeně řekne, kde je problém, a pokud to pan Klaus i nadále ignoruje, nespolupracovat s ním.

J. Hanzal 17.5.2019 10:57

Re: Jsem rád, že ODS není jako ČSSD

Jenže ten problém ODS nebyl V.Klaus jr., nýbrž je neomarxista P.Fiala a jeho přikyvující soldateska.

J. Kanioková 17.5.2019 12:57

Ano, souhlas

M. Moravcová 17.5.2019 11:40

Re: Jsem rád, že ODS není jako ČSSD

Proboha jaké excesy? Vy se všichni tváříte, jako kdyby ty sviňárny s politickou korektností, lidskými právy, zkreslování dějin, obelhávání občanů a sebe samých, jako kdyby ty sviňárny voněly? Když je třeba na ně upozornit, musí se to udělat úderně, aby se ti přeplacení spáči probudili. A Klaus udělal, jenže oni vzbudit nechtěli, tak začali řvát, že má císař krásné šaty.

V. Církva 17.5.2019 12:00

Re: Jsem rád, že ODS není jako ČSSD

Tak tak. Pan Veltlínský má možná pravdu v tom, že pokud názory Klause byly neslučitelné s dnešní ODS, rozloučili se. Nicméně politickokorektní bezbarvá ODS mne neoslovuje. Názory Klause ale i aktivity (třeba ta "facebookovái") i Hampla stejně jako Robejška či Tomského jsou zajímavější.

P. Hlosta 17.5.2019 9:57

Už aby!

Marné, pravicovost se musí vyvíjet k většímu konzervativismu, opustit levičácké manýry, prostě konečně být pravicí. Jestli k tomu dospěje ODS, nebo Klaus junior je jedno. Už aby to bylo!

M. Kolář 17.5.2019 10:26

Re: Už aby!

Vystupňováním "pravicovosti" vstříc novému revolučnímu levičáskému dynamismu...

J. Vlček 17.5.2019 9:45

Logicky vzato,...

...vznikem nové strany klausovského typu, bude nejvíc bita fialová ODS. Její přešlapování na místě, její přeměna v jakýsi klub debatérů, bez jakéhokoliv politického drajvu a přesvědčivosti, to už odradilo tolik jejích voličů, že zůstali jen ti, co ze zoufalství nevěděli, ke které ze zbývajících stran by se uchýlili. Kde jsou ty časy, kdy strana pod vedením Václava Klause sbírala taková procenta hlasů voličů, o kterých se dnešní ODS může jen zdát v nesplnitelných snech.

Další hlasy pro tuto novou stranu přijdou jistě i od jiných stran, kterým voliči svěřili své hlasy z pragmatických důvodů, kdy z portfolia stávajících stran pro ně prostě nebyla lepší volba.

Budiž tedy tato nová strana vítaným prvkem na našem politickém kolbišti, a naopak, když konečně odpadnou ty pidistraničky typu STAN a TOP09, zápolící s hranicí volitelnosti, bude jen dobře. Rozhádanosti bylo už dost, a k ničemu jinému tito trpaslíci nepřispívají.

M. Valenta 17.5.2019 9:34

Klausové nás zachrání

aneb jak jeden trumpeta opisuje z komunistických příruček.

J. Vlček 17.5.2019 9:51

Re: Klausové nás zachrání

A druhý trumpeta, místo aby si užíval vysněného života na západě, vysedává celý svůj drahocenný čas u počítače, aby svým rýpáním, které je mu koníčkem, obohacoval zdejší diskusi.

M. Valenta 17.5.2019 10:48

Re: Klausové nás zachrání

Čím to je, že se lidem zamlouvají prvoplánové a jalové agitky?

J. Vlček 17.5.2019 11:11

Re: Klausové nás zachrání

Zarážející je, že to zrovna vás, pane Valento, uprostřed toho vašeho ráje, trápí a zneklidňuje.

M. Malovec 17.5.2019 9:27

Dobrý,

a co na to Netzer?

F. Navrátil 17.5.2019 9:10

Marné naděje

Klaus junior žádnou novou stranu neuvede na trh. Pokud ano, pak se nová strana neprosadí. Její program je příliš sofistikovanýa prolezlý liberálními fikcemi. Pro průměrného voliče splývá s programy jiných stran. Ovšem Fiala, demoblok a Piráti by se neměli těšit na ekonomický propad, který by vyšoupl ANO, politickou divizi Agrofertu, z politiky. Hlasy by posílily zejména plastického Okamuru a lenošící komunisty.

J. Kraus 17.5.2019 9:06

poděkování

Díky za článek i za odvahu.

P. Sinclair 17.5.2019 9:00

Jak píše Hampl,

Když jsem před více než rokem zahájil pravidelné přednášky nad knihou Prolomení hradeb, začalo na ně přicházet mnoho vyloženě zoufalých lidí. Osobně na tom nejsou špatně, ale drtí je, když musí bezmocně přihlížet, jak je jejich země likvidována. Trpí, když vidí, jak mocenské a finanční elity postupně ničí všechny oblasti života a směřují k nahrazení současných obyvatel jiným etnikem, což povede k islamizaci země. Obávám se, že mnozí odcházeli zklamáni, protože by nejraději hned zahájili revoluci.

Půvabná představa, jak Hampl přemlouvá těch deset nebo dvanáct důchodců, aby s revolucí ještě počkali, byli trpěliví a zatím se na onen "okamžik" pečlivě připravovali.

M. Mikulec 17.5.2019 9:09

Re: Jak píše Hampl,

Máš jiné informace, ayatolo , nebo jen plácáš, aby řeč nestala?

S. Netzer 17.5.2019 9:17

Re: Jak píše Hampl,

Důchodci, kteří mu naletí, budou asi stejného druhu jako ti

prosťáčci, kteří na předváděcích akcích šmejdů kupují sady hrnců,

zdravotní deky a podobné "výhodné nabídky".

A Hampl stejný darebák jako ti šmejdi.

J. Schwarz 17.5.2019 9:29

Re: Jak píše Hampl,

Jen pro zajímsvost - kolikpak sad švýcarských hrnců vyrobených kosmickou technologií, přísně ekologických a šetřících energii máte doma vy, liebe Frau? Tipnul bych si že se vám už nevejdou do bytu a tak klapkáte do klávesnice z přístavku u garáže a pomalu vám z toho všeho hrabe.

J. Lambert 17.5.2019 10:13

Re: Jak píše Hampl,

Je celkem jedno kolik tech hrncu je, podstatne je, aby se v nich dalo varit na Putinove plynu...

J. Vlček 17.5.2019 10:13

Re: Jak píše Hampl,

Paní Netzerová, když mluvíte o těch darebácích a šmejdech s hrnci a dekami, třeba by vám taková deka prospěla, když jinak jste splachovací jako WC.

M. Krátký 17.5.2019 10:56

Re: Jak píše Hampl,

No, konečně, že se Sybilluše ozvala, už jsem měl strach, že marodí. Dočkej času jako husa klasu - těch pár týdnů uteče jako voda a pak uvidíme - hezký víkend všem

M. Moravcová 17.5.2019 11:33

Re: Jak píše Hampl,

A proto mu ruší dojednané a vyprodané přednášky v knihovnách, když si na téma a pana Hampla stěžuje pár aktivistů? To jste asi vedle jak ta jedle.

A. Alda 17.5.2019 8:49

Tak jsem si přečetl diskusi a

jsem nadšen, jaký kvikot EUkolaborantů ten článek vyvolal. Je vidět, že mají fakt strach.

S. Donát 17.5.2019 11:03

Re: Tak jsem si přečetl diskusi a

Jo, řvou jak raněná podsvinčata :)