30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak se panství elit hroutilo v dubnu

Když jsem před více než rokem zahájil pravidelné přednášky nad knihou Prolomení hradeb, začalo na ně přicházet mnoho vyloženě zoufalých lidí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Richter 17.5.2019 15:07

Re: nevíte, jestli ještě Hampl pořádá se Štěpánkem ty semináře

jéé, myslíte ten aluminiový klobouček proti chemtrails, co nosí Klaus a ten idiot z SPD?

J. Richter 17.5.2019 15:06

Re: Pro začátek by stačilo

jste blb.

J. Richter 17.5.2019 15:05

Re: A k paní Netzer:

Hmmm..tak to je blbost, ale nechám tě přitom.

J. Svoboda 17.5.2019 14:51

Re: Pro začátek by stačilo

Posledně se taťka Klaus veřejně angažoval ve prospěch paní Bobo a jak to dopadlo ...

Pěkný den.

L. Severa 17.5.2019 14:50

Mám obavy,

že široká veřejnost nesleduje názory Klause ml., že jí to jméno něco říká jen v souvislosti s bývalým prezidentem. A i to může některé voliče naopak odrazovat. Moc tomu nevěřím, že vznikne vlivná strana která by zásadně ovlivňovala politické dění. Doufám, že se mýlím, protože rozdrobování opozičních stran nahrává těm nahoře.

M. Moravcová 17.5.2019 14:38

Re: :-P

Ńaštvané matky vám vadí a cenzura vám nevadí? To máte zajímavé hodnoty.

M. Moravcová 17.5.2019 14:33

nevíte, jestli ještě Hampl pořádá se Štěpánkem ty semináře

:-)))

A. Nový 17.5.2019 14:22

Re: Pro začátek by stačilo

Vám, vy komoušský vřískalo :-)), evidentně chybí ústavní článek č.4.

M. Varadinková 17.5.2019 14:12

Re: Pro začátek by stačilo

Když ještě po lese neběhal medvěd TOP09, tak mu agentury a média prorokovaly 20%. A bylo tehdy toho neexistujícího medvěda ve všech médiích i zde v diskusi plno.

Tak proč bych já nemohla předpokládat (tedy spíš doufat než prorokovat), že by ta nová Klausova strana mohla získat aspoň 10% a jít pak s Babišem do vlády?

J. Svoboda 17.5.2019 14:06

Re: Pro začátek by stačilo

"odkráčet do kytek" ... jste jako Gottwald, ten lidi taky chtěl a dokonce reálně věšel.

Pěkný den.

P. Han 17.5.2019 14:05

Re: nevíte, jestli ještě Hampl pořádá se Štěpánkem ty semináře

No vidíte. A jestli si k tomu necháte udělat plechový trenky, budete v pohodě. Když už budete u toho klempíře, nechte si pro jistotu udělat i aluminiový klobouček. I když vaší hlavě se už nic horšího stát nemůže.

J. Svoboda 17.5.2019 14:04

Re: Pro začátek by stačilo

O medvědovi, který ještě ani po lese neběhá :o)

Pěkný den

J. Svoboda 17.5.2019 14:02

Re: Pro začátek by stačilo

"utekl před studenty do politiky" tak přesně o takové nenávistné sedmilháře mají Klausové zájem a taková bude jejich politika. Pro pár procent frustrovaných a zlých nenávistníků.

Pěkný den.

M. Varadinková 17.5.2019 14:01

Re: Pro začátek by stačilo

SPD byla od počátku konstruktivní a státotvorná, je Babišova chyba, že dal takový podíl na moci rozhazovačným socanům. Takže já jsem se svou volbou spokojena, v dané chvíli to byla nejlepší možná volba. Jsem ráda, že jsem nevolila ODS, protože její chování je ještě mnohem horší a nepřijatelnější, než jsem si tehdy dokázala představit. Tehdy jsem u ní postrádal jasné vymezení se vůči migraci a Bruselu, dnes už u ní už postrádám všechno, co dělá politickou stranu volitelnou..

Tu Klausovu stranu, bude-li taková, jak očekávám, ale volit budu.

A co si o tom myslíte Vy? Měla by ta nová strana jít s Babišem (který pravděpodobně volby opět vyhraje) do vlády? Nebo dáváte přednost pokračování vlády Babiše se socany (projdou-li v příštích volbách)?

Nebo umíte diskutovat jen o mně?

P. Khail 17.5.2019 14:01

Re: Marné věštecké touhy jakési...

Máte svatou pravdu, třeba zrovna tady je jedna taková:

Autor: M. Moravcová Datum: 17.5.2019 11:18

... pane Hample a doufám, že seskupení Klausů bude fungovat a vyfackuje ty nabubřelé a zrádné prázdné nádoby, co se roztahují v současné politice ...

Neznáte ji náhodou? Ta si koutky neotírá :-)

J. Vlček 17.5.2019 13:49

Re: A k paní Netzer:

Když už se chcete opravovat, tak ani jedno, ani druhé. Obě blbě. Mne (tedy vás) je správně.

J. Kombercová 17.5.2019 13:46

Re: Pro začátek by stačilo

Ale vy se ho držíte. Doposud jste měla na paškálu ODS, že s Burešem nešla a nepodpořila tak legálně jeho vládu, teď úkolujete ještě nenarozené (osobně téhle nové straně moc šancí nedávám). Volila jste SPD, tam klaďte požadavky.

A. Nový 17.5.2019 13:45

Re: Pro začátek by stačilo

Proč se ptáte, blbe?

M. Varadinková 17.5.2019 13:40

Re: Pro začátek by stačilo

No tak zrovna Lux toho dokázal prosadit mnohem více, než odpovídalo jeho volebnímu výsledku. Dnes totéž dělaji socani, zatímco hloupá, líná a zbabělá ODS jen přihlíží a remcá a remcá a remcá.... Fiala dnes i s dvojnásobným výsledkem, než měl tehdy Lux, pro své voliče neudělá lautr nic.

Jak silná bude pozice té které strany, o tom rozhodnou voliči, a kolik toho s daným výsledkem která strana uhraje, to už záleží na schopnostech jednotlivých lídrů. Fiala nedokázal krom planého moralizování NIC, tak třeba Klaus bude lepší.

J. Richter 17.5.2019 13:40

Re: nevíte, jestli ještě Hampl pořádá se Štěpánkem ty semináře

Neustále. Buší mi na vrata a chtějí mě islamizovat. ještě že máme Hampla :-))

J. Richter 17.5.2019 13:37

Re: Pro začátek by stačilo

jste blb?

P. Čech 17.5.2019 13:30

Re: Pro začátek by stačilo

Také jí přeji min. 10%. Potom by mohla, pokud ANO 2011 nezíská samo většinu v PS, vytvořit s tímto občanským hnutím koalici spolu s SPD.. Toto politické seskupení by dokonce mohlo dosáhnout na ústavní většinu a konečně by v této zemi mohl zavládnout pořádek a řád. Občané by se mohli konečně dočkat nástroje pomocí něhož by mohli prosazovat svou většinovou, demokratickou vůli (zákon o obecném referendu) a naplňovat tak beze zbytku znění čl. 2, odst.1 ústavy. Všelijaké zbytečné neziskové organizace a nátlakové skupiny spolu s jejich vřískajícími davy v ulicích by konečně mohli odkráčet do kytek. Zavládl by pořádek a řád. Nikoliv anarchie, kterou zde máme dnes.

M. Varadinková 17.5.2019 13:28

Re: Pro začátek by stačilo

Proč bych se měla držet Bureše? Já jsem ho přece nevolila.

Jak si to představujete Vy? že Klaus založí novou stranu a ta se zařadí po bok těch stávajících (ODS, TOP09, lidovci, STAN), event. nahradí TOP09, která se do sněmovny nedostane, a všichni sborově povedou dál v opozici antibabišovské výkřiky? K čemu by taková strana byla?

Planých stran, které nemají žádný tah na branku a vyhýbají se vládní odpovědnosti, je tam už teď více, než je zdrávo.

P. Kubáč 17.5.2019 13:27

Diskuse jak na Auto-serverech

Každému je i Bugatti Veyron málo, aniž by přiznal, že jeho rezavá Fabia tak-tak prošla technickou.

K. Janyška 17.5.2019 13:26

Re: Janyško, mimochodem, filosofie byla "založena"

Jste až neuvěřitelně nevzdělaná (ý) Netzer... Dzp.

P. Han 17.5.2019 13:21

Re: Pro začátek by stačilo

Takže by v Babišově vládě dělali totéž, co Lux v Klausově? To jsou fakt zářné vyhlídky.

P. Čech 17.5.2019 13:21

Čekat, až se Babišovo impérium sesype?

To bychom se tedy načekali, tedy, pokud je pod tím "impériem myšleno ANO 2011. Toto občanské hnutí se totiž v dohledné době nesesype. Nesesype se proto, že je podporuje nejvýznamnější část občanů a jeho preference stále rostou.

"Je to soupeření, které nikdy nekončí". Přesně tak. Toto soupeření politických stran, jejich boj o moc nad občany, je u nás vzletně nazýváno "volná soutěž politických stran". Naprosto a absolutně volná soutěž. Tak volná, že přímo přináší anarchii. Probíhá totiž neustále a nepřetržitě (nejen před volbami)a všude. Na škodu je to zejména na půdě moci zákonodárné (poslanecká sněmovna, senát), výkonné (vláda, policie a orgány činné v trestním řízení) a mnohdy i soudní. Tyto demokratické orgány jsou zcela paralyzovány touto "volnou soutěží politických stran", že ani nemohou normálně fungovat. Když k tomu připočítáme štvavé kampaně všelijakých politických neziskových organizací a různých nátlakových skupin (Milion chvilek pro "demokracii"), je oheň na střeše. A vesele hoří a nikdo jej nehasí. Naopak. Benzínu do něj přilévají davy hlupáků, vřískající po ulicích, kteří si osobují právo jmenovat ministry, odvolávat předsedu vlády a žádat demisi většinově, demokraticky a přímo zvoleného prezidenta. A tady je základ nefunkčnosti našeho státu. Přímo v té volné soutěži politických stran.

Š. Hašek 17.5.2019 13:17

Re: Pro začátek by stačilo

Až na detaily, souhlas s Vámi, paní Vardinková.

Fiala (a jiní) jsou neumětelové, kteří jsou přesvědčeni, že politika se dělá s patnácti procenty a herci a chvilkaři na demontracích v zádech, plus televize spacáková. Politika se dělá s 51%, tedy koaliční. Jednej a hlasuje se!

S Babišem by byl koaliční boj, ale lepší než poslouchat prsení Fialy, který utekl strachy před studenty do politiky. A už i kávu vaří po bruselsku/po Šabatovsku. Ani necekne, mein lieber Gott, to je ňouma, jako Drahoš.

P. Han 17.5.2019 13:14

Re: Pro začátek by stačilo

Držte se toho Bureše. Tomu je jedno, po čích zádech se vydrápe na koně, hlavně když tam bude sedět on. A lokajům, co mu na koně pomohli, občas dolů hodí nějakou kůrku.

S. Netzer 17.5.2019 13:14

Re: Janyško, mimochodem, filosofie byla "založena"

Jeho strhující rétorika má na mě uspávající účinky. To si pustím až před spaním.