29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak přijít o premiérské křeslo

Bohuslav Sobotka by se rád viděl v premiérském křesle. Začíná ale být osamocen a není daleko doba, kdy bude pověstným kůlem v plotě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Lukešová 30.7.2013 10:26

Re: Věcný argument by nebyl? Je snadné napsat, že je článek "slátanina", že je autor "nejodpornější", ale napsat proč, vyvrátit fakta, to už je složitější.

P. Lenc 30.7.2013 8:08

Psal jsem o tom

včera.Oni si soc.dem. ve své naivitě neuvědomují, že podbízením se Zemanovi pouze připravují stranu o spoustu voličů a ženou je do náruče Zemanovců.Tragická figurka Sobotky, válcovaná Haškem, je pouze příkladem člověka který přecenil své schopnosti, které se zakládaly pouze na negaci.

J. Vyhnalík 30.7.2013 16:16

Re: Psal jsem o tom

Já mám pocit, že Miloš Zeman o silnou SPOZ nestojí. Pokud by se SPOZ stala hlavní vládní stranou, tak by dříve nebo později volby prohrála a tato porážka by dopadla i na něho. Myslím, že se poučil u Václava Havla, jehož politická dlouhověkost byla umožněna právě tím, že se s žádnou z hlavních stran nikdy otevřeně nespojil a mohl tedy stát mimo jejich přímé střety.

Zemanovi bude plně vyhovovat, když povládne prostřednictvím svých příznivců v ČSSD a SPOZ bude jenom jakousi jeho čestnou gardou a rezervoárem "odborníků".

I. Schlägel 30.7.2013 7:39

Nu,

...dokázal vytvořit stomiliardové schodky i v letech, kdy ekonomika rostla o 7 %... Řekl bych že nemalá část onoho růstu byla tvořena právě tím schodkem. Tak že ohledně tohoto čísílka se není čím chlubit.

V. Hajková 30.7.2013 7:45

Re: Nu,

Za  vlády  SOCANU  se  zvedly  mandatorní  výdaje  až  k  80%   státního  rozpočtu!   Prostě  se  v  době  tehdejší  světové  konjunktury   / kdy  rozumné  země  šetří  na  horší  časy/  - vše  prožralo  !  

J. Svoboda 30.7.2013 10:33

Re: Nu,

Paní Hajková, nezapomínejte na to, že to zvýšení mandatorních výdajů zavinil primárně Klaus, který stejně jako všichni napříč politickým spektrem, se bál mluvit o reformě penzí. Nezapomeňte také na to, že to bylo v dobách, kdy na penzijním účtu byl přebytek a nebylo  tedy třeba kvůli tomu zvyšovat DPH. Víte, ptoč to všichni odkládali?

M. Prokop 30.7.2013 12:09

Re: Nu,

Protože nikdy nikdo neměl zároveň většinu a chuť s penzemi něco udělat. Ani Klaus ne, podkopli by mu to lidovci.

J. Svoboda 30.7.2013 17:38

Pane Prokope

škoda, přeškoda, že mu nikdo, ani pan Nečas nepodkopl tu šílenou amnestii.

J. Maleček 30.7.2013 7:59

Re: Nu,

Tehdy rostla celá Evropa, a celý svět. Myslím, že na Slovensku byl růst ještě vyšší, přestože tam vládla proreformní vláda (Dzurinda, Mikloš...) Takže Sobotka vynikal jen v tom, jak výsledky toho růstu dokázal proje... pardon proinvestovat.

K. Drobková 30.7.2013 6:07

Politická mrtvola.

 Nevím jak dopadnou soc.demáci Sobotka s Haškem a je mne to v podstatě jedno. Ale jedno vím jistě. Jako kůl v plotě a politická mrtvola dopadl odeesák Nečas.

V. Hajková 30.7.2013 7:40

Re: Politická mrtvola.

Nějak  jste  si   ve  svém  ranním  zvracení  nevšimla,  že  nejste  pod  uvodníkem.  Tento  článek  není  o  p.  Nečasovi   :-))))))

O. Prochazka 30.7.2013 8:48

Re: Politická mrtvola.

Je to socialistický drobek u stolu, tak se nedivte..

V. Hajková 30.7.2013 9:43

Re: Politická mrtvola.

Dík-  máte  100%   pravdu.

K. Drobková 30.7.2013 9:09

Re: Politická mrtvola.

Milá paní, článek je o politických mrtvolách a kůlech v plotě. A to je ze současných politiků evidentně Nečas. Hašek ani Sobotka zatím ne, i když jim to ze srdce přeji. Až příště půjdete mezi zvracením blít, tak na to nezapomeňte.

Hezký den.

H. Grúbr 30.7.2013 5:36

Jasně, pochopili jsme

fanatický topák nám tu podsouvá lež, že nejlepší je služební pivo.

P. Lenc 30.7.2013 7:54

Re: Jasně, pochopili jsme

Ještě že tu máme "nefanatického" a rudě "objektivního" Grúbra.

P. Pavlovský 30.7.2013 0:19

Jan Urban:

„Jestli kdy v polistopadové době byla chvíle pro velkou koalici, je to právě nyní. Země je pod ochranou a velením prezidenta okupována nevolenou klakou s podivnou afinitou k putinovskému Rusku a netransparentnímu financování čehokoliv.

Strana práv občanů – Zemanovci (SPOZ), přezdívaná trefně "Strana přátel organizovaného zločinu", se chová k demokratickým institucím jako k dobytému nepřátelskému území. Obsadila vládu stranickými kádry, a pokračuje i v obsazování i úřednických a diplomatických pozic. Jejich jedinou „kvalitou“ je přitom osobní podlézavost k prezidentovi…. jde o to, zda nejméně na osm let zapomeneme na jakkoliv nedokonalou demokracii.“

S touto diagnózou zcela souhlasím, ovšem doporučovaná terapie velkou koalicí ODS, TOP 09 a ČSSD  je, IMHO, zcela mimo současnou realitu.  Sobotka už k odporu ztratil vůli – pokud ji kdy měl. Má ji stále ještě senátor Dienstbier, ale ten je ve straně, jejímž byl presidentským kandidátem, už zcela bez vlivu.

 Za 10 měsíců nás čekají volby, ve kterých se utkají Zemanovci tří stran (SPOZ, ČSSD, KSČM) s ODS a TOP 09, na kterých ulpělo ódium korupce a skandálů na nejvyšší úrovni.

V tomto všeobecném bahně se budou chtít parlamentně uchytit Lidovci a Zelení. Smutná perspektiva.

J. Vyhnalík 30.7.2013 2:15

Re: Jan Urban:

Ta v tomto s Vámi naprosto souhlasím. Velká koalice by v očích voličů kriticky poškodila všechny účastníky. Bez toho aby voliči viděli skutečnou krizi, tak by to politikům neodpustili. Pokud jde o lidovce, stačí vidět 5 minut v TV Pavla Bělobrádka a je jasné, s kým máme tu čest.

J. Maleček 30.7.2013 7:50

Re: Jan Urban:

Bělobrádek je takový lepší Sládek. To se mi to pěkně rýmuje, co? O zelených bych radši moc nemluvil.

Jinak velká koalice néé! Poslední dva odstavce pana Pavlovského hezky popisují realitu, ovšem já bych to neviděl tak černě. Zemanovci tří stran se budou prát o kost, což je docela zábavné už dnes, a po volbách to teprve nabyde na síle. Pro ODS a TOP pak bude pobyt v opozici terapií, kterou potřebují jako koza drbání. Přežije to, co je životaschopné. Někteří přijdou na to, že největší nepřítel není ten druhý, což platí pro obě strany, a bude to zábavné sledovat i zde na Psu. Zbývá jen doufat, že terapie proběhne úspěšně, a že bude trvat jen čtyři roky.

J. Vyhnalík 30.7.2013 14:20

Re: Jan Urban:

Bělobrádek je spíš takový Bárta, než Sládek. Sládek se nechtěl spojit s nikým. Bělobrádek se spojí s kýmkoliv, kdo mu dá šanci se dostat do vlády. To je přesně to, co likviduje srozumitelnost politiky a dělá z ní takový hnůj.

Zelení jsou ještě o třídu horší, než byli za Bursíka, tehdy prosazovali sice spoustu nesmyslů, ale v neekologických otázkách byli přístupní liberálním pravicovým řešením. Dnešní vedení SZ je o kus nalevo od Bursíka a chtělo by skládat koalici s ČSSD (Dienstbier, Zaorálek, Sobotka).

H. Lukešová 30.7.2013 0:15

Je jen dobře, že v čele ČSSD stojí slabý jedinec, ODS chtěla tehdy pryč Grosse a šel tam buldozen Paroubek. Sobotka není osobnost.

Tudíž je lepší, aby zůstal předsedou socdem a socani třeba nebudou mít více než 30%. Uvidíme.

P. Pavlovský 30.7.2013 0:52

Re: Je jen dobře, že v čele ČSSD stojí slabý jedinec, ODS chtěla tehdy pryč Grosse a šel tam buldozen Paroubek. Sobotka není osobnost.

Můžete vzít jed na to, že Sobotka nezůstane do voleb předsedou ČSSD ani náhodou!

Z. Jaromír 30.7.2013 4:42

Re: Je jen dobře, že v čele ČSSD stojí slabý jedinec, ODS chtěla tehdy pryč Grosse a šel tam buldozen Paroubek. Sobotka není osobnost.

Vidíte do toho jaksepatří, to je jasné.