2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Dubanová 2.7.2010 15:52

rychlé sestavení vlády?

vláda byla byla sestavená až příliš rychle, a hlavně - pomocí vydírání a vyhrožování bezpečnostní agentury, která se tím, že bude vydírat a vyhrožovat - nikterak netajila a použila k nátlaku na Nečase slečnu v blond vyvedení a televizní obrazovku!! a jak je možný, že tato divná strana, dostala vše na co si jen ukázala a předseda vlády, zcela bez komentáře a poslušně souhlasil?

J. Urban 1.7.2010 23:14

S tímto článkem

se neztotožňuji.

M. Stuchlik 1.7.2010 23:35

Re: S tímto článkem

já ano

M. Dubanová 2.7.2010 20:18

Re: S tímto článkem

a s tímto se "ztotožňujete"? Tendru na náramky pro vězně se možná zúčastníme, říká bratr Víta Bárty z VV"!!!

Z. Holub 1.7.2010 16:32

Politika by neměla být bojem o koryta.

Je to smutné, ale politiku chápe pořád  u nás většina jako boj o koryta. Snad se to také jednou změní, nevím ale, jak toho dosáhnout, když doposud to bylo legální.

M. Dubanová 1.7.2010 15:13

namísto abychom se snažili, naši politiku kultivovat, tak přijímáme vydírání, jako zcela normální způsob sestavování vlády?

domnívám se, že vyhrožování a vydírání a to dokonce zcela veřejné, neboť k tomu byla použita televizní obrazovka, je to "bouchnutí pěstí" do stolu, adekvátní!!!!!!

P. Vandas 1.7.2010 15:21

Re: namísto abychom se snažili, naši politiku kultivovat, tak přijímáme vydírání, jako zcela normální způsob sestavování vlády?

 Vítevůbec, co píšete? Víte co je to vyhrožování a vydírání ? Pokud máte na mysli, slušné a nekonfliktní konstatování členky VV, že Vnitro chtějí členové strany pro svého předsedu Johna a nevstřícnost by vedla k úvaze o neúčasti na vládě, to je vydírání? Uklidněte své vášně a věnujte se pletení. Pokud Vám nevadí ,že ODS se svým volebním výsledkem má bez vydírání skromně obsazeny posty předsedy vlády, sněmovny,senátu a prezidenta a nejvíce ministrů, buďte rádi, že ostatní jsou slušní a spokojují se s tak málem.

M. Dubanová 1.7.2010 16:19

Re: namísto abychom se snažili, naši politiku kultivovat, tak přijímáme vydírání, jako zcela normální způsob sestavování vlády?

"slušné a nekonfliktní konstatování" - domnívám se, že slušné a nekonfliktní - vypadá poněkud jinak, nežli :"Buď bude Radek John ministrem vnitra, nebo do koaliční vlády nepůjdeme. Takovou podmínku dala svým politickým partnerům strana Věci veřejné. Poslankyně a jedna z hlavních vyjednavaček Kristýna Kočí to oznámila s tím, že na požadavku se už v pátek shodlo nejužší vedení Věcí veřejných., pokud to vnímám jako vydírání a vyhrožování - asi jsem byla vychovaná v jiné rodině, kde se podobné metody nepovažovaly, ve slušné společnosti za vůbec možné..

P. Vandas 1.7.2010 16:47

Re: namísto abychom se snažili, naši politiku kultivovat, tak přijímáme vydírání, jako zcela normální způsob sestavování vlády?

 No vidíte, že to půjde, už se lepšíte. Pokud však citujete,citujte přesně a nevkládejte do jiných úst, vlastní slova. Je to nepěkné, jak jste se jistě v rodině naučila.Jinak jste v rodině ,asi neprobírali prosté vyjednávání.

Z. Rychlý 1.7.2010 21:01

Re: namísto abychom se snažili, naši politiku kultivovat, tak přijímáme vydírání, jako zcela normální způsob sestavování vlády?

Pane Vandasi, dnes jste v podstatě mluvil za mne, dík.

P. Vandas 1.7.2010 21:10

Re: namísto abychom se snažili, naši politiku kultivovat, tak přijímáme vydírání, jako zcela normální způsob sestavování vlády?

 Děkuji za souznění i Vy jste mne potěšil.

V. Novák 1.7.2010 15:24

Čemu říkáte vydírání?

Každá strana, která šla do pokusu o sestavení vlády něco požadovala. Je celkem logické, že jsou požadavky, z nichž se dá ustoupit (ba některé jsou předneseny JENOM s tímto cílem) - a pak ty, z nichž strana prostě neustoupí.

Mnohokrát jsme slyšeli, že politika není obchod. Nesmysl. Demokratická politika JE obchod - něco za něco, my vám, vy nám, výsledkem má být co největší průnik požadavků vstupujících vyjednávajích.

VV získala (pro mě nepochopitelně - ale to je MOJE věc) nemalé procento hlasů. Má právo s ním pracovat jako kterákoli jiná strana, byť ta jiná použila co maskota Kníže Orlické.

P. Vandas 1.7.2010 15:32

Re: Čemu říkáte vydírání?

 Nestačím se divit, pane Nováku, že s Vámi téměř souhlasím a zároveň Vám vyjadřuji upřímnou soustrast jaká trdla, jste si za maskoty vybrali vy.

V. Novák 1.7.2010 15:48

Nevíte, koho jsem volil,

takže nevíte, jaké  maskoty jsme měli.

Prostě mi připadá nefér, že jedné straně se vytýká hrubými slovy jednání, které jiné straně prochází naprosto bez povšimnutí.

Demokracie je demokracie a známkou demokrata je, že přijme výsledek hlasování lidu s pokorou a bude se jím řídit - ať se jemu osobně líbí sebeméně. Lid je svrchovaný vládce - už proto, že si každé rozhodnutí do nejmenší mrtě odse... tento... vychutná...

H. Lukešová 1.7.2010 15:58

Re: Nevíte, koho jsem volil,

No ne i já s Vámi tentokrát souhlasím. Nesouhlasím s Vašim vyhraněným antiizraelským postojem, ale nyní souhlasím bez výhrad. Vždyť demokraté jsou schopni se mezi sebou dohodnout.

P. Vandas 1.7.2010 16:00

Re: Nevíte, koho jsem volil,

 Ale vím, jen jsem nechtěl jejich jmenováním,jitřit Vaše city. Jinak souhlas.(vyjímečně!)

M. Dubanová 1.7.2010 14:23

namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

netušila jsem, že předseda vlády, který ještě odpoledne řekl, že není slučitelné aby strana VV, která je v úzkém spojení s bezpečnostní agenturou, dostala křeslo ministra vnitra - a za několik hodin, strana VV - křeslo ministra vnitra dostala!!!

Obávám se že strana VV - s největší pravděpodobně vznikla jen proto aby se dostala ke křeslu ministra vnitra a určitě k tomu má nějaký důvod?? Jsou to zřejmě chybějící informace, které strana VV zřejmě nezbytně potřebuje a jinak k nim neměla přístup, nežli přes to křeslo ministra vnitra, proto na tom tak zavile trvali! A proto přistoupili bezskrupulózně k otevřenému "vyhrožování", přes televizní obrazovku - buď bude John(opakovala neustále blond slečna) ministr vnitra, nebo nejdeme do vlády..A to Vám všem připadá jako skutečně seriózní sestavování vlády - to je "sprosté vyhrožování a vydírání"!!!!!!

M. Dubanová 1.7.2010 14:40

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

vůbec nechápu proč předseda vlády "couvnul" před nestydatým vydíráním a otevřeným nátlakem namísto aby "bouchnul" pěstí do stolu,a řekl pardón, tak takhle to v demokraciích nefunguje - a takto se, prosím vláda nestavuje - nejsme totalitní země.!Což by určitě udělal M.Topolánek, ten by se určitě vydírat nenechal!!

P. Vandas 1.7.2010 15:05

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

 Paní Dubanová, nespletla jste si dobu, stranu či výrazivo? Slova "bouchnout pěstí do stolu,couvnout před nestydatým vydíráním ,či překroucení výroků pana Nečase" patří do minulosti, která není dneškem. ODS má tak velkou sílu,jakou vám udělili voliči a je dobře, že Nečas změnil přístup, který Vám zřejmě nedělá dobře. Já jej naopak oceňuji.

M. Dubanová 1.7.2010 20:07

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

míníte tím snad říci, Vážený pane, že k dnešku patří a to neoddělitelně "vydírání a vyhrožování" a to na straně jedné - a na stranu druhou, že patří "slepá poslušnost"? ale milý pane to jste se velice zmýlil, to je systém totalitní, ale v ČR je stále demokracie!!,a nebo se tento systém, rovněž uplatňuje v mafii, jak to známe z detektivek?

P. Vandas 1.7.2010 20:17

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

 O vydírání a vyhrožování, ba i o slepé poslušnosti,totalitě a mafii, tady plácáte pouze Vy , dočtěte tu detektivku a nemluvte do politiky ,které beztak nerozumíte.

M. Dubanová 1.7.2010 21:02

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

jste vskutku roztomilý, a příjemný diskutér, je radost s člověkem sečtělým a kultivovaným pohovořit, byť jen písemně, přeji dobrý večer..

P. Vandas 1.7.2010 21:12

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

 I já se osměluji přát Vám, dobrý večer.

M. Dubanová 1.7.2010 21:38

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

mějte se pěkně a myslím si, že našimi dvěma mejlíky, bychom udělali radost moji babičce, která velice dbala na to, co bylo u nich doma striktně a samozřejmě dodržováno, to jest až do detailů "vybroušená" téměř dvorní etiketa..a totéž bylo i u jejich přátel, určitě nebylo všechno dokonalé, ale bylo to hezké, tehdy k sobě byli lidi, tedy minimálně "navenek" slušní...

dobrou noc..

P. Vandas 1.7.2010 21:52

Re: namísto seriózního sestavování vlády - vydírání?

 Ale proč jen na venek, dobrá diskuze a připusťme i hádka je příjemná pro obě strany, jinak by ji nevedly. Souhlasím s Vámi, že návrat ke slušné mluvě je potřeba a nevylučuje to "vybroušeně" kopnout do kotníku oponenta.To,že spolu nesouhlasíme,neznamená,že nás to nebaví, alespoň mne ano.  Jinak i Vám přeji,dobrou noc, a těším se na příští kolo.

T. Krystlík 1.7.2010 13:42

SINE

To co píšete, vážený pane Haasi, jsou typické české kecy! Mlčky předpokládáte, že každý ministr je lotr, rozkrade, zneužije kde co (což může být pravda) a že premiér to neuhlídá. Jenže od toho je premiér, aby takové věci hlídal. Vy jen těmito bláboly implicitně říkáte, že nevěříte, že Nečas to zvládne. Nicméně si Nečas evidentně z těchto důvodů vymínil první náměstky v přepuštěných MF a v MV. Dále. Ministr se solidní politickou kulturou by měl nechat všechny lidi v ministerstvu na svém místě a s sebou si vzít pouze sekretářku, mluvčího a jednoho náměstka. To Vás v Kanadě neučili? Píšete totiž z pozic ryze českého domorodého intrikána! Domnívám se totiž, že každý vzdělaný emigrant (exulant) by měl přispívat k zušlechtění politické kultury v ČR, jenže Vy jste dělal dost dlouhou dobu poradce Klausovi, zrovna tomu, u kterého je na výsost jasné, že je zcela nepoučitelný a dělá státu největší ostudu. Trpíte deficitem racionálního uvažování?

V. Heidlerová 1.7.2010 15:14

Re: SINE

Vážený pane, předpokládám-li správně, jste historik a autor historických publikací, které se  opravdu nebývalým způsobem zabývají naší historií. Ačkoliv s Vaším příspěvkem vcelku souhlasím, musí vyslovit pochybnost, zda se nemýlíte v hodnocení presidenta Klause. ačkoli pro mnoho lidí je to vhodný terč. Největší ostudu si děláme sami, my, občané této země, protože neumíme samostatně myslet a volíme vždy toho, kdo nabízí jednoduchá řešení a slibuje a slibuje. Jinak by nemohla být volena tak nekvalitní levice, jako u nás. Nechte p. Klause v pokoji, historická role musí být hodnocena s určitým odstupem. Pokud jste opravdu tím historikem, pak si dovoluji nesměle namítnout, že velkou ostudou našeho národa jste se svými díly také Vy. Ale to není dnes "na míse!". Nazdar

 V případě špatného odhadu se hluboce omlouvám.

T. Krystlík 1.7.2010 13:41

a

b

R. Houška 1.7.2010 13:30

Pane Haasi, Petr Nečas měl ještě druhou možnost,

složit "velkou" koalici s ČSSD a už od příštích voleb zařadit ODS mezi strany, které po volbách v infarktovém napětí čekají, jestli to tentokrát těch 5% přeci jen nehodí.

A k té odbornosti ministrů: Topolánek, Řebíček, Langer, Rubáš, Dyba, Čermák, Macek, Ruml, Kočárník, Julínek + náměstek Šnajdr, Kovářová, Barták, a další "hvězdy" ODS, ti už všichni svou odbornost - snášet především do vlastního, osobního hnízda - prokázali. Kalousek je kapitola sama pro sebe, těžko mu můžu uvěřit i to, že je skutečně Kalousek, ale Véčkařům bych dal alespoň těch 100 dnů, než budu vynášet nějaké soudy.

V. Heidlerová 1.7.2010 15:24

Re: Pane Haasi, Petr Nečas měl ještě druhou možnost,

Ó, jak půvabné by bylo, kdyby nastoupila skvadra oranžová - to je opravdu kapitola sama pro sebe. Nemá smyslu pitvořit se po Vašem výplodu, bylo by možné jmenovat celou plejádu "odborníků" např. z Lihového domu. Komunisté svou "odbornost " předvedli za 40 let důkladně. Kéž se to už nikdy neopakuje. Vím, že naparující se to důkaz o fungujících mechanismech demokracie, ačkoli tato se musí zušlechťovat celá desetiletí a a také se nesmí přitom zapomínat, že je to jen dílo lidské.