1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak (ne)podceňovat voliče

V úterý se zde na NP v souvislosti s kampaní v rámci voleb do Europarlamentu pustil do ODS europoslanec Libor Rouček. A celkem právem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kosejk 10.4.2014 12:37

nepodceňovat voliče?

Pan Andrle si mysí, že voliči jsou podceňováni. Tak k tomu bych měl 2 věci:

1) Pokud pan Andrle dává za příklad podceňování voličů kampaň ČSSD k volbám do krajů (proti poplatkům ve zdravotnictví), tak se chytil do vlastní argumentační pasti. Ta kampaň ČSSD přece vyšla! Prostě na lidi zabrala - a s ní ČSSD vyhrála. Tak jaké podcenění?!!

2) Pan Andrle si asi myslí, že on také je podceňován. Asi se považuje za toho správně informovaného občana. Jak je tedy možné, že souhlasí s tím, co tady od pana Roučky citoval? Kdyby byl tím podceňovaným rozumným voličem, za kterého se asi sám pokládá, tak by dokázal odhalit Roučkovu demagogii. Kampaň ODS se totiž týká závazku ČR k EU, který byl již učiněn. ČR se zavázala přijmout euro. Rozhodnutí o přijetí eura je na české vládě - to je pravda. Ale ODS se snaží revokovat ten závazek. Teoreticky se totiž může stát, že by ČR mohla být od EU sankcionována, kdyby nechtěla plnit svůj závazek, že přijme euro, pokud bude plnit podmínky pro jeho přijetí. 

Každopádně - bylo by dobře do EU dostat co nejvíce lidí, kteří mají na přijetí eura kritický názor - a nebudou ho chtít přijímat jen z politických důvodů. Můj hlas tedy ODS dostane (vlastně jinou realistickou možnost nemám).

J. Svoboda 10.4.2014 20:52

Re: nepodceňovat voliče?

Ale máte, pene Kosejku, jenže se jí bojíte, jako pověstný čert kříže.