15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak napálit premiéra České republiky

V pondělí po prvním máji zavítal předseda vlády České republiky Petr Fiala do obce Kněžice na Nymbursku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 4.5.2022 5:41

Jestli se ten projekt ještě buduje, potom se jeho zbytek prodraží. Jinak inflace dluh pochopitelně umořuje, to je jasné.

R. Langer 4.5.2022 5:39

Ale pane autore, vy byste snad chtěl, aby politici dělali něco pro lidi a uvažovali pragmaticky na základě okolní reality a fyzikálních zákonů! ;-D

T. Kohout 4.5.2022 5:14

Dobře. Dobře jste jim to nandal, fanatikům. Jen jediný dotaz. Píšete: "...zbytek projektu musí zaplatit obec z úvěru, který se jí teď s inflací zřejmě prodraží..." Přičemž obecná zkušenost i mainstreamový výklad je, že inflace naopak staré dluhy naředí, ne prodraží. Proto se vlastně inflace provádí, aby ředila staré dluhy. Nemáte tam v tomto slabý bod?

J. Berger 4.5.2022 5:12

EU: Principem geniální, provedením hrozné. K těm Kněžicím: aby byli energeticky v podstatě nezávislí, spotřebovávají zdroje z širokého okolí, To automaticky znamená, že to obecně uskutečnit nelze. Opravdu jiná cesta než vytvoření zdrojů energie nezávislých na počasí (které ovlivnit nedokážeme) prostě není. I přes snahy Zelených.

B. Liborek 4.5.2022 3:57

Přesně. Tak vypadá eurohujerství a hloupost v praxi. Dotace pro ně asi nejsou nákladem a rostou na stromě...Z původně dobrého projektu hospodářské spolupráce degenerovala EU na paskvil, mrhající prostředky a vydávající spoustu nesmyslných nařízení...škoda